Colectia de toamna-iarna 2005 (214)
Raspunsuri - Pagina 6
lavi02 spune:
Anda dr endocrinolog - Dr Monica Gheorghiu de la Parhon + Medsana. Recomandata de prietena mea care si-a facut lucrarea de diploma la Parhon, la proful de acolo. A fost cumnata mea la ea, cand i-au iesit analize hormonale proaste; am intrebat-o acum; zice ca impresia ei este neutra. So, nu stiu ce sa zic.
catutza mortala Bia cu masina de spalat. A primit si Nati un fier de calcat care facea ingrozitor; i-am scos bateriile urgent. Dar la masina daca ii scoti bateriile nu mai face nimic.
crissy77 spune:
Ce face gradinita din pui de om... Pt prima data in viata ei, Elise a mancat azi acasa mamaliga cu branza proaspata si smantana. Si eu o indopam de numa' in zilele cand avea mamaliga cu branza si smantana in meniul de la camin, crezand ca fata mea e rupta de foame. Inainte nu punea gura pe asa ceva, manca mamaliga cu telemea sau cas framantat cu sare, azi mi-am facut cruce cu amandoua mainile cand am auzit-o: "mama, mai pune mamaiga... tata, mai veau banzica". A mancat juma' de castron, sa nu-i fie de deochi.
Ma duc sa ma dusuiesc, sa bag ceva la ghiozdan si revin sa citesc din urma.
Cristina & Elise-Stefania
catutza spune:
Lavi , ce pacat ca a vomat Nati sper sa se simta mai bine maine! Fier de calcat are si Bia tot fara baterii ca facea zgomot si vibra de nu mai punea mana pe el!
CristinaN , sa va fie de bine mamaliga cu branzica! e mancacioasa fata voastra si gospodina din cate am vazut, mereu te ajuta
Felicia , eu zic sa ii iei lui Ilinca un laptop , ca sa nu te mai bati cu ea pe el ce se joaca?
Bia se mai joaca cu jucarii, dar nu cine stie ce, mai mult ii place sa le vada in casa, sa stie ca sunt ale ei!
Cata si Bianca-Maria(2.11.2005)
Fii intelept ca un batran , dar priveste lumea cu ochi de copil
Bucatareala
leea_cv spune:
Anda ce tare ma bucur ca aberez.Nu credeam c-am sa zic asa ceva. Cu Clujul ...il coc. Au aia o gramde de spitale pt copii. Si nu stiu de unde sa incep cu telefoanele.Am scris pe DC la clujence sa vad ce zic. Si astept sa se insanatoseasca Soso.
Si noi sa ne punem pe piciore ca sintem amandoi varza.Raciti ca dracu. Cum ma asteptam a facut febra T.Deocamdata 37,7 dar stiu ca va urca la noapte.
Sanatate lui David si Nic ultimii virusati,sper ca si cei din urma.
Feli al meu iubeste jucariile fix 7 minute si 29 de secunde de la predare.Apoi le uita prin toata casa.Adora in schimb trenurile. Cre ca trebe sa-mi fac pile la CFR poate luam unul mai ieftin. Apropo Anda a cazut proiectul tau cu trocul?
Lavi mie nu mi se pare un capat de lume ca n-o sarbatoresti pe Nati exact in ziua nasterii. E important sa se insanatoseasca.Asa va simti din plin ca-i in centrul atentiei.
Noki pledez pentru mentinerea bufnitei pe pozitie.E tot acolo nu?
Negaro ce bine de tine ca mamaliga e mai ieftina decat painea.
catutza spune:
Miri , multa sanatate lui David iar tie succes maine la examen sa il iei
Leea , sanatate la amndoi, sa nu faca Tudor febra la noapte!
noaptea asta se da ceasul inapoi, dormim mai mult, cica !
schimbam numele la subiect?colectia aniversara sau ceva de genul asta...ca doar sarbatorim lunile astea
Cata si Bianca-Maria(2.11.2005)
Fii intelept ca un batran , dar priveste lumea cu ochi de copil
Bucatareala
anda77 spune:
sunt asa deprimata si suparata ca trebuie sa va spun, poate mai intrebati de endocrinolog bun, sa merg "la sigur" la el/ea.
m-am apucat sa caut pe net acum 2 zile de la ce am cercuri negre in jurul ochilor. mari si negre. voi nu m-ati vazut decat cu kg de anticearcan. ca de cautat de ce imi cade parul, caut de 5 ani si nimic. anlizele sunt bune. n-am facut d-alea de hormoni decat tsh-ul clasic car e ok. am toate simptomele de boala addison.
si acum, cand sunt mai suparata, sa merg la dr., as fi mers si maine sa-mi dea pe hartie tot ce trebuie sa fac pt depistarea dezechilibrelor hormonale, trebuie sa plec in brasov. eu bolnava si mai las si copilul bolnavior acasa. si de cand am citit ca depresia e din cauza lipsei acestui hormon, parca nu mai pot nici sa mi-o controlez, ca deh, acum e medicala.
deci am bifat, din pacate, TOT ce scrie la addison:
-mai am 3 fire de par in cap si de cativa ani nu m-am mai spalat o data pe cap fara sa dau sau sa inghit un produs anticaderea parului! TOT ce exista in farmaciile romanesti am luat. nu-mi mai dsprind parul din coada ca mai am 3 fire. in ultima luna mi-am luat cu pumnul smocuri intregi. ori am leucemie ori nu stiu ce dracu e asta!
-diaree usoara si permanenta de 5 ani
-depresie
-oboseala zilnica (tot de 5 ani eu ma asez dupa fiecare spalat de vase, aspirat, flotari sau dush sau altceva) - am crezut ca e de la fumat...
-unghii dureroase
-pigmentarea mucoaselor
-"cearcane" foarte colorate
-tulburari de somn, insomnie in ciuda oboselii si senzatie de neodihnit chiat si dupa 12 ore de somn. fara nicio exceptie de la aceasta regula
-hipotensiune (am 8 cu 6 de cativa ani, v-am mai povestit)
-dureri de cap- am crezut ca sunt de la hipotensiune...
-chiar si (dorinta de) retragere din viata sociala care a evoluat progresiv de 5 ani la mine, figureaza la simptome addison
trebuie sa ma spal pe cap azi si este ora 00 si imi e frica, va jur, aman de dimineata. iar plang daca imi raman in mana smocuri intregi. la spalat e cel mai nasol, pumnii intregi de par. sunt neagra de suparare, ma duc sa ma bocesc prin baie. dk auziti de dr. bun, scrieti aici ca citesc tot saptamana viitoare. vineri seara ma intorc. dk eram chiar in brasov, imi faceam acolo analizele, dar sunt in poiana brasov, nu prea am cand sa fug ca am cursuri pana la 14 zilnic. daca nu ma sinucid p-acolo, scap de tot. nu-mi amintesc de cand n-am mai fost asa deprimata
EDIT: am uitat sa spun ca am intrat pe un forum d addisonieni si am mai bifat ceva. toate addisonienele s-au simtit mai bine decat ever in timpul sarciii si dupa ce au nascut s-a agravat tare boala. si la mine a fost la fel. partea rea e ca se moare fara tratament. partea buna e ca nu se moare si mai poti face copii sanatosi daca iei steroizii aia zilnic pana la sf vietii.
sau poate n-am addison si am leucemie. la aia nu e tratament. ma duc sa mai plang, sunt varza. am bucati de scalp unde nu mai este par deloc in ciuda tratamentelor locale.
mami de poet(09.12.2005)
poze cu puiutul meu, Nichita-Andrei
www.dropshots.com/nichita" target="_blank">filme cu puiutul meu, Nichita-Andrei
www.onetruemedia.com/shared?p=1b0ac86d3df77a7c0a7ba6&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj anual
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"
crissy77 spune:
catutza, buna idee cu colectia niaversara. lasa nervii si i-ai fetei masina de spalat. Sau vaca. Cred ca asta va mai lipsea din apartament. Am de gand sa achizitionez si eu o bucatarioara, nu de alta dar fiica-mea a inceput sa gateasca (mamaliga, cafea, ciocolata, taitei cu lapte), si nu are ustensilele necesare .
leea, sa treaca pustia de febra!
bb_alinus, pp ca aveti o a n-aluna de miere. Distractie placuta!
miri_b, Lavi, leea, roxi, madau, Ripley, soanso - sanatate!
mandy, da, se schimba ora in noaptea asta. Ora 4 devine ora 3. Dormim mai mult .
mimi_dumy, nastere usoara!
Ioana, sa-ti fie de bine nasitul! Cu Maria... nu's ce sa-ti zic. Ori prg prelungit, ori scurt! La inceput scurt si apoi prelungit cred ca va fi chin. Cand se va face ora 12 o sa devina agitata, te va astepta etc...
catutza, eu ii cumpar cadou de ziua ei, nu stiu ce insa.
Noki, da, gradinitile au acelasi prg ca si scolile (pana la cl a IV-a). In mod normal i-ar fi primit si in sapt de vacanta, dar le pune gresie asa ca numai ploduletii nu le lipseau printre placile de gresie, adezivi s.a.
M-as fi uitat si la poze, dar a tarziu. Noapte buna!
crissy77 spune:
Doamne, anda, du-te si te culca, esti obosita si nu mai gandesti clar... Nu cred ca te incalzeste cu nimica, dar si eu o sa fac tratament pana n-oi mai fi (tiroida autoimuna, tot dupa nastere). De cand iau pastile ma simt mult mai bine, ma oftic ca le iau zilnic si nici macar aceeasi doza in fiecare zi, tb sa-mi notez pe calendar ca altfel uit (1 cu 1/2), dar e bine. Imi aduc aminte ca la fel de deprimata eram si eu, certuri+plansete zilnice, nu suportam pe nimeni pe langa mine s.a., dar pastilele m-au readus cu picoarele pe pamant. Daca plangi si te gandesti la ce e mai rau, nu faci altceva decat sa-ti agravezi sanatatea.
anda77 spune:
m-am spalat pe cap, mi-a trecut bocitul, m-am hotarat sa gandesc pozitiv ca o iau razna altfel saptamana viitoare.
ce ma distreaza sa citesc despre bucatarioare, mini-masini de spalat, carucioare de impins etc. ce dragalas sa iei cadouri la fetitze. la anul s-ar putea sa fiu nasa de fetitza, dar nu e nimic sigur. dk da, atunci imi scot parleala cu shoppingul de rochite albe si mov:) ca de fiecare data cand ii iau lui nic haine, ma zgaiesc si la palarioare galbene, ghjetute mov, rochite cu funda etc...
madau, cum mai e miruna?
sanatate multa tuturor copilasilor!
nic are flegma si tuseste. flegma este de la mucii de peste o saptamana, desigur. acum au ajuns in gat , de-aia tuseste cred. ii dau ambroxol. e bine? stiu ca voi aveti scheme mai destepte cu tuse seaca, tuse cu expectoratie, tuse la inceput, tuse la sfarsit etc. io nu prea ma pricep, de-aia va intreb.
asa deci cu puroiul, ziceti ca e contagios cumva de la streptococ. am mai invatat ceva.
am fost cu nic azi la ikea. el mereu vrea sa impinga caruciorul, oricat de greu ar fi si de oricate s-ar lovi, spre disperarea mea. l-am lasat pana la urma k n-aveam trai cu el. m-am dus la un raft cativa metri mai incolo. in ikea era o aglomeratie de zile mari, om langa om. imi era frica sa nu-l pierd din ochi p-acolo.la un moment dat aud rasete dinspre oamenii de langa raftul unde il lasasem pe nic cu caruciorul. apoi aud si vocea lui fiu-meu: "Paaa'dooon, paaa'dooon, v'eau sa ajung la mami. Paaa'dooon, paaa'dooon, v'eau sa ajung la mami!" I-au facut partie oamenii amuzati:), abia impingea carutul ala, dar numai gura era de el.
mami de poet(09.12.2005)
poze cu puiutul meu, Nichita-Andrei
www.dropshots.com/nichita" target="_blank">filme cu puiutul meu, Nichita-Andrei
www.onetruemedia.com/shared?p=1b0ac86d3df77a7c0a7ba6&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj anual
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"