FIV 196
Raspunsuri - Pagina 10
maria08 spune:
Am lipsit o perioada de pe forum si acum ce-mi vad ochii.....numai vesti bune!!!!!!
Nusy, Alexa: FELICITARII!!!! Sarcina fara probleme, la termen si bb-ei sanatosi!!!!
Asa de bine prind aceste vesti, suntem multe care avem nevoie sa stim ca exista reusite!!!!
Mary-Lolutza: Asteptam si de la tine vesti bune!!
Pe cand testul??
Va doresc tuturor optimism si credinta ca vom reusi!!!!
nusy spune:
Luca: te astept cu drag sa vii cu mine la odisee!
Hai sa va spun experienta mea cu gravibinonul.Cand imi aparuse mie sangerarea,in sarcina obtinuta la FIV-ul trecut,m-am dat peste cap sa fac rost de gravibinon.La noi n-am gasit,asa ca am rugat-o pe cumnata mea din Italia sa caute la ei.Ea s-a dus la medicul de familie de acolo,care i-a spus ca cine mi-a recomandat mie asa ceva????Ca e scos de pe piata si la ei de cativa ani pentru ca ar fi periculos pentru fat datorita cantitatii prea mari de hormoni(ar putea produce malformatii) si ca nu e sigur ca sustine sarcina.Mi-a dat si doua link-uri,din pacate in italiana,se intelege cat de cat...eu le pun,voi faceti-va o parere...
http://www.ginecolink.net/percorso_non_medici/minaccia_aborto.htm
http://www.dialogosuifarmaci.it/pdfDB/CO-200009-6_985.pdf
Primul link spune ca ,in caz de iminenta de avort,se administreaza,in primul trimestru,progesteron injectabil.
In al doilea link,sunt colorate cu verde niste concluzii: ca nu s-a dovedit ca ar sustine sarcina si ca poate produce malformatii.Eu asta inteleg....Daca ne ajuta cineva care stie italiana,sa ne explice,ii multumesc anticipat.
Stiu de la o fata de pe forum(Chiara)ca nici la Szeged nu recomanda gravibinonul.Dr.Kriszan,la care era ea,i-a spus ca ,in caz de sangerari,sa faca doar progesteron injectabil si atat,intrucat gravibinonul e controversat.Si asta a si facut,intrucat a avut sangerari,a trecut cu bine peste ele cu progesteron injectabil si a nascut un baietel acum vreo 3 luni.
Si,totusi,sunt atatea fete care au luat gravibinon si a fost foarte bine,bebelusii n-au avut nimic si sarcinile au fost salvate.
Sincer,eu,daca as avea probleme(Doamne-fereste) as incerca totusi tot cu gravibinon...doar daca nu as face rost de el,as face progesteron..ma gandesc ca daca medicii nostri il recomanda in continuare...or sti ei ceva...
Luca,chiar te rog sa-ti intrebi medicul,sa vedem si parerea lui,pe mine chiar ma intereseaza.
Nadejda: ai 21 fiole de diphereline pentru ca le vei face asa: 1/zi timp de 14 zile la inhibare,apoi,in continuare,cate 1/2 fiola la stimulare in jur de 10 zile(deci cam 19-20 fiole vei folosi,depinde de cum vei raspunde la tratament).Menstruatia trebuie sa-ti vina normal,cam la 7 zile de diphereline(in z 28).Daca intarzie,oricum esti pe inhibare(se prelungeste)...Abia apoi incepi stimularea,dupa ce aproape ti-a trecut menstruatia.
Nusy
LucaLuca spune:
Impatience, imi pare foarte rau pentru pierderea ta, nu inregistrasem pana acum informatia ca si tu ai pierdut o sarcina gemelara.:( Era tot un fiv, banuiesc, nu? Cand s-a intamplat, ce varsta avea sarcina?
Si parca tu ma intrebasesi despre regimul alimentar pe care l-am scris: eu cred ca mesele sunt intersanjabile, important e ca nr. de calorii si combinatia de alimente sa ramana aceleasi. Eu azi am fost ziua 14, de maine mananc normal, am pierdut cu totul cca. 4 kg, ceea ce e ok. Sper sa nu le repun. Nu m-am infometat deloc, dar sentimentul de frustrare din cauza privatiunilor a existat (nici o picatura de alcool, in conditiile in care in Fr vinul e aliment; plus cele vreo cateva iesiri la restaurant / invitatii la prieteni pe care nu le-am putut evita). Am citit adineaura pe un topic pe-aici despre un regim full de paine & mezeluri - am apreciat umorul tau cum ca ala e regimul care ti se potiveste. Atentie, insa: cand o femeie slabeste 14 kg in 5 sapt - nu vreau sa aflu cum ii atarna epiderma, derma si alte straturi after, pe termen mediu. Deci, increde-te mai degraba in regimuri echilibrate si care propun o pierdere de greutate rezonabila. Mult succes!
---------------------------
http://villaprovence.wordpress.com/english/
impatience spune:
Luca, esti o scumpa!
Multumesc, si mie imi pare rau pentru ceea ce ti s-a intamplat tie (mi a rama in minte povestea ta
) si sper sa nu se mai intample nimanui, niciodata! La mine nu era fiv, a fost singura data cand am ramas insarcinata. Din pacate, am aflat ca e gemelara in acelasi moment in care am aflat si ca ...nu mai e! eram cu sotul meu la eco...nici n-am putut procesa ambele informatii, am trecut de la Rai la Iad. Am aflat in sapt 11-12 si se orpisera in evolutie unul in sapta 8-9 si celalalt in 9-10. S-a intamplat anul trecut, in mai, si imi vine sa urlu pt ca de atunci nu am mai ramas insarcinata niciodata!
Si inca nu mi-a trecut si inca nu pot vorbi prea usor de asta. Cum spuneam in alta parte, pe forum, parca am ales sa ignor ca sa merg mai departe. desi...ignorarea asta mi-a rupt o parte de suflet, din caldura...
Cat despre regimul alimentar...ce sa zic, eu sunt o mare mancacioasa si pofticioasa, n-am avut niciodta probleme, nu am tinut niciodata un regim, daca ma ingrasam...ma ingarsama cu maxim 3 kg pe care le dadeam jos doar pt ca ...imi punema in minte, fara sa fac absolut nimic!. Dar, dupa sarcina...am cu 5-6 kg in plus fata de greutatea mea normala si ma sperie ca nu mai reusesc sa le dau deloc jos. E drept, sincer, nu am facut vreun efort (in afara de a nu mai manca apropae deloc cartofi parjiti
) dar acum sunt chiar decisa sa fac ceva, pentru ca e de asteptat ca ma voi ingrasa in FIV- ceea ce ma dispera! Problema e ca, ma stiu, avand in vedere ca parte din hainele "vechi" ma mai incap (asta imi ofera o justificare ca "am mai fost si altadata asa grasa"
) si ca daca imi impun un regim stric nu cred ca sunt capabila sa il tin (cat inca drama kg nu e asa mare), am si o viata stresata si agitata, asa ca nu vreau sa fac eforturi deosebite pt dieta, vreau sa imi ...draia o pauzasc energia pt FIV
regimul tau mi s-a parut...uman, cu unele ajustari- diminetaa trebuie sa mananc neaparat ceva si cina cu pranzul sa le schimb. cat despre celalat regim...ce sa zic, arinutza era asa dragutza si entuziasmata si mi- a placut mie cum a venit cu tot sufeltul sa dea din ce avea, ca m -am gandit sa o sustin
, ca, pana la urma, fiecare face ce vrea (si aici sunt de accord cu tine ca un regim echilibrat- si echilibrul, in general- e calea sper suces), dar impulsurile astea generoase mi se par mie admirabile.
waw, cat am scris... scuze pup 
betty78 spune:
Mai stie cineva ceva de Sheritra?
Betty78
de
Mario-Alexandru 16 aug 2007
www.flickr.com/photos/15923681@N07/" target="_blank">Mario prima oara la mare
pozele noastre
asa creste bebe Mario
aniast72 spune:
Betty, Sheritra a plecat in Turcia cand a inceput inhibarea, adica pe 10 oct. O asteptam cu drag.
Felicitari noilor burtici, bafta multa fetelor in tratament. 

Andreea
in 14+ si bb Vladimir (03 septembrie 2007)
daniela74 spune:
ALEXA,FELICITARI DRAGUTA.Ma bucur mult pt.tine,sper sa urmam si noi.Cum ar fi sa reusim toate?IMPATIENCE,draga mea esti super simpatica,nu vrei sa dai o fuga si pina la mine,sa ne cunoastem
Eu sint ziua a 3-a de la ET,incerc sa ramin pozitiva dar e greu....FOARTE GREU.
TOATE FETELE SI SA AUZIM DE BINE.
impatience spune:
vine fataaaaaaaa
| Citat: |
| citat din mesajul lui daniela74 ALEXA,FELICITARI DRAGUTA.Ma bucur mult pt.tine,sper sa urmam si noi.Cum ar fi sa reusim toate?IMPATIENCE,draga mea esti super simpatica,nu vrei sa dai o fuga si pina la mine,sa ne cunoastem Eu sint ziua a 3-a de la ET,incerc sa ramin pozitiva dar e greu....FOARTE GREU. TOATE FETELE SI SA AUZIM DE BINE. |