Sezatoarea canadiana (110)
Raspunsuri - Pagina 13
Simonna spune:
Sara buna,
v-am citit mai mult sau mai putin pe sarite, mi-am adus aminte de inghetata NoName 4 litri la 3 dolari sau asa ceva... Si-acu' nici Nestle nu'mi mai place... (Da' de cind cu inghetata Cooticoak nici ca mai maninc altceva dulce, wow ce buna e!)
De amintit doamnelor din Laval despre existenta lui Marche 440, la Centropolis, si a lui Marche Centrale, pe 440 dupa ce treci de Costco inainte de Cure Labelle. Fructe / legume / carne si conserve din Europa, genul vinete picante si mai stiu eu ce... plus cel mai bun peste din conserva afumat pe care l-am mincat la viata mea...
hihihi, azi am mincat ceva macaroane cu brinza, ma duc sa fac neste sandvisuri cu unt si peste de-ala, plus ceapa rosie aferenta...
Eu ma feresc de costco ca de dracu, ma feream adica, acu' nu mai pot din cauza Anei, care m-a invatat sa-mi cumpar laptele de-acolo, asa ca la doua sapt. o data ma duc sa cumpar lapte si ies cu te miri ce si fo 200 de dolari mai putin in cont!
Am mai facut eu liste pe-aici despre ce mincam si ce nu mincam, da' din 7 septembrie, de cind a plecat tata, mi-am batut toate recordurile. In total, am facut o supa de pui si de doua ori supa pasata de zarzavat, o friptura de miel de thanksgiving si o tocana, da' nu mai tin minte de ce era. :))
In rest, ne distram cit se poate de bine, avem fun cu scolile si joburile, Terrebonne e tot asa aproape de Laval, mare consumatoare de benzina, insa... Am ajuns de fac plinul la 10 zile max, imi vine sa cercetez daca nu exista un autobuz, ceva... ca m-am obosit sa tot conduc cu 120 de ora... mai vine si iarna... si autoruta 640 e singura pe care ninge-pluoa-bate-vintul se merge constant cu 100 - 120.
Ah, subsemnata votez cu ambele miini pentru intilniri fara plozi, o data-n doua luni poa' sa stea aceia si cu tatii sau fo' bona ca sa-mi beau eu linistita carcaletele la o birfitza...
Bine, e clar ca sintem 2 categorii pe forum: acelea ca mine, asa, cu copiii mari care chiar se bucura cind pleaca mami de-acasa ca pot sa stea cu tati la computer fara sa le zica nimeni ca o sa aiba -5 dioptrii peste 15 ani! Si cele cu copiii mititei, pe care mami ii coordoneaza (era sa scriu metrizeaza, dom'le asa o fromana vorbesc de nici in capul meu nu pot sa ma aud!) mai usor si cu care e mai simplu sa-i iei cu tine decit sa-i lasi in urma. Usor de ghicit, eu mi-am facut norma de stat in balamucul de la Jungle - Jungle si alte asijdera, da' a avut si-asta un scop, m-am calit pentru Marathon :) In schimb, I agree cu sugestia re: restaurant asiatic sau de alta natie...
BIne, v-as mai scrie, da' imi ploua in gura cu festele acela cu ceapa rosie si tre sa ma duc sa ma ratzoi o tirica la Atomix, ca zice c-a citit deja azi si nu mai e nevoie sa citeasca si seara...
Ha, cica a citit "trei texturi", (ca el crede ca "texte" inseamna "a duce cu vorba" :)) Asa cum crede ca "futere!" inseamna "super!" :))
Am plecat ca ma intind ca pelteaua, sint "ne-scrisa" si-mi lipseste...
Noapte buna,
Simonna
oanagabriela spune:
Nu mai stiu cine intreba de activitati pentru copii. Eu ma mai inspir din:
http://www.petitmonde.com/iDoc/article.asp?id=24511
http://www.montrealpourenfants.com/main.cfm?p=500&l=fr
Daca vreti sa vedeti poze din tabara lui Antonia, puse pe situl scolii:
http://www.mariedefrance.qc.ca/siteweb/nouvelles.cfm?nid=1BD0FE87-9D6B-226F-4412E90F1E0F35D9
Miine Antonia se duce costumata de Halloween, pentru ca de vineri este in vacanta o saptamina . Deci se va costuma de doua ori ...Mama celei mai bune prietene de la scoala le-a facut cite un costum de sperietoare de ciori, inca nu l-am vazut, ne ducem miine dimineata in drum spre scoala sa il imbrace
Salina, legat de imbracat, eu am preferat sa am o haina lunga, groasa si cu gluga (pe vremea cind nu mergeam cu masina) si sa nu pun ciorapi lungi sub pantaloni, pentru ca in general oriunde te duci in interior este cald si mai bine iti scoti haina...Iar cind ies cu copilul la zapada (off, cit urasc acest cuvint ), am pantaloni de ski si moon boots si chiar nu simt deloc frigul.
Apropo de zapada, la Cosco au adus casca de ski pentru copii, facuta in Italia si de simbata este mai ieftina (ajunge pe la 50-60 dolari, daca nu ma insel). Noi trebuie musai sa-i luam, ca anul trecut a mers cu casca de la patinaj, dar i-a ramas mica.
La mine poate sa vina iarna , am deja cauciucurile de iarna puse la masina, a trebuit sa-i repare ceva la garaj si am profitat sa le punem...
columbiana spune:
Simonna, ce misto scrii, mai fata ;
pai Simonna, tu faci plinul la zece zile, eu il fac saptaminal-deh, mi-a trebuit masina americana-maninca a mea dublu cit a lui barbatu'meu
eu raspund pe sarite la ce ma doare , Cristina/cge, si mie-mi da dureri de cap cum sa imbrac plodu'pe vremea asta, daca-i dau pantaloni captusiti il gasesc tot transpirat, e cald in scoala- il trimit in tricou si acum (cu maieu) sub haina- da'mi-e mila de el ca dimineata se vaita de frig; ma doare capul si de papuci, rupe in virf un adidas lunar, si la globo ma scutur de 45$/pereche; noroc de ma-sa ca-i in pantofi din Romania si acum, dupa cinci ani de Canada ; auleu, deja vorbim de haine si cauciucuri de iarna, si s-a dus casa cu garaj, vai de lopata mea! ma inebunesc aici iarna-ger afara si caldura sufocanta prin metrou sau magazine (numai la mine in firma era frig cit facea bosul economie, acum c-a vindut firma crapi de cald, il doare-n paishpe ), de asta eu nu pun nimic pe sub, ba chiar iau bluze subtirele sub haina.
mai, se duce $ canadian in jos mai rau ca leul romanesc, ci-ca economie strong , tocmai acum pe cind merg eu in Romania, ca deo obicei sunt norocoasa ;
http://www.floriinro.ro/
mikiion spune:
Oana si Ana subscriu si eu. E asa de cald in interior ca iti trebuie ceva sa poti sa dai jos de pe tine cum intri in metrou. Eu daca ma imbrac prea gros am senzatie de lesin cand ajung in metrou. Vorbesc de iarna la -10 grade.
Si cu pantalonii e dilema mea.....Cum il imbrac la gradinita. Ca daca il scoate macar 30 minute afara, ingheata in pantaloni. Daca ii iau pantaloni dublati cu polar, moare de cald in interior. Si eu am umblat azi la aubainarie si la maxi dar nu m-a incantat nimic plus ca mi s-a parut prea scump pentru calitatea oferita. Mai bine ma duc la magazine specializate si iau cam cu aceeasi bani ceva de calitate..... Sa trec si pe la oldnavy si The children place. Merci de idee Ktrinel.
Concluzia mea e ca il trec la costumul de iarna...... dar ce o sa mai poarte la -30?????
Simonna am si eu o Fruterie440, dar nu inteleg unde are peste...sau mai sunt si alte magazine pe acolo, la cele din Laval. Nu ca as manca eu peste.......
[www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani
[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze 2006-2008
www.dropshots.com/mikiion2008" target="_blank">filme si poze mai 2008-
Virsta Marc
monicutza_bb spune:
Nu apuc in seara asta sa raspund, dar am intrat rapid sa va spun ca si eu astazi am fost la "vanatoare" de pantaloni de neige pt Alex. I-a luat tati un costum de la Aubenarie, dar nu imi place, e prea de copil mic, asa ca cred ca il returnez. Am fost astazi la 2 Old Navy-uri (Carrefour Laval si Marche Central) si nu au pantaloni grosi si nici prea multe chestii de iarna. La Children's Place au pantaloni si geci tare frumoase, dar mi s-au parut prea scumpe (40$ pantalonii si parca 50 sau 60 geaca). Mai ales ca nu vom sta prea mult afara, pentru 20-30 min pe zi nu prea e nevoie de ceva grozav.
Am avut noroc si am gasit la Zellers pantaloni tare frumosi, comparabili cu cei de la Children's la 22$ pret intreg -40% reducere, deci am platit 15$ pe ei. Sunt negri, aveau si bleumarin, foarte frumosi si practici (chestia aia cu haturi se da jos daca vrei si se transforma in pantaloni simpli). Va recomand si voua ca mi se pare o buna afacere pentru cine cauta separat. Acum ramane sa gasesc o geaca frumoasa pt iarna pt -30 grade.
Miki pt vremea asta o gecuta mai subtire, de fas pt vant sau un hanorac mai grosut. Dar eu nu imi bat prea tare capul ca mergem doar cu masina, parchez in garaj acasa, asa ca nu dau prea mult cu nasul de frig. Pt iesiri la gradi le-am dus un rand mai gros de schimburi din fleece, si il pun si pe ala peste.
Alina mersi pt urari, da, iesim undeva cat de curand cu copii. Am ramas datoare cu nr. de tel., poate maine iti trimit un pm.
Dragaica mea draga cu relaxare si iubire va veni si bebelina sau bebelinul tau, si rabdare multa. Nu te mai stresa, ca nu cred ca aveti voi probleme de fertilitate. Am caz in familie, si dupa vreo 4-5 inseminati nereusite (si vreo 3 ani de incercari inainte) se pregateste de FIV aici in Canada. Ma rog la Doamne Doamne sa ramana insarcinata, ca asa de mult isi doresc si sunt niste oameni tare buni.
Oana merci pt linkuri, o sa ma inspir si eu de acolo.
Simona esti meseriasa la scris, dar sunt sigura ca ti s-a mai zis.
Noi legat de cheltuieli cred ca suntem campioni. La mancare peste 1000$ (1200-1300, depinde de evenimente). La benzina foarte mult, avem amandoi masini americane, eu am un van care ma usuca, fac cate un plin de 60$ la 300km, la saptamana. Dar noi sintem si plimbareti rau, nu ne place sa stam acasa ca mereu este dezordine si treburi de facut, iar noi suntem oameni finuti, nu ne place deranjul, asa ca plecam de acasa sa nu il vedem
Andy noi punem fix 0% pe luna deoparte, chiar daca teoretic am avea un surplus de minim 1000$. Dar serios daca stiu unde se duc. Bine, lunile astea ne-am intolit si noi si copii, acum vreo 3 luni am luat un pat imens ci saltea dinaia meseriasa, dar noi in fiecare luna gasim ce face cu surplusul de bani.
Fug la si la ca daca nu apuc sa strang putin in seara asta asa o sa fac maine dimineata .
Monica, mami fericita de papusica Aylin Nicole (27 iulie 2007) si nazdravan de Alex (18 iunie 2006)
Pozici Aylin
Pozici Alexutu
"Happiness is nothing more than good health and a bad memory" - Albert Schweitzer
CriPOD spune:
Hei Simonna, vad ca stai bine cu sihicu' . Ma bucur!
Denisam, foarte fain la concert! Si ai avut pozitie buna. Unde a fost la ACC? BTW, esti eroaia mea, ai avut rabdare sa citesti tot ala? Ca io am cam mazgalit in pripa tot atunci, sa nu uit, si acum ar trebui sa curat de greseli si repetitii, plus ca sa traduc (fiu-miu cica el nu pricepe), dar nu mai ajung nicicum. Eh, la pensie.
Eu deja am de anul trecut costumul asta si www.thegreenhead.com/imgs/inflatable-cowboy-horse-costume-1.jpg" target="_blank">asta. Primul l-a dus fiu-miu la scoala anul trecut si a aparut pe coperta la yearbook al doilea n-am reusit s-o conving pe fie-mea sa-l poarte decat pe-acasa. Editez sa spui raspicat ca aia nu mi-s neamuri de niciun fel, nu-i fiu-miu in niciuna.
Ati facut careva contestatie la evaluari la case pentru taxele de proprietate? Ca mie mi-au evaluat-o ca maine le-o vand daca imi dau banii aia pe ea!
ktrinel, daca ai mortgage insured cu CMHC iti plateste banca taxele pana la prima renegociere. Uneori daca te duci si le zic ca nu mai vrei sa le plateasca ei, te lasa.
Ce vreme, brrr...
oanagabriela spune:
Pentru fetele din Montreal, un articol f.interesant despre examenele de admitere la secondaire in scolile private. Concurenta este din ce in ce mai mare...
http://www.cyberpresse.ca/actualites/quebec-canada/education/200810/22/01-32023-un-examen-pour-six-colleges-prives.php
Ktrinel spune:
pe scurt:
1. mqqm, nu sunt asigurata cu aia ca am dat banu jos...dar cand mi-au calculat platile m=au intrebat daca vreau sa includ si taxele si am zis ca da.
2.salina, eu ma imbrac cu dresuri pe dedesubt iarna..mai putin la birou unde stiu ca e cald, dar pe deasupra pun haina lunga, ca sa compenseze. am una lunga pana in pamant, cu gluga, luata din ro, culmea! inainte sa plec si inca isi face treaba. in restul activitatilor, pantaloni dublati, geci adecvate la -XX C , iar in picioare nu prea pun de ex cizme de piele iarna, din alea subtiri lungi pe care nu le-as suporta nici la birou..eu am vreo 3 perecehi de pantofi iarna sub birou pe care ii pun in functie de outfit..:)
3.vedeti ca nu toate children's , old navy si celelalte au aceeasi marfa peste tot...trebuie vizitate mai multe locatii. eu cinstat ca la mine la Mall la DIX30 e plin de outlet-uri..nu intelegeam de ce in centru, la aceleasi magazine de ex, vedeam alta marfa, alt pret. mai sun pantaloni dublati si la H&M kids.
4.eu zic ca nu poti imbraca copilu intr-o singura tinuta peste zi .
eu ii dau Juliei de acum o pereche de pantaloni strech subtiri pt interior la joaca si pe deasupra pantaloni de fash sau dublati sau iarna salopeta. ia cateva minute sa o schimbi la venire si la plecare, dar macar nu ii este nici prea cald nici prea frig.
5.intr-adevar noi nu folosim masina decat pt gradi, iarna, si la cumparaturi sau vizite, etc. eu merg cu bus ( 76cad abon) am 2 super linii directe de la coltu casei pana in centru , 35 min, linie rezervata..o minune. nu m-as duce cu masina nici daca m-ar plati ei pe mine. sincer, oricat de utila, mare, mica, americana ,coreeana, europeana, etc ar fi masina.. tot mi se par multi bani pierduti.cu casa ii mai recuperezi, mancare o simti la stomac, dar masinile...stiu ca de ex in ON e imposibil sa te descurci fara, si cand aud ca dati si o 1000 de cad pe luna pt asta, ma doare sufletu pt voi. stiu, toate au un pretz
ange spune:
podeanu,aici langa mine pe bd. St.Rose exista un magazin gen Rona care are un cd cu programul de care esti tu interesata.faci poze la camere si apoi te joci cu culorile ,mobilierul,etc.Fain rau.Parca costa 25$.merg sa ma uit de vrei.
eu pantaloni dublati le luam copiilor cand erau mici de la "chindre's place" dar am renuntat de mult pt ca transpirau in ei si nu erau atat de comozi.Maia poarta acum cizme inalte de toamna cu jambiere pana peste genunchi si cu o geaca din puf lunga pana aproape de cizme.Cand vine zapada trecem la costumul de fas.
Robert are o geaca lunga,cizme de la "maxi" de 14 lei(prima oara in viata mea cand am plecat la Maxi dupa paine si am ajuns acasa cu cizme de 2 lei.Mi-au placut atat de mult incat mi-am luat si eu.Sunt atat de dragute!Sunt de piele intoarsa cu blanita inauntru.Am fost la Globo aseara si le-am vazut la 80$ dar bine,cica sunt nu stiu ce marca si mai mult de asta sunt la moda!
Daca ajungeti la vreun Maxi&cie sa le cautati.
katrinel,cred ca ai gresit cand ai spus ca te costa benzina 100$,nu?! poate pe saptamana.cel putin asa dau eu.Aproape 100 pe saptamana doar pt van
salina,eu nici macar nu am dresuri.Nu am pus un dres pe mine de nu-mi aduc aminte.A! ba da.La petreceri atunci cand ma imbrac in rochie
Acum depinde cat de mult stai pe afara.Eu la gradi am o geaca de puf de lebada super groasa pe care o iau doar cu un tricou,cizme de -35°,manusi de copii, groase si gluga de la geaca
In rest sunt ori in pantofi,ori in adidasi,ori in cizme subtiri.Nu am unde si de ce sa ma imbrac ca ursul pt ca din masina pana in magazin nu-i distanta mare
miki,si copilul meu are ganglioni.am vazut pediatrul special pt treaba asta.Sunt tare ingrijorata.In fiecare zi ii pipai sa vad daca se misca.Cica daca se misca nu sunt periculosi.
dupa ce mergi la medic sa-mi povestesti si mie ce ti-a spus.bafta
roxana,nu ne faci rezervarea pt urmatoarea intalnire?
o zi faina.
"nimeni nu moare virgin.viata i-o trage fiecaruia cel putin odata."
cge spune:
Noi am fost aseara si am luat pantaloni captusiti ptr amandoi copii de la Old Navy din Carrefour Laval si niste ghete super ptr ploaie/zapada ptr Victor de la Children's Place.
Am fost direct in magazine, multumim ptr info si o zi buna.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005