Nu pot sa spun "DA"...
Raspunsuri - Pagina 13
cristi_2003 spune:
ripley - si eu sunt din ardeal, dar catolica - poate de asta la noi nu a fost nevoie de lumanari si nasi (ei au venit oricum ca asa au vrut ei)
ideea e ca in varianta asta fiecare lasa cate ceva de la el - altfel, sau renunta ea 100% si se marita, sau renunta el 100% si nu se casatoresc.
si partea cu scurtarea slujbei de cununie (cand se ajunge la ea) nu e de neglijat, ca stai mai putin in picioare.
partea cea mai grea ramane tot sa va puneti voi 2 de acord si nici unul sa nu se simta lezat de solutie.
29+ cu T. Carol
sa fii sanatos pana la 40+ iubi lui mama
http://bd.lilypie.com/z4XWp3.png
AMR 9 SAPTAMANI
MariaG spune:
ca sa mai punem paie pe foc (desi fata e insarcinata in 30 de saptamani si nu cred ca are nevoie) eu sunt in tabara cu Selene. Eu nu vreau sa ma marit, singura concesie, pe care ma gandesc sa o fac in ultima vreme pentru a demonstra un angajament pe termen lung, este casatoria civila.
Impotriva casatoriei religioase nu am nimic daca ambele persoane sunt de aceeasi religie. Dar daca tu nu esti cresti-ortodox (nu dati cu rosii, exista multe cazuri) mi se pare o forma de ipocrizie sa mergi in biserica si sa te cununi religios doar pentru ca asa vrea el/ea.
Din ce zice ea viata lui va fi implinita in clipa in care se va cununa religios (acuma sunt convinsa, sa nu se supere Selena, ca lucrurile nu stau chiar asa - zic asta pentru ca o femeie insarcinata in 30 de saptamani nu e niciodata echilibrata si nu acesta momentul in care ar trebui purtata discutia). intrebarea care vine imediat este: si dupa aia? pentru ce mai traieste?
Mie tot discursul imi suna a criza provocata de faptul ca va deveni tata si exploreaza caile de iesire....
va tin pumnii sa treceti peste :)
Maria
http://www.copaculdehartie.ro/
ang3lt0uch spune:
Ati facut deja tabere vad Eu nu am apucat sa citesc tot, vreau daor sa-i spun ceva.
Am fost ca tine, exact ca tine, total impotriva casatoriei, cea civila, a actelor, nu le-am vrut toata viata, am urat ideea, cu oricine.
Sunt impreuna cu actualul de la 18 ani jumate, sunt cam 9 ani de atunci. Initial, eu i-am servit pe platou ideile mele contra nunta, si contra acte, si cum eram copii a fost de acord. Mai tarziu ne-am anuntat si parintii etc..sa stie lumea ca noi nu avem de gand.
Apoi ne-am hotarat ca ne trebuie un copil. Am facut si o fetita, nu ne-a dat nici atunci prin cap ca ar fi frumos sa facem si actele macar. Dar nu stiu ce s-a schimbat, in amandoi, anul asta. Ne-am trezit vorbind ca ar fi cazu sa facem si noi o nunta, si la starea civila si la biserica. Noi care initial eram contra. (adica eu eram contra, el poate daor a mers pe calea mea). Acu m-am trezit ca imi face placere sa planuiesc nunta, am descoperit ce era sa pierd, poate si copilul are ceva de-a face, poate mi-a deschis ochii , nu stiu.
Insa gandeam ca tine. Vreau daor sa subliniez ca mai tarziu e foarte posibil sa vezi totul dintr-o alta lumina, atata tot! Nastere usoara si multa fericire!!
EDIt: Acu citi restu, si m-am cam ingrozit. Cu toate ca poate e normal sa reactioneze asa , nu cunosc genul de oameni din care face el parte, dar sigur exista. Daca stau sa ma gandesc, nu pot compara situatia ta cu a mea, caci eu am clarificat chestia inainte sa avem 20 de ani, poate prematur dar asa mi s-a parut mie bine... Si undeva cred ca el in timp a inceput sa aiba dubii cu hotararea noastra, cam cand au inceput sa faca toti prietenii nunta si sa ne cheme Dar mie nu mi s-a fortat mana, daca mi s-ar fi fortat, nu stiu nici eu cum as fi reactionat... Insa sa il aud ca spune chestii de genu : nu ai vrut din prima, nu mai esti buna ptr mine ...ceva de genul nu te mai iubesc asa brusc...si altele, discutiile legale in privinta copilului etc...Pana la urma l-ai intrebat de ce aduce casatoria in discutie acum, si nu a discutat asta cand ai ramas gravida ?! Eu nu pricep de ce nu a vorbit despre asta atunci, cum nu pricep de ce nici tu nu ti-ai pus problema ca poate vrea casatorie, si ar putea intrvenii inconveniente, cum au si intervenit, din mom ce tu nu vrei.
repet , nu m-am intalnit cu as situatii nici macar din auzite, ma refer la 'hai sa ne casatorim' urmat de refuz, dupa care cel ce a refuzat se razgandeste si celalat spune ca nu mai vrea.Parca ar fi totul pre-gandit, parca ar fi anticipat miscarile tale si asa se scoate fara sa pice el prost, ca deh, asa pari tu de vina in toata chestia. Sper daor sa ma insel si sa fie pur si simplu un tip mai nesigur si mai sensibil, caz in care cu siguranta vei gasii mijloacele sa il faci sa uite neplacutele discutii ...
Au mai zis fetele, un act nu inseamna fericire vesnica, dar nici lipsa lui nu o garanteaza. Mie una nu mi se pare mai complicat sau mai putin complicat cand ai acte. Acum. caci am mai zis, gandeam ca tine, mi se parea ca o casatorie poate distruge relatii etc. M-am trezit in timp si am realizat ca majoritatea relatiilor se racesc, si este normal sa fie asa. In viata mea cel putin, a venit timpul sa renunt la rebeliunea falsei liberatati (caci cu toate ca nu sunt casatorita legal, sunt cu acealsi de 9 ani din care 7 i-am petrecut impreuna, singuri, in apartament) si sa fac nunta ce o uram pana nu demult... Cred ca va venii si in viata ta un astfel de moment, dar in nici un caz nu cred ca e potrivit sa faci nunta cu burtica de 7 luni .....
Sorina, mami de Adriana Renata (08.05.2007)
Poze NOI cu...noi:)
Poze cu ingerasul mic
Selene_Bunny spune:
Pai s-a dus iubirea pe apa sambetei, ce sa mai fac? Eu am zis clar, cand nu mai este iubire, poti sta si in cap, sa te gandesti cum sa rezolvi situatia, ca adio...
Intre timp, de cand nu am mai scris, s-a ajuns si la lucruri mai putin placute - nu detaliez, sa nu sune a barfa, desi chiar nu am cui ma confesa, si le tin in minte, asa, pana o sa faca "poc" - lucruri care pe mine ma fac sa bocesc, chiar si fara sa vreau... Si, cum nu-i pasa la nimeni, el iese pe usa si eu raman bocind in casa... Si pentru ce? Pentru ca iubirea lui fata de mine e la jumatate... Si pentru ca jumatatea ramasa permite si o doza de cruzime... Care pe mine ma lasa fara cuvinte...
cu Daria Nandini
http://bd.lilypie.com/TkNWp3.png
Daria: "posedata de bine" (persana)
Nandini: "cea care se bucura de fericire" (hindusa)
Sa stai cuminte in burtica, sa te faci mare, c-apoi cuceresti tu lumea!
IRA_LIZA spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Selene_Bunny Pai s-a dus iubirea pe apa sambetei, ce sa mai fac? Eu am zis clar, cand nu mai este iubire, poti sta si in cap, sa te gandesti cum sa rezolvi situatia, ca adio... Intre timp, de cand nu am mai scris, s-a ajuns si la lucruri mai putin placute - nu detaliez, sa nu sune a barfa, desi chiar nu am cui ma confesa, si le tin in minte, asa, pana o sa faca "poc" - lucruri care pe mine ma fac sa bocesc, chiar si fara sa vreau... Si, cum nu-i pasa la nimeni, el iese pe usa si eu raman bocind in casa... Si pentru ce? Pentru ca iubirea lui fata de mine e la jumatate... Si pentru ca jumatatea ramasa permite si o doza de cruzime... Care pe mine ma lasa fara cuvinte... cu Daria Nandini http://bd.lilypie.com/TkNWp3.png Daria: "posedata de bine" (persana) Nandini: "cea care se bucura de fericire" (hindusa) Sa stai cuminte in burtica, sa te faci mare, c-apoi cuceresti tu lumea! |
Selene, ba te rog sa detaliezi daca simti nevoia! nu neaparat "in public", trimite-mi PM, oricum DESCARCA-TE !! este de departe cel mai prost moment k sa tii in tine tot felul de mizerii, pt k risti sa afectezi si copilul. Ramane la altitudinea ta, insa PM-ul meu iti este deschis la orice ora, k si mintea si sufletul meu. Am citit cap-coada subiectul asta deschis de tine ("noroc" cu fetele de la odisee, nush care a pomenit de faptul ca ai unele probleme, altfel nu aflam), mi-am tzinut dreapta cu stanga sa nu imi exprim parerea "in gura mare" pana acum, k sa nu te agit si mai tare, insa erau toate semnele k asa vor evolua lucrurile. Acum, k s-a ajuns aici, privirea ta ar trebui sa fie numai inainte - inapoi doar pt a trage unele concluzii, cat mai putin pt a jeli, k nu e vreme de asa ceva si mai ales NU AI PT CINE. Mai mult nu spun aici, poate pe PM.
...asa k, daca crezi k te ajuta, "ma gasesti" fie pe la Odisee fie pe PM.
Ira 30+ mami de Lizuca
babylina spune:
Selene,
Strange lucrurile si pleca.La mama ta sau unde poti sta linistita ca sa poti sa duci sarcina la capat linistita.
Dupa ce spui tu aici relatia ta s-a terminat. Un om care conditioneaza asa relatia " daca nu vrei tu o sa vrea alta..........sau mai rau......cand vom fi casatoriti daca alta o sa ma vrea o iau pe ea...nu merita.
Un om care este rece la suferinta ta, dar mai ales " un bun crestin" care nu se gandeste la sufletelul din pantecele tale pe care il chinuie prin suferinta ta, nu merita.
Dar mai ales, increderea si dragostea lui " care e la jumatate.........???
Ai spart vreodata ceva? s-au ai rupt ceva? Ce s-a spart.....spart ramane...chiar daca reusesti sa aduni cioburile la un loc urma lipiturii ramane mereu vizibila.
Sunt atatea mame care isi cresc copilul singure. Sunt atatea copii care cresc departe de tatal lor sau chiar fara sa il cunoasca.
Ce se intampla cu o casnicie in care dragostea este la jumatate sau ...hmmmmmmm.deja la sfert...unde increderea este la jumatate? Devine " caznicie" . Devine un chin pentru tine dar mai ales pentru Daria. E posibil ca atunci cand lucrurile nu vor merge reprosurile lui sa se indrepte spre ea. "ne-am casatorit pentru tine , ca sa nu ai liniuta in dreptul numelui, etc. Poate dupa nasterea Dariei se va indragosti nebuneste de ea si va fi un tata exemplar.dar cu increderea si dragostea dintre voi cum ramane. Chiar daca iubirea lui pentru ea o sa fie mare certurile dintre voi o vor afecta.
IA ce-a mai buna hotarare pentru ea, pentru tine, pentru amandoua. Cu calm. Dar nu inainte de a naste linistita ( si pentru asta ai nevoie sa fii linistita pana la nastre).
Poate am fost subiectiva in ceea ce am scris si asa cum am citit in toate postarile vor fi pareri pro si contra la ce am scris. Tu citestele tot ce s-a scris pe marginea acestui subiect pune in balanta si alege ce atarna mai greu.
Iti doresc sarcina usoara in continuare, liniste, calm si intelepciune sa iei ce-a mai buna decizie.
Te imbratisez
IRA_LIZA spune:
Iubire la jumatate?? incredere la jumatate?? mai nou, se cuantifica si astea?? o fi vreun fenomen generat de criza mondiala si-am pierdut eu stirile la care se anuntza aparitzia sa. Domle', ce motive puerile isi gasesc unii k s-o stearga dintr-o relatzie, te doare mintea!
Ira 30+ mami de Lizuca
Porumbita spune:
Selene noi toate te asteptam la Odisee daca ai chef sa "stai de vorba" cu cineva...
Ai grija de tine si gandesete cum sa iti fie mai bine si sa duci pe bb la termen.., te rog eu nu mai plange ca o sa reinceapa contractiile si starea de rau si chiar nu se merita .. mai ales ca acolo in oras nu ai pe nimeni in afara de el (si vad ca el face tot ce poate sa fuga de responsabilitatea) dc va trebui sa te internezi iar
ang3lt0uch spune:
Selene, solutie de moment, pentru binele copilului ar fi urmatoarea: ori pleci de tot la cineva care te va ajuta, or faceti un ...Compromis (da chiar asa trebuie sa-i spui si lui) pentru copil : de acu si pana cand bebe face macar 1 luna, VA AJUTA. Daca nu mai e iubire, sau e la jumatate sau ce aberatii mai are in cap acum, sa o faca din obligatie, caci daca nu-i convine acum ca va avea un copil e vina lu ica nu si-a clarificat problemele mai devreme. Fie ca vrea ,fie ca nu viata este plina de compromisuri, si de responsabilitati. E obligatia lui sa fie acolo ptr copil macar un timp scurt la icneput, cat nu ai cum sa te descurci singura, orice ai face. Apoi, dupa o luna, doua (cand face copilul o luna, doua) propune sa reluati discutia de acum, la rece. Dar cu conditia ca pana atunci sa nu mai aduceti vorba nici unul DELOC de ceea ce se intampla acum.
Trebuie sa intelegeti amandoi ca deja e vorba de o mica viata nevinovata, iar orgoliile si credintele fiecaruia(a se citi ale lui) sunt pe ultimul loc, bune de ignorat.
Daca ai nevoie de o prietena virtuala in plus, iti stau la dispozitie, nu trebuie decat sa-mi dai un Pm.
Mult noroc si intelepciune, si sanatate la bebica care trebuie sa treaca impreuna cu mami prin asa momente grele.
PS: fetele care sunt de partea lui acum puteti da cu pietre dar pe mine tot nu ma veti convinge ca are dreptul sa chinuie o viitoare mama, mie mi se pare ca chinuie si copilul care nu are vina,DELOC...avea destult timp inainte sau dupa de aceste ..'faze'...
Sorina, mami de Adriana Renata (08.05.2007)
Poze NOI cu...noi:)
Poze cu ingerasul mic
mariamunteanu spune:
Deci asta era, dumnealui cauta motiv de cearta. Daca acceptai sa te mariti cu el, gasea altceva. Nu are nici o scuza.
Imi pare rau pt. tine ca treci prin asa ceva si tocmai acum. Fii tare !
Maria