Sezatoarea canadiana (110)
Raspunsuri - Pagina 12
Andy08 spune:
Dragaica: Of, imi pare rau...Dar pt. ce faci tratam. asta? Pt. probl. hormonale? Si eu am avut un dezechilibru hormonal din cauza unor chisturi la san si le-am rezolvat cu Maca. Mie mi-a fost f. util. Am vazut rezultate din prima luna.
Andy 32+
Denisam spune:
Dragaica-brinca ursului numai din ro, asa stiu si eu, eu am doar 1 sticluta ramasa, nu ajuta insa prea mult, asa ca dc vrei din ro cere,bafta multa sa vina repede.
Andy-pai mai poti sa save inca destul, pina cand se va apropria bb de 1 an, apoi e mult mai greu, mai ales cu preturile asteaNici noi nu avem rate la masini ca noi nu luam noi, ci 1-2 ani vehime, dar avem insurance de vreo 230 inclusiv casa si numai RESP copiilor is vreo 450-asa ca sa nu intram in detalii zic eu, ca procentul depind emult de salarii si ce rate ai si cati copiiinu?
Katrinelu'-m-ai spart cu benzina, dar banui ca voi folositi masina doar in weekend la shopping, altfel nu vad cum ar iesi suma astaAsa ca poate tragetzi o fuga pe aici sa se joace copiii si sa ne vedem si sa povestim ca sa intratzi si voi in rindul lumii la capitolul gas
Denisa cu Emma Andrea 2,9 ani si Mark Alex 1,3 ani
Dragaica spune:
Andy Branca ursului este considerat "Ginsengul romanesc", este foarte bun si pentru fertilitate, eu de asta il iau
Are foarte muuuuuulte proprietati.
http://community.webshots.com/user/Dragaica
Aspiranta la titlul de mamica
http://tt.lilypie.com/49Zkm5.png
mikiion spune:
Ktrinel merci de intrebare. Parca s-a mai redus, dar la palpare se simte la fel. Ne-am programat la chirurgie pentru consult in doua saptamani. Sper sa se termine cat mai repede ca ma deprima situatia asta foarte mult.
Vineri mergem la doctorul pt. ORL. Sa vedem daca ne recomanda tubulete. Vad ca am scapat de otite pana acum, dar nu am chef sa o luam de la capat toata iarna asta.
De benzina , noi cheltuim sub o suta, poate maximum 70. Noi stam totusi in oras. Dar avem si un abonament de 66 cad pe care-l folosesc mai mult eu. Si ocazional si sotul. Ca decat sa parcheze pe langa universitati prefera sa mearga pana la o statie de metrou si apoi sa mearga cu metroul. Acum ca am terminat cu jobul si la timp partial am ramas doar cu doua zile de cursuri si mai mai duc cand mai am teme de facut in echipa. Ca vine frigul si imi place sa ma deplasez mai putin.
Despre mancare, eu am un fisier excel cu toate cheltuielile noastre din 2004 incoace. Sa nu radeti, nu sunt obsedata, dar cum tot mi-am rata cariera prevazuta de economist ( matematica asta bat-o vina) m-am jucat si eu Daca ati vedea ce colorat frumos e.......
Pe ,mine ma ajuta sa mai echilibrez balanta, adica mai mult sa-mi dau seama ce venituri imi vin in casa si cum sa ma organizez.
Si pot sa compar. Va spun cu aproximatie pt. luna octombrie:
2004-300
2005-500
2006-500 ( cu bebe dar inca alaptat ca era mic bebe)
2007-600( 2 adulti si un bebe)
2008- n-am mai avut timp sa ma «joc», sunt in urma , in martie depasisem 700 pe luna. De atunci nu am mai scris date cu cheltuielile. Doar cu veniturile, ca astea sunt importante.
Produsele sunt cam la fel ca la inceput, noi nu avem polonezi pe aici. Iar primii doi ani locuiam la Quebec , unde oferta de produse alimentare ieftine nu prea exista. Gen Bonanza, Maryland Adonis...... Acolo chiar depinzi de cosco sau maxi. Si nu e in avantajul tau dependenta asta.
Despre bani pusi de o parte. Noi suntem in faza facut datorii pentru scoli. Sper sa apucam sa si profitam de diplomele aste in final......
[www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani
[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze 2006-2008
www.dropshots.com/mikiion2008" target="_blank">filme si poze mai 2008-
Virsta Marc
Andy08 spune:
Denisam: Aoleu, tu asa zici, ca dupa ce face bebe un an nu mai prea poti pune deoparte? Ca noi taman pina anul viitor, adica pana face bebe un an, vom avea cheltuielile cele mai mari (din cauza renovarilor in special) si in plus, venitul meu se reduce la jumate cu concediul de maternitate. Eu ziceam ca ne intram in ritm dupa ce ma intorc la lucru...Mda, dar dupa aia urmeaza gradinitza, scoala, cresc cheltuielile.....aoleu! Cred ca vindem casa si ne intoarcem in chirie
Oricum si RESP, RRSP sunt bani pusi deoparte...nu?
Dragaica: Si nu gasesti vreun echivalent pe aici? Veun 'ginseng canadian'? V-ati facut analize sa vedeti daca totul e ok? Ca eu cred ca tratamentul trebuie luat in fct. de problema, nu? Asteptati de multa vreme un bebe?
Andy 32+
romanitza spune:
Dragaica - am aflat azi de existenta acestei sezatori si am citit ca iti mai trebuie niste sticlute de branca ursului... Din intamplare, am si eu 2-3 sticlute ramase, mi-a trimis mama asta-primavara si eu nu am voie sa le iau ( de-abia m-am operat si branca ursului e contraindicata pentru afectiunea mea).
Problema este ca eu locuiesc in Toronto, si vad ca tu esti in Montreal, nu stiu cum sa procedam...
Daca vrei, scrie-mi si vedem cum intram in legatura sa ti le trimit.
Multa sanatate si sa ne vedem cu
Daiopri spune:
Ktrinel, toate bune in Vanc. Scumpe ca si pana acum:)) Si daca ma uit la cat ziceti voi acolo cu papa, as putea sa zic ca si mancarea e mai scumpa. Da daca merg pe principiu expus cu marimea de la haine la fiecare, cred ca se explica:)) Ca eu nici scheletul nu il am la marime 6 dara mai mic:))
Si eu calculam la inceput ce si cum, da dupa ce am facut intr-o luna si m-am speriat, ma eschivez de la calcule. Ca sa nu mai zic ca gatesc. Cert e ca trebuie stat deoparte de magazine, si da, cand merge sotul la cumparaturi ma uit la chitante si nu imi vine sa cred. Eu tot ma agat mereu de cate ceva:(((
Try si eu am facut greaseala sa invat baiatul sa imi dea pusi fara sa imi treaca prin cap ca are alte semnificati pe aici. Si inca ma chinui sa il dezvat si el nu si nu imi cere tot pusi….
Khristin, felicitari mamico si am vazut poze frumoase tare. Abia astept si eu pisoiul asta mic, care la ultimul eco era "slightly big":)) - da tot nu a putut zice 100% ce e ca tinea cordonul intre. Da sunt eu lamurita ce e:))
Apoi am o intrebare la mamele cunoscatoare. Motanul face liste pt Mos si scrie, si scrie si nu se mai termina lista. Eu cum procedez acuma, ii explic ca nu aduce mosul chiar tot sau ascund lista?:)) Ca e prima noastra lista, si daca mergem asa ce sa dicutam despre cat ne costa mancarea, mai bine cat ne costa Mosul….
Vroiam sa mai zic LMA celor care s-au sarbatorit sau si-au sarbatorit copilasi.
Luni am primit tel de la scoala la 9,45 am ca motanul plange si zice ca e obosit si vrea acasa. Plec in fuga, il iau si incerc sa il vrajesc sa ramana la gradi sa ma intorc la treaba si el nu si nu ca vrea acasa. Tre sa precizez ca e prima data in 5 ani jumate cand il aud ca e obosit (ok a mai zis pe la 4 ani in vacanta seara ca el vrea la nani cand vroiam si noi sa mai stam pe afara). Am mers acasa a stat nitel la el in pat si apoi ca nou. L-am culcat cu forta la pranz, si apoi seara era bine mersi. Acum e bine in continuare, da ma intreb daca cumva a fost moft si mai incearca si alta data ce ma fac?
Mona eu am un Braun si sunt cat de cat multumita. Si mai multumita sunt acum ca nu mai imi creste mai deloc, si din experienta anterioara zic mersi ca si asta e baiat, ca at cand nu creste la mine creste in alta parte:))
Dragaica, eu de cate ori m-am gandit sa comand in tara branca am ramas:)) Daca ai ceva intrebari iti raspund cu drag ca am "lucrat" 8 luni la primul si un an jumate la al doilea. Daca analizele sunt bune, va trebuie concediu. La noi cred ca asta a dat rezultate. Primul a fost facut in concediu, al doilea luna imediata dupa concediu (e drept ca nu prea avea cum in concediu ca oricat am calculat nu am prins chiar per buna, plus motan in dotare).
Andy mai ai putin si facem galerie.
Mikion sanatate multa si speram sa ai vesti bune sa te linistesti. Multa sanatate celor bolnaviori.
Na, cam atat m-a ajutat memoria de la purtator. Oricum salutari tuturor.
Numai bine tuturor
http://bd.lilypie.com/hfkmm7.png
Salina spune:
Oana- mersi frumos pt raspunsuri
Cricor, dat fiind ca noi suntem noi in peisajul montrealez inca descoperim si experimentam. Asa ca multe lucruri/locuri noua ni se par tare frumoase, poate voi v-ati obisnuit deja cu ele, fac parte din decorul general.
Monicutza- din partea mea cu mare drag ne vedem cu copiii, unde ziceti voi, iarna e lunga si piticii se plictisesc in casa. Sanatate tie si piticilor!
Gaby (valen), mersi pt link chiar daca nu ma privea in mod direct. Am aruncat o privire si pare tare interesant, cu tot felul de activitati.
Ah, sa nu uit ca si-asa sunt intarziata: LA MULTI ANI, MAGDA!!!! Tot ce-ti doresti tu sa ti se implineasca!
Denisam- misto pozele, cred ca atmosfera a fost si mai si!
Zici ca voi faceti paine in casa? Iese buna? Copiilor le place? Cat timp ramane proaspata?
Cristina - eu pot sa-ti zic ce parere am de frigul asta , e naaaaaspaaaaa! Deja am intrat in panica, vine iarna, trebuie sa le iau urgent copiilor haine groase. Deci si noi in aceeasi oala.
Katrinel, sper sa nu incurc borcanele, dar nu am gasit cu google niciun magazin old navy in Montreal. Ma scoti si pe mine din ceata, te rog ?
Dragaica si Romanitza - mult succes la (produs) bebe!
A, si inca o intrebare generala: voi, doamnelor, cum va imbracati iarna? Puneti ceva pe sub pantaloni, gen colanti, dres, habar n-am? Ma refer la temperaturile cu minus.
ALINA, cu doua comori: printesa EVA (3 ian 2007) si cavalerul DAVID (18 iul 2003)
Salina spune:
Scuze, Katrinel, se pare ca am incurcat borcanele , am gasit (pe harta) doua magazine aproape de mine.
Fetelor, voi stiti care e politica de returnare la Costco? Te poti duce doar cu bonul sau iti cer si legitimatia? Noi azi ne-am trezit pe autoruta ca s-a blocat GPS-ul si nu mai stiam incotro. Am luat drumul spre casa, pe bajbaite, ca pe-ala il stiam cat de cat.
ALINA, cu doua comori: printesa EVA (3 ian 2007) si cavalerul DAVID (18 iul 2003)
Dragaica spune:
Salina eu de port deja dresuri subtiri, pe sub pantaloni, iar din noiembrie port dresuri din alea groase , mate. Nu pot sta fara, sunt foarte friguroasa.
Romanitza ti-am trimis un mesaj pe PM.
Andy medicul de familie ne-a trimis acasa la "muncit" , cica abia dupa 1 an ar trebui sa-mi fac probleme.
Oricum partea cea mai buna este ca exersam
http://community.webshots.com/user/Dragaica
Aspiranta la titlul de mamica
http://tt.lilypie.com/49Zkm5.png