Dr. TUTUNARU (26)
Raspunsuri - Pagina 21
dadanik spune:
malinas... asa este.. s-a deschis Elias.. deci e totul in regula..
aris 26 - eu nu cred ca poate fi vorba de modernizare intr-o saptamana, ca atat a stat inchisa maternitatea.
Cica a fost inchisa pentru igienizare, si nu a fost nimeni internat timp de o saptamana. Nici macar cei de la CMU nu au avut voie sa isi foloseasca rezervele lor.
Eu ma pregatesc de internare.. asa ca va spun mai multe cand ma intorc..
Va pup si sa aveti grija de voi si de puiutii vostri mititei...
alexutza_26 spune:
M-am intors fetele de la dr....o aglomeratieee, se vede cand e plecat ..
Noi suntem bine, beblina are 3,3kg,tot cu capul in jos, lichid ok, placenta ok.....si inca nu nasc, col inchis si lung de 5 cm......simt ca innebunesc, am senzatia ca nu voi mai naste vreodata
Malina, MOnica
Alexandra mami de GABRIEL (30.09.2006) si 38+ Theodora
PRINTZUL
AMR 11 ZILE
Traieste orice clipa ca si cum ar fi ultima!!!
danotino spune:
buna fetelor!
a facut cineva monitorizare fetala din cauza
intarzierii de crestere a fatului? eu am 30 de saptamani si
am inceput de ieri...o sa fac de 2 ori/sapt. sunt in ceata, poate ma lamureste si pe mine cineva.
va pup
dana
30+
mihaela_ce spune:
Eu am facut timp de 2 luni.Te duci la maternitate o data sau de 2 ori pe saptamana...sau cum hotaraste dr.si iti pune pe burtica un aparat care monitorizeaza bataile inimii puiutului.Aparatul inregistreaza o diagrama cu pulsul si bataile inimioarei si in functie de asta dr. hotaraste ce e de facut.
Cred ca nu m-am exprimat chiar ..foarte coerent,daca mai imi amintesc ceva...mai spun.
Aaa uitasem..neaparat sa ai bacnote de 10 lei(100 000) ca altfel nu prea gasesti liber aparatul
alexa101 spune:
mihaela_ce si eu voi face monitorizari din ianuarie de la 30 saptamani, te rog spune-mi trebuie sa-mi iau schimb la mine sau te lasa asa imbracata cum ai venit de acasa?
Dr. Tutunaru se va uita pe rezultatul aparatului?
Multumesc si multa sanatate tuturor burticilor si mamicilor.
24 +
danotino spune:
mihaela, multumesc pt raspuns!
alexa, trebuie sa-ti iei schimburi la tine, eu am fost deja miercuri
seara si am facut-o pe prima, ma mai duc duminica. mi-a zis dl dr sa ma duc de 2 ori/ sapt si apoi sa vin la el sa se uite pe rezultat.
o sa-l caut duminica poate e de garda... stie cineva daca e de garda?
alexa fetita ta are tot intarziere de crestere? ir-uri mari? a mea este tare micuta :( la 30 sapt avea 1 kg abia si sunt foarte suparata. am facut pregnyl, dar nimic...inca mai fac. mai am 3 fiole si gata. mie mi-a dat deja dexametazona dl dr, pt maturarea plamanilor copilului, ca sa fie pregatita pt nastere.
a mai patit cineva dintre voi asa? mi-e o fricaaaa, sunt si panicata...ufff.
va pup pe toate
dana
30+
mihaela_ce spune:
Iti iei de acasa" toaleta de spital" adica papuci ,halat(eu am avut si camasa de noapte ca ma saturasem sa ma cert mereu cu nenea ala de la usa )si treci intai pe la parter sa te dezbraci si apoi asa echipata urci la etajul 2,spui ca mergi la monitorizare si te duci la sala de nasteri unde iei legatura cu moasa care e de tura si care se ocupa de monitorizare.Iti da diagrama si cu ea il cauti pe dr sau pe rezidenta lui.Ae fi bine sa fi in jur de ora 8 acolo ca parca este putin mai liber...la 9 deja e jale.
Eseea spune:
Danotino, as vrea si eu sa te intrebi daca stiti cauza acestei intarzieri de crestere? Ai cumva IR-uri mari? Daca da, cat sunt sau care a fost evolutia lor? Multumesc.
Mami de fetita si de baietel 24+
alexa101 spune:
Marti o sa ma duc la control la Dr.Tutu sa vad ce mai zice, pe 18 nov. cand am fost la cabinet mi-a zis ca atunci cand am sa intru in sapt. 30 voi merge saptamanal la spital la o tanti sa ma monitorizeze, eu sunt mai durdulie (cred ca am vreo 97 kg acum, cu toate ca nu pot manca mancaruri gatite ci doar lactate, piure..d-astea usoare)si vrea sa urmareasca tensiunea, plus ca fetita de la prima ecografie este mai mica cu o saptamana si asta asa trebuie sa ramana, ca daca va fi mai mult trebuie sa o scoata mai devreme - urmareste daca e din cauza ciclului neregulat sau din alta cauza-dezvoltarea fiecarui bebic este diferita, urmareste IR-urile care au valori usor crescute ale IR bilateral Ir uterina dr.= 0,50 si IR uterina stg.= 0,51
Astept saptamana viitoare sa vad ce mai zice la ecografie, deocamdata avem 24 saptamani, iar fetitza 23 saptamani, deci prin ianuarie asi incepe monitorizarile, sa vad ce zice Dr.Tutu
Va pupik si nu mai stati speriate ca ii faceti rau lui bebitza, calme ca Dr.Tutu stie ce face si Dumnezeu e cu noi.
24 +
babytza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui danotino mihaela, multumesc pt raspuns! alexa, trebuie sa-ti iei schimburi la tine, eu am fost deja miercuri seara si am facut-o pe prima, ma mai duc duminica. mi-a zis dl dr sa ma duc de 2 ori/ sapt si apoi sa vin la el sa se uite pe rezultat. o sa-l caut duminica poate e de garda... stie cineva daca e de garda? alexa fetita ta are tot intarziere de crestere? ir-uri mari? a mea este tare micuta :( la 30 sapt avea 1 kg abia si sunt foarte suparata. am facut pregnyl, dar nimic...inca mai fac. mai am 3 fiole si gata. mie mi-a dat deja dexametazona dl dr, pt maturarea plamanilor copilului, ca sa fie pregatita pt nastere. a mai patit cineva dintre voi asa? mi-e o fricaaaa, sunt si panicata...ufff. va pup pe toate dana 30+ |
Incearca sa nu te panichezi si sa nu fi stresata. Daca te urmareste Tutu , stie el ce trebuie facut. Eu am ajuns la Tutu tarziu si am inceput cu pregnyl abea in saptamana 33 si a fost prea tarziu ca sa mai ia bebe in greutate. Dar s-a speriat si el ca aveam valorile foarte mari, 0,8 la una si 0,75 la cealalta. De ce vrei sa opresti injectiile ? La mine au dat rezultat, scazusera foarte bine valorile dupa cateva sapatamani, dar repet abea prin sapt 38 ajunsesera la 0,6 si 0,5. Deci injectiile sunt cu efect, daca poti sa mai faci rost eu zic sa nu le opresti. Si eu am facut monitorizare de ma plictisisem, tot asa in fiecare saptamana. Dar ma bucuram de cate ori faceam cand imi spunea Tutu ca bb e bine.
E adevarat ca tot un soricel mic si sfrijit am nascut (a avut 2350g), dar acum dupa doua luni si 2 sapt puiutul are 5 kg. Deci nu te speria ca stie dr cand trebuie sa se nasca bebe...
Te pup si sper ca ti-am fost un pic de ajutor
Printesa mea iubita Valentina
Soricelul meu iubit
poze
poze David