Piticodromul Festiv de Sept - Oct 2005 (215)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

Mary nu vorbi de funie in casa spanzuratului...Si Alex face fix la fel cu deosebirea ca face asa si in vizite deci nu se explica aparatul teritoriului. Ultima oara i-a trantit cu o paleta de tenis (mai de copii, dar totusi grea) in cap prietenei ei, la ea acasa. Prietena are 5 ani!!! In fine, la gradinita e mai cuminte pentru ca primeste bulina neagra pe bluza daca nu e si nu ii place.

Dana Lucia am serbat si noi sf Martin aseara La gradinita la fii-mea...am facut acum 3 saptamanai lampionul (mamici si copii, la gradinita, intr-o dupa amiaza) si aseara s-au strans toti copiii si parintii si am colindat pe strazi cu lampioanele aprinse cantand de zor ceva cu "Lanterne, Lanterne" si alte chestii in lb asta imposibila (germana). Numai "Lanterne" am avut in creieri, si acum am, cred ca oricum oamenii au zis ca am innebunit sa ne vada asa pe strada. Deh, gradi germana. Apoi ne-am strans in curtea gradinitei la vin fiert si cozonac si placinta cu mere. A fost fain, am mai cunoscut parinti si colegi de-ai lui Alex.
Iar despre Alberto ce sa mai zic...ma complexez direct. Alex stie, uneori, sa numere pana la 10...de la asta la scadere si adunare mai e cale lunga. Dar nu ma stresez, iar tu chiar nu ar trebui sa o faci. Lasa baiatul sa invete tot ce-i place, singura faza mai nashpa va fi in clasa 1 ca sigur pana atunci va sti sa scrie si sa citeasca si se va plictisi Dar asta sa fie problema! Pupam carliontzatul.

Ruxi Imi pare rau de ce aud!!! Sa va faceti repede bine cu totii!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tangerine spune:

salutare fetele

noi am revenit din concediu cu maria; care a fost sub semnul lui "hai acasa" constant din partea ei si cu niste nopti horror dormite cu maria in pat; in momentele de liniste de peste zi a fost insa foarte frumos; am fost la pensiunea danes, langa sighisoara -cred ca cristina g a mai fost pe-acolo- unde e o minunatie pentru copii: grajduri cu cai si cu ponei, struti, pauni si un teren amenajat foarte frumos; maria a clarit pe ponei si mami si-a facut curaj in ultima zi pentru o premiera de calarit; nu credeam ca e asa de dificil, pot sa spun ca nu e un sport usor; dupa 20 de min mi-am simtit 2 zile niscaiva muschi de pe coapsa interioara pe care nu credeam ca-i posed

maria a evoluat intr-o noua faza cu noi: nu mai accepta sub nici o forma sa doarma noaptea singura, asa ca facem cu randu la ea in pat; si a devenit incredibil de "obraznica" sa zic asa; in sensul ca daca ii spun ceva in general sunt doua variante: ori ma ignora, si o face atat de bine ca am inceput sa ne intrebam daca are probleme cu auzul, ori spune pur si simplu ca nu vrea sa faca asa si ca vrea sa faca.... tot meditez ce atitudine ar trebui sa adoptam, ca pana acum era chiar ascultatoare(banuiesc ca acum o sa aud un urias hohot de ras de la cele cu copii neascultatori din oficiu:))
la gradinita, in schimb, e copilul perfect; la intalnirea cu educatoarea nu mai stia cum sa mi-o laude mai bine...
si e din ce in ce mai inventiva cu jucariile si cu joaca; i-a gasit in sfarsit o intrebuintare scaunului rotativ de la ikea (pe care nu il folosea decat la ikea:))l-a asezat cu gura in jos si zice ca e calutul ei negrutu (dupa numele poneiului pe care l-a folosit) si a indesat toate jucariile mici in piciorul rotativ in care zice ca face pizza

si vestea cu care trebuia sa incep e ca in prezent suntem toti aproape sanatosi, dupa mai bine de o luna de tot felul de raceli; ceea ce va dorim si voua

stefan e un dulce; si-a stabilit ora de culcare 7 si apoi se mai trezeste la 2 sau la 4, depinde; ne intelegem foarte bine: a inceput deja sa rada si sa gangureasca

inchei aici mesajul-placinta si o sa incerc s aintru mai des

Ramona si dulceata de Maria (10.09.05)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Eu iau notite pt ca Sa a inceput sa ne cafteasca pe toti...Am facut sedinta in casa si de comun acord am hotarat sa iesim din camera toti cand Sa da in cineva, sa-l lasam un pic singur. Sa vedem cum merge asta.

Tangerine, nu mi-o inchipui pe Maria razvratita. Ce frumos loc ati gasit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_n spune:

Ce-o fi cu saptamana asta ?
Peter a inceput sa dea in copii, la genul ca pana si in cei care doar trec pe langa el . El, care pana acum n-a impins decat ocazional, nici vorba sa loveasca. Stiu ca-i place sa initieze el contactul cu alti copii, de aceea ii plac mult babies ca astia stau pe spate si accepta ca el sa-i mangaie, iar cand un copil mare vine la el de cele mai multe ori se sperie si fuge, chiar daca acela e prietenos. Acum a hotarat sa stea si sa dea, fara sa aleaga cine-i prietenos si cine vine sa-i ia o jucarie

Diana si Peter (3 oct 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

Tonnia sa imi zici cum merge...la mine nu a mers...adica a venit dupa noi si chiar daca nu am mai vorbit cu ea, a continuat cu urletele si cu palmele...Singura metoda si nu stiu cat de psihologica este, a fost sa ii dam acel "time out", dar nu la colt ca nu ar sta ci la ea in camera cu usa incuiata cu cheia. Soacra-mea ma tot bombane ca stresam copilul si ca il speriem, dar nu stiu ce e de speriat la camera ei. Doar nu o las in intuneric, o las acolo si ii spun ca pana nu e cuminte si nu se potoleste ramane acolo. Sper ca, in timp, sa renuntam la cheie si sa o ducem in camera ei pe post de pedeapsa sa nu aiba voie sa iasa decat cand e cuminte. Dar deocamdata nu merge, ca vine dupa noi. Asadar ramane in camera ei, plange ce plange, se apuca sa faca diverse nebunii pe acolo (arunca jucariile, scoate asternutul de la ea din pat) dar macar se calmeaza. Dupa 5 minute bag capul si o intreb daca s-a calmat. Daca urla in continuare si e razboinica ii zic "ok, bine, nu te-ai calmat, mai stai putin". Si dupa alte 5 minute e cuminte ca o floricica. Deschid usa si o intreb "esti cuminte"? Cu o fata ingenua zice "da, cuminte" si o las sa iasa. E un ingeras dupa aia. Mai nou vad ca doar ii spun "o sa te duc la tine in camera sa te linistesti" si ii trece supararea deci zic eu ca suntem pe drumul cel bun.

Avem acum o problema cu baia. Am depasit-o pe cea cu spalatul pe cap...acum nu mai vrea sa iasa din baie. Am lasat-o sa vad cat poate sa stea. Se murase bine si se racise si apa si tot nu vroia sa plece. O extrag cu forta si abia o tin in prosop pana la ea in camera, in urletele de rigoare. Aseara parca a fost ceva mai bine. Cand a inceput sa urle, mi-am pus paltonul pe mine si am intrat vesela in baie "Alex, mami pleaca, pa, pa" si sa vezi ce ma chema sa o iau de acolo...Bine, odata ajunsa in camera a inceput sa urle ca nu vrea in pijama "Vreauuuu la baaaaieeeee" si i-am zis calm "stai in fundu gol pana te hotarasti sa te imbraci". A fugit in baie si doar ce aud un baldabac...mi-a stat inima, am ajuns in baie, ea cu gura pana la urechi escaladase cada si se aruncase din nou in apa...isi luase inaltatorul si asa a reusit sa sara din nou in cada. Iar am luat-o de la capat cu mami pleaca etc si pana la urma, dupa vreo 35 de minute de baie si urlete a cedat. Ma rog, a fost o seara speciala ca nu a fost ta-su acasa, de obicei el e mai ferm si la el nu face atatea nebunii, numai pe mine ma chinuie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

La noi treaba cu lovitul a evoluat in sensul ca arunca cu jucarii in noi. Il cert, il pedepsesc, il las singur in camera, degeaba! Nu stiu cum sa mai procedez! Ma gandesc ca e luna plina desi la noi cred ca e luna plina in permanenta.

Dimineata, nu a vrut sa o salute pe bucatareasa pe motivul ca a zis buna dimineata educatoarei si bucatareasa l-a amenintat ca nu ii da de mancare. Si atunci ce sa faca el, s-a dus la educatoare si i-a spus sa ii dea de mancare . Educatoarea s-a lamurit si nu a intins pelteaua dar l-a intrebat cine hraneste crizantema si el a raspuns repede: frunza! Ok, eu am fost uimita, sunt oare prea indulgenta in educatie in sensul ca nu ma tin de capul lui si ma minunez la toate porcariile? .

Deni & Vlad & Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oaana spune:

Jadi,e clar ca tre sa te ocupi mai mult de el.
Eu sunt la pamant,Iosua a adus iar virus,cred ca e a cincea oara de cand a inceput gradinita.Astazi i-am facut exudat,dar primesc rezultatul abia dupa 5 zile

Oana,mami celor doi nazdravani: Iosua si Aaron.

www.flickr.com/photos/14066329@N04" target="_blank">poze noi

"fiecare rasarit de soare e o noua speranta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BiuMil spune:

aaaaaaa, traim, dar nu am timp....!

va pupaaaam!

Bianca si bb Milan 20 octombrie 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_lucia spune:

Kid2003 multumim pentru cuvintele frumoase. Ai dreptate legat de scoala mai tirziu dar noi avem in vedere evolutia lui Alberto si din acest motiv am ales o scoala care sa i se potriveasca si unde sa nu se plictiseasca. Ma bucur ca ati serbat si voi Sint Marteen, a fost si Alberto cu copiii la cintat aseara, s-au distrat copios si au strins multe dulciuri si fructe pe care la final le-au impartit frateste!
fetitelor tale de la nazdravanul meu!

O seara buna tuturor!

Dana Lucia si Alberto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kristinutza spune:

la nunta a fost f frumos, dupa cum ma asteptam. acum sunt nerabdatoare sa-mi cunosc finutza mica, care se va naste in februarie.

radu parca a crescut deodata, mai mult psihic decat fizic. si spune niste lucruri de habar n-am de unde le-a prins. stie niste cuvinte pe care eu una nu cred ca le-am prea folosit - combustibil, bandit... hmm, nu-mi mai vin in minte alte cuvinte acum... poate tocmai pt ca nu le folosesc :). oricum, cuvinte complicate pe care le foloseste f corect. si este in continuare extrem de expresiv si glumet.

pun pe seama gradinitei salturile lui si ma bucur ca s-a adaptat f bine. nu plange, e totul ok si normal pt el. spre rusinea mea, habar n-am ce face el pe la gradinita :(. nu am timp sa vorbesc cu educatoarele, cu directoarea, practic eu il vad doar seara, acasa, sotul il duce si il aduce de la gradinita si atunci de obicei se grabeste, n-are timp sa se intretina cu educatoarea. trebuie sa-mi fac un pic de timp totusi pt asta.

paaa, zanelor!!!

cristina, mama de radu (09.10.2005)

Mergi la inceput