Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (24)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexa101 spune:

Buna Burtici,
Ma numesc , sunt insarcinata in 18 saptamani, pacienta la Dr.Tutunaru-Elias, am trecut printr-o perioada grea.
Am nascut in decembrie 2005, prin cezariana la 42 sapt., pt. ca la ultimul control aveam tensiune oscilanta cand mare, cand mica si ma trimis sa ma internez.
Copilul sa nascut mai mult mort decat viu, nu isi tinea capul, nu misca maini si picioare foarte mult, nu sugea, facea convulsii foarte multe de ii administrau mereu Fenobarbital, i-au facut Tomografie la cap - mi-a zis ca nu are nimic grav...dupa 3 luni de stat in Maternitatea Cantacuzino-Bucuresti, am facut scandal si ne-a externat. Am ajuns la Sp.V.Gomoiu si ne-am internat pt. investigatii. Diagnostice DURE: Encefalopatie Hipoxic Ischemica Perinatala, Epilepsie Polimorfa Simptomatica, Sindrom Hipoton. Cand i-am aratat tomografia d-nei doctor neurolog mi-a zis ca are creierul ca un swaiter, neuroni uscati din cauza neoxigenarii creierului.
Am tras 5 luni numai prin spitale, incercand tot posibilul, ba mai mult doctorii de la Sp.Victor Gomoiu sau gandit sa-i faca copilului o biopsie musculara la picior la varsta de 4 luni la Sp.Colentina sa-i analizeze o bucatica din muschiulet si rezultatul a fost neclar poate sa fie sau poate sa nu fie boala genetica "Amiotrofie Spinala Tip 1".
Mi-au trebuit 2 ani dupa moartea baietelului, sa vorbesc cu toate spitalele si clinicile din Romania si sa aflu singura ca nu se fac astfel de analize in Romania sa vedem daca este boala genetica, sa ne analizeze si noua ADN-ul, asa ca am luat legatura cu Institutul de Genetica din Italia si am trimis acolo ADN de la noi, iar de la baietel ADN extras din muschiuletul inghetat pastrat la Sp.Colentina si rezultatul a fost urmatorul: NU SUNTEM PURTATORI AI GENEI SMN1 RESPONSABILA DE BOALA AMIOTROFIE SPINALA. Copilul a murit din alte cauze, asa mi-au spus doctorii din Italia.
Dar ceva nu am sa pot uita toata viata si acum ii mai aud glasciorul prin casa, chiar daca statea mai mult nemiscat intr-un locsor fara sa poata face nimik, de cate ori plangea ( si asta sa intamplat de la 2 luni din maternitate-cine il auzea se inchina si spunea ca e minune Dumnezeiasca) el plangea strigand tare si corect ma-ma, ma-ma-ma, ma-ma
Nu am sa pot uita niciodata aceste cuvinte, singurele care le spunea atunci cand plangea, cand il durea ceva ... si asta pana la 7 luni jumatate cand din senin a facut o bronhopneumonie si in 2 zile a intrat in coma la spital, apoi a trebuit sa-i scoatem aparatele ... ca era in zadar ... avea hemoragie interna...comotie cerebrala...coma ... si respira doar cu ajutorul aparatelor...atat
Asa ca acum am reusit sa trecem peste frica aceasta si sunt insarcinata in 18 saptamani, fiind pacienta Dr.Tutunaru-Elias, ma rog la Dumnezeu sa fie bine si sa avem un pui in brate sanatos la primavara.

Asta este povestea mea pe scurt http://alexandraciobanu76.hi5.com
18 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aris26 spune:

alexa - ma bucur c te-ai hotarat sa scrii aici. fetele sunt f dragutze si o sa vezi ce frumos o sa petrecm impreuna pana in martie-aprilie.
eu sunt sigura ca nu a fost o problema genetica mai degraba termenul depasit si problemele de tensiune. o sa vezi ca totul o sa mearga snur de data asta si o sa ai o fetitza perfecta

18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maria_K spune:

Alexa bine ai venit printre noi!
imi pare rau ca ai treciut prin asa ceva. nimeni nu merita asta!
sa dea Dumnezeu sa ai o sarcina usoara si fara probleme si in primavara un bb frumos, sanatos si minunat

Maria 21+ Cassandra

vine bb!

Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gessy spune:

neata. Vreau sa te intreb daca pliul nucal si translucenta nucala este acelasi lucru? Eu am facut eco pe la 11s 3z si a doua zi m-am dus si la clinica medlife pentru a-mi lua sanga pentru bitest. Translucenta nucala era de 1,01 parca nu mai stiu exact. Crezi ca este valoarea prea mica?

Citat:
citat din mesajul lui dyana27

mona.b, cat era riscul la categoria de varsta??? ce limita? pentru ca nu mi se pare ca a iesit valoarea mare. oare se calculeaza altfel??? in romania numai la risc sub 1/200 se pune problema amniocentezei.
gessy, oricum nu se face amniocenteza atat de devreme, abia dupa saptamana 20 parca, adica dupa triplul test. stai linistita pana atunci. ia spune-mi pliul nucal ce dimensiune a avut, si la cat exact ai facut eco??????

diana 15+
http://good-times.webshots.com/album/567759968zUrqjn

14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Bina ai venit, Alexa!

15+
Baietel sau fetita???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maria_K spune:

CAPITOL NOU

Maria 21+ Cassandra

vine bb!

Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi8 spune:

am fost la dr. mi-a spus ca e ok sa apara astfel de contractii nedureroase in aceasta perioada a sarcinii si ca probabil au fost asociate cu miscari fetale.
deci carmenada ai avut dreptate.
mi-a spus ca doar daca sunt dureroase, durere ca la CM sau alta durere sau da auterul nu se relaxeaza intr-un minut doua atunci trebuie sa merg la doctor.

lysbeth, ma bucur ca ai aflat un rezultat bun. eu am 19 saptamani si inca mai am greata si stari de voma. nu ca la inceput ...asa cam odata pe saptamana sa nu uit cum e

iza, sanatate! ai grija de tine!

novus, am luat acid folic doar pana la 13 saptamani cred. acum nu mai iau nimic.

alexa, cutremuratoare povestea ta! eu iti urez bun venit la odiseea noastra. sa ai o sarcina usoara in continuare si sa stii ca daca ai intrat in grupul nostru totul va fi bine. noi suntem mamici norocoase si toate vom avea bb-lusi sanatosi si frumosi

silvi 18 +
VINE BEBE
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lysbeth spune:

Alexa, cutremuratoare poveste. Imi pare rau de ingerasul tau dar sper ca te va bucura Doamne Doamne cu un copilutz de paste:)

despre translucenta nucala valorile normale sunt intre 1 si 6 dupa cum scriu astia de la medsana pe foaia mea de analize. Deci pt fetele care au facut ecografii la 11 saptamani si un pic: nu va speriati ca sunt normale valorile.

15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackspell spune:

buna viitoare mamici,
noi avem 22 de saptamani, maine mergem la eco 4d la dr iosup, si avem emotii! deja nu avem stare! bebe da din picioare, eu nu am chef de servici...abia asteptam sa ne vedem! nici tati nu mai prejos...azi-noapte nu a dormit, si a zis ca vrea sa taie o zi din calendar!

Mergi la inceput