Gravidute si Mamici curajoase de Nov-Dec2008 (108)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Sal,
Sper ca toti bebelusii nascuti pana acum sunt bine...
In legatura cu superstitiile, da, si pe mine ma enerveaza aproape toate, si cica multe nici nu au conotatie religioasa, sunt mai mult "babisme". Cate am putut sa aud, si multa lume ma stresat cu ele...le-am dat skip multora, iar acum cred ca dau la toate
- sa nu scoti copilul din casa pana la botez.... ei na, pana la 2-3 luni cand il botezi, sa-l tii numai in casa?! Pe vremuri, lumea statea la curte, si ma rog, cica sa nu scoata copiii afara DIN CURTE, pe afara....dar la aer stateau. Or, la bloc este cu totul altceva.
- sa nu-i zici copilului pe nume pana la botez - alta aiureala dupa parerea mea. Botezul inseamna ca pruncul devine crestin, nu neaparat ca se va numie X sau Y.... un nume are deja cand il inregistrezi la starea civila
- sa nu-i tai unghiile pana la botez... de ce?!?!
- mama lauza sa nu iasa din casa 40 de zile, cand i se citeste la biserica "ca e pacat" - de ce e pacat? Doar am nascut, nu am dat nimanui in cap, nu am furat, nu am vorbit urat etc etc...Or, D-zeu a zis sa "crestem si sa ne inmultim", deci sa nastem prunci, nu?
Eu am fost la 8 si 40 de zile sa imi citeasca preotul, dar am iesit afara cand am vrut eu.

Iar partea cu igiena, e de bun simt. Sa te descalti cand intri in casa, sa te speli pe maini, sa nu iei copilul asa la pupat etc etc.
Normal, ca nici eu nu o las pe Andreea sa puna mana pe fel e fel de porcarii, ii atrag atentia ii spun ca nu e voie, ca e murdar etc (mucuri de tigari, cos de gunoi, kk de animale), insa nici nu pic in extrema cealalta cum m-a aprostrofat o tanti ca de ce las copiul sa se joace cu jucariile pe jos la nisip, ca dupa aceea isi va baga mana in gura?! Pai ce sa fac, sa o tin inchisa intr-un glob de sticla, intr-un mediu steril? Ca se imbolnaveste copilul, imbolnavesc copilul ca sunt inconstienta... daca ar fi asa, si la orice contact cu pamantul copilul s-ar imbolnavi, pai nu ar mai exista copii pe lumea asta, ar mur toti sau ar fi toti bolnavi. Ma enerveaza si isteriile astea, asa aiurea, si neglijenta crasa...deci nu stiu undeva calea de mijloc e cea mai buna!

Gata, ca m-am intins cam mult...si asa scriu cam rar...

Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007 www.andreeaioana.ro" target="_blank"> Poze
Povestea sarcinii si a nasterii

si 36+ Ana Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Neata!
Mie inca imi este somn, tare m-as mai duce putin in culcus.

Pana una alta, haideti la mica, doar cine are voie sau la o cana mare de ceai.
Apropo, ati inceput sa beti ceai de frunze de zmeur, fetele mai avansate?

Monicus .
VonHelen, eu am baut ceai de fenicul, anason, chimion, cam asa ceva si Gagalctogil care-i si plin de calorii. Acum as vrea sa-mi aduca mama Galafor care-s pastilute si ce or mai gasi ai mei la Plafar.

Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Minunea din burtica 33+
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miky-ea spune:

Eli,ma bucur ca ai revenit...esti puternica si meriti o !

Graviduta fericita...
http://bd.lilypie.com/6phTp3.png
AMR 3 SAPTAMANI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicus spune:

Neatza OtiliavDoresc si eu o cana mare de ceai...
Apropo ce efect are ceaiul din frunze de zmeura?

Citat:
citat din mesajul lui Otiliav

Neata!
Mie inca imi este somn, tare m-as mai duce putin in culcus.

Pana una alta, haideti la mica, doar cine are voie sau la o cana mare de ceai.
Apropo, ati inceput sa beti ceai de frunze de zmeur, fetele mai avansate?

Monicus .
VonHelen, eu am baut ceai de fenicul, anason, chimion, cam asa ceva si Gagalctogil care-i si plin de calorii. Acum as vrea sa-mi aduca mama Galafor care-s pastilute si ce or mai gasi ai mei la Plafar.

Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Minunea din burtica 33+
Pozele noastre

http://community.webshots.com/user/Bebitza_Iorgulescu
graviduta 31+
AMR 9 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

Otilia pentru ce sunt ceaiurile astea?
Eu sunt "avansata"...trebuie sa le beau?

Sorana 35+ si Codrin 3 ani
Where there's a will there's a way!

www.totsites.com/tot/codrin" target="_blank">[ Codrin]
Poate va place poza mea...www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Mirese%20cu%20stil%20si%20farmec&page=13" target="_blank">sunt...lo1.Se poate un vot?Multumim!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bertha spune:

Salutare!

Fetelor, mare dreptate aveti cu superstitiile si cu chestiile legate de igiena, mi-au mai trecut nervii numai cand am vazut ce hazliu povestiti. Concluzia e ca trebuie sa ne inarmam cu rabdare Eu ce sa mai zic, la mine o sa vina si mama si soacra, amandoua s-au oferit si nu pot sa aleg numai una, fara s-o supar pe cealalta. Partea buna e ca au concediu numai 2 sapt. Ambele sunt femei f cumsecade, da' stiu eu de la Darius cum e, fiecare cu ideile ei care rar coincid cu ale mele. Sa vedeti controverse legate de baita: Teoria 1(mama): se pune apa incadita se baga bb si se spala incepand cu capul, ca la inceput e apa curata si e mai bine. Teoria 2(soacra): se baga bb in cadita si se spala corpul prima data, ca daca speli prima data capul, sta copilul cu capul ud si raceste, Doamne fereste! Si uite asa, o seara il spala mama, o seara soacra si eu turbam de fiecare data, ca vroiam sa-l spal eu si ele mereu bagau textul "lasa, mama, esti operata, pt tine e obositor" Pana m-am infoiat putin si s-au linistit repede.
Deci, astept sa nasc si sa treaca perioada aia de inceput!

Elilove, eu o sa nasc in Bucuresti la Municipal, locuim aici de un an si jumatate. Prima data am nascut la spit 1 din Craiova, unde mi s-a spus sa aduc ce vreau pt bb, ca e chiar mai bine sa aiba. Conditia era sa avem scutece, pt ca asa era regula in spital, sa stea infasati. Am avut inclusiv prosop, sapun, sampon. M-am simtit mai bine asa, pt ca scutecele din spital pareau curate, dar erau vechi, cu o culoare dubioasa. Totusi, in prima zi a stat numai in scutecele de-acolo si n-a patit nimic, inclin sa cred ca le dezinfectau, dar erau atat de vechi incat nu le mai puteau aduce la o culoare normala.
Nu stiu unde va naste Lorellay, am intrebat-o, dar cred ca n-am vazut mesajul. Prima data a nascut in Craiova, dar acum nu cred ca va veni tot acolo pt ca locuieste in Mioveni, e destul de departe.
Abia astept sa vad cand apare bb Dimitrie!

Otilia, ai grija de tine! Tine-ne la curent!

VonHelen, eu dorm numai pe partile laterale si fff greu Cand ma intind in pat, abia pot respira, sunt ca o testoasa rasturnata. Imi ia ceva timp sa ma obisnuiesc cu pozitia culcat. Cand ma intorc de pe o parte pe alta, ma gandesc mereu ce buna ar fi o macara la casa omului si ca-s cam neunsa, ca-mi scartaie toate oasele, zici ca ma imprastii prin pat.

Noi plecam azi la Craiova, asa ca luni o sa am de recuperat, ca aveti o viteza la scris...

WE placut tuturor, sa stea bebecii cuminti in burtici pana la termen!

Bertha 35+ si Darius - frumusete rara (DN 08-06-2004)

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

Saru mana pentru
M-am distrat in dimineata asta de ce ati scris legat de superstitii. Din pacate, m-am lovit si eu si comportamentul celor din jur legatd e bebelusi. Mari probleme, nu pot spune ca am avut pentru ca in momentul in care mi-au trecut pragul am avut grija sa stau in usa si sa impart directive ...descaltarea...la baie la spalat pe maini...va rog in hainute sau in patul sa nu-i puneti nimic...se poate pune pe comoda...etc. Si am scapat de un stres.
Cel mai tare ma omoara si pe mine faza cu "n-ai nascut inca?", mai ales ca de luni am intrat si in concediu. Sunt intrebata si afara, cand il scot pe David in parc dupa ce-si termina lectiile, asa ca nu scap niciunde. Am patit asta si insarcinata fiind cu el, mai ales ca m-am apropiat atunci si de 42 de saptamani...si deja aveam capul calendar!
Ce sa facem...trece ea si perioada asta!

Ami, mamica lui David Alexandru ( 7 ani) bobocel de clasa 1
si 38+ Luca Gabriel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicus spune:

Berthaai grija la drum si de tine. Esti atat de haioasa... ca m-ai facut sa rad.. in legatura cu chestia aceea "Cand ma intorc de pe o parte pe alta, ma gandesc mereu ce buna ar fi o macara la casa omului si ca-s cam neunsa, ca-mi scartaie toate oasele, zici ca ma imprastii prin pat."

Citat:
citat din mesajul lui bertha

Salutare!

Fetelor, mare dreptate aveti cu superstitiile si cu chestiile legate de igiena, mi-au mai trecut nervii numai cand am vazut ce hazliu povestiti. Concluzia e ca trebuie sa ne inarmam cu rabdare Eu ce sa mai zic, la mine o sa vina si mama si soacra, amandoua s-au oferit si nu pot sa aleg numai una, fara s-o supar pe cealalta. Partea buna e ca au concediu numai 2 sapt. Ambele sunt femei f cumsecade, da' stiu eu de la Darius cum e, fiecare cu ideile ei care rar coincid cu ale mele. Sa vedeti controverse legate de baita: Teoria 1(mama): se pune apa incadita se baga bb si se spala incepand cu capul, ca la inceput e apa curata si e mai bine. Teoria 2(soacra): se baga bb in cadita si se spala corpul prima data, ca daca speli prima data capul, sta copilul cu capul ud si raceste, Doamne fereste! Si uite asa, o seara il spala mama, o seara soacra si eu turbam de fiecare data, ca vroiam sa-l spal eu si ele mereu bagau textul "lasa, mama, esti operata, pt tine e obositor" Pana m-am infoiat putin si s-au linistit repede.
Deci, astept sa nasc si sa treaca perioada aia de inceput!

Elilove, eu o sa nasc in Bucuresti la Municipal, locuim aici de un an si jumatate. Prima data am nascut la spit 1 din Craiova, unde mi s-a spus sa aduc ce vreau pt bb, ca e chiar mai bine sa aiba. Conditia era sa avem scutece, pt ca asa era regula in spital, sa stea infasati. Am avut inclusiv prosop, sapun, sampon. M-am simtit mai bine asa, pt ca scutecele din spital pareau curate, dar erau vechi, cu o culoare dubioasa. Totusi, in prima zi a stat numai in scutecele de-acolo si n-a patit nimic, inclin sa cred ca le dezinfectau, dar erau atat de vechi incat nu le mai puteau aduce la o culoare normala.
Nu stiu unde va naste Lorellay, am intrebat-o, dar cred ca n-am vazut mesajul. Prima data a nascut in Craiova, dar acum nu cred ca va veni tot acolo pt ca locuieste in Mioveni, e destul de departe.
Abia astept sa vad cand apare bb Dimitrie!

Otilia, ai grija de tine! Tine-ne la curent!

VonHelen, eu dorm numai pe partile laterale si fff greu Cand ma intind in pat, abia pot respira, sunt ca o testoasa rasturnata. Imi ia ceva timp sa ma obisnuiesc cu pozitia culcat. Cand ma intorc de pe o parte pe alta, ma gandesc mereu ce buna ar fi o macara la casa omului si ca-s cam neunsa, ca-mi scartaie toate oasele, zici ca ma imprastii prin pat.

Noi plecam azi la Craiova, asa ca luni o sa am de recuperat, ca aveti o viteza la scris...

WE placut tuturor, sa stea bebecii cuminti in burtici pana la termen!

Bertha 35+ si Darius - frumusete rara (DN 08-06-2004)

poze

http://community.webshots.com/user/Bebitza_Iorgulescu
graviduta 31+
AMR 9 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

neata,

eu am trecut deja de faza cu cafeaua, am facut chiar si baie, acuma sunt la mic dejun: peste in sos tomat nu stiu altii cum sunt, insa eu daca nu imi iau proteina de dimineata ma ia cu lesin. si nu e chestie de sarcina.

incep cu otilia, cred ca cea mai buna metoda sa te bagi in boale e sa cauti pe internet despre boli. noi am patit chestia asta cu laura de cateva ori si ne-am invatat minte.

am citit ce ati scris aseara si vad ca dandusa e bine cu capsa trasa
mie chestia asta cu balitu plodului mi se pare total neigienica si o mare taranie. pe mine de mica ma deranjeaza si balitul reciproc cand ma vad cu cineva - ok, ne bucuram ca ne vedem, da e musai sa ne lasam saliva unul pe altul?? din nefericire pentru mine belgienii pupa de 3 ori insa.

spalatul pe maini cand vii la bebe aici nu prea se practica, insa am vazut acuma la spital ca rezervele au un hol la intrare in care este o chiuveta, ca vizitatorii sa se spele pe maini. noi, cum laura a stat la "prematuri" 2 saptamani a trebuit sa ne spalam pe maini cu dezinfectant si sa ne punem halate sterile inainte sa intram la ea. asa ca atunci cand am adus-o acasa am zis ca nu strica sa ne luam la baie sapun dezinfectant caci era tare mica si am zis noi ca o mai protejam. sincer si acuma tot un fel de sapun dezinfectant folosim la baie insa unul mai slab. pe principiul - punem mana pe pampersi de caca, nu are cum sa ne strice.
luatul in brate aici se practica insa numai daca ti-l ofera parintele. pe mine m-a socat, m-am dus sa vad un bb la spital al unui coleg si nevasta-sa mi l-a pus in brate. era inainte de laura si m-am crispat total sa tin botzu ala de om in mana si mi-era jena sa tip sa nu mi-l dea.

acuma cu "my big fat greak family" - noi romanii suntem bagaciosi si lipiciosi. mi-e clar cata munca de lamurire trebuie sa duceti si mi-s clare si reactiile de genul "ce ai draga, esti nebuna". e greu pentru multi sa priceapa ca e copilul tau si dreptul tau si chiar daca tu erai "mucea" din familie ei nu au nici un drept sa te oblige sa faci ceva ce nu vrei sau sa te comenteze. chiar daca esti nebuna
eu cand am fost cu laura in primul an in RO (10 luni) imi sareau toti pe ea sa o ia in brate si sa aiba reactii de la ea. evident ca prima reactie pe care o aveau era ca incepea sa urle. ce are draga e salbatica? nu, sunteti voi nebuni si sariti pe ea, ea nu va stie, normal ca nu ii face nici o placere sa o trageti in toate partile. aveti rabdare ca de aia sunteti adulti si va baga ea in seama.

eu insa nu sunt deloc de acord cu protectia exagerata - vezi ca baga aia in gura/ vaaiii, o lasi pe jos/ vaaiiii i-a scapat furculita pe jos (in bucatarie) stai sa i-o spal. nu sunt de acord cu feritul obsesiv de raceli, infofolitul, caciula in casa (i-am dat eventual o ora dupa baie cand era mica de tot) si cel mai rau mi se pare culcatul cu caciulita de aia cu siret dpv al SIDS. iara nu as pune niciodata scaun de masina sau bouncer pe canapea/pat/masa. mi se pare mult mai periculos sa cocot pe bb undeva de unde poate cadea decat sa pun obiectul pe jos unde hai sa fim seriosi nu bate nici un vant si nu sunt -5 grade.

na, ca ma racori si eu

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bertha spune:

Am schimbat si semnatura, ca uitasem.

Monicus, daca m-ai vedea cum ma catapultez de pe o parte pe alta, ai intelege si mai bine faza cu macaraua
Cat despre drumul la Craiova, am oscilat mult, dr m-a asigurat ca nu-i niciun risc, desi stiu si singura ca ruperea membranelor de ex nu are legatura cu nimic, uneori. Ne-am hotarat sa meregm pt ca e si ziua socrului si cine stie cand vom mai ajunge pe-acolo, cu beblina mititica nu plecam la drum prea repede.

Bertha 36+ si Darius - frumusete rara (DN 08-06-2004)

poze

Mergi la inceput