Mamici si viitoare mamici de gemeni & tripleti -24

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ennni spune:

elsels felicitari , sanatate multa bebicilor tai si voua alaturi de ei.
Natural sau cezariana?

Eni 23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elsels spune:

multumim pentru urari.
am nascut la 38 saptamani si 2 zile prin cezariana. eram programata pentru 14.11, dar nu au dorit sa mai stea la "caldurica".
pe 08.11. dimineata mi-a scos firul de cerclaj pentru ca aveam dureri abdominale si seara la 23.30 mi s-au rupt membranele.
am si plecat spre spital si la ora 03,00 eram pe masa de operatie. la 03,18 a aparut Mihai, iar la 03,20 si fratorul lui Gabriel dupa care a urmat micul concert.
pupici si mai revenim.

Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadyEr spune:

Buna fetelor ! Ma mai stiti?

Nu prea am avut timp sa mai scriu desi am incercat sa citesc tot.

In primul rand as dori sa doresc multa sanatate si numai fericire micilor puiuti care s-au nascur si parintilor lor si bun venit noilor mamici.!Multe din partea mea.

Valeriaiti doresc multa sanatate tie si ingerasilor tai, sa aveti putere sa treceti peste toate aceste incercari! Rugaciunile noastre se indreapta catre tine.

Vroiam sa postez si eu mesajul de la Ionela Danciu dar se pare ca Lili a fost mai rapida. Sincera sa fiu si eu am demarat procedurile insa nu mai sunt atat de sigura ca vreau sa ma implic in acest proces cu statul pentru ca se pare ca este mare consumator de timp (care dupa cum stiti si voi este foarte redus cand ai niste ingerasi de crescut) ca sa nu mai zic de resursele materiale necesare. Vom vedea ce va fi.

In ceea ce priveste colostrul (intreb acineva) nici eu nu am avut inainte de a naste. Si laptele mi-a venit ceva mai tarziu cam dupa 3 zile insa era destul.

Cu referire la suma de bani data doctorului eu nu m-am aruncat la sume prea mari o data pentru ca nu am avut un doctor care sa ceara bani si a doua oara pentru ca stiam ca ma astepta cheltuieli destul de mari dupa si nu isi avea rostul. asa ca i-am dat doctorului 9 mil, neonatoloagei si anestezistei cate 1 mil si restul de cheltuieli curente. Am nascut prin cezariana la Polizu.

In ceea ce ne priveste pe noi, am crescut si am devenit tot mai nazbatioase. Trebuie sa compensam faptul ca nu a fost si un baiat cum vroia tati. Moni deja are inclusiv 4 masele, la Ani au aparut si la ea trei masele dar caninii inca nu au iesit. Evolueaza de la o zi la alta. tati a inceput sa le invete sa manance singurele si este o adevarata ora de pictura. Ne gandeam sa le dam la gradinita la toamna (o sa aiba 2 1/2 ani) dar nu stiu daca le primeste ca sunt cam mici, iar in ceea ce priveste cresa sunt prea mari asa ca va trebui sa rezolvam cu relatii. Problema este : nu cumva sunt cam mici pentru gradinita? Voi ce stiti ? Credeti ca este prea devreme? Din pacate nu prea ne permitem din punct de veder financiar sa mai asteptam pentru ca din aprilie practic nu o sa mai avem nici indemnizatia si nici alocatia fetelor. Va fi doar salariul meu. Voi cum ati rezolvat cu gradinita? A fost nevoie de spaga? Cu cat timp inainte ati mers sa discutati la gradinita? Cam cat costa la o gradinita de stat?
Sincera sa fiu sunt foarte multre semne de intrabare momentan : se vor adapta sau nu, vor invata pana atunci sa faca la WC si sa se imbrace singure (am inteles ca astea ar fi conditiile ca sa le primeasca)? O sa incerc sa merg de pe acum la cateva gradinite din cartier sa vad cam cum este, dar daca ma puteti ajuta cu ceva sfaturi v-as fi recunoscatoare. Cred ca deja v-am innebunit cu atatea intrebari. Va multumesc anticipat.
O alta veste este ca am reusit sa gasim pe cineva care sa ne ajute 4 ore pe zi cu fetele in sensul ca il ajuta pe tati sa iasa cu ele afara in parc (deja au inceput sa coaboare si sa urce singure scarile) si ma mai ajuta la partea de menaj prin casa. Suntem foarte multumiti pana acum.
Cat de curand o sa pun si eu poze mai noi cu printesele mele.

Va pup pe toate si va doresc numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dalina2x2 spune:

Ma rog pentru micutul Valeriei....

elsels, FELICITARI!!!
Sa va dea Dumnezeu sanatate multa, iar comorilor tale sa le dea o viata lunga, frumoasa, plina de flori si soare!...
Multi din partea noastra!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaana spune:

Valeria multa sanatate micutului si tie multa multa putere
elsels felicitari!!
da, laura nu stiu ce am dar am devenit 'blood sensitive', cand a venit tudor la mine intr-o seara sa-mi arate ca si-a mestecat in caramele 2 masele era sa lesin ca am vazut un pic de sange - ca se clatise in gura deja... si joi tre sa mearga taica-su cu el la dentist sa-i scoata caninii de jos ca au inceput sa-i creasca cei noi inauntru... sper sa am timp sa ma uit pe poze

3in1 fetele mele nu s-au dezvoltat la fel: imi amintesc ca stephanie a inceput sa se intoarca intr-o parte cu 2-3 saptamani inainte de isabelle; e normal sa nu se dezvolte la fel, doar sunt doua fiinte diferite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

elsels felicitari! Sa fie norocosi si sanatosi!

Cami mai stii ceva de Valeria si puiutii mici?

Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze mai vechi, mai noi | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadyEr spune:

Buna fetelor!

3in1, nici fetele mele nu s-au dezvoltat la fel si nici acum nu sunt la fel. Sunt doua persoane total diferite. cateodata ma gandesc ca ar fi semanat mai mult daca se nasteau la diferenta de cativa ani. Moni este sportiva casei (baiatul lui tati) si o trage dupa ea si pe Ana. Moni s-a ridicat singurica in picioare exact cand a implinit 8 luni si cam la cateva saptamani a urmat-o si Ana. De asemenea Moni a plecat prima singurica la plimbare la 10 luni. Ana nu vroia deloc sa dea drumul la maini, dar daca a vazut-o pe Moni a inceput sa incerce si ea. Si cam asa decurg lucrurile la tot ce inseamna parte fizica. In schimb Ana este cea cerebrala, care gandeste mai mult, are mai multa rabdare. La jocurile care presupun indemanare mai mult, mai multa rabdare ea este campioana si o atrage si pe Moni cateodata. Eu zic ca este mai bine asa pentru ca se invata una pe alta. Ce are una nu are cealalta si se completeaza foarte bine. Probabil asa va fi si la scoala. Asa ca nu-ti face probleme. Multa sanatate ingerasilor!

Elsels, cu intarziere felicitari, multa sanatate si noroc micutilor ingerasi si voua multa putere sa aveti grija de ei. Sa fie cuminti si sa va aduca numai bucurii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

elsels, mii de felicitari! Sa fiti sanatosi toti 3, sa va acomodati repede la viata impreuna si spor la crescut!

Mady, cand i-am dat pe ai mei la cresa, aveau 2 ani si 3 luni. La cresa primeste toti copii care la 1 septembrie nu au 3 ani impliniti. Deci nu vor fi prea mari pt cresa. Daca nu iti permiti gradinita particulara(si te cred ca e greu sa faci fata financiar la asa ceva), la gradinitele de stat cu greu reusesti sa gasesti loc daca nu au 3 ani impliniti in septembrie. Sa aiba 3 ani e unul din primele criterii de selectie a copiilor ce intra in grupa mica la o gradinita. Legat de imbracat singure si mers la wc, nu trebuie sa iti faci griji. La grupa mica la gradi (chiar si la cele de stat,cel putin asa e la cea unde merg ai mei) au ingrijitoare care ii duce la wc, ii sterge la popou, ii imbraca/dezbraca. E adevarat ca incearca sa-i invete si ii incurajeaza sa faca operatiunile astea singuri, dar daca sunt copii care nu pot, nu-i lasa asa, ci ii ajuta. Singura regula e ca nu ii primeste cu pampers, dar daca se mai intampla accidente si se scapa pe ei, ii schimba, nu-i lasa asa. Intrebai daca sunt prea mici pt gradinita, eu as spune ca da. Mai ales daca te gandesti ca la gradinitele de stat sunt destul de multi copii in grupa si e greu sa aiba cineva timp sa se ocupe in mod special de ele. In grupa la copii mei este o fetita care va implini 3 ani abia in ianuarie (taticul e unul din 'sponsorii' care au contribuit la renovarea salilor de curs si dormitor in toamna) si se vede diferenta fata de ceilalti. S-a atasat de asistenta gradintiei (care de altfel e o tipa super si se poarta extraordinar cu toti copii, toti o iubesc) si se tine de ea in fiecare dimineata, numai de la ea mananca. Plus ca eu ma uit la ce cerinte au educatoarele de la ei, ce fac d.p.d.v educativ (au o programa dupa care isi tin lectiile) si cred ca e greu pt un copil de 2 ani jumate sa fie atent, sa se concentreze la explicatiile si cerintele doamnelor. E adevarat ca daca reusesc sa se adapteze, 'saltul' progreselor facute o sa fie superior unui copil de aceeasi varsta care merge la cresa. Dar nu cred ca o sa fie foarte usor pt ele. Nu spun ca e imposibil, doar ca o sa fie mai dificil.
La gradinita unde mergem noi dam 7 RON (din ianuarie o sa fie 7.5 ron)/zi . Adica e cam 1.5 mil/copil/luna. Plus ca se scade orice zi in care copilul nu merge la gradinita (vacanta, boala etc).

Si Eliana are experienta cu mersul Elenei la gradi, poate te ajuta si ea cu niste idei, o parere. Chiar daca imi amintesc bine, Elena a inceput gradinita inainte de a implini 3 ani.
Sanatate la pishcoate, sa creasca mari la fel de frumoase ca pana acum si completandu-se una pe cealalata in acelasi mod armonios !

Laura de shtrumphi gemeni, Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)

Cugetari gemene,
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi

Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Gradinita... Elena a mers un pic mai devreme de cei 3 ani (fara vreo 2 luni) si a mai mers de pe al 2 ani mai mult in vizita... pt. ca acolo lucreaza bunica... Daca vroia sa stea in clasa, statea... daca vroia sa mearga la mamaie, mergea... Manca unde vroia: in clasa, la bucatarie... Practic nu a fost gradinita ...
Dar la aproape 3 ani am dus-o la grupa unde a stat cel mai mult in vizite... si s-a terminat cu plimbarea...
Asa ca e mai greu de comparat situatia...

Baietii vor avea 2 ani jumate in septembrie... si daca vor vorbi si vor cere la wc, ii dau la gradinita de atunci. Cu mancatul nu-mi fac griji, ca sunt in stare sa manance si cu mana, si mancarea celor din jur Dar intai sa-i vad ca vorbesc, ca ne intelegem... si sa faca la oala... Mihai o considera scaunel n-ar face in oala... se ridica si face langa, din picioare... iar Andrei afce daca atunci il innimeresti...

Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze mai vechi, mai noi | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileana spune:

Pussi,

La multi ani !
pentru: Elena Sabina & Ana Nicoleta!!!

TOT CE-TI DORESTI PENTRU ELE SI IMPREUNA CU ELE!!!

Mergi la inceput