Gravidute si Mamici curajoase de Nov-Dec2008 (104)
Raspunsuri - Pagina 18
alra spune:
am inteles. eu as incerca atunci sa il scol din somn mai repede decat s-ar trezi el.
eu pe laura am incercat de mica sa o hranesc cat de mult ziua si cat mai putin noaptea. vai de mine tin minte ca prima noaptea cu laura acasa a fost ingrozitoare. cred ca nu a dormit mai deloc. eram terminati amandoi... nu stiam ce sa ii mai facem. mai tarziu ne-am prins ca laura nu plangea decat de foame ![]()
Vacanta cu Laura in Romania
carmendu spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui alra [quote]citat din mesajul lui anes din experienta prietenelor mele din romania exista mult folclor in legatura cu ce nu ai voie sa mananci/bei in timpul alaptatului care difera de la persoana la persoana si daca faci suma obtii cam tot ce e comestibil/potabil (cred ca doar apa are sanse sa scape |
alra- eu chiar as vrea sa stiu care e diferenta intre tari si intre ce spun pediatrii din diferite tari.
mie mi se pare absurd sa ai interdictie la atatea mancaruri in timp ce alaptezi. femeile din japonia mananca sashimi (peste crud) fara nicio problema. aici, in schimb este interzis. de ce? si lista poate continua...am dat exemplul asta pt ca eu sunt o mare mancatoreasa de peste crud, carne cruda....si uite ca n-am facut niciodata toxiinfectie sau alte boli.
35+
Victorpozele noastre
diamisha spune:
Buna seara, ladies!
Am citit cu mare atentie despre povestile fetelor care au trait deja experienta alaptatului si, pe langa bucuria pe care am simtit-o la fiecare atunci cand a rememorat experienta, nu am vazut sau poate am pierdut eu informatia despre cum v-ati descurcat cu serviciul...Am inteles ca pot lucra doar 6 ore in perioada care mai ramane pana la implinirea celor doi ani de CIC, daca ma intorc la serviciu mai devreme...iar eu una o sa ma intorc, ca ma duc cu capul dupa 2 saptamani acasa...2 ani este mult prea mult pentru mine....Dar chiar si cu 6 ore, banuiesc ca este mai dificil cu alaptatul...te poti mulge si-i da altcineva cu biberonul, nu?
Oricum, sunt foarte impresionata de dotarile voastre (Otiliav si Dandusa)...pai, ai mei cred ca sunt un sfert din ce am vazut eu in poze...sper ca productia de lapte nu are foarte mare legatura cu volumul sanului, ca ar insemna sa imi iau la revedere de pe-acum de la alaptat...
Otiliav, eu mergeam de 2-3 ori pe saptamana la inot, in functie de cum scapam de la munca...ultima data am fost sambata trecuta, dar nu cred ca ma mai duc pana cand nasc...incep sa ma tem de scarile de acolo, sa nu alunec, etc...ma misc din ce in ce mai greu si devin nesigura pe centrul meu de greutate...dar numai in apa m-am simtit bine pe parcursul sarcinii, asa ca recomand inotul din toata inima...
Diana
36+
Sonia
AMR 14 zile
carmendu spune:
alra- am o intrebare. zilele trecute vorbeai de gaviscon. e pentru ureflux esofagian. in romania nu se gaseste. exista doar in varianta pentru administrare la adulti sau exista si pentru bebelusi?
35+
Victor
pozele noastre
anes spune:
Fetelor, ati observat gropita din barbie a lui Remus?
Am mai pus doua poze sugestive in acest sens
.
http://community.webshots.com/album/568105640OIVDLg
Remus
alra spune:
carmen, eu sloboda la gura sunt ca e libertate de opinie nu? ![]()
nici eu nu inteleg lista de interdictii, adica nu dpv al ce poate face rau ci a motivului pentru care oamenilor le place sa se restrictioneze atata - nu numai la alaptat ci si la sarcina. cred ca e din cauza faptului ca multe lucruri nu pot fi controlate si atunci punandu-ti restrictii ai senzatia ca faci tot ce sta in puterea ta ca lucrurile sa mearga bine.
apropo de sushi - si aici se mananca scoici si fructe de mare (gatite insa) si cred ca 99% din gravidele din romania nu ar pune gura pe asa ceva.
dar in general belgienii sunt mult mai relaxati. uite, de exemplu alimentatia bebelusilor nu este consiliata de pediatru ca in romania ci de asistenta specializata de la asociatia care se ocupa de copii mici (vaccinuri, probleme de educatie, alimentatie, etc). la pediatru te duci numai daca e bebe bolnav.
gaviscon habar nu am daca e alta varianta pentru bebelusi. eu nu am dat, am insa o prietena care dadea baiatului caci avea reflux.
pentru arsuri in sarcina din ce am incercat eu e cel mai eficient. nu ai numai o senzatie de mai bine pe moment, ci pe termen lung.
diamisha, eu am inceput serviciul la 3.5 luni si am continuat sa alaptez dimineata, seara si in pauza de pranz (cresa e chiar langa servici si ma duceam la ea). in BE exista pauza de alaptat, insa numai o ora pe zi si numai pana face bb 7 luni din nefericire ...
anes spune:
diamisha da, ai dreptul la un program scurtat (de 6 ore) in timpul CIC, in situatia in care alaptezi la san.
Productia de lapte nu are legatura cu dimensiunea sanului.Cunosc pe cineva care avea sanii pana la brau si nu a avut lapte
.
Remus
anes spune:
| citat din mesajul lui carmendu anes- gropita lui remus 35+ Victorpozele noastre |

Remus
alra spune:
| citat din mesajul lui anes diamisha da, ai dreptul la un program scurtat (de 6 ore) in timpul CIC, in situatia in care alaptezi la san. Productia de lapte nu are legatura cu dimensiunea sanului.Cunosc pe cineva care avea sanii pana la brau si nu a avut lapte .http://community.webshots.com/album/568105640OIVDLg Remus |
subscriu - eu dupa ce am nascut purtam cupa E si lapte cu tzaraita. nu stiu ce e aia sani durerosi, sani tari, febra laptelui si alte alea.