Sterilet..... cum se monteaza?
Poate sa imi raspunda si mie cineva, care si-a montat sterilet cum se procedeaza. Urmeaza sa imi pun si eu peste cateva luni, medicul mi-a descris in mare care este procedura, dar vroiam sa stiu daca este dureros si alte amanunte. Si am uitat sa il intreb daca se face vreo anestezie locala.....ceva.
Raspunsuri
andira spune:
Nu doare. Anestezie, nu prea cred.
Amanunte... cam la ce ti-ar folosi?
Oricum medicul e cel care il pune, asa ca stai linistita. Nu stiu daca iti imaginezi ca e cine stie ce operatie, dar sa stii ca e o chestie foarte simpla.
madau spune:
Ce anestezie, pt ce? Ca e o procedura care dureaza cred 30 de secunde, nici nu apuci sa simti ceva. Dupa montare simti o usoara jena, si vreo cateva zile niste dureri usoare asemanatoare celor de la CM. Asta-i tot, nu trebuie sa-ti faci griji
Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, www.flickr.com/photos/madau/sets/72157603478525150/" target="_blank">PARTY 2 ANISORI , www.flickr.com/photos/madau/sets/72157606362146432/" target="_blank">de la 2 la 3 ani
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
octopusu spune:
Multumesc pt raspunsuri! Eu ma gandeam ca e ceva mai complicat. Abia am nascut printr-o a doua cezariana si nu mai aveam chef de vreo interventie. Oricum dr mi-a spus ca va trebui sa imi fac niste analize si sa merg cu o luna innainte la control si atunci primeam mai multe amanunte, dar eram curioasa. Am inteles ca steriletul tb sa il cumpar de la farmacie. Cam cat o costa? Or fi de mai multe feluri......?
andira spune:
Da, sunt de mai multe feluri si de mai multe marimi.
O sa-ti recomande dr tau exact de care sa iei.
andira spune:
Da, sunt si de marimi diferite, mie mi-a recomandat una intermediara ca de-abia nascusem (am avut un sentiment nitel ciudat - cum adica, nu mi-l recomanda pe cel mai mic? ).
elyanne spune:
Preturi de la 100 - 600 ron
Cele mai ieftine sunt cele clasice, cu cupru... apoi sunt unele cu fir de aur (asta daca ai sensibilitate la metale in general), am inteles ca importa cei de la Polisano. Si mai sunt cele cu hormoni, de la Schering, Mirena... cu care eu sunt patita... dar sunt f.f. mult femei care se impaca f. bine cu Mirena.
Eu nu aveam indicatie pt. mirena... adica n-am menstre dereglate, abundente etc. Dar am vrut sa fie de doua ori mai sigur... nu-mi mai trebe inca un bb... iar mirena actioneaza si ca sterilet clasic, si ca contraceptiv local...
Dar uite ca la mine n-a mers... si l-am scos la 6 luni de la montaj...
Si n-au fost pitici pe creierul meu... inca sangeram aiurea de la sterilet... mi-a aparut si ditamai chistul brusc, si a coincis cu mirena... am inteles de la dr. ca are o pacienta cu aceiasi problema... si de 2 ori... macar eu am scapat neoperata... Prea mare coincidenta... Cosuri pe fata (care in sfarsit acum ua disparut) si mereu balonata... plus dureri la ovulatie si la mentruatie...
Acum am scapat de toate...
Eu personal nu m-am impacat cu el... Dar am incercat, puteam f. bine sa-l tin 5 ani si sa nu stau mereu stresata daca uit pastila...
Asa... se fac analize ca sa nu ai vreo infectie pe acolo... Daca iese ceva in neregula intai se trateaza...
Iar montarea e f. simpla... nu doare... nu trebuie anestezie...
Se pune imediat dupa menstruatie, fara sa ai contact sexual... ca sa fie siguri 100% ca nu esti gravida... Unii doctori il monteaza chiar in timpul menstruatie, zilele se sfarsit... cand colul mai este deschis (asa am inteles... nu cunosc detalii) si se monteaza si mai usor.
La mine l-a pus dupa menstruatie, la cateva zile si tot n-am simtit nimic...
Concurs "Mirese cu stil si farmec" ... s-a dat startul !!! Nasa la nunta surioarei: www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=mirese%20cu%20stil%20si%20farmec&page=7" target="_blank">el1.jpg & www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=mirese%20cu%20stil%20si%20farmec&page=10" target="_blank">ha2.jpg
Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze mai vechi, mai noi | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica
octopusu spune:
Sensibilitate la metale nu am, am mai avut si niste suruburi in picior acum ceva vreme. Problema e ca aflu, ca si astea ca si pastilele afecteaza hormonal. Unul din motivele pt care vroiam sterilet, era ca nu mai vroiam sa iau atatia hormoni din pastile (plus, ca vroiam sa scap de stresul luarii pastilei, mai ales ca am doi copilasi mici si chiar nu vreau, cel putin deocamdata sa am vreo surpriza ). Stiam ca sunt pe baza de hormoni, dar credeam mult mai putin decat pastilele......
elyanne spune:
Cel de cupru sau cu fir de aur nu sunt cu hormoni (si sunt 100-300 ron.) deci nu afecteaza hormonal...
Eu ma impac mai bine cu pastilele decat m-am impacat cu mirena... care asa stiam si eu, ca elibereaza mai putini hormoni decat pastilele si faptul ca se elibereaza local face mai bine organismului decat patila inghitita... dar fiecare reactioneaza diferit...
Concurs "Mirese cu stil si farmec" ... s-a dat startul !!! Nasa la nunta surioarei: www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=mirese%20cu%20stil%20si%20farmec&page=7" target="_blank">el1.jpg & www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=mirese%20cu%20stil%20si%20farmec&page=10" target="_blank">ha2.jpg
Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze mai vechi, mai noi | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica