Mamici norocoase de sept-oct 2008 (168)
Raspunsuri - Pagina 19
JulyMorning spune:
Hello si de la noi!
kid cu toate ca m-ai botezat, multzumesc pt sfaturi
Cam asa am facut si eu pana acum, dar neam sa scapam de mameloanele astea de silicon. Daca mai exista si alte idei si sugestii, abia astept 
Si noi tre sa facem vaccinul de 2 luni cam in 2 zile si am citit si eu de am ametit, m-am tampit si sincer tot nu m-am hotarat ce sa fac. Se spune sa Infanrix-ul ar da ceva mai putine reactii adverse, dar 2 medici mi-au spus ca e mai mult publicitate: unii copii au reactii adverse, altii nu, nu tine de vaccin neaparat. Infarix-ul are in plus fata de cel din schema nationala vaccinul pt Haemophilus Influenzae de tip B, un pneumococ ce da complicatii: raceli, diaree si in cazuri nasoale meningita pneumococica. DOc de familie a zis ca n-a mai vazut un Haemophilus de nush cand... Partea proasta este ca daca se face la 2 luni, atunci trebuie facut rapel la 4 si 6 luni. Se poate face vaccin pt asta si dupa varsta de 1 an si atunci doar o intepatura, fara rapeluri. Momentan cam atat.
Mie sincer, schema platita mi se pare un atac imunologic asupra copilului un pic cam mare. Adica se face ceva luna de luna, pe cand schema nationala odata la 2 luni. Nu pot sa ma hotarasc daca beneficiile sunt mai mari decat inconvenientele....
_
Our future determines our past
bobocica Maia
Poze
JulyMorning spune:
Iepurila, felicitari!!! Refacere rapida, sa-ti traiasca iepurica mica si sa veniti cu vesti bune acasa, cat mai repede
Cine mai doreste, cine mai pofteste la o nastere mica? ![]()
_
Our future determines our past
bobocica Maia
Poze
300 spune:
Am tot vrut sa spun, fetelor care va luptati inca cu ranile pe sani, un remediu excelent e sa te ungi pe sfarcuri cu glicerina boraxata sau cu stamicin. Calmeaza instant si chiar reduce durerile la supt. De la mama citire.
A propos de mama am negociat 23 de grade dar a trebuit sa bag o pereche de pantalonasi sub salopeta.
La frisoanele mele n-am mai comentat nimic, dar tare mi-e teama ca anda va fi cam friguroasa
de Anda Teodora
puiul meu dulce si mic Anda
pozne in asteptarea Andei
kid2003 spune:
Ups, July, iarta-ma, nici nu mai imi amintesc ca ti-am zis altfel (dar la tine m-am gandit) Te
si te rog sa ma ierti, neuronul lehuz e de vina.
Eva Nu am sughitat, eram si eu pe faza dar am cautat link-urile repede ca sa ma edific cu privire la polio. Neaparat sa o intrebi pe dr de vaccinurile optionale si sa ii zici daca ai ales schema cu plata sau cea obligatorie. Iti zic de alea optionale penttru ca Rotarixul se face numai pana la 6 luni, dupa aia nu se mai face (ce as vrea si eu sa i-l fac lui Alex...offf) si sunt 2 doze si ... nu mai e asa mult timp pentru bebeii nostri daca nu il face. Iti recomand din tot sufletul sa il faci, eu am o amintire absolut ingrozitoare cu Alexandra la 1 an si o luna din cauza unui rotavirus, este devastator pentru un organism asa micut...Pur si simplu, incepe ca o diaree normala si in 24 de ore poate sa faca ravagii in organism. Noi a doua zi de la debutul bolii am ajuns la spital (am incercat intai sa o tratez acasa, deh, suspectam o simpla indigestie) si deja, la 24 de ore, analizele ei erau toate la pamant, iar ea era f deshidratata. Eu nu mi-am revenit nici acum, cand s-au pus toti dr in miscare si cu miscari super rapide, perfuzii, medicamente, injectii etc...si mi-au luat-o din brate la terapie intensiva, am crezut ca mor...Am stat cu ea in spital si a fost chinuitor...din ora in ora ii faceau analize sa vada daca si-a mai revenit la capitolul electroliti, saruri minerale care erau ca si evacuate din corp cand am ajuns la Urgenta. Cand am auzit ca a aparut acest vaccin deja era tarziu pentru ea...Oricum acum e mare, riscul cel mai mare e pana in doi ani, ca organismul nu poate lupta f bine contra infectiei, dupa aceea (si pentru un adult) rotavirusul da o enterocolita si atat...chinuitoare si ea, dar totusi nu life threatening. Asa ca am scapat cu ea, vreau sa scap si cu Maria cu bine pana la 2 ani.
kid2003 spune:
July dar schema platita se face fix la aceleasi luni ca aceea de la stat, nu sunt vaccinuri in plus, decat daca vrei sa le cumperi pe cele optionale...Fix cand se fac alea gratuite poti opta sa le faci pe cele cu plata, doar schimbi merele cu perele (care pere, da, strategia de marketing si poate autosugestia mamicilor zice ca sunt mai bune si mai sigure decat merele). Asa, poti sa mergi pe schema de la stat si sa le faci pe unele dintre cele optionale. Adica Prevenarul asta eu cred ca e bun, nu degeaba in toata Europa de Vest este vaccin obligatoriu...Piticul meu cu Rotarixul e strict personal de la experienta traita, multe mamici nu il fac si nu au probleme. Nici eu nu am in cercul de cunostinte copilasi care au facut enteroviroze cu rotavirusi, doar fii-mea 
si tot nevaccinati au fost...
kllemi spune:
buna seara fetelor am mai intrat si noi dupa cateva zile, cred ca ne-au invadat "colaceii"
(colicii) dam zor cu SAB-SIMPLEX si se pare ca da roade, sau cel putin asa vreau eu sa cred, apropos....care este treaba cu frisoanele??? ca si pe mine mau cam apucat, in vre-o 2 seri.
gata, minunea sa intamplat.......AMALIA ANDREEA
kllemi spune:
aaaaaaa........ si mai am o intrebare, cica trebuie sa ii dai lui bb sa manance o data la trei ore, si daca doarme????trebuie sa o trezesc musai????? altfel ce se poate intampla????? cred ca ma intelege-ti, un pic paranoia 
gata, minunea sa intamplat.......AMALIA ANDREEA
maryb spune:
buna seara dragi mamici si burtici !
multumesc pentru sfaturile referitoare la raceala, se pare ca a fost o alarma falsa, bine ca am scapat.
ooofffff.....si la noi au aparut colicii din pacate. eu ii dau bonnissn pentru ca bebe papa de la san si la sab simplex am vazut ca scrie ca se pune in laptic, iar eu nu am cum ca nu vreau sa-l invat cu biberon. am incercat si feonul si se pare ca il linisteste cam pentru o ora, apoi il bagam din nou in functiune si mai doarme inca o ora si tot asa. sper sa mearga in continuare faza cu feonul.
iepurila, felicitari, sa-ti traiasca minunea si sa fie sanatoasa.

preety, nastere usoara maine si puiut sanatos iti doresc

eu sunt tare obosita si nu pot intra mai des, sper sa-mi intru in ritm si sa revin printre voi si cu poze.
pupici tuturor.
maryb
37+ cu
Mario Gabriel
bebelusul meu iubit
sa fii sanatos puiul meu
poze cu mami si bebe
AMR 19 zile 

babytza spune:
Felicitari Iepurila !!!!!!!! Sa iti traiasca printesica !!!! Sa fie sanatoasa si sa te bucuri de ea !!!!! 

Printesa mea iubita Valentina
Soricelul meu iubit
poze
poze David
sabinel spune:
kllemi nu trezi puiul, cand i se face foame va cere ea. nu-i musai sa respecti orarul. eu alaptez la cerere uneori si din ora-n ora.
mami de Amalia Stefania
poze
povestea nasterii