***Capsunele-n scutecele de mai iunie 2007 (81)***
Raspunsuri - Pagina 6
bettyR spune:
Victorie! A adormit in sfarsit, sa doarma macar 2 ore sa ii fac ceva de mancare ca nu mai am nimic. Si nu mai mananca paine deloc si parca nonstop ii este foame si se duce si cauta, nu cere, ieri a mancat o pietricica din curte de la soacra-mea, acasa merge in bucatarie se ridica pe varfuri si ia ce apuca de pe masa, si de obicei are ce ca nu apuc sa fac niciodata curat.
Ancamari, te inteleg ca si a mea e urlatoare, zici ca isi propun sa ne scoata din minti,asa a facut weekedul asta si azi. De ieri-alaltaieri are iesiti toti caninii si tot sper la o perioada de liniste, dar se mataie incontinuuu, in special cand il vede pe taica=sau (si el lucreaza de acasa, adica nonstop) se agata de el sa o plimbe in brate prin casa si rade fericita, altfel sta agatata de piciorul lui sau cu capul in poala lui. Eu o tot banuiesc de boli ascunse si nedescoperite de medici, cu toate ca m-as mira ca am facut analize de sange, scaun si urina si a fost consultata de medici din cluj si de aici. Si ma gandesc ca nu ar fi crescut asa bine pana acum, are 83cm si 11kg, deci e in regula. Cateodata is in ceata total, ba mi se pare pe moarte, ba ca nu are nimic, cand o vad cat fuge afara, se joaca si rade.
Cu somnul cred ca o las in pace, cand moare de somn tot se culca ea, ca asa ma tot chinui stau cu ea pe pat cate o jumate de ora, pare ca imediat adoarme si in secunda urmatoare e in picioare si moare de ras, cred ca motaie si isi incarca bateriile pentru inca o ora si asa fac de vreo 3 ori. Si o tin afara mult, azi a stat de la 10 la 14 si tot degeaba. Cica nici eu nu am dormit de la 2 ani la amiaza, si nu cred ca va dormi nici ea.
Betty, mamica fericita de Andreea (13.05.2007)
Pepsi spune:
ma bucur sa va citesc fetelor, nu am mai intrat de mult, pur si simplu nu apuc......acuma sefa mea nu e, deci......
am citit doar capitolul asta, deci sint in afara de discutii.....
kay, multa sanatate la sonia,
ella, din pacate sau din fericire si eu mi-am dat seama ca lui david ii e mai bine la gradi, decit cu soacra, drept ptr care merge la gradi si sint super fericita! am gasit o gradi tare buna, de fapt e o gradi la o tanti acasa, are 9 copilasi de diferite virste, cel mai mare are 4 ani. david e f bine acolo, de soacra ce sa zic, dominic e mai inteligent ca si ea, pur si simplu o depaseste. e o femeie de treaba, ne ajuta tare mult, dar e depasita de cresterea efectiva a copiilor mei!fara sa jignesc pe nimeni, ei doi sint mai bine la gradi, sau cu noi. mi-am dat seama ca am facut alegeri bune si ultima data cind am fost la o aniversare a unei fetite, baietii mei s-au purtat bestial(cioara din mine) cel putin ne tot lauda lumea cit de sociabili sint, etc. ii luam cu noi peste tot locul, desi e greu, uneori unii spun ca prea libertini ii lasam, dar sintem multumiti de rezultate. soacra nici cu jucarii la ei in camera nu-i lasa sa se joace, ca sa nu faca deranj ca apoi ea tre sa adune, i-am zis sa-i lase ca asa isi dezvolta intelectul, il plimba pe david tot timpul in carut, si el umbla bine de la 11 luni......etc, etc, ii ingradeste, ii limiteaza......sotul meu zice ca e mai rau ca si cind erau ei mici, e diferit, conflict de generatii, de idei, de gindiri.......ele vor sa faca bine, si in capul lor chiar cred asta! trebuie intervenit cit sint mici si raul e reversibil!
am notat reteta mirunei de cozonac, am facut ieri o paela delicioasa, pur si simplu delicioasa, de gatit tot imi fac timp.
am fost si eu bolnava, racita.......de vre-o 3 saptamini, acuma sint bine, ai mei au fost cu schimbul raciti, bag in ei echinaceea si propolis si probiotice. david nu mi-a mai facut otita din primavara, e un copil vesel, danseaza f mult, ii place muzica la nebunie, doarme bine noaptea, inca suge, vorbeste tot mai mult cuvinte (dominic incepuse parca mult mai tirziu) are personalitate, imi seamana mult, in relatia cu dominic se inteleg f bine, se tot pupa, de fapt david doar pe dominic il pupa. la jucarii uneori se mai cearta, au o relatie f buna, dominic il apara in parc daca cineva ii face ceva lui david, sint tare haiosi de vazut. david, maninca f bine, uneori ma gindesc ca prea bine, ma si sperie, la dinti ii mai lipsesc molarii 2 si caninii de jos. ii plac plimbarile in natura, ii plac animalele. ne-am intilnit cu tamara in parcul botanic aici in montreal, a fost o experienta frumoasa. dominic e innebunit dupa cartea de povesti ce i-a dat=o tamara, nu e zi sa nu-i citim din ea.......cind mai vine soacra am sa-i cer alte carti dinalea, si muzica romaneasca,ca amindoi piticii sint innebuniti! sau poate stie cineva cum sa primesc aici prin posta? muzica si carti romanesti de povesti?
dominic e baiat mare, se imbraca singur, isi inchide fermoarul singur la haine, se incalta singur, a inceput sa scrie litere, ne e mai greu noua sa-i aratam ca e stingaci, da facem eforturi, i-am luat niste carti cu carioci ce se pot sterge cu ceva ud, si atunci poate scrie, desena la infinit. in continuare ii plac desenele animate, e mare fan, la tv nu se uita, dar inchiriem filme de desene animate. david, e mare fan de baby einstein, dar se uita mai rar ca si dominic la aceeasi virsta. la anu dominic va merge la scoala, prescolar de fapt, in septembrie, sintem la faza ca ne gindim daca va fi o scoala privata sau de stat?
am pus citeva poze noi cind am fost la niagara
http://picasaweb.google.ca/sgflavia/Niagara2008#
si aici citeva poze din toamna asta
http://picasaweb.google.ca/sgflavia/Toamna2008#
numai bine la toata lumea si sanatate la pitici
Flavia mamica fericita de David 22 iunie 2007 si Dominic 17 mai 2004
albumele de familie
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">capsunici minunate de mai-iunie 2007
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank"> ajutor ptr Sonia
www.woow.ro/prezentare/Cand_se_naste_un_copil.html" target="_blank">dedicatie de la Liana la nasterea lui David
ancamari spune:
Pepsi - Salutare! Stiam ca esti ocupata de la Tamara, e super ca v-ati intalnit. Mi se pare foarte corect ca l-ai dus pe David la gradi, probabil ca si noi vom face la fel, cred ca e singura cale de a-l opri sa mai urle (cu tavaliri pe jos) din nimic.
Anca si Andrei Cristian (28 mai 2007)
poze sept-oct ; poze nov-dec ; poze ian-febr ; poze martie ; poze iun-iul ; poze mai-iun ; poze intalnire 11 mai ; poze vacanta corfu
DidiAlex spune:
Pepsi,...sa inteleg ca va plac povestile: ursu pacalit de vulpe, fata babei..pan' la sarea in bucate...juma de bere e a mea
..oare pe unde umbla tamara noastra...hai ca te-am dat de gol..
miniuta spune:
pepsi, nu vazusem ca ai scris aici. te pup si eu mult.
didisor, vorbiti ca intr-o conspiratie. cine e tamara??? cine cred eu??? elteka? secretoaselor!!!!! ma duc sa ma uit la pozele lui pepsi, poate ma prind...
mamica lui david(21.05.2007)
Pepsi spune:
hai ca m-ati facut sa rid!
miniuta, tamara nu e elteka, da mi-ar fi facut o mare placere sa ma vad si cu ea, da inca nu a ajuns pe meleagurile mele, da cind ajunge o prind io, uite e mamica de Matei
20 Mai (10.55) Tamaraspt , nastere naturala cu epidurala, 40s ,Matei Alexandru, 3.950 gr, 55cm, Apgar 10, ea si sotul niste oameni deosebiti te pup si eu
didi, ma ca m-ai facut sa rid, da ma alea sint, au ajuns si la voi?si io tot juma de bere ca altfel il imbat pe david
ancamari, da, a fost super sa ma intilnesc cu tamara, cu gradinita eu sint si am fost tot timpul de parere ca daca e una buna, un mediu plin de dragoste si competenta, e un lucru bun in viata unui copil, si a educatiei lui, exact ca si scoala, totul cu limita si sa nu inlocuiasca pe parinti. cel putin eu, de cind e sotul acasa am sansa sa-i las la gradi cit vreau ptr david, ca la dominic e cit vrea el.....
azi imi fac de cap cu postarile, imi aminteam timpurile bune.....mi-e dor de ele.....
Flavia mamica fericita de David 22 iunie 2007 si Dominic 17 mai 2004
albumele de familie
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">capsunici minunate de mai-iunie 2007
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank"> ajutor ptr Sonia
www.woow.ro/prezentare/Cand_se_naste_un_copil.html" target="_blank">dedicatie de la Liana la nasterea lui David
vas spune:
ceau
Ai mei iubiti ( tata si fiica), sunt plecati in delegatii prin vecini asa ca eu ma bag la voi.
Am vazut pozici cu piticii scumpi si nu-mi vine sa cred ca sunt atat de mari , parca ieri ii vedeam bebei.
Mary lou, imi pare tare rau de ce ati patit. Sincer am lucrat o perioada la o firma de recuperari creante dar.....nici in astea nu mai am incredere, dupa ce-am vazut.
Ella, sa stii ca si eu am problema cu unghia si e incredibil de inervanta si dureroasa, si gandeste-te ca eu o tai cat de scurt pot si tot ma deranjeaza, asa ca ma gandesc la iubitul tau mic , saracutu el nu poate zice cand il deranjeaza.
Cu bunicii sa stiti ca aveti mare dreptate. eu observasem asta de mult la ei , dar ma gandeam ca sunt eu mai dificila. Chiar si mama mea careia imi permit sa-i spun orice ca nu se supara are tendinta sa o blocheze uneori pe Eliza din treburile ei copilaresti. Eu o las sa se joace asa cum o face un copil ( intoarce sacul cu jucarii, le duce prin casa, aduce bicicleta la oglinda mare sa se vada cum arata pe ea , isi aduce unele jucarii in cada ca sa-i fie pregatite pe cand facem baie si multe altele.) Dar mi-am dat seama ca asta e modul ei de a face treaba, de a incerca sa inteleaga folosul fiecarui lucru si mi se pare foarte normal.
Eu si in parc o las sa se joace sa plece de langa mine, nu sunt tot timpul in spatele ei ca paza. O privesc de departe, sa prinda si ea curaj si interactioneaza foarte bine cu ceilalti copii. Iar de ceva timp am vazut ca se uita dupa mine sa stie exact daca sunt prin zona. E scumpa foc , a inceput sa zica "inda" adica oglinda si trebuie sa o duc sa se admire. Doar e fata lu mama , nu????
Cam atat ca apar iubitii mei.
Sunt mamica
poze
13.05.2007
mica0307 spune:
pepsica bine ai revenit. Chiar am vrut sa iti trimit un mail ca imi era dor de tine .
liviana multe poze sunt miscate. O sa ma uit pe ele si iti trimit pe mail.
A fost o discutie acum ceva timp despre cat lapte ar trebui sa manance copiii acum. Am citit azi in cartea lui capraru de 400-500ml lapte/zi.
ckristina spune:
pepsica
www.dropshots.com/ckristina" target="_blank">CRISTINA si BIANCA(05.06.2007)
www.helpsonia.com/" target="_blank">de la o inima mare la inimioara Soniei!
doxinu spune:
Si i tot de 500 ml pe zi stiam, asta incepand de la 1 an.Si cei 500 ml mai scad daca se servestc iaurturi, branzica,derivate
Am un vecin care la aproape 2 ani papa pe noapte 1 litru de lapte si ei zic ca nu accepta apa ceai sau lapte cobinat cu apa/ceai;cica ar arunca cu sticla in ei daca incearca sa-l pacaleasca.Ce sa va zic este deja un fel de summo.Copilul este deja obez si pe langa lapticul care il bea papa lui preferata este painica.io nu inteleg cum gandesc parintii lui mai ales ca mama este asistenta medicala
Pepsica bine ai revenit!
Ioana mami de Stefan Bogdan 13.06.2007
POZE 1 AN
www.onetruemedia.com/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete cu ingerasul nostru STEFAN
minunea noastra Stefan