fiv la cluj 2
Raspunsuri - Pagina 19
Moniland spune:
asa-i maddutz, noroc ca uitam ca altfel si eu ma opream dupa prima incercare. ![]()
mara72, multumesc mult. Sper si eu la un hcg frumos. BB-i mei au azi 9 zile. De abia astept sa ajunga la 9 luni![]()
uratica spune:
buna fetele!
mirare mare!supravietuiesc!!!!dupa 6 ore cu trenul...stand in fund atatea ore..dar e ok..acum sunt acasica...uff.. a fost grea si operatia..dar mai greu a fost de suportat diagnosticul...
mara..exact ce te intrebasem..pot instlatiile sa dauneze???ei bine, da! dr le-a perceput ca si focare de infectie-desi nu avea de la ce! oricum concluzia e urmatoarea-v-o iau pe urme, adica voi face si laparoscopia nr 2-clasic!taiata pe burtica!nu s-a bagat dr acum prea mult in mine ptr ca i-a fost frica sa nu-mi provoace o hemoragie..
insa..toata lumea m-a laudat pe-acolo...la ora 13 m-au dus in sala..am glumit un pic cu anestezistul si cu dr,m asistentele, ca sa-mi treaca teama..au ras un pic,dupa care somn de voie!!!m-am trezit pe la 18.45..imi era greata si somn..eram ametita rau![]()
, dar deja vroiam sa ma ridic si sa zburd pe acolo!prima data intreb-diagnostic???nimeni nu stia nimic..in fine..pe la 20 vine dr micu..dupa ce ma ridicasem de cateva ori din pat ptr ca nu mai suportam..ma ia dr micu de o aripa si ma duce in salon..dar..s-a mirat ptr ca eram in stare sa merg singura..apoi mi-a explicat ca sunt multe focare de infectie in stomacelul meu, pungi de infectie si multe aderente..si ca nu a putut face nimic! i-am zis..asta e!ce e de facut??? mi-a zis operatie clasica..i-am zis ok din prima!a ramas socat, dupa care i-am zis ca ceea ce a vazut treb sa fie lichidul de la instlatii-adica antibiotic-ceea ce a zis si el ca e posibil-sa se fi desfundat trompele si lichidul sa fi ajuns in stomacel..insa treb oricum scos afara si rezolvate yoate aderentele ptr ca si uterul sa fie mobil,,e prins si el in aderente si la o eventuala sarcina nu e ok sa fie asa!..
deci,astept sa-mi vina rusii,sa-mi treaca,dupa care "operatie clasica"!!m-a intrebat daca ma deranjeaza aspectul fizic pe urma-taietura pe burtica-insa am zis asa!!"eu oricum voi face cel putin un bebe!!si fiind fff mica in bazin-am 83cm circumferinta, oricum voi naste prin cezariana!asa ca..ori acum ori mai tarziu..tot voi avea o frumusete de taietura pe burtica.."
am tras atunci seara o portie de plans.. m-am descarcat, mi-am revenit si o iau de la capat! operatia o voi face in spital-la recomandarea dr-ului micu!!si sincer am incredere in el si stiu ca va fi bine!!!
si criadema.. si mie mi-a zis dr ca ar fi o probl genetica-mostenita de la cineva din familie!a zis ca a mai intalnit un singur caz ca al meu-poate erai chiar tu! astfel.. reusita ta imi da putere si incredere!
deci fetele mele...sper sa ma poata scapa dr de aderente si sa fie trompele si ovarele ok! ptr ca nu a puutut dr sa le vada acum..asa ca..operatia-esec total!!!
dar sunt ok..
madutz...tu vorbesti de frumusete? ai niste ochi superbi!!si plus de asta esti un om de milioane!!!ai fost un ghid excelent si crede-ma ca nimeni nu m-ar fi putut echilibra inainte de operatie, asa cum ai facut-o tu! inca odata saru-mana!!si ai dreptate!!!toata lumea s-a mirat de unde atata energie, agitatie-dorinta de operare la mine!!!alergam pe scari cand m-au chemat si toti au inceput sa rada de mine!!anestezistul m-a intrebat cati ani am si a zis sa-i dau buletinul la iesire ca nu crede! toatalumea a zis ca sunt plina de energie, mai ales ca nu am vrut sa ma duca nimeni nici la toaleta, nici sa ma ajute sa ma ridic! le-am facut pe toate singurica!!
enni, jovanna pupici ptr cei mici!
brunadria..se pare ca la mine s-au complicat lucrurile..,deci te astept pe tine prima cu doua liniute!
oricum..concluzie-dr micu e de nota 20!!!toata stima!mai rar un om ca el!sincer m-a impresionat!!mi-a luat tariful cel mai mic pe operatie 800 eur si s-a comportat de milioane!!!
cam atat pana acum fetili..dar.,. ne vedem la sfarsitul lunii! sper ca atunci va fi un diagnostic beton!!!!
acum beau o cafeluta.. ptr ca intrasera toti in panica dupa operatie!!![]()
![]()
aveam tensiunea 7 cu 8, 8 cu 7..fff mica!insa s-au linistit cand le-am explicat ca sa am eu tensiunea!!!si nu le venea sa creada!ptr ca sunt prea plina de energie...
cred ca v-am obosit rau de tot.. asa ca.. beau cafeluta si ma duc sa fac de mancare.. o ciorbita..si ceva bun..ptr ca vine sotul meu acasica!

multi la toate fetele!!!
criadema spune:
mara: sti povestea cu puii: si cioara a zis ca puii ei sunt cei mai frumosi asa ca si eu spun la fel copii mei sunt cei mai frumosi si mai destepti... hai ca am glumit, daca iti spun ca sunt copii nu crezi ca ti-am spus totul, copii mei nu sunt r#259;i sunt neastamparati, copii mei nu sunt r#259;i sunt nerabdatori, dar în concluzie dupa cum sunt 2 sa stii ca nu sunt rai deloc, iar acum cand deja au implinit 2 ani, cand inteleg multe lucruri, vorbesc incepe sa fie mai usor. De la varsta de 6 luni am luat o bona de care sunt tare multumita, si pe deasupra mai vine si mama in fiecare zi pana ma intorc de la serviciu, o persoana singura nici nu face fata la 2 copii... aviz amatoarelor. Eu m-am reintors la serviciu de la 6 luni pentru ca trebuia sa o fac, dar parca si imi doream sa mai ies. Ganditi-va cate de ce-uri pune un copil darmite 2. Copii mei inca nu intreaba "de ce" ci doar "asta ce-i", "aici ce-i", si apoi doamne fereste daca unul se îmbolnaveste, niciodata nu-mi pun problema cat dureaza ci cand incepe si celalalt si-apoi imaginativa o mama ingrijorata fugind ziua dar mai ales noaptea de la un dormitor la altul al copiilor ei care amandoi in acelasi timp doresc protectie de la MAMA. Nu dispera ca ai 36 de ani eu am ramas insarcinata la 38, si daca nu ramaneam sunt convinsa ca si acum inca eram pe holurile spitalelor asteptand o minune.
Maddutz: pentru a fi mama nu-ti trebuie scoala suplimentara sa stii ca instinctul te rezolva. Si eu eram speriata la inceput. M-am trezit la spital, operata de cezariana, cu doi copii prematuri linga mine si fara ca nimeni sa-mi spuna nimic. Ce sa-#355;i spun primul pampers pe care l-am pus l-am pus invers cu spatele in fata, dar numai pe primul l-am pus asa. Dupa 3 saptamani m-am dus acasa, fara sa-mi fie teama de nimic, timp de 6 luni faceam baie zilnic copiilor numai eu cu sotul meu, si nu la unul la doi. Si totul e ok.
brunadria: în fiecare sear#259; te bucuri ca a mai trecut o zi si te ingrijorezi ca dupa noapte vine o alta zi. E greu si frumos in acelasi timp.
lilicica: eu am ramas insarcinata la 38 de ani iar sotul meu avea 47.
uratica: sper ca ti-ai revenit bine dupa interventie si in curand o sa-mi pui intrebari despre sarcina.
moniland: Felicitari!. De-abia te cunosc, eu sunt o mama de gemeni de 2 ani la al 3-lea fiv la Cluj.
uratica spune:
a.. scuze.. ptr fetele noi.. bafta multa si.. moniland-sa-ti traiasca bebicii!!!speram sa ti-o luam toate pe urme!!!
hmmm..si uitasem.. cand am plecat, m-a enervat un dr la iesire!!am zis ca il pocnesc asa in starea in care eram!!! citeam biletul de iesire din spital si plattisem..si hop si el..imi ia foaia din mana si ma intreaba-ce e de facut acum? nu mi-a placut fata lui, insa i-am rasp ca trebuie sa imi faca operatie clasica!!la care..ptr ce iti faci asta???esti tanara si frumoasa!!gandeste-te la dragoste nu la copii! ptr ce iti trebuie copii??? de parca noi femeile suntem doar masini de facut sex!!!!un dobitoc!!!nu stiu cine era..dar daca nu venea taxiul..jur ca il plesneam!!
criadema spune:
uratica:te rog sa nu-ti faci probleme si sa fii in continuare optimista, acum pentru ca ai ajuns aici sa-ti povestesc despre mine, nu cred ca tu ai chiar asa o infectie in burtica pentru ca aveai mai multe simptome, si nu te impiedica de esteticul burtii, daca chiar vrei dup#259;, sunt multe operatii estetice si te poate face ca noua. Eu la varsta de 6 ani am facut o peritonita din apendicita, operatie clasica, multe zile de spitalizare, multe tuburi pentru drenaj... atunci asa era acuma au mai evoluat si medicii... n-a fost destul la 14 ani la primul ciclu fac peritonita din piosalpix, operata la urgenta, era un caz foarte rar, se credea ca de fapt am altceva, pana s-a descoperit de unde provenea. iti dai seama prima data puroi peste tot, a doua oara puroi peste tot. Urmeaza o laparascopie la Timisoara prin care trompa stanga(pe dreapta nu o mai aveam)inimaginabil de mare, ovarele nici nu le gaseste din aderente, nici nu stiam exact daca nu cumva mi le-au scos si pe alea, dezastru. Imi sparge la laparascopie trompa stanga din care curge o gramada de lichid, curata aderente ce poate si la revedere, inchide inapoi. Incep sa fac din ce in ce mai multe anexite, apoi vin la Cluj.
O noua laparascopie. Imi scoate si trompa stanga... oricum n-o mai puteam folosi la nimic, si ma enerva inclusiv faptul ca o aveam acolo degeaba, curata o multime de aderente, nici nu-si explica dr cum le-am strans. Ma inchide si-s linistita...nu mai am nici o trompa, in schimb am pe burtica 2 operatii cu peritonita si tuburi de drenaj, late cat o autostrada(de la tuburi) si 2 laparascopii #351;i vreo 8 gauri, si parca nu era suficient mai fac si o cezariana... doamne fereste ma intreb daca cumva mai trebuie sa ma taie unde o sa o mai faca.
In ce priveste testul genetic nu-ti face probleme, si eu am intrebat medicul si mi-a zis ca nu exista posibilitatea de a da nastere la un copil cu handicap pentru ca se descopera prin analize in timpul sarcinii.
eu iti doresc sa te refaci cat mai repede si psihic si fizic si sa mergi mai departe pana la reusita. Succes!
uratica spune:
criadema..multumesc ptr incurajari!
dar..in ciuda a ceea ce cred toti despre mine(ca tin fff tare la aspectul fizic) nimeni nu ma cunoaste!!!as face si 10 operatii de e necesar ptr a avea un bebe!dr m-a intrebat ptr ca am abdomenul ff plat..si credea ca fac ceva in sensul asta!ca ma intereseaza ff tare!dar nu sunt atat de absurda si superficiala! ref la infectia care a zis el-eu mi-am permis sa il contrazic, desi e un dr de milioane-ff pregatit profesional-se vede in fiecare raspuns pe care ti-l da!insa nu am de la ce sa am infectie-si cum i-am spus-asta iesea la analizele de sange!iar ale mele sunt beton!! el a presupus ca sunt infectii, dar garantat e lichidul de la instilatii!si,mi-a placut ff tare ca m-a ascultat si a analizat tot ceea ce i-am spus!fara sa se enerveze sau sa se supere!
deci..desi presimteam ca nu va fi ok acum...la operatia asta..la urmatoarea stiu sigur ca totul va fi in regula!ma las pe mainile unui dr de exceptie!
psihic sunt neasteptat de bine-poate din cauza faptului ca m-am odihnit ff mult dupa anestezie...chiar si acum simt nevoia sa dorm non-stop!imi face ff bine!
eu sper insa ca va fi totul ok si ca la anul voi deveni si eu
alaturi de voi toate!
fetele mele, va pup pe toate si trec iar la nani...
uratica spune:
fetele.. am si eu o intrebare..ptr ca eu am inceput sa sangerez de ieri..dupa ce am plecat din clinica..si nu am apucat sa ii spun dr-ului micu.. e normal? imi va treve?sau mi-a venit ciclul mai repede?mie trebuia sa imi vina pe 19..si ieri a fost in 13..iar mie imi vine ff regulat 30-31 de zile...
la voi cum a fost?
mara72 spune:
uratica off, off speram sa fie mai simplu pentru tine. Adica sincer, speram ca dr. micu sa iti desfunde trompele pur si simplu si in urmatoarele 2-3 luni sa ramai graviduta. Sa nu mai existe complicatii cu aderente multiple care sa presupuna o operatie clasica. Da nu fii trista ca se rezolva, o sa scoata dr. aderentele si totul se va rezolva. Trompele cum sunt, sunt in regula ? la mine aderentele erau localizate doar pe trompe, din fericire pentru mine nu au fost afectate si ovarele, desi dr. mi-a spus inainte de interventie ca exista si riscul asta si atunci ar fi trebuit sa imi indeparteze si o mare parte din ovar. Din fericire nu s-au extins au ramas doar la nivelul trompelor asa incit a fost suficienta indepartarea trompelor.Nici eu nu-mi explic, nu am avut niciodata interventii chirurgicale in zona pelviana, nu am avut infectii, anexite si totusi m-am trezit cu niste aderente de toata frumusetea. Dr. mi-a spus si mie ca poate fi ceva genetic, poate fi o infectie cu chlamidia . Sau mai pot fi cum zici tu instilatiile pentru ca trompele mele aratau mult mai bine inainte de prima laparoscopie decit dupa ce fusesera desfundate curatate si... apoi facusem si vreo 3-4 ture de instilatii. asa incit, la citeva luni dupa laparoscopie cind am facut HSG erau groaznice, mi-am dat seama si singura de asta. Eu am singerat putin dupa prima laparoscopie, cred ca era normal pentru ca imi curatase pe acolo una alta. La a doua, fiind vorba pur si simplu doar de scoaterea trompelor nu am mai singerat. Eu zic sa nu te sperii, fiind vorba de o interventie la care ai fost supusa cred eu ca e normal sa singerezi usor. Asa ca odihneste-te bine, papa, dormi ca la sfirsit de luna ai intilnire cu dr. micu
.Si la anul o sa vezi ca cerem sfaturi despre greturi si sarcina de la fete 
fetelor, va pup pe toate 
uratica spune:
mara..asa sa fie!sa fim la anul gravidute cu toatele!
referitor la trompe si ovare.. nici nu a apucat sa le vada..ptr ca s-a temut de "pungile cu infectie" si i-a fost frica sa continue in a indeparta aderentele ptr ca imi putea provoca o hemoragie interna si nu avea acordul meu ptr a ma opera clasic!insa..asa mi-a zis si mie...ca e vorba de ceva genetic si ca starea trompelot mele s-a inrautatit fata de cum aratau pe film!
nu stiu.. vb cu madut..si chiar ii spuneam ca am avut un feeling ca nu va fi ok acum,imi era frica de diagnostic! insa presimt ca la viitoarea operatie va fi totul in regula!si ca trompele si ovarele mele sunt ok!
acum..o-m trai si o-m vedea! oricum pana la urma voi reusi sa am cel putin un bebe!!!
v-am pupacit!sa aveti un sfarsit de saptamana superb!!!
mara72 spune:
uratica e important sa crezi ca va fi bine si e bine ca ai incredere in doctor. Ti-am zis, si eu stiu ca ma voi gravidi, odata si-o data. de fapt ne vom gravidi cu toate, am auzit ca anul care vine va fi unul bun pentru toata lumea asa ca eu sper sa ne mutam cu toate la odisee. Am intrat pe la fetele de la fiv da din pacate acolo nu sunt vesti tare bune, eu sper sa se inmulteasca reusitele la fiv ca altfel dau in depresie
Si eu va doresc un sfirsit placut de saptamina desi e un frig afara.. brr