Gravidute si Mamici curajoase de Nov-Dec2008 (104)
Raspunsuri - Pagina 9
Amalia spune:
Loren@ iti inteleg stresul cand vezi mizerie in jur, dar in perioada asta e bine s-o ignori sau sa mai strangi doar atunci cand te simti bine. Te rog ai grija de tine, nu ignora durerile si odihna si profita de timpul care ti-a ramas pana la venirea lui bebe!
| Citat: |
| citat din mesajul lui loren@ M-am apucat de curatenie si am o mindrete de intepaturi in col...mai mult merg cocosata, dar nu ma las...decit mizerie in casa, mai bine nasc! ![]() Bianca Andreea Larisa Elena 37+ A M R numai 3 saptamini ![]() |
Ami, mamica lui David Alexandru ( 7 ani) bobocel de clasa 1
si
38+
Luca Gabriel
loren@ spune:
Amalia pupici
...am observat ca incep sa ma simt mai bine cind fac miscare, treaba..ieri am zacut toata ziua, n-am facut nimik si mai rau mi-a fost!
hai ca m-au mai lasat si intepaturile...mergem inainte!
Bianca Andreea
Larisa Elena
37+ 2 zile
A M R numai 2 saptamini si 5 zile
Amalia spune:
Anes povestea mea cu alaptatul cred ca este una comuna, dar am fost de o incapatanare fantastica si ma felicit din suflet pentru asta. Mi-am alaptat copilul undeva la vreo 8 ore dupa nastere si nici atunci nu vroiau sa ma lase ca dupa asistente, nu aveam lapte
. Am facut scandal si m-am dus si eu la ora de alaptat...l-am pus la san si "minune" am avut si ce sa-i dau!
David a reactionat "ca la carte" cu perioadele de intarcare. A incercat sa se intarce SINGUR la 3 saptamani, 3 luni si 6 luni...parca dupa ceas.
De fiecare data m-am luptat la propriu cu el cam vreo saptamana...o saptamana in care fiecare masa devenise un calvar pentru mine pentru ca-si intorcea fata de la san, urla cat il tineau plamanii si nu vroia sa suga. Il plimbam, il puneam iar, il leganam...intr-un final, aproape adormea de oboseala si plans si acepta sanul...dar dupa vreo 30-45 de minute...si la cate mese erau pe zi...
..of, dar A MERITAT!!!!! Si as face oricand la fel si credeti-ma ca n-a fost usor!
Va rog, pe toate sa va ascultati instinctele si sa nu renuntati din cauza unor sfaturi proaste, a oboselii sau a refuzului bebeilor!
Cata vreme copilul este sanatos, uda 6-8 scutece pe zi si ia in greutate, nu aveti nici un motiv de ingrijorare. Cantarirea lui se face la 1 luna sau cel mai devreme la 2 saptamani.
Nu va spun ca am sanii foarte mici, mameloane obilicate (sau cum s-or numi...in interior, nu in afara), dar asta nu m-a impiedicat sa-l alaptez EXCLUSIV pana la 6 luni si jumatate. Rezultatul...il vedeti in poze...am un vlajgan, mai mare cu un cap decat copiii de varsta lui (bine aici ne mosteneste pe noi care suntem amandoi inalti), dar un copil sanatos care de vreo 3 ani nici raceli n-a mai avut macar.
Ami, mamica lui David Alexandru ( 7 ani) bobocel de clasa 1
si
38+
Luca Gabriel
Hera25 spune:
Anes ai o minune de copil. Sa-ti traiasca, sa fie sanatos si sa va bucurati de el toata viata.
Eu am avut o noapte cam aiurea. Am avut o contractie super nasoala, cu durere de coloana, mijloc, burta de nu mai puteam. Am crezut ca asta e....dar m-au lasat. Probabil incet-incet....vine si momentul. Mi-am facut asa o idee cam cum va fi...., f nashpa...asta e.Si bebelina e f agitata, si in momentul contractiilor la fel.
Maine merg si eu la doct sa vedem ce zice, poate mi s-a mai scurtat si mie colul si am eu un feeling ca saptamana asta se va inampla...![]()
37+
Lorena Elena
Otiliav spune:
Neata!
Cristina_ph, dupa cum poti citi nu esti singura cu insomnie si probleme cu respiratul. Eu am mers la nani la 2.40 am ca sa reusesc sa dorm bustean cateva ore, stau pana nu mai pot pe net si pic de oboseala. Si dupa maxim 4 ore ma trezesc sa merg la baie si aici cam este momentul critic ca daca nu merg imediat la caldurica nici ca mai adorm dupa aceea.
Eu incerc sa dorm de cate ori mi se face somn ca si au am stresul ca ce fac daca ma apuca nascutul si sunt obosita rau.
Hera, eu pana acum am experimentat 3 contractii dureroase, genul care nu poti sa te misti, nu poti sa respiri pana nu trece contractia. Organismul incepe sa se pregateasca si pana la urma e bine ca sa-ti faci o idee cum va fi, n-ai cum sa le treci cu vederea
. Eu nu am luat nimic dupa o astfel de contractie si am avut una cam la o saptamana. Ce stiu eu ca o astfel de contractie cand este sa nasti este o contractie eficienta, daca sunt mici si marunte degeaba te chinui cu ele si efectul este zero.
Lorena, vad ca-ti treci si zilele acum, dar deloc nu stai cuminte. Si pe la mine sunt jucarii pe jos si ar trebui sa dau cu aspiratorul dar ma mai gandesc daca ma risc sau nu. Eu sunt mai degraba genul las-o-ncolo de curatenie decat sa nasc, dar am impresia ca tu cam vrei sa o vezi pe Larisa.
Nu-ti mai reprosa ca plangea Bia de foame ca-i dadeai la 3 ore sa suga. Eu ii dadeam Anei si la 2 ore si acelasi efect, inainte sa deschida ochii deschidea concertul.
Dar cu proba suptului dupa fiecare masa m-ai facut praf, iti placea sa te joci de-a mama si copilul cantarit
.
Spiridusule, pai normal ca 3 ore este asa un interval de referinta, pot fi 2 ore sau pot fi 4 ore mai ales noaptea. Norocul tau daca mai uita de papa si puteai dormi mai multicel.
Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Minunea din burtica
33+
Pozele noastre
loren@ spune:
Hera poate ai noroc si nasti sapt. asta...eu asa as fi vrut, ca la Bia, dar prevad ca voi trece cu brio si de 38+, poate chiar si 39+....nasol cu durerile de burta si contractiile, si eu stiu ca va fi super nasol daca nu prinde sau nu au timp sa mai faca epidurala aia!
Oricum ne vedem maine
...eu iar vin cu tot familionul!
Otilia trec si zilele, poate asa mi se pare mai putin!
Eu daca nu fac curat ma deprim..si decit sa cad in depresie mai bine trag tare!
Tu daca ai 33+ e mai bine sa te menajezi, dar la mine deja daca nasc e cica la termen bebelina!
haha..ce mai cintaream la Bia,...abia asteptam sa termine sa o urc pe cintar..mama nebuna, ce mai!
Crezi ca nu s-o gasi printre noi o mamica de prim bebe care sa nu faca cum faceam eu? Am dubii!
![]()
Bianca Andreea
Larisa Elena
37+ 2 zile
A M R numai 2 saptamini si 5 zile
Miky-ea spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Otiliav Miky-ea, sa folositi sanatosi achizitiile. Acum gata poti naste linistita |
Da,Otilia...m-am mai linistit...cat despre nastere,medicul meu ginecolog zice ca mai avem o luna...

..cred ca dupa ea as naste la peste 40 de saptamani...Graviduta fericita...
http://bd.lilypie.com/6phTp3.png
AMR 4 SAPTAMANI
manumanu spune:
Anes, , sa va traiasca minunea de Remus, este supeeeerb micutzul!!!
Nu-mi vine sa cred, vorba dandusei, ca si eu am in burtica asa ceva... si inca x 2...![]()

Pe de alta parte, citindu-va problemele legate de alaptat, m-a apucat stresul ca ce voi face eu cu doua guritze???? DAca nu va merge??? Daca va merge la unul si la celalalt nu?? Trebuie sa-mi revin!Am mai citit la mamici de gemeni, dar nu m-am lamurit pe de-a-ntregul.
Ginye, sa va bucurati si voi de minunea voastra de bb Stefan, o sa fie bine, e muuulta iubire si rabdare la mijloc!!
Saptamana viitoare cred ca imi fac curaj si incep ultima etapa de aranjare a camerei bebeilor... cu ajutorul mamei, evident... mai ales la spalatul si aranjatul lucrusoarelor... Dupa aia o sa ma ocup de ce mi-a mai ramas din bagajul de spital.
O duminica frumoasa tuturor burticilor si bebeilor mai mari sau mai mici!
manu
31+
+ 
AMR 5-6 SAPTAMANI!!!
criss703 spune:
Buna dimineata burtici si mamici
, sa aveti o zi buna ca si vremea de afara (la Deva cel putin e soare
)
Eu nu ma pot plange de somn noaptea , decat ca adorm tot dupa ora 1 si ma mai trezesc sa merg la baie (dupa care adorm instant) sau ca am ceva cosmar ..ca azi noapte
bine ca m-am trezit ca mi-o luase inima la sanatoasa (auzi d-le' sa visez eu ca vine tzunami aici ...intre munti !!
).
Anesss ce baiat frumusel ai
, chiar ca pare mai maricel nu ca nou nascut 
Cristina_ph pai de ce sa nu ne scrii si tu mai des?? hai intra si scrie pana mai ai timp ca pe urma mai greu ![]()
Fetelor am tot citit ce ati scris despre alaptat ...dar parca nu inteleeeg
sper din suflet sa dezvolt si eu acel spirit matern la nastere ca inca e science-fiction pt. mine 
.
Vroiam sa intreb : voi toate aveti sterilizator ? sau cum dezinfectati sticlutele, tetinele? 
Criss
34+
http://community.webshots.com/user/criss703
Miky-ea spune:
Anes,ai un ingeras de baiat...e superb,e dulce
...dar pare mai mare...sa va traiasca,sa fie sanatos si sa va aduca numai bucurii!
Graviduta fericita...
http://bd.lilypie.com/6phTp3.png
AMR 4 SAPTAMANI