fiv la cluj 2
Raspunsuri - Pagina 18
Moniland spune:
ela.d, de abia acum am citit postarea ta. Am fost plecata in Austria pentru un nou FIV si marti seara m-am intors cu 2 blastocisti la purtator.
Dupa 3 cutii de multimaca si 2 folii de omega3+acid folic+B proba data de sot in momentul cu pricina a fost 1 mil/ml, rapid progresivi 0%, mobili 4%. Eu am raspuns cam puternic la stimulare recoltandu-mi-se 27 ovocite. Pt atatea oute sotului i s-a cerut sa dea si proba a 2-a care a fost mult mai buna, ziceau ei. Deci pe noi tot ne-a ajutat tratamentul facut de el.
Daca vrei mai multe lamuriri trimite-mi un mail.
maddutz spune:
salutare fetelor!
am povestit azi cu uratica! abia azi a externat-o. ieri mai toata ziua a dormit. mai multe detalii va va da ea, cand va intra. cred ca la noapte va ajunge in brasov.
maddutz spune:
moniland, felicitari!
cum te simti? ai spus ca ai raspuns cam puternic la stimulare. te intreb, pentru ca dupa primul fiv am facut un pic de hiperstimulare, de am zis ca nu mai imi trebuie sa fac FIV veci, pururi! mda...noroc ca mai uita omu'! ![]()
27 de ovocite! felicitari! ce s-a intamplat cu restul? oricum, cu 2 blastociti la purtator, cred ca ai toate sansele sa treci la capitolul "Odiseea sarcinii in 40 de saptamani"! ceea ce iti doresc din tot sufletul
si, precum criadema, sa mai intri si sa ne spui povesti despre cei 2 nastrusnici gemeni care iti tulbura noptile!
stii tu...fiecare plange dupa ce nu are: acum plangem dupa copii, apoi "plangem" dupa vremurile "bune" si linistite cand acestia nu erau! dar cand le veti mutritele nevinovate, uiti de tot! abia astept! 
mda....vrabia malai viseaza! adica io!
macar atat! ![]()
Moniland spune:
madduza, multumesc
. Imi pare rau ca pentru tine nu a fost sa fie de data asta, dar sunt sigura ca tot vei reusi.
Dupa punctie mi-a zis dr. ca pe o scara de 4 sunt pe trapta a 3-a de hiperstimulare. La indicatiile lui am baut 2 litri de apa/zi, am mancat multe proteine de fapt oua multe de nu mai vreau sa le vad. Am facut miscare, de fapt shopping si mai uitam de problemele mele, si m-am cantarit sa nu pun pe mine mai mult de 300 gr/zi. Cred ca am un organism rezistent si s-a putut face ET.
Dupa 2 zile de la punctie m-au sunat cei de la Clinica si mi-au zis ca acem 16 emrbioni. ma gandesc ca din cele 27 ovocite nu au fost toate mature si la noi s-a facut si ICSI si s-au mai spart din ele. Oricum la 48 ore sa ai 16 puiuti e super. Dupa 5 zile cand s-a hotarat sa se faca ET-ul aveam 7 blastocisti. M-au convins sa pun doar 2 si nu 3 pentru ziceau ei ca arata tare bine, selectia naturala a fost facuta si ei sunt puternici de au ajuns pana aici. Iar riscul de sarcina multipla e mare. Uterul femeii e facut sa gazduiasca un singur copil si daca sunt mai multi e cu risc. Asa ca cei 2 sunt la mine in burtica si sper sa stea acolo 8 luni.
Ceilalti 5 blastocisti i-am lasat in Austria cryoconservati la -196 grade.
mara72 spune:
maddutz am zapacit calculatorul tot verificind daca nu apari cu vreo veste despre uratica. Daca au externat-o inseamna ca e ok, o asteptam miine cu detalii despre cum au decurs lucrurile.
moniland eu am citit pe la alte topicuri despre super productia ta ,ma bucur ca lucrurile au decurs atit de bine si... saptamina viitoare sa vii cu un beta mare mare
. Eu sunt sigura ca esti graviduta asa ca ai grija mare de tine 
brunadria spune:
moniland, felicitari, super productie
, sa dea d zeu sa ramana cu tine pana la capat . cand ai facut et?
maddutz lasa ca reusim si noi si toate pana la urma, eu nici un moment nu m am gandit sa renunt,cand am primit vestea la primul fiv ca e extrauterina, ma gandeam din start la urmatorul fiv, si dupa operatie cand m au dus la terapie intensiva prima intrebare a fost cand pot sa incep urmatoarea procedura. deci curaj..trebuie sa ne ducem la indeplinire visul..
maddutz spune:
Moniland ma gandesc ca tu, dupa ce vei avea la anul gemeni, peste vreo 2 ani, poate mai faci un mic eschimos!
in privinta hiperstimularii cred ca ai un organism super rezistent. eu o saptamana abia puteam merge, tinandu-ma de burta. aveam o burta atat de umflata, ca abia puteam respira. ma tot chinuiam sa beau apa, dar aveam impresia ca de beau o gura, imi plesneste burta. in plus, eu beau un pahar de apa, peste juma' de ora, deja sunt la toaleta sa completez circuitul natural al apei. dar, in perioada aceea, tot lichidul care reuseam sa-l beau, nu il eliminam decat in mica masura. retineam toata apa. eram ca un balonas
. proteine? abia puteam manca cate ceva. senzatia ca imi plesnea burta nu ma lasa nici sa mananc, nici nimic! dar cel mai, cel mai nasol, era senzatia ca nu pot respira.
in momentele alea am zis ca nu mai imi trebuie fiv veci. ghici cine a reluat tratamentul dupa 5 luni? ![]()
maddutz spune:
mara72 am fost plecata toata ziua. abia la 9 am ajuns acasa. nici eu nu am stiut nimic de uratica pana pe la 13. am tot sunat dimineata dar avea telefonul inchis. m-a sunat pe la ora 13. i se terminase bateria pe celalalt telefon pe care il aveam eu. oricum, ieri dormise toata ziua si nici azi nu era chiar foarte "sprintena", banuiesc. oricum, chiar daca e laparoscopie, tot operatie se cheama. vorbind cu ea la telefon, brusc mi-am adus aminte de ce am refuzat laparoscopia
mi-a parut tare rau ca nu am reusit sa ajung sa o duc la gara. dar am sunta-o, se urcase in tren, si sper sa ajunga ok si in perfecta stare.
maine, cu siguranta, vom avea vesti de la ea ![]()
mara72 spune:
maddutzla al doilea fiv nu ai mai facut hiperstimulare asa-i ? Vezi, suportam din ce in ce mai bine asa ca la al treilea vom fi si mai in forma
Si sa speram ca va fi si ultimul. Si eu am avut burta umflata tare, la primul fiv m-a tinut citeva zile dar la al doilea a durat doar o zi doua. E drept ca am baut apa cu galeata, doctorul i-a zis la barbatu-meu la primul fiv cel putin 2 litri, asa ca eu beam vreo 4
, imi puneam linga pat sticlele cu lichide pentru toata ziua si pina seara le lichidam. Si oua fierte in cantitati mari, noroc ca mie imi plac. Si la sfatul lui enni am bagat si iaurt.
brunadria cu certitudine ne vom gravidi si noi la anul. In februarie vom fi multe la startul unui nou fiv, pe uratica nu o punem la socoteala ca ea speram ca se va gravidi natural pina atunci.Pe tine inca nu te-au programat francezii, doar in decembrie cind mergi la consultatie te programeaza ?
lilicica 
enni jovana 
moniland,sa ramii increzatoare pentru ca ai reusit, starea de spirit e cea mai importanta acum dar cred ca tu stii lucrul asta. Bebicii tai au deja o saptamina,asa-i ? Sa creasca mari ![]()
uratica te asteptam cu vesti, hai ca ne-ai lipsit, ai fost absenta doua zile.
brunadria spune:
mara eu as putea sa incep sa incep mai devreme de februarie, cand ajung in franta am de facut toate analizele, iar cand sunt gata si daca sunt ok pot sa incep, dar acuma eu am amanat un pic din cauza examenelor, nu as vrea sa ratez sesiunea, dar in februarie o sa incepem toate si sa fim mai curajoase si increzatoare impreuna..
uratica hai cu noutati, te asteptam.
pupici la fete.