Gravidute si Mamici curajoase de Nov-Dec2008 (108)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

Dandusa, esti mortala ! Hihi, fix pb. astea le avem si noi, insa eu is mai nesimtita si ma doare undeva daca se supara. Primul lucru, cand intra in casa, le zic sa se spele bine pe maini daca vor sa vada bebele. Pe mine ma streseaza cel mai si cel mai tare aia care iau bebelusul in brate si se apropie atat de tare de ei, incat le sufla in fata. Moooor de inima cand vad asta! Ah...si ii urasc si pe aia care iti tin teoria cu "lasa sa-si faca imunitate" de cate ori piticul incearca sa bage in gurita diversi rahatei de pisica de prin parcuri, de ex. Pai vorba ta, bai nene , imunitate e una, contact cu virusuri specifice, si Hepatita A e alta. Pai tu, ca adult, te speli pe maini inainte sa te pui la masa, si nu umbli in patru labe , si pe bebe il lasi sa manance cu mainile murdare pe motiv ca il calesti. Na ca m-am racorit si eu !

_

Diana, mamica Domnisoarei Nasturel
Dialoguri strumfesti

Tudor Stefan 36+

Asa creste bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Citat:
citat din mesajul lui dandusa

legat de superstitii...si nu numai

cred in d-zeu...dar nu cred in cele ce se zice ca-i bine sa se faca dupa nastere...,apa sfintita nu stiu cum...,lauza care nu are voie sa iasa din casa cu capul descoperit si sa treaca nush' ce apa...
dupa ce am nacut-o pe Crinuta am fost la biserica sa-mi citeasca si sa ma dezlege nush'cum...,ma zapacise mama si soacra mea,ca asa trebuie,ca una ca alta...vreau sa va spun ca a fost o dezlegare pe banda...,stateam in genuchi in timp ce preotul citea ceva...si jur ca nu intelegeam nimic...nu a fost deloc o spovedanie sau o dezlegare ci o chestie care trebuie fiindca asa trebuie...,f aiurea din punctul meu de vedere

bebe ce tre' sa poarte ceva rosu...,ata la mana sau pampon sa nu se deoache... eu nu cred in deochi...si slava domnului ca fiica mea nu s-a deocheat niciodata...,toata lumea de-o vedea..."ptiuu sa nu se deoache...",cand le spuneam ca noi nu credem in asta se blocau...,ca nu-i bine sa nu credem ca fereasca d-zeu sa se intample,ca bla,bla...pai cum sa se intample,daca nu credem?!

apoi...
ma enerveaza la culme persoanele care vin si baga bani in san la bb,ca-s pe bluzita,ca-s in paturica mooor de nervi cand vad faza...si nu stiu cum sa le-o zic mai frumos sa nu se simta ofensati ca deh...sant rude,cunostinte bla,bla...
ma mai enerveaza f tare persoanele care vin sa-l pupe pe bb pe manuta,pe motiv ca pe fata se iritabai nene...,bb isi suge manutele f des...,ce naiba te gaseti tu sa-ti lasi saliva pe manutele lui?!da' nu-l mai pupa frate...ce atata dragoste?
ma mai enerveaza cei ce intra in camera unde alaptezi si se aseaza comod pe cearceaful tau...,n-au nici un stres ca doar ce au venit cu tramvaiul 48 si ala-i cearceaful pe care eu dorm...
sau intra in contact cu bb fara sa se spele pe maine...,ba pe fata,ba pe mainute,ba il cere sa-l tina in brate...si cand am facut imprudenta sa-i spun matusei mele ca o rog sa se spele pe maini,ca bb este mic si poate lua una alta...a inceput sa planga si sa-mi zica "stai linistita ca boala mea nu se ia...(cancer)"
nu vreau sa-i tin intr-un glob de sticla ,dar lucrurile astea chiar ma deranjeaza si pe mine si pe Claudiu...si ne este atat de dificil sa luam atitudine...,daca-i soacra-mea,ii spune el ca sa nu se simta jignita daca i-o spun eu...,daca-i x var de-al meu,ii spun eu sa nu creada ca are ceva Claudiu cu el...,la naiba...mai bine sa stea toata lumea la casa lor si evitam toata nebunia asta sau...aproape toata...
in loc de sonerie ar trebui instalat un suport din ala cu "sanitize your hands"

Mamica stralucitoare
39 fix cu Raducu + Crinuta 1 Nov 2006

Dandusica te usurasi?
Pana la urma a purtat Crinuta ata rosie, sau inca poarta. Ca eu de capoasa ce sunt nu i-am pus niciodata, am profitat de scuza ca nu-i ceva religios si nu cred in deochi. Ca persoane care sa se ia de noi s-au gasit, nu-i problema.
La botez am avut mare noroc ca nasii sunt tineri si au aceleasi principii ca si noi, nu ar fi pus bani in cadita copilului si alte prostii. Parca niste floricele uscate a pus nasa, mir oare, bai chiar nu mai stiu.
Dar prima sedinta foto a Anei e cu niste bani pusi in bluzita , sunt poze facute de un fost coleg de facultate dar a venit cu mama lui si deh, asa-i traditia in Motru de unde este ea. Bine ca am schimbat copilul repede ca trebuia sa-i facem baie.
In schimb socrii nota 10, intotdeauna primul lucru mergeau la baie sa se spele, socrul si acum o pupa pe piciorus a ramas cu obiceiul.

Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Minunea din burtica 33+
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

Apropo de "cand nasti", cel mai tare e un prieten al nostru, cu care ne vedem de cateva ori pe sapt., care ma intraba invariabil "na, si cat mai ai? Nu stii? Cum nu stii?" si urmeaza "Ce face bebe, misca?" Ah, cand aud asta, imi creste tensiunea. De aia care imi pun mana pe burta nu mai zic, ca umplu o pagina !

Legat de superstitii, eu am cateva, insa rezonabile, zic eu ! Aia cu ata rosie la mana, eu cred in asa-zisul "deochi", cred ca cineva iti poate transmite energii negative, daca vrea si cred in autosugestie. Asa ca imi propun ca ata aia rosie sa aiba efecte magice, cred tare in asta, si poate chiar are !

_

Diana, mamica Domnisoarei Nasturel
Dialoguri strumfesti

Tudor Stefan 36+

Asa creste bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darling_ spune:

Bine ai venit pe lume Rafael Nicolas ! Sa fii sanatos si sa te faci mare iar lui mami de Rafael refacere rapida si laptic mult. Ce frumos... si eu vreau sa nasc, ma cam lasa rabdarea.
Azi am fost la un curs despre alaptatul la san...a fost atat de emotionant ca am inceput sa plang. Oricum nu eram singura care isi stergea lacrima pe furis in sala.
Ma ingrijoreaza un lucru si nu stiu daca ar trebui sa fiu ingrijorata sau nu. De vreo 5 zile urina e cam inchisa si are o culoare mai ciudata, parca e mai rosiatica, sau poate mi se pare mie. Am incercat sa beau mai multe lichide (m-am fortat pt ca mi se face rau daca beau apa... stiu e greu de crezut) si urina devine mai deschisa si transparenta. Dar daca o las mai usor cu lichidele iar se coloreaza puternic si devine tulbure. Oare e grav????
Dandusa - go girl !!!. Sunt f de acord cu ce spui. Asa voi face si eu, inainte de vizualizat bebe mai intai la sanitarizat, fara drept de apel !!!Nu inteleg de ce li se pare unora ciudat, si eu cand am fost in vizita la prieteni care aveau un nou-nascut in casa ma spalam imediat pe maini si mi se pare f firesc sa faci asta. Daca unii o iau personal... problema lor.
As vrea si eu adresa de mail comun, vreau si sa pun nr de tel acolo, in caz ca ma apuca nasterea subit, sa anunt lumea.
Am schimbat semnatura....

Adriana +35saptamani cu Eduard
http://family.webshots.com/photo/2137245100103785880wIKDaJ

Mergi la inceput

Diana, una este sa crezi tu in ceva si sa procedezi ca atare adica sa porti ata rosie si altceva este sa incerci sa-i impui pe strada unui strain punctul tau de vedere.
Si pana la ce varsta se poarta ca eu la asa ceva m-am gandit ca la un moment dat oricum nu o va mai avea.
Mirtha, eu nu cred ca ai gresit scriind adevarul gol-golut. Si noi ne-am povestit pe aici experientele asa cum au fost si nu vad de ce sa ne ascundem dupa deget ca nu doare. Eu am spus si repet, doare al naibii, in functie de intensitatea contractiei, simti cum te rupi in doua dar oxitocina este cel mai tare drog, cum nasti cum uiti. Mama natura s-a gandit cum sa-si doreasca femeile copii din nou. Ce bine ar fi sa secretam hormonul acesta si cand ne scoatem o maseau si in general la orice durere .
Ginye, de ce mai sa-i faci poze dintr-o parte?
Mi-am adus aminte cum ii faceam Anei poze dintr-o parte, ascundeam de sot ca Ana a facut un cucui la 1,5 ani, nasol de tot, eram gata sa lesin cand am vazut cum creste cucuiul, a cazut cu tampla pe coltul unui soclu de veioza, eram intr-o vizita. Triam pozele in care se vedea cucuiul, eu le am ascunse pe laptop cu parola .

Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Minunea din burtica 33+
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mar_ysa_28 spune:

dandusa multumesc mult pt ca mi-ai explicat...esti o dragutaam reusit cu semnatura.
Cu mailul comun ma ajuta cineva? plss

36+Leyre Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wndyctygirl spune:

INCREDIBIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIILLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL!!!!
Intro o data pe saptamana si observ ca exact in ziua in care intru nashte cate o buna sorela...aproape, f f aproape de sufletul meu...
Ok, am intrat azi sa-i cer Izabelei nr de tel al Mirthei caci mi l-a dat gresit si n-am reusit sa vorbesc cu ea.....si asa de mult vreaaaaaaaaaaaaaaaauuuuuuuuuu....sa o felicit!
Asadar, vreau nr de tel pe PM please, Mirtha executez vous...si cineva..si pe al izaberlei...si pe-al ei l-a pocit...
n-am reisti sa citesc decat lista...atat..o sa fac eforturi supraomenesti s acitesc cat pot diseara, dar la momentul asta nu pot promite nimic...
sunt absolut epuizata, efectiv de abia stau in picioare, da, inca muncesc si conduc caci mai bine asa decat sa stau singura acasa moarta de frica...am inceput sa ma tem...de necunoacut samd probabil...
so, bantui destupata si dilatata pe drumurile patriei....nu am cum sa citesc capitolele, daca cineca simte nevoia sa vb, please pm me....
Va iubesc mult dragelor, si va tin pumnii la toate...
Mirtha, Cata-miky, Brie, Ireen si nu in ultimul rand Iza, ffffffffffffffffffffffffffffffffeeeeeeeeeeelicitari din tot sufletul!

36+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmendu spune:

dea- tocmai ce ne faceam griji. a trecut miercuri, zi in care ai spus ca intri, a trecut joi....si tu nimic. mi trmite si tu un sol sa ne dea vesti.

35+ Victor
pozele noastre

Mergi la inceput

Gata, am gasit unde a scris babyzappi de greutatea lui bb. Aici a estimat 1,6 kg si ecografia a fost facuta cam acum o luna. Eu nu pot sa cred ca bb a pus doar 100 de grame in luna a VIII-a, ca daca asa s-a intamplat inseamna ca este bine ca a nascut ca nu mai crestea bine in burtica. Cu gradul de maturizare a placentei statea foarte bine.
Darling, eu am dus azi o proba de urina diluata la maxim ca nu am putut recolta cand m-am trezit si am baut doua pahare de apa ca sa produc ceva pana ajung la doctor. Si tot a iesit ceva asa diluata cum era, ketons. Eu te sfatuiesc sa faci o analiza undeva daca e chiar rosiatica.

Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mar_ysa_28 spune:

carmendu multumesc mult ....esti o draguta!

36+Leyre Alexandra

Mergi la inceput