Mamici norocoase de sept-oct 2008 (168)
Raspunsuri - Pagina 18
andy.p spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui bitza2008 Andy.p multumesc de raspuns. Sunt nelamurita pt ca tocmai am citit pe un forum ..o mamica zicea ca a urmat schema Infantrix la 2,4,6 luni si cand trebuia sa faca la un an dr i-a zis ca tre sa faca vaccinul gratuit ca Infantrixul nu acopera polio. Offf....decizii...decizii FERICITA MAMICA A LUI LUCAS (1 SEP 2008) |
Sa stii ca, kid e experta..ne-a facut o prezentare super amanuntita acum cateva capitole,ce si cum ,fiecare vaccin ce imunizari are si la cate luni se face.Daca vrei o caut ca am salvat-o si ti-o trimit pe mail.
laura, andy (07.04.2002) &alexia(14.09.2008)
http://good-times.webshots.com/album/563995768RkQYpK
http://good-times.webshots.com/album/567243206wueVQZ
300 spune:
iepurica felicitari pentru Bebelina si refacere cat mai usoara! Sa fiti fericiti impreuna!
de Anda Teodora
puiul meu dulce si mic Anda
pozne in asteptarea Andei
Codruta27 spune:
Vreau si eu sa felicit, cu inatrziere, ce-i drept o mamica fericita, Felicic!!!Sa iti traiasca puiul, sa fiti sanatosi si sa aveti parte de multa fericire si de noroc!
Iepurila, sa traiasca iepurica! Refacere rapida si laptic mult!
Am admirat toti boboceii frumosi si dragalasi!
Mai fetelor, in ceea ce priveste scosul limbii... Eu pe toti beblusii pe care i-am vazut si care aveau in jur de o luna, erau cu limbuta pe afara. In categoria asta intra si bebele meu. Chiar sunt curioasa, mamicilior cine NU scoate limbuta???
Ramo, si eu stau cu mama in timpul saptamanii, si a durat ceva pana a realizat ca pot sa am grija de copilul meu, si chiar stiu despre ce vobesc! Ai rabdare, tot ceea ce face, face din dragoste si din dorinta de a fi bine totul!Ai grija cu raceala, sa treaca repede repejor!
Mai devreme intreba cineva daca putem lua ceva pentru durerile de cap. Da, paracetamol sau algocalmin ( de la ginecolog citire). AM intrebat in mod expres, ca pe mine ma cam chinuie durerea de cap!
Va pup pe toate si fug sa recuperez capitolele precedente!
Cea mai fericita
din lume!!!
Ghighi cel viteaz
Asa cresc eu!
andy.p spune:
Am si eu o intrebare...credeti ca pot sa-i dau Alexiei Oscilo..asa preventiv,mi-e frica de toti microbii cu care va veni Andy de la gradi in iarna asta.
laura, andy (07.04.2002) &alexia(14.09.2008)
http://good-times.webshots.com/album/563995768RkQYpK
http://good-times.webshots.com/album/567243206wueVQZ
EvaF spune:
| citat din mesajul lui bitza2008 Andy.p multumesc de raspuns. Sunt nelamurita pt ca tocmai am citit pe un forum ..o mamica zicea ca a urmat schema Infantrix la 2,4,6 luni si cand trebuia sa faca la un an dr i-a zis ca tre sa faca vaccinul gratuit ca Infantrixul nu acopera polio. Offf....decizii...decizii |
f tare, si a facut un vaccin fara sa se informeze? bineinteles ca INFANRIX e si antipolio (Infanrix® Hexa is a vaccine used to prevent six diseases: diphtheria, tetanus, pertussis (whooping cough), hepatitis B, poliomyelitis (polio) and Haemophilus influenzae type b (Hib), uite aici ce e cu el si cu restul vaccinurilor: http://www.g s k.c o m.au/products_vaccines_detail.aspx?view=44
uitati aici schema data de KID, eu am facut un rezumat, daca ajuta:
• 2 luni: vaccinul de la stat, obligatoriu, sau poti cumpara tu din farmacie Infanrix Hexa care e acelasi vaccin dar are in plus componenta pentru Haemophilus Influenzaa, un virus extrem de agresiv. In plus Infanrix se spune ca este mult mai bine tolerat de catre copil, ca nu da reactii adverse ca in cazul vaccinului gratuit, pentru ca serul e de calitate mai buna
• 3 luni: Rotarix-optional(imp sa se faca pana in 6 luni) la 3 luni prima doza, vaccin oral –contra rotarovirusiuri, diaree, deshidratare, enterocolite
• 4 luni: Infanrix penta
• 5 luni: Rotarix doza 2
• 6 luni: Infanrix Hexa
• dupa 6 luni: Prevenar (optional, e un vaccin obligatoriu in SUA si Europa, la noi optional- contra streptococilor cauzatori de pneumonii,ofera o protectie buna si asupra unor alte complicatii date de pneumococii respectivi, in afara de pneumonii (otite, meningite)...), e mai scump decat Infanrix-ul si nu cred ca are un echivalent sa il dea astia gratuit, e vreo 300 de ron. Prevenarul se poate face si mai tarziu (la 3 ani) dar cica e bine de facut sub un an sa scape de otite si pneumonii si complicatiile lor...
Havrix-ul (hepatita A), optional.
• 8 luni: Priorix-ul (echivalentul cu plata al celui de la stat ROR- contra rubeolei, rujeolei si oreionului)
• 12 luni: Infanrix Hexa
• 1an ½: Varilrix- contra varicelei, optional
Dupa un an: se face sigur un rapel la Infanrix Hexa pe la 1.5 ani si un Infanrix DT la 2.5 ani...astea sunt obligatorii (exista corespondent in alea gratuite, de stat, la aceleasi varste).
Eva
in al noualea cer de LUCA NOAH (08.09.2008) SUNT CEL MAI FRUMOS DIN UNIVERSUL ACESTA
Povestea nasterii mele, Luca Noah
Luca se face mare!!!
“Everything is possible for him who believes.” (Mark 9:23)
alexa si mami spune:
Felicitari Iepurica!!! multa sanatate! un bblush cuminte si mincacios! asteptam detaliiile:)
garga
sper sa mai stau cel putin pina joi; dupa petrecerea alexei .... bagam hei rup.
laura,
o frumusete de falcoasa
intreaba pediatrul despre oscilo, nu stiu ce sa zic:(
preety, miine... e ziua cea mare?!
sabinel, e bestiala grasunica
ramo, multa sanatate!
cine mai e
sa ridice mina sus! 

alexa si
mami
bitza2008 spune:
Andy.p
am citit schema data de Kid, dar citesc informatii contradictorii si mai vroiam pareri. Parerea aproape unanima e ca Infantrixul e mult mai bun, dar ca mai tebuie totusi date pic polio.
FERICITA MAMICA A LUI LUCAS (1 SEP 2008)
300 spune:
Preety
Uite niste incurajari de la o mami care nu stie ce zi e azi, luni sau marti...
Bitza Kid a scris intr-un capitol recent despre vaccinurile cu plata. Daca dau de el dau link- dar e mai greu de navigat ca acum sunt pe mobil. Cu mandra in brate desigur. Mi se pare din ce in ce mai dubios ca cere tzitzi asa des si nu suge. Iar a cerut si nu a supt si de fata asta nu mai era parasita in patut. Oare raceste? Nu o vad infundata, imbujorata ... Nu stiu ce sa cred. Acum doarme si tresare in somn.
LE Codruta un
mare pt tine si Ghighi.
de Anda Teodora
puiul meu dulce si mic Anda
pozne in asteptarea Andei
kid2003 spune:
Ba da, Infanrix Hexa acopera si poliomielita...Hexa se face la 2, la 6 si la 12 luni...
Uitati www.emea.europa.eu/humandocs/PDFs/EPAR/Infanrixhexa/H-296-PI-ro.pdf" target="_blank"> aici toate caracteristicile produsului. Nu stiu ce dr i-a spus ca nu e bun la 1 an, noi la 1 an am facut Hexa si a acoperit tot ce scrie acolo...Vaccinul de la stat, intr-adevar, nu are componenta de polio inclusa in shot-ul acela si de aceea se face oral, bebeii il iau pe gurita. Dar ca orice vaccin oral are si parti nasoale caz in care bebeii regurgiteaza chiar in momentul administrarii sau dupa...Deci Hexa include in shot toate bolile, nu e nevoie de nimic suplimentar.
La 4 luni se face Infanrix Penta care nu are inclusa componenta de Haemofilus Influenzae, iar la 30 de luni (2 ani si jumatate se face Infanrix DT. Dupa cum vezi, daca incepi cu vaccinul acesta, ai toate incluse, toate imunizarile impuse de lege si extra (HiB- H. Influenzae nu e inclus in cel de stat, dar in Vest e obligatoriu).
Infanrix e schema paralela a celui obligatoriu si gratuit. Este, zic ei, un produs superior celui gratuit (si pretul e altul) pentru ca suspensiile sunt mai bine tolerate de catre organismul copilului.
Bineinteles, este optionala alegerea acestui vaccin...Daca nu vrei, nu il iei, dar e gresit sa ti se spuna ca nu e bun sau ca nu contine nu stiu ce - obligatoriu.
Noi facem Hexa saptamana viitoare ca implinim 2 luni. Am gasit cu greu dar am gasit. Asta inca mai e in farmacii. Sper ca pana la 4 luni ale bebeilor nostri sa apara si Penta in farmacii, deocamdata nu este, dar asta e mai mult datorita grevei, farmacistii mi-au spus ca va aparea.
Si....last but not least
[/b] Felicitari Iepurila!!!! Asteptam cu interes detalii!!! [/b]
EvaF spune:
| citat din mesajul lui kid2003 Ba da, Infanrix Hexa acopera si poliomielita...Hexa se face la 2, la 6 si la 12 luni... Uitati www.emea.europa.eu/humandocs/PDFs/EPAR/Infanrixhexa/H-296-PI-ro.pdf" target="_blank"> aici toate caracteristicile produsului. Nu stiu ce dr i-a spus ca nu e bun la 1 an, noi la 1 an am facut Hexa si a acoperit tot ce scrie acolo...Vaccinul de la stat, intr-adevar, nu are componenta de polio inclusa in shot-ul acela si de aceea se face oral, bebeii il iau pe gurita. Dar ca orice vaccin oral are si parti nasoale caz in care bebeii regurgiteaza chiar in momentul administrarii sau dupa...Deci Hexa include in shot toate bolile, nu e nevoie de nimic suplimentar. La 4 luni se face Infanrix Penta care nu are inclusa componenta de Haemofilus Influenzae, iar la 30 de luni (2 ani si jumatate se face Infanrix DT. Dupa cum vezi, daca incepi cu vaccinul acesta, ai toate incluse, toate imunizarile impuse de lege si extra (HiB- H. Influenzae nu e inclus in cel de stat, dar in Vest e obligatoriu). Infanrix e schema paralela a celui obligatoriu si gratuit. Este, zic ei, un produs superior celui gratuit (si pretul e altul) pentru ca suspensiile sunt mai bine tolerate de catre organismul copilului. Bineinteles, este optionala alegerea acestui vaccin...Daca nu vrei, nu il iei, dar e gresit sa ti se spuna ca nu e bun sau ca nu contine nu stiu ce - obligatoriu. Noi facem Hexa saptamana viitoare ca implinim 2 luni. Am gasit cu greu dar am gasit. Asta inca mai e in farmacii. Sper ca pana la 4 luni ale bebeilor nostri sa apara si Penta in farmacii, deocamdata nu este, dar asta e mai mult datorita grevei, farmacistii mi-au spus ca va aparea. Si....last but not least Felicitari Iepurila!!!! Asteptam cu interes detalii!!! |
kid, tocmai vorbeam de tine, te-am si citat chiar

eu astept pe doctorita pediatru acum, vine acasa in cateva minute; o bombardez cu intrebari!
Eva
in al noualea cer de LUCA NOAH (08.09.2008) SUNT CEL MAI FRUMOS DIN UNIVERSUL ACESTA
Povestea nasterii mele, Luca Noah[/b]
Luca se face mare!!![/b]
“Everything is possible for him who believes.” (Mark 9:23)