Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (35)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Da' unde sunteti toate??

Noi am fost putin pe afara, am trecut si prin piata de am luat portocale si banane, dar am revenit repede ca te cam stringe vremea de afara...

Ma duc sa maninc si eu ceva...

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luminel spune:

Buna, tuturor!

In primul rand, puiutzilor sarbatoriti astazi!

Getutza, Piggy

Simonacip, pacat ca nu stai in Titan…faceam un “moment artistic”, fiecare cu “poezia” lui

Vianne, merci… i-am dat oricum azi o lingura de suc de mango…sa vedem cum reactioneaza…

Melly, m-am trezit si eu acum ca nu apare Cristiana in montaj si ti-am trimis o poza pe email…

Cleo, eu am zis la un moment dat ca-i dau sa pape in leagan…o sa-I iau si scaun dar deocamdata nu sta bine in fundulet…

Lumi, mami de Printesa Elena Cristiana

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=733a9f9f274d6633afc942" target="_blank">Montaj

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

Belleane vazut album! Foarte frumoase pisicutele, sa-ti traiasca!

Lori, mami de Robert din 9.06.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaser spune:

Salut!

Azi ne-am pus gipsu`
pare sa nu o deranjeze prea tare...trebuie sa-i fac masaj la degetele ptr circulatie.

pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Offf, Mihaela, saracutele de voi! Cat trebuie tinut ghipsul?

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luminel spune:

Cred ca incepe si la noi "cosmarul" dintilor.
Cristiana a inceput sa maraie, se stramba intr-un hal fara de hal si cred ca daca cinci maini ar avea pe toate odata le-ar baga in gura....
Numai ca nu-mi dau seama unde-i iese primul dinte...si sus si jos are gingiile albe...

Lumi, mami de Printesa Elena Cristiana

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=733a9f9f274d6633afc942" target="_blank">Montaj

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancaurn spune:

Gabitzam multumim pt link.
Belleane tare frumusele fete mai ai. Cati ani are cea mare? Mi se pare cam de-o varsta cu Cezara mea.
Miss habar n-am de pe unde le-am salvat, ca am luat ce mi-a placut si am mers mai departe. dar daca vrei, da-mi pe PM adresa ta de mail si-ti trimit fisierele direct din calc meu si-ti explic unde sa le salvezi. Mi se pare cel mai simplu.
Mihaser imi pare rau ca nu s-a putut rezolva fara gips. Eli sa suporte usor perioada asta si tie la fel.
Aici aveti si varianta noastra de diversificare:
DIVERSIFICAREA ALIMENTATIEI

Prima masa care se va inlocui va fi cea de la ora 13-14 cu supa crema de legume, dupa varsta de 4-5 luni. Sugarii alimentati cu lapte matern vor primi aceasta prima masa la varsta de 6 luni.
Mod de preparare:
-Ingrediente:1 morcov curatat si taiat rondele, 1 fir de patrunjel, 1 feliuta de telina, 2-3 foi de ceapa, 1 cartof mic, 1 lingurita de orez, 500ml apa.
-Se pun la fiert toate, cu exceptia cartofului si orezului. Se fierb la foc mic, acoperite cu capac. Cand sunt fierte, se pune in craticioara si cartoful curatat de coaja si orezul. La nevoie se completeaza cu apa pana acopera toate legumele. Dupa fierbere, se mixeaza sau se dau prin sita astfel:
-Pentru primele doua zile se mixeaza orezul si morcovul.
-Pt urmatoarele doua zile se mixeaza morcovul, orezul si albitura(patrunjel si telina)
-In urmatoarele doua zile se mixeaza si cartoful: in prima zi ½ cartof, in urmatoarea zi un cartof intreg.
Supa crema de legume se introduce progresiv: 20-30ml in prima zi, apoi se creste progresiv pana ce se scoate total laptele in aproximativ 10-15 zile. Nu se pasireaza ceapa. Dupa 15-30 de zile se poate introduce si dovlecel si in jur de 5-5 ½ luni se pot pune cateva picaturi de ulei de masline, porumb sau floarea soarelui.
Dupa 5 luni se poate introduce carnea fiarta de pasare (piept) care se fiebe separat, in alta apa care se arunca. Carnea fiarta se mixeaza si se pune in supa crema de legume astfel; in prima zi o lingurita, a doua zi doua lingurite, a treia zi trei lingurite.
Dupa 5 ½ luni se introduce galbenusul de ou fiert tare, astfel: in prima saptamana 3x1/4 galbenus la interval de o zi, adica luni supa crema de legume+carne mixata, marti supa crema de legume+1/4 galbenus, miercuri supa crema de legume+carne, joi supa+ ¼ galbenus, etc. In a doua saptamana se introduce ½ galbenus de 3 ori pe saptamana, iar in a treia saptamana 3x1 galbenus. !!! Inca de la inceputul introducerii galbenusului de ou se urmareste starea copilului pt a se observa toleranta. La orice schimbare se va anunta medicul.
OBS NU SE PUNE SARE! Dupa 7 luni in supa crema de legume se poate pune si ficat de pasare fiert. Dupa 9 luni se poate pune in aceasta supa crema si alte legume: fasole verde, mazare, (care se pasireaza fara a mai avea coaja). Se mai poate da supa de legume in care se pasireaza cu furculita plus smantana fiarta, bors sau cateva picaturi de lamaie, ciorba de perisoare, supa crema de cartofi.Supa de carne se da dupa varsta de un an.

MASA DE FRUCTE va fi introdusa la ora 10-11. Se introduce astfel: O lingura de orez spalat si pus in apa rece cateva ore se fierb cu 200ml apa + o lingurita rasa de zahar si un varf de lingurita de zahar vanilat (cu astea eu nu sunt de acord!) Orezul fiert si racit se mixeaza si se amesteca cin prima zi cu ¼ mar mai dulce, a doua zi ½ mar, a treia zi ¾ mar si a patra zi un mar intreg. Dupa 4-5 zile se poate introduce si suc de morcovi, progresiv, cate doua lingurite pe zi, pana la 5-6 lingurite. Apoi se pune branza calcica.
BRANZA CALCICA se prepara astfel: in ½ litru lapte de vaca fiert in prealabil, se pun 4 tablete de calciu lactic zdrobite si dizolvate in doua linguri de apa. Laptele se pune din nou la fiert la foc mic, iar cand incepe sa fiarba se amesteca cu o lingura de lemn pana se alege branza si se vede zerul. Apoi se acopera vasul 5-10 minute si dupa aceea se strecoara branza prin tifon. Branza calcica se pune peste orezul cu mar si sucul de morcov: in prima zi o lingurita data prin sita, a doua zi doua lingurite a treia zi trei lingurite. Dupa 6-7 luni se poate stoarce cate o lingurita de suc de portocale, grepfruit alternativ. Dupa 7-8 luni se poate introduce banana, apoi si alte fructe de sezon: piersici, visine, cirese, struguri (fara samburi). Capsunile sunt alergogene, deci se introduc doar dupa primul an de viata.
Sucurile de mere+morcovi sau portocale se introduc in zilele calduroase pt hidratare si diluate cu apa fiarta (pt a reduce aciditatea).

Dupa 6 luni Se inlocuieste si masa de la ora 16-17 cu:
MAMALIGUTA CU BRANZA DE VACI care se prepara astfel: 250ml apa, 25 g faina de malai (2 linguri rase si jmatate)- Se pune apa la fiert, se pune faina in ploaie si se fierbe 5-7 minute. Apoi se pun doua linguri de branza de vaci si o lingurita rasa de unt. Se mai fierbe 5-7 minute. Se da progresiv, se incepe cu cateva lingurite si se creste treptat cantitatea.
IAURT CU BISCUITI (fara gluten) Iaurtul se face acasa din lapte fiert, astfel: Laptele fiert de lasa sa se raceasca, apoi se pune intr-un borcan tapetat cu smantana. Pana se incheaga se lasa in bucatarie, apoi se pune la rece. Se incalzeste la baie de aburi cand se serveste bebelusul.

Dupa 9-10 luni se pot da si budinci de orez cu branza de vaci, de macaroane cu branza de vaci, mamaliguta cu lapte, etc.

NU SE INTRODUC DOUA ALIMENTE NOI DEODATA.[/]
[U]TOT CE SE INTRODUCE IN ALIMENTATIE SE INTRODUCE PROGRESIV CANTITATIV

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belleane spune:

Multumesc pentru aprecieri la adresa pisicutelor.

Ancaurn: Cea mare este cu 1 luna mai mica decat Cezara ta,chiar ma intrebam cum se poarta Cezara cu Dragos.
Foarte buna schema de diversificare, seamana cu cea experimentata de mine la cea mare numai ca la mine nu aparea orezul pe nicaieri la inceput. Im place colajul facut de tine. De fapt imi plac toate colajele sunt super.
Am vazut si in revista Mami special o schema de diversificare daca vreti va fac un conspect si multe retete de papa.

pozele noastre: http://good-times.webshots.com/photo/2469026170104239163KhuvTf

pisica mama de Ana Maria(3.08.2003) si Elena Ruxandra(28.05.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns socrate spune:

Am asistat timp de 2 ore la niste urlete ca in vremurile bune. S-a culcat la 11 dar s-a trezit dupa 30 de minute in urlete si nu a fost chip nici sa il adorm la loc nici sa ne jucam nimic.
Am reusit sa ii dau sa pape si sa adoarma la 2. Sper sa se odihneasca ca lumea.
Era frant rosu de oboseala si cu ochii cazand in gura, plangea si casca...great
Stateam sa ma gandesc azi, ca il adorm dupa care nu stiu cum sa pleca mai repede sa imi vad de celelalte treburi prin casa. Stau prea putin cu el in brate sa il simt cum respira si cum se lasa greu cand adoarme, iar in curand o sa ii fie rusine ca il pup in public. Uite asa pierdem noi momentul.

Sebastian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia83 spune:

am dormit si eu o ora juma...dar sunt mai cheauna ca inainte sa dorm. cred ca de la vreme. fata e cu mama, sotul pleca la socrella, eu sunt in sufragerie... asa bine e sa n-ai nici o grija, sa mai aiba cineva din cand in cand grija de fata si tu sa faci altceva fara grija ca e neschimbata, nemancata, etc...

zic si eu LA MULTI ANI bebicilor nascuti in zi de 24, sa cresteti mari, sanatori si voinici!!!

am vazut fete frumoase de belleane sa-ti traiasca comorile! ma omoara totusi poza cu matza aia acolo.mie mi se pare ca toate matzele de rasa ca a ta se uita crucis si asa ma amuza

Pozici Mufitza

Mufitza in parc

Mami de Mufitza Ariana Elena

Povestea nasterii

Mergi la inceput