Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (24)
Raspunsuri - Pagina 17
carmenada spune:
[quote]citat din mesajul lui gessy
iti multumesc din suflet pentru ajutor. ma gandeam si amniocenteza, dar daca pierd sarcina si bb-ul meu ar fi sanatos. Domane este asa de greu, nici nu stii ce decizie sa iei ca sa fie mai bine. Te rog sa imi trimiti linkul acela.
Si nu in ultimul rand va multumesc la toate pentru suportul moral.
Uite link-ul de care ziceam
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=90774&SearchTerms=triplu,test
Floric spune:
Joanna, mai da de stire sa stim despre tine. Eu imi fac plimbarea matinala (pe la ora 7) si implicit doza de gynipral, pana acum sunt bine si imi (sau ii ) prieste plimbarea si tratamentul. Apoi in jur de 1 max 2 sunt acasa, mananc apoi somnic si stat in pat. Nu retin cine povestea ca medicul i/a recomandat repaus la pat...TREBUIE sa intelegi ca nu/i de gluma cu repausul la pat. Adica si eu eram o persoana activa (mergeam la sala, aveam munca de teren) iar acum, iaca, am 3 luni de cand am luat forma patului...Dar inca nu ma plang, desi am ssi plans la propriu la inceput...acum dau sfaturi si ma dau viteaza
.
Am descoperit si un usor leac pt roseala pielii unde am branula sau alte hematoame, unguent de galbenele, e tare bun deocamdata, daca nu si lioton e bun dar nu e recomandat pt gravide, dar daca dau fff putin e ok.
Partea avantajoasa daca stau toata ziua in casa e ca...nu/mi trebuie haine e gravidutze. Am gasit si partea buna a paharului
. Am doar o pereche de pantaloni si atat.
Am aflat de ce dr nu imi recomanda echo des, adica mai bine spus imi recomanda cat mai rar. Eu am crezut ca e de moda veche, dar de fapt el chiar se gandea la mine. Caci zgomotul ultreasuetelor si miscarile bruste ale bb/lului ca urmae a acestui zgomot (stiti ca bb percepe zgomotul ca a unui tren cand intera in gara) pot genera sangerari sau miscari ale placentei. Cam asta a fost explicatia...acu, ce sa zic, parca imi vine sa/l ccred si sa/mi treaca de echo. Mai bine mai rarut ca/i mai dragut...
Sanatate si aveti grija de voi.
18+
florinela79 spune:
Floric....si eu am primit aceeasi explicatie...legat de ultrasunete.
Noi am insistat la eco.de ieri sa vedem sexul bebelusului...asa ca medicul a insistat cu sonda....si am vazut ca-l deranjeaza s-a trezit si si misca din manute se freca la ochisori...il agita (intradevar ultrasunetele il deranjeaza - eu am crezut de soacra mea ca are idei invechite, dar si medicul mi-a confirmat si bebe mic agitat). Mai am de facut eco de 22 4d...apoi nu stiu la cat se mai face.
probabil la 28?!..sa vedem cu placenta mea jos inserata?
In continuare ma lupt cu raceala..sau gripa nu stiu ce e ca stranut si am nasul rosu si infundat...offf!
spersa nu-i faca rau la cel mic!
18+
fbruma
floryela spune:
buna fetelor ! scriu mai rar pe acest forum, dar va citesc cu placere de cite ori am timp. vreau sa va intreb ceva: ati avut vreuna crampe groaznice chiar sub burta? eu am asa ceva si nu stiu de ce. oricum ma duc la doctor maine dar vroiam sa va intreb. numai bine si va pup
!
21+
MITITICA82 spune:
buna seara fetelor
azi m-am simtit cam rau, ma durut burtica ca la cm...voi mai aveti asa durere de burtica?
18+
http://bd.lilypie.com/MNeep3.png
carmenada spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui MITITICA82 buna seara fetelor azi m-am simtit cam rau, ma durut burtica ca la cm...voi mai aveti asa durere de burtica? ![]() 18+http://bd.lilypie.com/MNeep3.png |
Din cate stiu eu durererile astea nu sunt tocmai in regula.Am avut si eu saptamana trecuta dar la mine erau insotite de niste contractii si ca urmare doctorita m-a consemnat in pat o saptamana si mi-a dat no-spa 2/zi si gynipral 1/2 la 6 ore. Ar fi bine sa vorbesti cu medicul, mai bine te alarmezi din lucruri fara importanta decat sa ignori simptome care pot fi periculoase.
Leeloo21 spune:
da fetelor..cele care aveti orice fel de durere in zona burticii mai ales a uterului..ganditi-va bine cam cu ce seama durerea si sunati mdicul vostru la orice ora..oricum...no-spa este recomandat si odihna in pat..eu cand am avut acum cateva saptamani mi-a zis k nici macar sa nu ma leg la shireturi dak simt vreo durere cat de mica..sa nu ma aplec de niciun fel si sa ma ridic de pe scaun din pat..sa cobor din masina cu spatele drept..asta a fost in cazul meu..durerile erau ca o bantuiala a uterului..k un gol in stomac..nu mai shtiu bine exact..oricum..intrebati medicul si in functie de fiecare..va va recomanda un tratament sau o consultatie de urgenta..
dar nu fiti ingrijorate..k asta chiar nu-i face bine lu bebe..stati in pat..pe stanga beti lichide faceti pipi des..si va veti rezolva..pot fi si dureri din cauza balonarii sau a constipatiei..deci..poate nu este nimic ce il afecteaza pe bebe..aveti grija de subconstientul vostru!!!
fiti obtimiste!
Cristina
cu bebe mic 18+ 
nasterea in apa
novus spune:
Buna fetelor !!!
Voi mai luati acid folic ?? eu nu am mai luat, vreau sa incep sa iau vitamine
20+ cu
Alexandra
www.flickr.com/photos/31088780@N05/?saved=1" target="_blank">Eram 2,vom fi 3
Monnvas spune:

Gessy, vorbeste si cu medicul. Eu stiu un caz in care datele au fost gresit interpretate si doctorul si-a dat seama, a trimis cifrele la reinterpretare la niste profesori din strainatate si bebelina n-a avut nimic. Eventual fa si triplul test, mai bine sa te dai peste cap si sa mai dai niste sange la analiza decat sa treci direct la amnio.
Fetelor, eu azi am avut un chef nebun sa nu ma mai duc si la facultate si am tot cautat pe net despre celule stem. Voi v-ati hotarat? Cu ce firma ati vrea sa lucrati? Eu as fi mers la Cryo-Save, chiar daca e mai scump, dar ma tenteaza ideea ca sangele va fi depozitat in 2 depozite separate. Uite un articol care mi s-a parut interesant, chiar daca un pic poetic:
http://www.dilemaveche.ro/index.php?nr=237&cmd=articol&id=8979
Partea cu greutatea maxima ma pune si pe mine in incurcatura.
Sper ca nu am latit fereastra ![]()
Pupici pentru
si 
Monik
20+ 
CASA LU' BEBE
PetraTudor spune:
Fetelor, dureri mai am si eu, nu sunt anormale pentru ca se intind ligamentele. Faceti putina miscare zilnic - cate o plimbarica mica, daca nu vi s-a recomandat repaos la pat - si ganditi-va numai la lucruri frumoase. Eu sunt buna la teorie
.... oricum incerc sa nu ma ingrijorez, la doua controale l=am intrebat pe Dr. si mi-a spus ca sunt normale unele dureri pe toata perioada sarcinii si ca acolo unde am o durere care persista (de ex. cand ma leg la sireturi ma tot doare in stanga) este posibil sa fie un nervisor buclucas care este nemultumit de cresterea uterului ![]()