Gravidute si Mamici curajoase de Nov-Dec2008 (104)
Raspunsuri - Pagina 12
brie spune:
FELICITARI MAMICILOR !!!!!!!!!!!!!! CAT MA BUCUR PT VOI !!!!!
Sa dea D-zeu sa aveti bebelusii sanatosi, sa fiti sanatoase, sa aveti laptic sa-i hraniti sa creasca mari.
Mi-era tare dor de voi, mereu ma gandeam "oare cine a mai nascut?". Stiam de anes ca a nascut, in rest de nimeni. azi am primit si eu aici la mama in Cta laptopul ca a venit si sotul meu aseara.
Am citit cate ceva din acest cap dar mai pe sarite.
Eu de o saptamana stau numai in pat pt ca nu mai am voie sa fac mult efort.Cezariana o am programata pt miercuri dimineata si medicului ii este teama sa nu ma apuce pana atunci.Totul este pregatit in sensul ca fetita este pozitionata corect, colul foarte scurtat, moale si intredeschis.
38+
Androniki
elilov3 spune:
ziua buna dragele mele
mie mi-a murit bunica azi-noapte, deci vreo 3 zile nu o sa fiu activa...
![]()
va anunt daca apare ceva nou 
36+
Dimitrie
spiridusul spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui criss703 Buna dimineata burtici si mamici Eu nu ma pot plange de somn noaptea , decat ca adorm tot dupa ora 1 si ma mai trezesc sa merg la baie (dupa care adorm instant) sau ca am ceva cosmar ..ca azi noapte bine ca m-am trezit ca mi-o luase inima la sanatoasa (auzi d-le' sa visez eu ca vine tzunami aici ...intre munti !!Anesss ce baiat frumusel ai , chiar ca pare mai maricel nu ca nou nascut ![]() Cristina_ph pai de ce sa nu ne scrii si tu mai des?? hai intra si scrie pana mai ai timp ca pe urma mai greu Fetelor am tot citit ce ati scris despre alaptat ...dar parca nu inteleeeg sper din suflet sa dezvolt si eu acel spirit matern la nastere ca inca e science-fiction pt. mine ![]() .Vroiam sa intreb : voi toate aveti sterilizator ? sau cum dezinfectati sticlutele, tetinele? ![]() Criss 34+![]() http://community.webshots.com/user/criss703 |
io-te eu nu am sterilizator
la alex am luat o solutie de sterilizat la rece.. puneam bibe acolo, le lasi 20 de min.. sau nu mai stiu cat, si apoi le speli, si gata..
suzete nu a avut
cand s-a terminat solutia (o gasesti la farmacie), nu am mai sterilizat ni'ka.. adik pe la vreo luna o luna jumate
apa calda si sapun.
daca ai chef, poti sa faci si ciorba de tetine.. adik pui biberoane, suzete samd in apa.. si le lasi la fiert oleaca.
Alexandru nu a avut afte, enteroviroze si alte boli....
si sa stiti ca nu am facut-o de capul meu,.. dar fete de la odisee, din anglia, sua.. mi-au spus ca ele nu sterilizeaza... nu ca as fi crezut asta.. dar pt mine, ivillage a fost de mare ajutor
uite ce zice acolo
To understand recommendations on whether to sterilize or not, it is important to realize the history of why sterilization was necessary in the past. In the 17th and 18th century there was a very high mortality rate for infants fed cow's milk. When pasteurization became available, technology allowed for sterile condensed milk to be used for infant feeding. However, during this time, the public water supplies remained largely unmonitored and formula was usually made in batches and left unrefrigerated, Thus, bacterial contamination tended to be a problem. Therefore, it became commonplace to sterilize the water, bottles and nipples. However, by the 1950s, city water supplies became much better monitored and free of bacterial contamination.
Studies were done back in the 1950s, which showed that babies could be safely fed formula made with clean (not sterile) bottles/nipples and tap water. However, by then, sterilization was so commonplace that it was difficult for doctors to stop recommending the practice to their patients, and it was also difficult for grandmothers to stop recommending it to their daughters.
In summary, formula prepared with city-treated tap water in the U.S. is as safe as sterilized formula. United States water from wells, cisterns or other sources should probably be sterilized by boiling for at least 10 minutes, plus one additional minute for every 1,000 feet of your city's elevation.
36 w
Cristian +
Alexandru 02.02.2007www.rodino.ro/" target="_blank"> jurnal de bebelus
Otiliav spune:
Brie, ce ma bucur ca ai intrat inainte de cezariana. Noi vroiam sa incepem de azi cu galeria. De abia astept sa vad ce greutate are grasunica ta, estimez 3,8 kg sa vad daca zic bine
.
Eli, condoleante, te rog ai grija de tine si de bebe, nu te consuma prea mult, ma refer la bocit 3 zile non-stop. Inteleg ca durerea este mare dar adu-ti aminte de momentele frumoase petrecute cu bunica ta.
Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Minunea din burtica
33+
Pozele noastre
Amalia spune:
Eli condoleante!
Ai grija de tine si incearca sa te menajezi cat poti! 
| Citat: |
| citat din mesajul lui elilov3 ziua buna dragele mele mie mi-a murit bunica azi-noapte, deci vreo 3 zile nu o sa fiu activa... ![]() va anunt daca apare ceva nou ![]() 36+ Dimitrie |
Ami, mamica lui David Alexandru ( 7 ani) bobocel de clasa 1
si
38+
Luca Gabriel
spiridusul spune:
Eli, , te roooooog, stai deoparte
eu am trecut prin 2 inmormantari sarcina asta, si .... nu prea face bine la psihic sa te afli acolo.
daca poti, incearca macar sa nu intri in camera aceea, pls.
36 w
Cristian +
Alexandru 02.02.2007
www.rodino.ro/" target="_blank"> jurnal de bebelus
brie spune:
Am emotii foarte mari pt miercuri....a mai ramas putin....dar in acelasi timp de abia astept sa nasc.Nu mai pot sa dorm noptile imi este cumplit de greu, ultimele nopti le-am dormit aproape in sezut cu multe perne in spate.Si de dormit dorm de pe la 12 pana pe la 4.
Am sa raman aici la mama vreo 3 saptamani si a trebuit si aici sa amenajez o camera pt bebe. O sa dorm cu ambele fete.
anes, nu am reusit sa vad pozele cu bebe al tau, dar am inteles ca e tare dolofan si dragalas.
elilov, condoleante
38+
Androniki
dandusa spune:
Amalia,
mi-ai adus aminte...,hai ca incet incet imi revin din starea de uitucenie
si eu ma mulgeam inainte sa suga pitika,pt ca altfel la cel mai mic stimul adica plans de-ai ei sau cum punea gurita pe tz tzashnea laptele cu o viteza de mama mama...,se ineca pitika si reuseam s-o stropesc pe toata fata la cat de puternic era jetul...
dar daca ma mulgeam putin inainte sa-i dau sa suga ,viteza laptelui se regla si ea putea sa suga in voie dupa cum simtea ea...
uitati www.youtube.com/watch?v=iaSJN3RsQbw" target="_blank">aici un filmulet de cand avea 3 luni,sa vedeti cam ce efort facea ea cand venea laptele mai cu viteza...aproape ca nu mai are timp nici sa respire
bine...aici era fata mare si se descurca singura,nu ma mai mulgeam inainte...
Mamica stralucitoare
38+
cu Raducu + Crinuta 1 Nov 2006
Amalia spune:
Otilia, Spiridus mi-ati adus aminte de jurnal
. Eu am tinut unul cam 1 an si mi-a fost tare de folos. Eram atat de obosita incat cu toate ca-i dadea la o masa dintr-un san si la alta din celalalt, nu reuseam sa mai disting care e ala gol si care e ala plin
In plus, uitam daca i-am dat sau nu calciul, vigantolul, etc si preferam sa notez.Scriam acolo si perioadele de agitatie, de febra, tratamentele.. Nu tineam minte cate scutece a udat pe zi, daca a mai facut sau nu caca in ultimele zile...plus cand am inceput diversificarea ma ajuta sa-mi dau seama ce i-am dat in ziua precedenta, cat i-am dat...etc
Sigur am sa tin si acum, mai ales ca acum am in minte si programul de scoala al lui David, sunt cu mintea la teme, etc.
Lecitina nu m-a ajutat!
Ami, mamica lui David Alexandru ( 7 ani) bobocel de clasa 1
si
38+
Luca Gabriel
brie spune:
otilia, draga de tine , chiar m-ai facut sa rad! Zici tu asa??? 
sa dea D-zeu sa fie atat de grasuna, sa ai gura poleita. Si eu sunt atat de curioasa de nu mai pot....sa-i vad si fatzuca cum arata.
38+
Androniki

, chiar ca pare mai maricel nu ca nou nascut