Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (24)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dyana27 spune:

mie mi-a iesit riscul de SD 1/275, limita normala este 1/250. nu sunt foarte incantata, mi se pare totusi un risc destul de crescut, dar acuma pe cine sa mai cred? ca ei au incadrat rezultatul in risc scazut, dar mie oricum mi se pare destul de mare. o sa fac si triplul test obligatoriu, chiar daca dr meu a zis ca nu e nevoie (sunt mai paranoica de cand cu bebe), si ma bazez foarte mult si pe ecografii- la morfofetale am inteles ca sunt suficiente criterii de urmarit pentru diagnosticul de SD (nici nu vreau sa-i scriu numele). eu nu ma stresez foarte tare pentru ca nu pot sa am incredere in clinicile noastre- medicul mi-a recomandat medlife, dar cu precizarea ca au cele mai putine rezultate eronate, nu ca sunt foarte buni- si el e de parere ca sunt analize orientative, in nici un caz nu te poti baza pe rezultate, si credeti-ma ca probabil este unul dintre putinii doctori care te cauta din cap pana-n picioare in mod constant. si nu am de gand sa-mi stric perioada asta superba, doar pentru ca am rezultate usor anapoda.
in nici un caz nu trebuie ignorate, eu as face amniocenteza daca ar fi cazul, chiar daca este o procedura mai invaziva de care nici nu vreau sa aud. oricum a devenit o analiza mult mai frecventa si la noi, si facuta la cine trebuie, sub ghidaj ecografic nu pune viata bebeului in pericol. din pacate am o prietena care a pierdut copilul in urma amniocentezei realizata fara ecograf, si a fost crunt. asa ca mare grija la cine mergeti.

diana 15+
http://good-times.webshots.com/album/567759968zUrqjn

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lysbeth spune:

neata fetelor, eu am fost ieri sa iau erzultatul la dublu test in sfarsit. rezultatele suna ceva e genul:
1/3321 la sindromul down
1/32345 la edwards

Acuma din cate scria pe explicatiile de pe spatele analizelor
risc crescut este pana in 1/200
risc mediu intre 1/200 si 1/250
risc scazut peste 1/250

La riscul de sindrom down in functie de varsta era 1/600 si ceva asta la 32 de ani cat am eu

Ce mi-a atras atentia a fost valorile normale pt pliul nucal care sunt intre0,1 si 0,6

Anyway inca simt ca e o mare pierdere de vreme cu dublu test si triplu test.

In alta ordine de idei credeam ca am terminat-o cu greturile acum cand mai am putin (o saptamana ) si trec in 5. da nuuuu... Era cat pe ce sa patesc rusinea si sa le murdaresc gresia celor de la carrefour azi dimineata. Noroc ca am avut timp sa ajung la baie:-s
Voi mai aveti stari din astea in 4-5 luni?

15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ciresica5 spune:

Neata burtici,

Mai fetelor, tare harnicute ati mai fost...eu n-am mai intrat ieri pe net caci a fost ziua sotului si am pregatit .

Floric, ma bucur sa aud ca mai sunt si alti medici care nu recomanda ecografiile dese. Credeam ca numai al meu e asa . Eu am facut pana acum doar doua eco, dar dupa saptamana a 20 a voi mai merge la un alt doctor, ca nu se mai poate...

Novus, eu am luat acid folic dinainte sa raman insarcinata pana in saptamana a 14 a, iar din saptamana a 6 a am luat Elevit pe care il voi lua pana dupa alaptare, daca ma va ajuta Doamne-Doamne .

Monnvas, si eu m-am hotarat sa fac recoltarea de celule stem tot cu firma din Cluj!

Pupici si un week-end minunat tuturor!

18+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iza79 spune:

Uff, fetelor se pare ca nici pe mine nu m-a sarit raceala asta. Miercuri am fost la dr si era asistenta f racita. A inceput sa ma doara gatul si ieri mi-a curs nasul si am stranutat de m-am saturat. Vreau eu sa ma abtin sa stranut, da' nu e chip.Am baut ceiut de lamaie, lapte cald cu miere si acum astept cumintica sa-mi treaca

21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aris26 spune:

novus - eu am intrerupt acidul folic la 13sapt+ acum iau doar omega3, nu tu vitamine nu tu nimic. bineinteles la recomandarea doctorului.

18+
http://community.webshots.com/user/aris261080?vhost=community

Mergi la inceput

silvi - merci pt explicatzii. te ashteptam cu veshti bune de la doctor

lysbeth - felicitari pentru rezultatul bun.

18+
http://community.webshots.com/user/aris261080?vhost=community

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyana27 spune:

lysbeth unde ai facut tu analiza?? parca la medsana??? ca saptmana viitoare trebuie sa fac triplul test si nu stiu unde sa ma duc. eco fac la medlife la chitescu, dar sangele nu stiu unde sa-l iau. am auzit si de giulesti, la dr albu, dar inca nu stiu.
ceva sfaturi???

diana 15+
http://good-times.webshots.com/album/567759968zUrqjn

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia2008 spune:

Citat:
citat din mesajul lui lysbeth

neata fetelor, eu am fost ieri sa iau erzultatul la dublu test in sfarsit. rezultatele suna ceva e genul:
1/3321 la sindromul down
1/32345 la edwards

Acuma din cate scria pe explicatiile de pe spatele analizelor
risc crescut este pana in 1/200
risc mediu intre 1/200 si 1/250
risc scazut peste 1/250

La riscul de sindrom down in functie de varsta era 1/600 si ceva asta la 32 de ani cat am eu

Ce mi-a atras atentia a fost valorile normale pt pliul nucal care sunt intre0,1 si 0,6

Anyway inca simt ca e o mare pierdere de vreme cu dublu test si triplu test.

In alta ordine de idei credeam ca am terminat-o cu greturile acum cand mai am putin (o saptamana ) si trec in 5. da nuuuu... Era cat pe ce sa patesc rusinea si sa le murdaresc gresia celor de la carrefour azi dimineata. Noroc ca am avut timp sa ajung la baie:-s
Voi mai aveti stari din astea in 4-5 luni?

15+

Super rezzultatul Lysbeth, si eu mi-am facut dry testul la medsana si tot pe acolo sunt si rez mele ..................insaaaaaa si eu tot niste simple statistici le consider cu atat mai mult cu cat unul din doctorii la care merg mi-a confirmat lucrul acesta spunandu-mi nu ca sa ma sperie ca recent a avut o pacienta cu sindrom down desi toate testele si echografiile facute in timpul sarcinii indicau un risc scazut .................. ???????????? asa ca !!!!!!!!!

cum de altfel am citit si despre cazuri cu risc crescut si bebelusi fara nici o problema

;a burtici

Mergi la inceput

dyana - eu iti recomand genetic lab, costa 150 de lei si rezulatatele le i in maxim 2 zile le poti primi personal sau pe mail, personalul a fost impecabil. pe mine m-au pus sa le promit ca o sa le anuntz cand ne hotarma cum o sa-l cheme pe bb...asistenta care a facut recoltarea s-a purtat cu mine ca si cum era pentru prima data in viatza mea cand ma intepa cineva...m-au copleshit cu complimente si felicitari...ce mai, nu am cuvinte sa spun cat de multzumita am fost de ei.

18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lysbeth spune:

dyana, am facut analizele la medsana, te costa 2 mil si iti trebuiesc rabdare si nervi de otel.
Initial mi-au zis 7-10 zile timpul de predare a rezultatelor, timp care s-a lungit la 2-3 saptamani.
desi optasem pt anuntarea telefonica nu s-a deranjat nimeni de la ei sa ma sune. Desi rezultatul din cate am vazut pe bilet era din data de 17 iar eu l-am ridicat pe 23.
Teoretic e firma cat de cat serioasa practic mi se par loviti in cap la partea de organizare...
S-ar putea insa ca rezultatele sa fie cat de cat corecte da nu bag mana in foc:D

15+

Mergi la inceput