3500+ km prin Norvegia

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Zilele 10 & 11: Alesund si prin imprejurimi

www.visitnorway.com/en/Stories/Norway/Fjord-Norway/Alesund-Sunnmore/" target="_blank">Alesund este un oras mic, cochet si primitor, nu atat de turistic ca Bergen - cu care de altfel exista o mare rivalitate ca oras turistic. www.dreamstime.com/temp_upload/norvegia/pages/DSC_6465.htm" target="_blank">E construit pe insule si majoritatea caselor au acoperisurile gri. Nu sunt foarte multe atractii in orasul in sine, urci pe o colina de vreo 3-400 metri care iti ofera o prioveliste de sus si www.dreamstime.com/temp_upload/norvegia/pages/DSC_6808.htm" target="_blank">mananci foaaaarte bine (dar foarte scump, bineinteles).

Aveau si un parc acvatic in apropiere la care noi nu ne-am mai dus pentru ca vazusem unul in Bergen. Ne-am dus in schimb sa vizitam Runde Island si Atlantic Road (cate o zi pentru fiecare).

www.rundecentre.no/english/key-facts-runde.htm" target="_blank"> Insula Runde e faimoasa pentru ca se spune ca pe ea cuibaresc jumatate de milion de pasari anual. Cu alte cuvinte, e un paradis de biodiversitate care ar trebui sa fie o incantare pentru vizitator. Cel mai celebru este www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photos-atlantic-puffin-image10349148" target="_blank">puffin-ul, care este foarte spectaculos ca si colorit.

Ei... dar de la teorie la practica e mare distanta . Pe insula www.dreamstime.com/temp_upload/norvegia/pages/DSC_6538.htm" target="_blank">batea un vant infiorator, ne-a prins ploaia, am mers pe jos mai bine de o ora fara sa vedem cioc de puffin, dupa care m-am certat cu Serban care mi-a facut morala ca sunt mama inconstienta ca duc copilul pe jos pe vremea aia, si ca sa ma intorc in sat sa ma adapostesc de ploaie si de vant, urmand ca el sa termine "circuitul" de vizitare si sa reuseasca sa pozeze niste pasari. Bineinteles ca nu a vazut decat niste cormorani de foaaaaarte departe (punctulete negre pe faleza) plus niste pescarusi care cuibareau in faleza (era foarte inalta si mancata de ape in partea dinspre mare). Ne-am enervat cumplit pe toata propaganda lor cu puffinii si am decis ca Delta e de 10 ori mai tare.

Pe drumul de intoarcere am vazut din masina un www.dreamstime.com/temp_upload/norvegia/pages/DSC_6693.htm" target="_blank">"culegator-de-stridii" care s-a lasat pozat vreo 10 minute, parca a mai vrut sa ne indulceasca amarul.

Ultima zi ne-am dus sa vizitam www.visitnorway.com/en/Articles/Theme/What-to-do/Tour-suggestions/The-Atlantic-road/" target="_blank">Atlantic Road. Am calatorit vreo 150 km numai ca sa ajungem la el, el avand vreo 8 km lungime. Nu zic, era spectaculos, se vedea frumos oceanul Atlantic, dar in nici un caz nu merita sa batem atata drum pentru el. Erau multi turisti cu rulote, iar pe poduri erau poameni care pescuiau.

Asa ca din punctul meu de vedere ultimele doua zile nu prea au meritat.

Si cu asta s-a cam terminat povestea mea norvegiana . A trecut deja mai mult de un an si imi pare rau pentru ca sunt multe amanunte pe care le-am uitat, dar sper totusi sa va fi introdus un pic in atmosfera locala. Oricum, ascultati mult A-ha (in special 'Crying in the Rain', o dadeau zilnic la radio) si o sa intelegeti cum e in Norvegia . Nu cred ca exista muzica mai norvegiana decat A-ha si de fiecare data cand ascult ceva cu ei ma simt transpusa acolo, intre gheturi si cascade.

Va multumesc pentru rabdarea cu care m-ati citit .

Mihaela mi-am facut notite cu Suedia, cand planuim o excursie acolo poate mai vorbim .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andra_ spune:

Foarte frumoasa aventura si povestea ei, daca vreodata printr-un miracol m-as lasa convinsa sa-mi petrec 2 saptamini la frig, acolo as merge, pe mina ta. Cum insa eu tot incerc sa-mi conving sotul sa incercam o vacanta africana, nordul friguros mai are de asteptat

pup u,
Andra

Mergi la inceput