Piticodromul Festiv de Sept - Oct 2005 (215)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Kid, si pe mine ma chinuie Ana... cu ceilalti nu se comporta asa. Mai are momente si cu ei dar cu mine intotdeauna atinge apogeul: nu vreau aia, nu vreau asta, nu ma imbrac, nu ma dezbrac, nu ma culc, nu vreau afara, cand e de venit de-afara nu vreau in casa si tot asa, lista e lunga.
Jadi, Tonnia, Kid, si Ana a avut o perioada- scurta ce-i drept - in care ne mai altoia dar vad ca i-a trecut. Acum vorbeste cu "bai" cu mine, "bai mami", nu stiu de unde a mai cules-o si p-asta, ufff.
Ruxandra, Oaana, sanatate multa!
Dana_Lucia, Alberto e super destept, asta-i concluzia, wow, cate stie! Cred ca esti f. mandra de el!pup]
Ana mea nu e interesata nici de franceza, nici de engleza, nici de litere si nici de cifre. O sa am ce face cu ea toata iarna.
In ultima vreme m-a innebunit cu povestile. Asta-seara m-am stricat de ras, are ea o poveste preferata, spargatorul de nuci. I-am zis ca vreau sa-mi spuna ea povestea si eu sa adorm. Si mi-a spus-o cam trei sferturi, cuvant cu cuvant din carte!

Mihaela si Ana Maria
Poze AICI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simodina spune:

Salutare si de la noi!

Dana lucia ai un baietel ft istet, asta e clar. Eu cred ca trebuie sa-l sustineti in tot ceea ce vrea sa invete atata timp cat interesul este de la el si nu il impingeti de la spate. Cum are un IQ asa dezvoltat si vrea sa-l si foloseasca atunci trebuie sa-l sustineti. Acum invatzatoarea, la scoala, sa nu se trezeasca ca invata ea de la Alberto, dar asta-i viata Glumesc, aici chiar trebuie sa vedeti la ce scoala il dati sa tina pasul cu copilul...

Cuscra si pe sotul meu il chinuie Serban cel mai tare - cu mine nu-i merge chiar asa. El s-a prins mai greu ca desi e mic stie de vreun an destul de bine ce face si acum ii e mai greu sa schimbe foaia. Oricum probleme din astea cu urlete cand il luam de unde ii place (baie, parc etc) am avut si noi cu urlete si tavaleli pe jos dar pana la urma am gasit o metoda care functioneaza: il anunt cu 10 min inainte sa plecam ca tre' sa mergem, el zice ca vrea sa mai stea iar eu ii zic "ok, mai stam putin, doar 5 min asa ca te rog sa te pregatesti " Asta functioneaza ff bine vad. Alta metoda mai este ca atunci cand cere baita sa-i spui inainte ca ii faci dar nu vrei sa o vezi ca urla cand trebuie sa iasa si o pui sa-ti promita ca face asa. Apoi ii amintesti ce ati discutat daca e cazul...

Si noi avem probleme cu lovitul: da in ta-su, in bona, in mine si in bunici ( cel mai des in primii 2, in restul cand e mai obosit sau suparat ), in doctorita de la salvare a dat cu picioarele Am incercat ignoratul si plecatul de langa el dar nu tine, incuiatul in camera se lasa cu picioare in usa, apoi urlete si cand descui vine si se arunca in bratele mele cu o privire disperata si se linisteste peste juma' de ora. Am facut-o de cateva ori dar m-a cam speriat acea privire si am renuntat. Daca nu incui usa oricum o deschide si zice " uite ca am iesit!" Nu stiu ce sa mai fac. Acum incerc sa ma folosesc de faptul ca ii place sa fie baiat mare si-i zic ca baietii mari nu fac asa dar de cand cu Mara in casa nu mai e asa interesat sa fie mare, pare ca si bebelus e bine Asa ca mai scormonesc - in momentul asta sunt in pana de idei...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_lucia spune:

Buna dimineata, haideti la o

Miflore,Simodina multumim pentru aprecierile la adresa lui Alberto. Sunt sigura ca toti copiii piticodromului sunt speciali, fiecare in felul lor!

Miflore bravo Anei ca stie povesti si al meu nazdravan e pasionat de asa ceva si ii place mai ales sa povesteasca el!

Alberto si-a facut deja lista de cadouri care le vrea de la Sinterklaas (Mos Nicolae, sarbatoare mare aici). A desenat ieri o minuta de-a lui si in aceea minuta a desenat un aparat foto pt. copii, un garaj de masini cu masini cu tot, un telescop pentru copii. Cind au dat la televizor o reclama cu Sinterklaas si-a tinut foita in fata televizorului ca sa noteze Mosu' ce vrea el!

Sa aveti o zi buna si salutari de la noi!
Dana Lucia Alberto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Hehe, si eu ma chinui sa completez scrisoarea catre Mos. I-am dat hartie si pix a stat un ele in mana 10 minute si a venit la mine sa ma roage sa scriu eu, ca el nu poate. L-am ajutat sa incepem scrisoarea dar cand am ajuns la lista de cadouri ne-am blocat. Adica nu stie ce vrea

Dana Lucia, au aparut niste aparate foto de la Vtech, ma gandesc sa il cumpar pentru una dintre sarbatori. Dar sa vedem ce lista primim!

Deni & Vlad & Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_lucia spune:

Jadi (Deni) am dat si eu un search pe site-ul Bart Smit si am vazut vreo trei variante de aparate foto destul de dragute, probabil ca de acolo va lua Mosul nostru unul!

Dana Lucia si Alberto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexuta2005 spune:

Nici Alexia nu stie ce vrea sa-i aduca Mos Craciun.
Ea are o idee fix: vrea un cadou mare!
Am dus-o in Miniblu sa vada ce jucarii sa-i aduca Mosu' si nu a putut sa-mi zica ce vrea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreeeea spune:

Cand se intampla ca Maria sa ne loveasca ii spuneam ca e pedepsita si o trimiteam sa stea 5 minute pe canapea (care se terminau in cam 2,3) si chiar statea plangand, constienta ca a cam sarit calul. Acum e suficient doar sa o anuntam ce urmeaza, ca se linisteste, dar nici nu prea a mai fost cazul in ultimul timp. In schimb se impotriveste sistematic la aproape orice si, daca o cert ridicand vocea, plange ca se sperie, apoi imi cer iertare c-am tipat, ne impacam zambind si colaboram perfect o perioada! Cel mai bine, insa, functioneaza jocul: la iesitul din cada inventez pe loc un cantecel despre halatel, despre manutele care intra in maneci etc, pe un ton alintat si zambind, iar ea, fascinata, reactioneaza fara sa gadeasca prea mult ca face ceea ce nu voia de fapt. E adevarat insa ca de cele mai multe ori numai de maimutareli dintr-astea n-am chef, si atunci starea de tensiune se prelungeste mult.
Cu lovitul stam bine: doar imi povesteste despre colegii ei care se bat si care sunt certati de doamna (pt ea, a fi certat de doamna e un capat de lume...). In schimb a invatat de la gradinita niste sunete salbatice, animalice de bucurie si de joaca de ne uimeste...
In general, acasa se joaca de-a doamna educatoare cu noi sau cu papusile, imparte caietele de lucru si ne da sarcini, se comporta si vorbeste ca ea, in general acceptabil, uneori frumos, dar mai aflam si ca "daca nu sunteti cuminti, va zbor pe geam", "va duc la cresa", "il chem pe bucatar/ mos sa va ia/ sa va bage in sac"... - si eu care sunt total impotriva amenintarilor care sperie copiii si care nu vor fi niciodata puse in practica... - Cand il vede pe bucatar pe holuri, Maria incepe sa planga de frica si desigur ca i-am spus educatoarei. Nu cred ca ei ii mai spune (ca e cumintica, in general), dar celorlalti da .
Cand nu e doamna, e printesa care merge la bal. Vrea rochie lunga improvizata, voal dintr-o esarfa prinsa de coronita, pantofi care sa faca zgomot cat mai mult pe parchet si canta si danseaza foarte gratios. E incantatoare ! Drept pt care de la Mosu vrea o papusa mireasa, una cu rochie cu multe volane roz si dintr-astea..
Oana, Ruxandra, sanatate multa! Oana, deja ma speriati cu atatea raceli serioase in ultimul timp. Oare daca intrerupi gradinita lui Iosua o perioada, pana se mai inzdravenesc amandoi, nu va fi mai bine?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreeeea spune:

Are si Maria un aparat foto NoName foarte dragut, dar cu imagini din desene animate pe care le schimbai la apasarea butonului. O perioada destul de lunga s-a jucat cu el, il punea in gentuta alaturi de telefon, "acte" si bani, cand pleca.

Mie de ce mi-o fi disparut semnatura, ca sunt setate toate cele...? Acum poate va aparea ca am deselectat si selectat iarasi.

Andreea, 19+ cu si mami de MARIA (5 oct 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinam spune:

ziua buna si de la noi!

Citat:
citat din mesajul lui miflore

Kid, si pe mine ma chinuie Ana... cu ceilalti nu se comporta asa. Mai are momente si cu ei dar cu mine intotdeauna atinge apogeul: nu vreau aia, nu vreau asta, nu ma imbrac, nu ma dezbrac, nu ma culc, nu vreau afara, cand e de venit de-afara nu vreau in casa si tot asa, lista e lunga.

hehehe sa iti zic cum face Vlad de vreo doua saptamani? "vreau afara", il imbrac " nu vreau afara", vreau pufuleti nu vreau pufuleti, vrei mickey, nu vrei miki samd si toate astea tapand, urland etc.

Alina, mama de Vlad (25.09.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mary ilie spune:

oooo, ce frumooos, deja ii scrieti Mosului! Noi n-am inceput inca, dar ne vom ocupa cu siguranta de asta.Nici Andrei nu stie ce vrea sa-i aduca Mosul, el vrea cadouri multe, nu conteaza ce cadouri.
ANDREEA si noi ne jucam cu Andrei de-a gradinita si-l pun pe el sa fie educatoarea si uite asa afli o multime de lucruri despre comportamentul ei.
Si la noi e mare problema cu iesitul din cada, eu strang bine robinetii sa nu-i poata deschide singur Andrei apoi dau drumul la apa si cand se goleste cada iese singur ca fara apa nu mai are nici un farmec.

Mergi la inceput