Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (24)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Floric spune:

Fetele, aveti grija mare cu durerile ca nu/i de joaca. Cel mai bine sa nu apara.
Da, eu inca mai iau acid folic dar siElevit de la inceputul sarcinii.
Florinela, ai mare grija cu stranutul des si cu placenta inserata jos..Daca poti sa te abtii de la a mai stranuta bine ar fi. Eu evit pe cat posibil, desi stiu ca atunci fortez mai mult muschiul inimii, dar las placenta la locul ei, adica nu o zgaltai.
Fa/ti un preparat din miere cu lamaie, eventual curatata de coaja daca ti se pare amara,si mananca tot timpul cateva linguri pe zi. Mai tine raceala la distanta.

Sanatate va doresc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florinela79 spune:

Fetelor si mie mi se intampla sa mai am dureri..intepatura usturataore, daca stau pe scaun mult si naplecata, daca ma ridic repede de pe scaun sau cobor din masina fara sa tin spatele drept si sa pasesc usor.......i-am zis la dna. doctor si a zis sa stau comod, ca e normal. Dar precizez ca durerile nu sunt de lunga durata, asa cat o intepatura dureroasa si terece....
Eu una mi-am luat medical si m-am hotarat sa raman acasa, pentru ca la serviciu nu ma simteam bine deloc 8 ore pe scaun....mai ales ca am placenta jos,bebe sat cu poponeata pe fundul uterului. Si dupa 4 ani de tratamente si rugamiti fierbinti catre Dumnezeu, nu vreau sa risc nimic...mai bine risc serviciul...decat pe bebe!
Am avut nevoie de la serv de o adeverinta de salariat pt.medicul de familie, in ea se precizeaza ca sunt angajata pe termen limitat de 6 luni(eu am semnat cu ei un contract in care 6 luni aveam un sal si dupa asta urma o crestere de 3%)....sunt curioasa daca asa o firma mare face asemenea magarii si-mi intrerupe de drept contractul de munca in februarie....
Noi sa fim bine si bebe! Iar mamicile cu dureri,sunati sau mergeti direc lamedic....ei ne pot ajuta cel mai bine cand suntem confuze si ingrijorate!
18+

fbruma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florinela79 spune:

Multumesc mult de sfat, ai dreptate cand stranut ma zguduie cu totul, sunt accese de stranut repetate si puternice...asa se manifesta prapadita asta de raceala, dca nu o fi un pui de gripa. Ma tin de burtica si ma pun pe pat cand ma apuca. O sa incerc sa ma abtin...cat pot.....beau suc de grefuit si portocale si ceai cu miere si lamie cu oala, am trecut de cana si sirop demugur de pin. Doamne sper sa-mi treaca ca nu mai pot.

Citat:
citat din mesajul lui Floric

Fetele, aveti grija mare cu durerile ca nu/i de joaca. Cel mai bine sa nu apara.
Da, eu inca mai iau acid folic dar siElevit de la inceputul sarcinii.
Florinela, ai mare grija cu stranutul des si cu placenta inserata jos..Daca poti sa te abtii de la a mai stranuta bine ar fi. Eu evit pe cat posibil, desi stiu ca atunci fortez mai mult muschiul inimii, dar las placenta la locul ei, adica nu o zgaltai.
Fa/ti un preparat din miere cu lamaie, eventual curatata de coaja daca ti se pare amara,si mananca tot timpul cateva linguri pe zi. Mai tine raceala la distanta.

Sanatate va doresc.

fbruma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

Gessy, nu esti singura cu rezultatul asta. Eu tocmai m-am intors azi de la dr. care mi-a comunicat rez de la
TT, a iesit 1/370si voi merge totusi sa fac amnio sapt.viitoare.
Nu trebuie sa te stresezi prea mult, majoritatea femeilor cu rez pozitiv la screening NU au bebei cu sindromul Down. Amnio iti v spune cu certitudine de 99%.
Daca te descurci cu engleza iata mai jos niste linkuri f.interesante:
http://generalmedicine.suite101.com/article.cfm/screening_for_down_syndrome
http://www.mountsinai.on.ca/care/pdmg/tests/ips
Eu m-am speriat un pic, dar mi-a trecut...sper sa fie totul bine.

Mona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi8 spune:

neata burtici!!!
florinela, eu cred ca ai luat o decizie buna sa stai in concediu si sa pui bb-le pe primul loc. daca astia sunt asa magari sigur vei gasi ceva mai bun.

monab, f bine faci ca ai o gandire pozitiva! bineinteles ca toate vom avea bb-lusi sanatosi si frumosi.

fetelor, eu sunt bine cu exceptia faptului ca aseara m-am cam speriat ptr ca mi se contracta uterul f des. cat am stat la un film s-a contractat de cel putin 10 ori imi pare rau ca n-am numarat exact, ca azi merg la doctorita sa vad ce zice. am mai patit asta dar nu se repeta asa ca dr mi-a spus sa stau linistita si daca nu se relaxeaza in cateva minute sa bag nospa. acum se relaxa f repede da la fel se si contracta la loc...intr-un final am adormit dar dimineata m-am trezit iar cu burtica intarita.
scuze ca va stresez cu asta dar chiar sunt ingrijorata! stiu ca parca au mai patit si alte fete asa, cum ati rezolvat?
si precizez ca nu am simtit nici cea mai mica durere...

o zi minunata la toate va doresc!

silvi 18 +
VINE BEBE
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petrean spune:

buna diminata
la noi s-a stricat vremea..e frig..ploua...
eu m-am decis pentru celule stem cu Cord Center..cei din cluj.Stiu foarte multe mamici care au lucrat cu ei si au fost ok

Bogdana
19si + Andrei Luca -15.12.2006

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aris26 spune:

silvi - du-te la doctor, trebuie sa fie atenta la col, contractiile il scurteaza. mai mult nu pot sa te sfatuiesc pentru ca nu cred ca am patzit-o. cred ca nu. ma si gandeam....sunt atat de evidente contractiile astea, adica iti dai seama imediat despre ce e vorba???

ai grija de tine

18+
http://community.webshots.com/user/aris261080?vhost=community

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi8 spune:

aris, si eu am mai avut asa senzatia ca se intareste uterul dar numai asa cand tineam mana. aseara insa nu as fi avut cum sa nu imi dau sema...chiar era evident am simtit pur si simplu ca uterul iese in afara . s-a intarit ca o minge/bila si m-am pus in pat si am stat cu mana pe burta si se relaxa apoi iar se intarea si se ridica si tot asa. da simteam si daca nu aveam mana acolo...deasta m-am speriat putin. am la 10 o sedinta si apoi plec la medic.

silvi 18 +
VINE BEBE
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyana27 spune:

mona.b, cat era riscul la categoria de varsta??? ce limita? pentru ca nu mi se pare ca a iesit valoarea mare. oare se calculeaza altfel??? in romania numai la risc sub 1/200 se pune problema amniocentezei.
gessy, oricum nu se face amniocenteza atat de devreme, abia dupa saptamana 20 parca, adica dupa triplul test. stai linistita pana atunci. ia spune-mi pliul nucal ce dimensiune a avut, si la cat exact ai facut eco??????

diana 15+
http://good-times.webshots.com/album/567759968zUrqjn

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenada spune:

Citat:
citat din mesajul lui silvi8

neata burtici!!!
florinela, eu cred ca ai luat o decizie buna sa stai in concediu si sa pui bb-le pe primul loc. daca astia sunt asa magari sigur vei gasi ceva mai bun.

monab, f bine faci ca ai o gandire pozitiva! bineinteles ca toate vom avea bb-lusi sanatosi si frumosi.

scuze ca va stresez cu asta dar chiar sunt ingrijorata! stiu ca parca au mai patit si alte fete asa, cum ati rezolvat?
si precizez ca nu am simtit nici cea mai mica durere...

o zi minunata la toate va doresc!

silvi 18 +
VINE BEBE
POZE

Saptamana trecuta si eu am avut contractii exact cum povesti tu dar dureroase si din ce am citit pe net, inainte de a merge la doctor, am aflat ca, inca de prin luna a 4 uterul se contracta in pregatirea nasterii dar aceste contractii sunt nedureroase, poarta numele de Braxton-Hicks si nu sunt periculoase. De alarmat insa daca apar si alte dureri, ca la mine: de spate, ca la ciclu sau pelviene. Deci s-ar putea la tine sa fie vorba de aceate contractii normale, dar oricum este bine ca te duci la doctor, pentru ca el iti poate confirma cel bine.

Pupici si sa ne tii la curent

Mergi la inceput