Sezatoarea canadiana (111)
Raspunsuri - Pagina 11
CriPOD spune:
try, io tot ce-am inteles e ca toti pritenii tai cu parinti aici sunt rich kids, conditii in care concluzie la care ai ajuns e gresita, desigur. Da pe mine nu ma bagati in seama, ca io oricum nu pot sa citesc mai mult de 10-15 randuri dintr-o postare din motive de add nediagnosticat. Hai nu va mai suparati, ca toate mai gandim stramb...
Ieri e zi de marcat in calendar la mine... fie-mea a recetionat prima declaratie fastacita de la un baiat. Aproape "i-a cerut prietenia", anyway i-a zis ca intre ei e un "vibe". Inca nu pot sa-mi revin din ce discutii avem. Oricum, a avut un test dupa si-a zis ca nu s-a prea putut concentra. Dupa care a concluzionat sfatoasa ca iata ce influente pot avea complicatiile sentimentale asupra educatiei.
Simi, ziceam sa-ti multumesc pt rezumat, e prima data cand mi-e clar si mie intru-catva ce-i cu scolile internationale de pe la voi. Dar IB-ul acela nu-i acelasi lucru cu IB de la Geneva? Ca ziceai ca au sediul in Franta...
Daca nu ati observat intrebarea mea in capitolul trecut. As vrea niste recomandari mai directe de chalet cu ski la scara si preturi rezonabile, daca aveti careva, va rog!
BREAKING NEWS: S-a extins data predarii cartilor de munca pana la 31 decembrie 2009.
cge spune:
MQQM, IB din Geneva trebuie sa fie acelasi cu cel din Franta.
Si de asta zic ca scolile internationale sunt ok, pentru ca sunt verificate mai des decat cele publice.
A, si din cate stiu eu, sunt si scoli privés aici in Qc care sunt afiliate la IB.
Si scoala unde e Victor este afiliata, oricum platim o suma de bani ptr ca profesorii au o pregatire speciala ptr acreditarea asta.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
ange spune:
cge,da ,faina idee cu fursecurile!desi nu sunt trecute la alimete "sante" decat bomboane, mai bine asa! pune si tu junatate din cantitatea de zahar si grasime din reteta si baga mare la framantat Ai forme cu fantome,dovleaci si alte alea? de unde le-ai luat?
Eu biscuitei in forme diferite fac la Craciun cu fimea.Biscuitei astia "maison" in pungute de ceolofan cu cate o felicitare facuta de Maia le facem cadou colegilor ei de clasa si vecinilor.
oana,tot ma tin sa te intreb.te-ai decis pt cadoul soacrei?
mqqm,pai ti-a raspuns cineva(parca) la intrebarea ta despre chalet.Da o cautare.parca asa-mi aduc aminte.
denisa,tare ma tem ca de data asta cei de la meteo au cam nimerit-o.Afara miroase rau a iarna
intrebare:in ce va deghizati la halloween?
am fost aseara sa-mi iau ceva dar mi-a picat fatza cand am vazut ce preturi se presteaza la costumele pt adulti.Am renuntat
"nimeni nu moare virgin.viata i-o trage fiecaruia cel putin odata."
CriPOD spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cge MQQM, IB trebuie sa fie acelasi. Cristina, mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005 |
Graduatii de liceu din Franta sustin un alt baccalaureat, care n-are nicio legatura cu IB de la Geneva. Deci cel care e inclus in scolile internationale e cel de la Geneva (in special dupa nr de scoli unde au reprezentare in Qc)...
Mersi de raspuns.
CriPOD spune:
Am raspuns inainte de a edita tu, cge. Si la noi sunt IB. Era pura curizitate, anyway. La mine toate cartile sunt facute deja.
ange, posibil, dar daca era dupa linia 15, e clar de ce l-am ratat. Batranetile! Am sa ma mai joc pe linkul pus de Oana, ca nu ma mai duc sa caut acul in carul cu fan acu'.
monicutza_bb spune:
Almo te inteleg si sunt de acord cu tine. Nici noi (eu si sotul) nu ne-am pus problema sustinerii financiare a parintilor, pana nu ne-a intrebat mama daca ei se pot descurca aici cu pensiile lor din RO.
Iar problema soacrelor... eu nu o am, adica imi este tare drag de soacra mea si ea este o femeie tare buna si ma iubeste ca le fata ei (pe care si-a dorit-o dintotdeauna).
Monica, mami fericita de papusica Aylin Nicole (27 iulie 2007) si nazdravan de Alex (18 iunie 2006)
Pozici Aylin
Pozici Alexutu
"Happiness is nothing more than good health and a bad memory" - Albert Schweitzer
monicutza_bb spune:
try da, am scris in acelasi timp cu tine.
Monica, mami fericita de papusica Aylin Nicole (27 iulie 2007) si nazdravan de Alex (18 iunie 2006)
Pozici Aylin
Pozici Alexutu
"Happiness is nothing more than good health and a bad memory" - Albert Schweitzer
try spune:
almo, cum am si spus in al doilea mesaj, mi-as sponsoriza si eu maine parintii cu acelasi scop: sa stiu ca au health card ca garantie pt sanatatea lor si orice fel de intamplari neprevazute de care nimeni nu-i scutit si pt care o asigurare de vizitator nu face mare lucru si ca sa stiu ca pot pleca si intra in Canada fara sa ma preocupe prelungirile de viza, analizele medicale la 6 luni si alte asemenea, bilete de avion ca expira viza si tot asa.
Asta insa nu e acelasi lucru cu a-ti aduce parintii definitiv si pt un astfel de motiv, normal ca nu ai ce mare discutie financiara sa ai. Eu nu fac asta pt ca n-am cazut de acord cu sotul, dar nu din motive financiare. Da, e vorba de 1000$ pe care oricum ii recuperezi neplatind prelungire si analize medicale pe vreo 3-4 ani. Dar e o diferenta intre ati sponsoriza parintii care vin si vor sta definitiv cu tine si a-ti sponsoriza parintii stiind ca din cand in cand se mai duc si la casa lor (mai ales cand stii ca au la ce sa se intoarca in tara).
Mqqm, acuma cu valoarea caselor din Ro, pot intra o gramada la categoria rich kids . Acuma depinde de ce intelege fiecare prin rich kids.
almo spune:
nu contest ca sunt "cate bordeie atatea obiceie". parinti care merita sa fie iubiti, altii mai putin. parerea mea e ca "fiecare dupa cum isi asterne asa doarme". eu vreau ca fata mea sa ma trateze pe mine cum o tratez eu pe mama mea. nu mai bine. asa ca tot timpul ma gandesc cum ar fi daca ar as fi eu in locul mamei mele. dar poate nu multi sunt ca mine, care, impreuna cu mama si sora mea, stam inca imbratisate pe canapea si ne
si ea are o penise ok in ro, care ii intra direct in cont acolo, dar nu accept sa cheltuie nici un ban aici, dar ea in schimb ma ajuta cu fetita mea. asa ca eu consider ca sunt avantaje si pt mine si pt ea.
almo spune:
trysi de ce nu ii sposorizezi atunci si faci ca mine. ei au inca locul lor in ro si vor putea calatori dupa bunul plac. ce te retine? daca nu sunt indiscreta normal.