Sezatoarea canadiana (111)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monicutza_bb spune:

[size=3] La multi ani Matei, sa cresti mare si sanatos![size=3]

asta era cel mai important si am uitat

Monica, mami fericita de papusica Aylin Nicole (27 iulie 2007) si nazdravan de Alex (18 iunie 2006)

Pozici Aylin
Pozici Alexutu

"Happiness is nothing more than good health and a bad memory" - Albert Schweitzer

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

carmen77,la multi ani sanatosi baiatului!

cge,asa e!are dreptate pitilache.anul asta au interzis copiilor sa faca schimb de bomboane la scoala.Motivul ar fi obezitatea si nici de cum alergiile Acum am primit si eu fax cu vestitul comunicat
Cica va fi responsabilitatea noastra daca dam copiilor de la gradi bomboane de Halloween.Parca pana acum a fost responsabilitatea lui mama!
Cu siguranta copii mei vor fi tristi.Nu departe de aseara am aranjat si decorat pungutele cu bomboane pt colegii de clasa ai copiilor mei.
Nu stiu ce sa le punem copiilor in pungutze;poate morcovi si ficello

try,pot sa te tzuc?tare inteleapta esti!imi place rau cum stii tu sa calmezi spiritele.Nu v-am citit cap,coada postarile apropo de parenare pt ca este un subiect care nu-mi face bine deloc(eu nu am pe cine sa parenez chiar de mi-as dori)in schimb ti-am citit ultima postare si ma frapeaza cu cata rabdare stai tu si raspunzi cu lux de amanunte la fiecare in parte

mimitete,simonna sunt cu ochii pe voi.va astept cu 2-3 vorbe apropo de examenul copiilor.

monica,si eu zic ca pti duce linistita copii la spectacolul cu "winnie".Doar pt ei este facut;pt copii mici,mici.

salina,asculta-ma ce-ti spun.sa profitati la maxim de perioada asta.nu va veti m-ai intalni cu ea never si jamaisSa va plimbati,sa descoperiti tot ce se poate descoperi,sa hoinariti peste tot,sa spargeti magazinele,banii mai putinetc cat puteti.Odata "intrati" in sistemul canadian(adica scoala,munca,gradinita,casa,copii) nu e cale de iesire.Atunci sa vrei 5 min libere pt tine trebuie sa faci cerere si sa astepti aprobarea celor din jurul tau sa aveti bafta multa si noroc cat incape!

ce zi de kk.vine zapada!!!

"nimeni nu moare virgin.viata i-o trage fiecaruia cel putin odata."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicutza_bb spune:

[size=3] La multi ani Matei, sa cresti mare si sanatos![size=3]

asta era cel mai important si am uitat

Monica, mami fericita de papusica Aylin Nicole (27 iulie 2007) si nazdravan de Alex (18 iunie 2006)

Pozici Aylin
Pozici Alexutu

"Happiness is nothing more than good health and a bad memory" - Albert Schweitzer

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

try, monicutza, pana la urma toata lumea vrea sa zica acelasi lucru, in cuvinte diferite ..concluzia e ca profita toata lumea

carmen, foarte reusiti copii aveti! sa iti traiasca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

salina, bine zice ange, profitati cat puteti! si mai ales nu lasati vremea sa va faca program...

in curand apare si Cristina / cfelinar..parca..

Toronto? Si la voi ninge maine ??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns almo spune:

Citat:
citat din mesajul lui Denisam

Carmen77-sa va traiasca baiatul, sa creasca mare, sanatos si sa aiba mult noroc! M-am uitat si eu la poze, sint tare frumosi
Ktrinel-enjoy it-si sunt de acord 100% cu ce ai spus despre sponsorare si parinti.
Spectacole Disney in toronto stie careva, ca m-am uitat pe site-ul dat si nu am gasit-as merge si eu cu Emma, mai vrea cineva,stitzi ceva?

Denisa cu Emma Andrea 2,9 ani si Mark Alex 1,3 ani

Zambeste, si maine e o zi!

si eu sunt interesata. daca afli ceva sau stie cineva ceva, vreau si eu informatii.
mersic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Katrinelu'- eu nu mai cred asta cu zapada decat cand o sa vad fulgii aia sau stratul ala de 10cm care e la Ottawa si in alte zone deja- treb sa avem ninsoare de azi nopate si nici macar geamuri inghetzate sau cu bruma nu am avut de dimi, asa ca...asa ca cu bla-bla din asta -astia de la vreme sa ma scuteasca

Denisa cu Emma Andrea 2,9 ani si Mark Alex 1,3 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns almo spune:

Citat:
citat din mesajul lui try
Inca o data, mi-e greu sa cred ca cineva isi sponsorizeaza parintii/socri fara sa aduca in discutie aspectul financiar (nu sa-l aduca i ndiscutie cu parintii, ci sa-l aduca in discutie cu partenerul de viatza).

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"

eu! noi, eu si sotul meu, niciodata nu ne-am gandit/dicutat aspectul financiar. eu imi sponsorez mama, dar atat cat e ea in viata, tot ce detine ea in ro va ramane neatins. nu accept sa vanda nimic, chiar daca ea ar vrea. o sponsorez in ideea sa aiba health card si sa nu mai aiba nevoie de viza sa intre in canada.
as face la fel si pt socrii mei daca ar vrea dar ei nici nu vor sa auda. si sunt sigura ca la fel ca mine sunt multi.
am un profun dispret fata de persoanele care isi sponsoreaza parintii aici in primul rand pt ajutor financiar, ca apoi sa le fie greu sa traiasca sub acelasi acoperis cu ei si sa ii puna intr-un apartament subventionat de guvern, cum de fapt am si intalnit cazuri. acei parinti sunt mutilati pe viata sufleteste. daca parintii isi doresc asta e altceva dar daca nu, este crunt.
sponsorarea imiplica o plata de $545 + plus max o prelungire de viza si niste analize medicale = aprox $1000 care apoi ii asigura atatea avantaje persoanei sponsorate. nu este nici un sacrificiu material din partea nimanui.
nu este o ofensa pt nimeni sper. este parearea mea strict peronala fara sa fac nici o aluzie.

eu de altfel nu pot sa inteleg nici cum nurorile nu pot sa isi suporte soacrele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Roxana, Camelia, ma gandeam sa facem niste fursecuri in forma de dovleac 3fantome.
Ce ziceti sunt 'santé' ?

Mie chestiile astea mi se par exagerate, si la Victor la scoala sunt f. stricti.
De exemplu, cand ii gasesc 'collation' ca nu e 'santé' (gen placinta cu mere, biscuiti cu vanilie, biscuiti sarati - astia erau chiar bio), ramane nemancat.

Din seria 'sa nu lasam vremea sa ne faca program' aseara la 9 seara Victor vroia sa iasa la joaca in curte motivandu0mi ca nu lasa vremea sa ii faca program.

Alina, poate apuc sa te sun diseara.

Almo, imi place cum ai pus treaba cu sponsorizatul parintilor, luind lucrurile asa mai usor, nu radical.

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Monicutza, nu stiu daca ai postat cumva odata cu mine ultimul mesaj, referitor la a ma explica ce-am vrut sa spun. Daca simti nevoia unei explicatii suplimentare fatza de ce am spus in mesajul anterior, spune-mi.

Acum imi dau seama ca ce te-a atins cel mai tare e ca am creat impresia ca vorbele tale m-au facut sa trag concluzia aia care nu a cazut bine unora si te-a deranjat ca poate altcineva ar fi putut intelege ca si tu erai de aceeasi parere ca si mine.
Nu, singura legatura intre prima ta afirmatie si mesajul meu de dupa e ca tu vorbeai de lup si m-am trezit si eu sa zic ceva de lup. Fara nici o legatura sau similitudine intre parerile noastre. Inca o data, nu am tras concluzia aia pe baza spuselor tale, ci spusele tale m-au facut sa ma gandesc la situatia asta a motivelor sponsorizarilor si am emis si eu o parere.
Parere care mi-o sustin in continuare si anume, daca acesti parinti ajunsi sponsorizati aici nu ar fi avut un leu in buzunar ma tem ca o mare parte din ei nu ar fi ajuns in final sa fie sponsorizati. In sensul ca e f greu pt oricine (indiferent cat de bine sta cu banii) sa-si asume responsabilitatea integrala a intretinerii unor parinti/socri.
Cand insa stii ca bunicii mai au de vandut o casa, mai au o pensie care sa fie un ban de buzunar pt nevoile lor, uneori mici (e adevarat), ca mai vede de copil si te scuteste de un daycare la o adica, ca mai ajuta la gospodarie una alta, parca nu mai e dracu' asa de negru si zici mai usor "hai mai sa-i sponsorizam".

Eu imi aduc parintii des aici pt ca sunt nevoita (plus ca-i aduc pe rand, cea ce stiu ca nu-i usor pt ei, dar e mai usor pt noi): nu am bani de daycare (ma rog, n-am bani de daycare e impropriu spus, daca chiar n-as fi putut sa-i aduc aici o solutie tot exista, stateam acasa si munceam part time noaptea, nu cumparam casa si deci cheltuielile erau mai mici etc. solutii extreme se gaseau, dar afost mai simplu sa-i aduc pe ai mei aici pe rand si ei au fost de acord si nu s-au plans niciodata). Daca as fi avut posibilitatea sa-mi dau copii la daycare si sa nu ma trezesc ca raman cu 200$ din salariu la sfarsit de luna, nu i-as fi adus aici atat de des pe parinti. Probabil ca in 6 ani de Canada i-as fi adus pe ai mei de 1 maxim 2 ori in vizita aici, cateva luni, si atat. Socrii si-au platit si probabil isi vor plati mereu drumul in Canada si vin 1 data la 2-3 ani si niciodata nu au stat mai mult de 3-5 sapt.
Daca n-as fi depins de ai mei cu copiii, pe cand ar fi facut baietii 4 ani (cel mai mic) i-as fi trimis in vizite in Ro 1-2 luni/vara ca sa mentina contactul cu bunicii. Dar, stii cum e... cate bordeie atatea obiceie s iprioritatile-s diferite de la casa la casa.

Nu neg atasamentul multora dintre voi fatza de parinti si ca dorinta de a-i proteja si a-i avea aproape e f importanta in decizia voastra de sponsorizare (asa ar trebui sa fie in orice familie cu relatii sanatoasa), insa nu asta e singurul aspect care contribuie la a accepta sa-ti sponsorizezi parintii/socrii.

Mergi la inceput