Sezatoarea canadiana (111)
Raspunsuri - Pagina 9
mamitzica spune:
Da Maru stau in Guelph,dar mie nu-mi place,e asa un oras mort in care nu se intimpla nimic.K-W mi se pare mult mai dinamic.Gaura din buzunar nu cred ca se coase vreodata, ci se face tot mai mare cind ai casa,cel putin la noi asa e ca intruna e ceva de facut/luat/reparat.
Podeanu,stiam pe cineva cu numele asta si ma gindisem ca poate esti tu.
carmen77 spune:
Multumim frumos de urari, gata, am baiat mare .. vorba vine. Dar nu imi vine sa cred cand au trecut cei 5 ani ... parca ieri l-am scos din maternitate de la Odobescu in cosuletul de masina ... si il laudau toate asistentele ca ce frumusel e . Si apoi nici nu m-am dezmeticit bine, si am venit aici si am pierdut asa multe din copilaria lui , agitata cu integrarea si altele .. ma rog, nu ma mai lamentez, nu mai pierd nimic de acu incolo ... de fapt, rezolutia asta am luat-o de mult.
Dragaica, produsele Danier sunt excelente, adica si eu si sotul avem geci de piele de la ei si s-au pastrat impecabil, daca mai prinzi si un sale bun ... super misto.
Mihaela, un pachet la spa e in jur de 180 cad .. depinde de spa, evident, tarifele pot sa difere mult, eu asa tin minte ca a fost al meu (acu 2 ani, cine stie, poate acu sunt ceva mai scumpe).
cge spune:
Repede sa imi spun si eu oful de dimineata.
Copiii vostri ce duc la scoala de Halloween ?
Victor cik nu are voie cu 'friandises', adica sa inteleg ca fara bomboane, nu ?
O sa pregatim niste pungute cu chestii 'santé'.
Voi ce idei aveti ?
Multumesc si o zi buna,
Cristina
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Mona_B spune:
La multi ani pentru Matei, Carmen!
Mi-l amintesc din pozele cu el bebe, ce frumusel era... si acum e un cuceritor.Cum se impaca el si Marc?
In alta ordine de idei, va doresc mult noroc in noua voastra aventura.
Mona
pitilache spune:
La multi ani pentru Matei, Carmen!
Ktrinel sa ne spui cum a fost!
Si eu sunt pentru o intalnire activa la un mall, Starbucks, etc!
Multumim pentru urari pentru Seba.
pitilache spune:
Cristina (cge) am auzit si eu la radio dimineata ca sunt interzise bomboanele la scoala de Halloween de catre Comisiile scolare.
Mona_B spune:
Acum il vazui si pe Marc...ce scumpel de baietel! Nu seamana deloc cu Matei, e o frumusete blonda
Mona
Denisam spune:
Carmen77-sa va traiasca baiatul, sa creasca mare, sanatos si sa aiba mult noroc! M-am uitat si eu la poze, sint tare frumosi
Ktrinel-enjoy it-si sunt de acord 100% cu ce ai spus despre sponsorare si parinti.
Spectacole Disney in toronto stie careva, ca m-am uitat pe site-ul dat si nu am gasit-as merge si eu cu Emma, mai vrea cineva,stitzi ceva?
Denisa cu Emma Andrea 2,9 ani si Mark Alex 1,3 ani
try spune:
Monicuta, imi pare rau ca a iesit asa, nu am vrut sa trezesc nici un fel de resentiment in nimeni sau sa dau vreun raspuns moralizator cuiva. Si nici raspunsul tau nu m-a facut sa trag vreo concluzie gresita, in sensul ca nu tu mi-ai sugerat nimic (doar mesaju ltau m-a facut sa ma gandesc la asta, dar nu in sensu lca tu mi-ai sugerat u nraspuns, ci tu ai determinat in mine un sir de analize si concluzii). Concluzia imi apartine si este rezultatul exemplelor pe care le-am vazut in jur. Nu pot afirma ca prietenii/cunostintele noastre care si-au sponsorizat parintii au urmarit in primul rand un interes financiar (si nici n-am afirmat asta nici in mesajul trecut). Normal ca prima conditie cand decizi o sponsorizare este sa ai bune relatii cu acesti parinti si dorinta de a-i avea aproape, insa nu cred ca aspectul financiar a fost de neglijat pt cineva. Adica faptul ca parintii au putut contribui cu ceva i-a determinat pe copii sa accepte mai usor aceasta decizie de a-i sponsoriza. Pt ca acesti parinti nu traiesc cu aer si apa si cand iei o astfel de decizie, factorul financiar nu e de neglijat. Si nu mi se pare deloc jenant sau lipsit de morala, sau aiurea, sau cum vrea oricine, ca acesti copii accepta banii parintilor pt ca se vor muta definitiv in Canada in casa copiilor lor.
Imi pare rau ca a sunat a acuzatie afirmatia mea, nu asta am vrut sa fac, sa acuz sau sa fac pe cineva sa se simta prost.
Eu una nu cunosc nici o familie care si-a sponsoriza parintii si acestia n-au contribuit cu nimic financiar pt relocarea lor in Canada. Oricat de mult mi-as iubi de ex. parintii, daca n-am banii necesari sa le asigur un trai aici, nu am cum sa-i aduc aici. Insa daca ei ar avea un suport financiar in spate care sa nu-mi ingreuneze mie situatia aici, poate m-as gandi de 2 ori la sponsorizare. Vorbesc prostii, desigur, noi suntem prea mofturosi la trait cu cineva in casa, ne e imposibil sa traim cu cienva pe timp indelungat sub acelasi acoperis, eu am o mare problema in sensul asta. Cel mai puternic motiv pt care mi-as sponsoriza parintii e sa le asigur card de sanatate si sa nu mai stau cu frica-n san ca oricand se paote intampla orice si ca pot veni-pleca fara sa trebuiasca sa dau socoteala statului canadian.
In plus, problema sponsorizarii parintilor poate ridica probleme partea partenerului de viatza si de alta natura dincolo de latura financiara. Majoritatea ar trai mai usor in casa cu parintii decat cu socri. Si de multe ori mai usor accepta un barbat sa sponsorizeze socrii, decat accepta o femeie sa-si sponsorizeze socri (si asta banuiesc ca e valabil pt aproape oricine, exista si exceptii desigur) si cand stii ca in-laws nu vin chiar ca o piatra de moara peste tine, mai inghiti si treci mai usor cu vederea. Na, ce sa faci, asa sunt lucrurile pe lumea asta, nu eu le-am facut, doar ca am curajul sa vorbesc despre ele fara sa ma jenez. Sa cred ca e doar pura iubire si dragoste nemarginita la mijloc…mi-e greu sa cred, oricate spirite as revolta. Nu zic ca nu sunt alte motive care primeaza (cum ar fi afectiunea fatza de parinti), dar decizia de a-ti sponsoriza parintii/socrii nu se rezuma doar la dragoste, lista aia cu argumente pro- e sigur mai lunga, la asta ma refeream.
Daca recitesti mesajul meu inca o data ai sa vezi ca nu e nimic ce-am condamnat acolo. E o constatare de amorul constatarii, nu am vrut sa spun nimic tendentios sau rautacios.
Merci fetelor care au dat un sens bun mesajului meu, din pacate n-am vrut sa spun ca parintii vin aici cu niste bani si ca se intretin oarecum singuri, as fi ipocrita sa o dau la intors acum. Am vrut sa spun ca in decizia ta, ca om, de a-ti sponsoriza parintii sau socri, conteaza mult si aspectul financiar si ca nu-ti e chiar indiferent daca acei parinti pot veni cu xdolari sau cu zero lei in buzunar.
Sponsorizarea unei mame singure si fara un rost in Ro, nu o discut pt ca face parte dupa mine dintr-o alta categorie (hai sa zicem umanitara, sunt alte considerente acolo), ma refer la cazurile unde vin 2 (bunic, bunica) – pe scurt ganditi-va la situatia de bunici obisnuiti.
Citat: |
Sincer, e prima data cand aud ca cineva ar dori sa isi pareneze parintii pt banii adusi din Ro |
Normal, nici eu n-am auzit pe cineva declarand sus si tare ca si-a sponsorizat parintii de dragul banilor pe care i-au adus, insa sunt sigura ca-s oameni la care a primat acest aspect (cunosc un caz unde sponsorizarea parintilor a fost un amre act de negociere in final).
Dar intorcandu-ma la ce-am vrut eu sa spun, Carmen, fraza ta capata cu totul alt sens daca ai adauga acolo un “si”: si pt banii aduci din Ro. Dupa mine acel “si” face o mare diferenta si opinia pe care mi-am exprimat-o acolo includea si-un astfel de “si”. Inca o data, mi-e greu sa cred ca cineva isi sponsorizeaza parintii/socri fara sa aduca in discutie aspectul financiar (nu sa-l aduca i ndiscutie cu parintii, ci sa-l aduca in discutie cu partenerul de viatza).
La multi ani, Matei, sa cresti mare si sanatos si sa ai parte doar de bune si frumoase-n viatza.
Spa, zici, Ktrinel. Pt mina suna a poveste. Oi ajunge oare-n viatza asta sa ajung sa fac un masaj profesionist… si asta nu cu putin inainte sa fiu pusa-ntre 4 scanduri . Am zis ca ma duc la masaj in fiecare zi in Mexic. Cand am vazut cat cer pe-un masaj, m-am lecuit sa-mi fac si macar unul singur, d-apoi in fiecare zi.
monicutza_bb spune:
Aseara am avut spectacol cu Alex . A facut un tantrum urat rau, a refuzat sa manance si vroia doar suc. a plans, a urlat, s-a tavalit... pana la urma nu a primit suc decat dupa masa dar a papat o rosie maaare cu branzica si carnita de pui. A primit si sucul dupa, care de fapt a fost un iaurt de baut ca asa a ales din frigider. Asa ca mi-am pierdut energia pentru scris
Eu nu ma cert cu nimeni (decat cu hubby-ul meu, dar asta se numeste sport), dar imi rezerv dreptul de a explica ce am vrut sa spun cu acea afirmatie si as ruga-o si pe try sa se explice daca vrea.
Situatia mea este urmatoarea: sunt singurul lor copil, in Romania nu mai au multe rude apropiate pt care sa ramana, nu si-au vazut nepotii niciodata si (o citez pe mama) "iubita lu' mama, unde esti tu acolo ne este si noua locul". Imbatranesc, pot urma si boli (acum sunt relativ sanatosi) si nu vor decat sa stie ca mie imi este bine si daca se poate sa fie langa noi. Asa ca, cum zicea si Ana, ma bucur ca ii mai pot aduce (daca le place aici) si incerc sa fac tot posibilul sa le fie bine aici cu noi.
Legat de partea materiala lucrurile stau cam asa: parintii vand cam tot ce au in tara (doua apartamente e in centrul Bucurestiului si o casa langa Bucuresti in cazul meu) pentru ca nu le trebuie batai de cap aici (daca imi sparge casa, daca se muta tiganii abuziv, etc.), poate vor inchiria una dintre ele, dar un apartament trebuia sa fie al meu asa ca vor sa il vanda si sa imi dea mie banii, care vor reprezenta downpayment pt o casa aici, in care vor sta si parintii mei. Ei au de asemenea pensii bunicele pe care le vor folosi aici ca bani de buzunar, iar la mancare ne vor face ei economii ca o sa gateasca mama bun si sigur iesim mai ieftin pe luna decat acum, unde bagam chestii congelate si semi-preparate si take-out foarte des.
Acum legat direct de afirmatia mea, Carmen a inteles foarte bine ce am vrut sa zic. Guvernul vrea sa stie ca noi vom sustine financiar parintii parenati (si este o masura inteleapta din partea lor in anumite cazuri) dar eu cred ca multi parinti se pot sustine in mare parte singuri (hrana, mici cheltuieli) si uneori mai aduc si alti bani din diverse vanzari in tara.
Ktrinel eu ma refer la banii pe care ii au ei linar de cheltuiala, ai mei au pensii de vreo 450 CAD pe luna. Pai cu banii astia se descruca, mai ales ca nu platesc chiria, stau cu noi in casa.
Ana tu ai pus degetul pe locul dureros: sa simtim ca avem bunici, sa ii vad si pe copii mei rasfatati si alintati de bunici. Ma doare sufletul cand Alex ii spune mamei mele prin telefon "bye-bye buni, pusi" (iar mama bazaie dupa fiecare convorbire). Ce altceva pe lumea asta poate inlocui bunicii? Dar poate try nu stie asta, ea isi aduce parintii frecvent, iar copilasii ei nu stiu ce este sa nu ai decat doi parinti acri si obositi de munca (cum este cazul nostru).
Sper ca am fost destul de clara, de asta am incercat sa expun situatia mea, sa intelegeti si voi ce am gandit atunci. dar ce a zis try mi se pare crud, lipsit de orice compasiune si de respect fata de cei care isi pareneaza parintii (generalizare care nu isi avea rostul) care doar din motive materiale "se arunca aici copiii la sponsorizat parintii. In rest nu prea." (citat din try)
Ma rog, fiecare cu parerea lui, dar mie tare imi mai este dor de imbratisarea calda a mamei si de parul valvoi la tatalui meu si as face orice sa ii am alaturi, sa am si eu grija de ei ca merita macar atat.
try
Monica, mami fericita de papusica Aylin Nicole (27 iulie 2007) si nazdravan de Alex (18 iunie 2006)
Pozici Aylin
Pozici Alexutu
"Happiness is nothing more than good health and a bad memory" - Albert Schweitzer