Sezatoarea canadiana (111)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Hi-hi-hi! Ce-mi place: scriem impreuna si ne intelegem separat!

Ica, eu sint fan The North Face. E mai scumpa, dar merita, e usoara si tine cald. Se gasesc in Sport Experts (uite http://www.sportsexperts.ca/sportsexperts/catalogue/mode.html?category=238&subcategory=-1&product=3491 - si sint si mai lungi), eu acolo am vazut. Eu am alta marca - Verbio, tot de acolo, dar e mai greuta. Si am vazut in Clorophile asau ceva de genul asta se numeste magazinul, cu multe verzaturi care mi-au luat mie ochii, citeva haine superbe! Si verzi pe deasupra!

CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU

Starile sufletesti care par a nu avea nici un motiv, au motivele cele mai adinci. (Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaana spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ana Stroe
eu visam sa-mi iau un cojoc din Romania, dar sora-mea mi-a dat niste preturi astronomice, cind i-am spus ca aici sunt pina-n 400$ a zis sa-i duc eu unul de aici.

http://www.floriinro.ro/

eu mi-am luat din constanta asta vara - am dat vreo $400 pe unul 3/4
azi il port prima data

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Hai, ca se vede ca am zi (dimineata) mai libera, ca nu mai plec... Stie cineva un traducator atestat din romana in engleza? Nu gasim una din foile traduse si legalizate in engleza dupa foaia matricola a lui Octav si cred ca va trebui sa o dam din nou la tradus. Mersi!

Starile sufletesti care par a nu avea nici un motiv, au motivele cele mai adinci. (Blaga)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui nelia

Hai, ca se vede ca am zi (dimineata) mai libera, ca nu mai plec... Stie cineva un traducator atestat din romana in engleza? Nu gasim una din foile traduse si legalizate in engleza dupa foaia matricola a lui Octav si cred ca va trebui sa o dam din nou la tradus. Mersi!

noua ne-a tradus/legalizat unul CN al baiatului; il intreb pe mihai cum l-a gasit si-ti spun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Ref la sponsorizare, considerati si voi ca am avut o zi proasta, nu trebuia sa generalizez, asa-i.

Monicutza, da suntem diferite, pt ca eu vad relatia parinte-copil intr-un mod diferit decat o vad alti oameni si stiu ca-s minoritara la capitolul asta. Si la cate subiecte am participat legat de tema asta a relatiei Parinte-CopilAdult, m-am ales cu rosii virtuale, daca nu macar cu priviri de ciudata. Pt mine relatia parinte-copil e unilaterala din multe puncte de vedere si asa cred ca e normal sa fie. Nu-s genul care sa cer ceva copilului meu in semn de recunostinta sau respect (pt respect daca s-au creat bazele in timp, el exista, daca nu, nu poti veni sa-l ceri cand are copilul 30 de ani), dar in schimb ma simt datoare pana oi muri fatza de ei cu orice imi sta in putinta si asta din simplul motiv ca i-am adus pe lume, voit sau nevoit, ei sunt responsabilitatea mea, nu invers. Asa am fost crescuta, ai mei n-au cerut niciodata nimic de la mine (nu ma refer la a-mi cere sa invat, sa raspund respectuos etc.), in schimb au facut tot ce le-a stat in putinta sa ma ajute atunci cand au stiut ca am nevoie. Da, relatia noastra nu e presarata cu pupaturi si strangeri in brate, insa exista un mare grad de toleranta si intelegere a situatiei fiecaruia.
Mama si tata vin aici desi nu le e mai bine ca acasa pt ca vor sa ma ajute si pt ca o vad ca pe-o datorie de onoare, sunt oameni simpli din multe puncte de vedere si au pretentii f putine de la ei si de la cei din jur (inclusiv noi). Cand am spus ca noua ne e mai bine decat lor (sa-i aducem aici), asta nu inseamna ca fac ceva impotriva vointei lor sau ca ma folosesc de o slabiciune a lor a spune NU. I-am spus mamei de mai multe ori, in orice moment decizi ca nu mai vrei/poti veni imi dai de stire, n-o sa ma uit nici cash la tine, nici n-o sa ma supar si nici n-o sa te condamn cu ceva. Fiecare om isi stie limita suportabilitatii si ii las pe ei sa decida cand au ajuns la aceasta limita. Da, poate ca nu ar fi avut batai de cap daca stateau acasa la ei bine-merci, dar nici ocazia sa-si vada nepotii crescand, ca au participat la cresterea lor si sa aiba sentimentul ca au facut ceva pt mine, ca si-au platit datoria de parinti fatza de mine (iar pt linistea lui taica-miu asta e un punct f important, din 4 copii pe toti i-a ajutat diferit, in functie de nevoile fiecaruia si de disponibilitatile lor de moment). Exista o fatza si un revers pt tot. Pt ai mei parinti inclina mai mult in balanta sa stie ca ma pot ajuta cu ceva (tocmai pt ca n-au putut s-o faca in alt fel pana acum si pt ca nu am avut nevoie pana acum) si ca, in plus, se pot bucura si de nepoti (dar asta e deja un motiv secundar, ei ar fi venit sa ma ajute, chiar daca nu ar fi obtinut prea multe satisfactii din asta cu exceptia faptului ca si-au ajutat copilul atunci cand a avut nevoie). Faptul ca stau departe unul de altul pt un timp e doar un pret pe care ei au acceptat sa-l plateasca. Taica-miu e om descurcaret si nu se "stinge" fara mama langa el sau invers. Nu-i o relatie de dependenta intre ei asa cum exista in alte cupluri, pt ei rezolvarea unor situatii primeaza, iar confortul personal a fost intotdeauna pe plan secundar si de la ei am invatat sa fiu si eu la fel. Sunt f putin pretentioasa cand vine vorba de confort, pot duce mai mult decat majoritatea oamenilor fara sa ma consum prea mult sau sa ma frustrez pana la depresie.
Iar toata relatarea mea este inca o dovada a diferentelor dintre bordeiele oamenilor. Situatia ta nu e mai ok decat a mea sau a altuia. Mai ales cand vine vorba de relatii intre oameni, e greu sa spui unde-i normalitatea si unde-i aberatia. Nu privesc degradant cand un copil isi sponsorizeaza parintii SI pt ca are un avantaj fianciar de aici (vorba ‘ceea, unde-s doi, puterea creste si per total s-ar putea sa iasa mai ieftin cu totii), pt ca ambele parti stiu ce dau si ce primesc. Degradant gasesc cand iti aduci parintii aici, le promiti una, alta si apoi le faci vant sa se descurce cum pot si rupi caruta-n doua. Nu cunosc nici un asemenea caz, dar sunt sigura ca ele exista. Nici unul din prietenii/cunsotintele mele (cu exceptia unei singure familii cu care de fapt am pierdut de mult contactul) care si-au sponsorizat parintii/socri n-au facut asta DOAR pt bani, banii au fost sigur pe undeva pe lista (ca mai la coada, ca mai aproape, numai Dumnezeu stie cat a contat in final de mult pt fiecare), insa mi-e clar ca a existat. Dar, pe de alta parte, intuiesc ca, daca acei parinti/socri ar fi venit caine sur la vanatoare in Canada (in sensul ca nu ar fi existat nici un fel de potential de a participa in vreun fel sau altul la cheltuielile lor de existenta in Canada), sponsorizarea lor ar fi fost amanata, daca nu refuzata. Unii considera degradant sa recunoasca sau sa admita ca un dram tot s-au gandit ca mama/soacra vinde ce are, eventual dupa o vreme, dupa ce o decide daca ii place aici sau nu si ca asta va usura situatia tuturor (chiar daca copiii nu au sugerat nici o clipa ca ar astepta ceva din acest venit). De asemenea, nu vad degradare in a recunoaste asa ceva, vad doar o solutionare a unor probleme presupuse de convietuirea impreuna (in caz ca parintii nu decid cumva sa stea separat). Daca as lua maine la intrebari cunosutii si necunoscutii care si-au sponsorizat parintii/socri in canada si sa-i intreb daca a contat cat de putin aspectul financiar in decizia lor de sponsorizare, probabil n-am sa obtin nici macar un procent amarat de raspunsuri cu DA. Dar asta in mare parte pt ca oamenilor le vine greu sa admita asa ceva, le e teama sa nu fie catalogati drept profitori sau materialisti. Nu pot spune cat la suta iau in calcul aspectul financiar sau nu, doar ca sunt sigura ca procentul e mai mare decat ne imaginam noi. Asa-i, nu toti se gandesc la aspectul financiar, depinde de situatie, am generalizat data trecuta si rau am facut. Dar, pt ca gandesc diferit problema asta, nu ma simt nici deplasata, nici imorala, nici lipsita de emotii/sentimente fata de parinti. Pragmatica? Poate. Intotdeauna am incercat sa-mi motivez alegerile folosindu-ma de argumente pragmatice, nu de natura emotionala. Chiar si atunci cand am ales bazandu-ma pe emotii si sentimente, am cautat sa-mi justific alegerea folosindu-ma de argumente pragmatice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Magdone spune:

Ica, haina de care zici tu mi-am luat eu de la Winners, exact asa putin lunguta din piele intoarsa cu gluga si are mansetele si la gluga de blana artificiala bineintelessuper frumoasa, 100 $.

Mqqm, stiu ca ar trebui sa-i mai dau eu din cand in cand cel putin la engleza sa n-o uite, dar nu stiu cand sa ma mai ocup si de asta, uff. Am citit despre fetita, a crescut gata, alte probleme.

Magdone, mami de Razvan (19 iulie 2003) si Olivia (31 mai 2008)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."

Mergi la inceput

hai ca am postat de doua ori acelasi mesaj, il sterg pe primul ca inca nu inrosisem toate numele. Nu-sh cum mi-a plecat la postare ianitne sa termin.

Mergi la inceput

mqqm am app tocmai pe 20 nov;pana atunci incerc sa uit; m-a scos din sarite asistenta de acolo - m-am simtit ca in romania - atata aroganta nu am mai intalnit aici

Mergi la inceput

Almo, sotul nu e de acord.

Khristin, ma bucur ca s-au rezlvat toate cu alaptarea. Jasmine e o dulce.

Nelia, bona e femeie straina in primele zile, apoi devine obisnuinta pt copil. Si o bunica e “femeie straina” in primele zile pt un copil (chiar daca nu-i straina pt noi), dar pe urma se leaga toate.

Citat:
Eu nu prea inteleg copii care nu isi suna si nu isi cauta parintii cu lunile, cu anii... trist ca se intampla asa ceva

Este trist, asa-i, insa raspunsul il gasesti in felul cum a decurs relatia lor pana atunci. Fara sa ne dam seama facem greseli care mai tarziu isi arata efectele. Oamenii nu devin nerecunsocatori, lipsiti de respect sau indiferenti cu x persoana doar asa, pt ca asa sunt ei de la mama natura. Putin probabil ca mama natura sa fie explicatia. Raspunsul il gasesti in relatia lor anterioara. De ex. o mama care s-a daruit prea mult (sau a inteles gresit notiunea de daruire), s-a neglijat pe sine (s-a anulat ca persoana cu nevoi) si care a fost sclava indeplinirii oricarei dorinte a copilului ei poate ajunge usor in situatia descrisa de tine. In cazul in care copilul te iubeste si te respecta, trebuie sa stii ca e rezultatul efortului tau, nu pt ca fiul/fiica ta este un suflet bun si minunat si ca asa l-a lasat Dumnezeu, ci pt ca tu ai reusit sa sadesti asta in sufletul lui. Cand un copil inceteaza sa te iubeasca sau sa te respecte, parerea mea e ca ai gresit constant undeva ori ai neglijat constant un aspect de care n-ai fost constient (fara intentie, desigur, si de multe ori din dorinta de a face lucurile cat mai bine).

Ktrinel, acu’ esti gata masata si la psihic cu SPA-ul tau, sa nu te aud ca te mai vaiti , da? Am crezut ca numai io am motive sa fiu depresata, da’ vad ca v-a luat pe toate si nu pot da vina decat pe iarna.

Denisa, extraordinar! Ce seamana Alex cu barbate-tu ceva de speriat, e el in miniatura. Na, sa mai zica lumea ca baietii semana cu mamele si fetele cu tatii.

Nelia, asta-i semn ca duci prea multe. Si eu numa’ de d-astea am parte in ultima vreme. Da’ zic si eu ca nu s-a inventat inca treaba sa ma puna jos si-i dau inainte cum pot .

Mamaana, factura totala nu e mare. Cat platesti tu din total factura.. .tine de ce nivel de asigurare ai cu ei. Asigurare dentara 100% pt toate n-am vazut pana acum (doar la anumite operatiuni se asigura 100%). Bine ca n-ai probleme mari gen coroane, punti ca alea sunt depilatoare de bani din buzunarul propriu.

Ica, tinem punmii sa iasa. Ia da tu drumu’ la semineu (ca tot se vorbi din greu despre ele – a propos, pe mine nu m-a lamurit nimeni unde gasesc botonu’/maneta aia sa inchid trapa la cos), pune sampania-n pahare si da-i bataie. Ca e afara o vreme buna doar de facut copii sau sa-ti bati nevasta, depinde de la caz la caz .

Marule, nu stiu cand ti-ai “promovat” tu blogu’ (stai prost la advertising ), da' acu’, ca ne trasesi de urechi, l-am citit. Da-i bataie si posteaza ca din August pana acum trecut-au 2 luni. Io nu reusesc sa ma stresez cand vine vorba de mutari (desi nu m-am mutat decat o data de cand ma venit si aia a fost de la bloc la casa, deci nu prea multe handramale), dar cred ca asta-i firea mea. Am vazut ca pe multe va sperie mutatul.

Treaba cu profitatu’ la inceput de emigrare numai noi o intelegem, astea ce-am ajuns in anul x de emigrare. E genul de concluzie la care ajungi doar dupa ce treci dupa. Greu de internalizat inainte. Asa ca, Salina, greu sa sari randul.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Magdone

Ica, haina de care zici tu mi-am luat eu de la Winners, exact asa putin lunguta din piele intoarsa cu gluga si are mansetele si la gluga de blana artificiala bineintelessuper frumoasa, 100 $.

Magdone, mami de Razvan (19 iulie 2003) si Olivia (31 mai 2008)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."

gand la gand
acum 5 ani am gasit tot la winners si tot cu 100

Mergi la inceput