***Capsunele-n scutecele de mai iunie 2007 (81)***
Raspunsuri - Pagina 10
chiquitita spune:
Hello, hello!
suntem la zi cu cititul, in urma rau cu raspunsul...
Am vazut o groaza de poze, soniuta cu niste ochi mari si superbi, toti copii de la intalnire, mari si frumosi, bob cu figurinele, andreea de betty etc. felicitam si noi gravidutele!
Pepsica imi era dor de tine, frumoase pozele, am remarcat si socrela!
Didi, mare dreptate ai cu nu exista asa ceva ca nu stii cand te lovesti de o situatie asemanatoare. De aia si eu zic ca fiecare stie mai bine ce vrea pt copilul ei. Desigur sunt si exceptii, cand poate mamele fac chiar super aiureli, dar in general e bine sa fim mai retinuti in a ne minuna de conceptiile altora.
Eu am din nou, desigur, o intrebare referitoare la laptele de vaca pe care Livia l-a luat in sfarsit. Bea cam 250 in 2 transe, cateodata "apare" si a treia transa. Cum il incalziti? Cam cat rezista la temp camerei? Eu am aragazul si cuptorul cu microunde in balcon si imi e greu sa ies cu ea in brate in frig noaptea, de la caldura sa il incalzsec. Daca nu o iau urla...Am incercat cu termos dar mi se pare ca se strica laptele...E bun un incalzitor? Parca nu as mai da niste bani daca tot nu am luat pana acum...
Referitor la ce povesteati de soacre/mame care ingradesc copilul, ale mele sunt exact invers, eu sunt cu stresul cu microbii, cu maini murdare, cu copii ce vin bolnavi in parc etc In casa nu restrictionez nimic, sa strice, sa faca dezordine cat vrea, mor de drag cand trage si ea la niste jucarii ca ei ii place sa se joace tot cu noi.
Chiquitita, mami de Livia (8 iunie 2007)
kay spune:
vad ca le masurati laptele capsuneilor. eu nici nu m-am gandit ce si cum... pai S bea 250 dimi, 210-250 la pranz si 250 seara. asta inseamna 710-750ml /zi. plus ca mai bea apa sau suc, un bibe pe zi, adica vreo 150-200. si tot nu face "norma" de lichide...
da ea si mananca. dimi mai baga 1-2 biscuiti si ce ramane din 250 i-i dau cu cereale. la 12 papa 250-400 gr de mancarica + un iaurt(ca desert). la 3 cam 210-250 lapte si orez cu lapte sau ceva ce gasesc prin casa, sau daca nu i-am dat iaurt, i-l dau acum. la 300-400 gr de ceva buni-buni+fructe. orez cu lapte, sau cereale de orez, sau alteceva bun + fructe. si seara doar lapte, adoarme mancand lapticul. intre mese mai prinde un biscuit, sau paine, sau fructe. ieri i-am dat portocala si a papat asa, strambandu-se.
eu vreau sa-i dau legume proaspete sa rontaie, in loc de biscuiti. n-o sa fie prea fericita, dar inca o pot dezvata biscuiti.
cam asa mananca S. evident, mancarea variaza, dar asta mi-a venit acum sa scriu. n-aveam alte exemple mai simple.
incerc sa-mi aduc aminte o reteta de fursecuri. super buna si super usor de facut da nu-mi amintesc eu acum
a, si femeia de la curatenie mi-a tras teapa. iar. deci renunt la ea.
stie cineva o femeie care sa fie serioasa. da serioasa.
oana deSOSONICA (6.06.2007)
asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an
Sonia
ACTE diferite interventii, diagnostice etc.
www.helpsonia.com
povestea Soniei
"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."
IULIABRAILA spune:
buna fetele !
pupam toti capsuneii si capsunicile de pe plantatie.
noi binisor...vorbim ceva ceva, facem toate nebuniile pamintului, facem da si nu , ca raspuns pt mami, ei...multe.
problema e ca, de 5 zile, face numai 1 scaun diareic pe zi, dar diareic. adik iese prin pampersi.
nu are alte simptome, dar nimik.
de ieri in schimb nu mai vrea papa de prinz, orice altceva si lapte.
sintem la capitolul iesit canini, adik e umflat in locurile cu pricina. pina acum nu a facut diaree la nici un alt dinte sau masea(are 8 dnti si 4 masele complete).
mai e cineva in situatia asta?
am incercat cam orice, inclusiv furazolidon pt copii...fara rezultate promitatoare(adik HN, biotics, sanzyme, debridat, ceai de menta, orez).
dati-mi si mie un sfat , pediatra e plecata afara toata sapt asta, iar la tel mi-a zis ca un scaun pe zi nu inseamna diaree, e de la dinti. dar cit sa tina asa?
lbelciug spune:
Ancamari, la ce gradi/cresa vrei sa inscrii baiatul?
Pepsica, welcome , am citit cu mare placere noutatile de la voi si am vazut pe fuga o parte din poze. Ce locuri frumoase am vazut, aveti o gramada de locuri de distractie: delfinariu, caprioare in parcuri frumos aranjate si dotate etc. Ma bucur sa aud ca baietii tai se inteleg bine, noi avem de furca cu ai nostri pt ca se cearta pe jucarii. Tamara s-a mutat si ea in Canada sau era doar in vizita pe acolo? N-a mai intrat de mult pe forum...
Mica, merci frumos.
IuliaBraila, tine-l pe regim o vreme si fa-i o analiza la scaun. Sa nu fi prins vreo bacterie rea la burtica... poate sa fie si de la dinti, dar pt linistea ta e mai bine sa-i faci o coprocultura.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Oct-Nov 08
Creatii Matei
doxinu spune:
vas era doar un gand ca nu mai manca nimic altceva si am zis sa trec la repercursiuniSe pare ca a simtit si s-a apucat de "treaba"
Ioana mami de Stefan Bogdan 13.06.2007
POZE 1 AN
www.onetruemedia.com/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete cu ingerasul nostru STEFAN
minunea noastra Stefan
ancamari spune:
Liviana - inca nu e decis "in familie" cu dusul la gradi, mai dureaza un pic dar cred ca macar 2-3 zile/sapt ar fi bine pt el. eu cred ca are nevoie sa i se impuna un program anume, iar eu nu reusesc deloc, el e reticent la regului.
Tamara(spt) e la parintii ei cu Matei cu tot si nu are net acolo, vine in Bucuresti cand se lasa frigul si nu reuseste sa citesca tot din urma, e si normal. Mai vorbim la telefon, Matei e mare-mare, o sa va povesteasca ea.
Kay - Soniuta mananca super-bine! Bravo ei! Petit nu papa legume crude, le molfaie si le scuipa.
La noi e circ cu mancarea de aproape 7 luni deja. Lapte bea max 300 ml/zi, uneori numai 200 ml, asa a fost tot timpul de la intarcarea de la 11 luni.
Asa ca fetelor care mai alaptati, mai dati lapte cat se poate ca nu se stie...
Am vazut cateva poze dar inca mai am restante.
Nu plimba nimeni odorul in Parcul Moghioros? Asa pe la 12-14, cat e cald? A inceput sa-mi fie frica sa-l las sa se joace cu copiii din cauza virozelor, azi mi l-a indopat o mamica cu napolitane... el care nu pusese gura pe asa ceva a halit 2 bucatele pana sa apuc eu sa protestez. Sper sa nu-i iasa vreo bubita! E greu si cu socializatul asta, ajungi in tot felul de situatii.
Anca si Andrei Cristian (28 mai 2007)
poze sept-oct ; poze nov-dec ; poze ian-febr ; poze martie ; poze iun-iul ; poze mai-iun ; poze intalnire 11 mai ; poze vacanta corfu
kay spune:
anca, asa si noi cu socializatul. nu ma gandeam ca e asa de greu. dar nu stii cu cine iti lasi copilul si ce boli are. de ex o mamica a lasat copilul ei bolnav sa se joace cu S si cand am vazut ca ii curge un muc am luat-o de zici ca avea ciuma saracu. da uite, ca de la 3 muci fi-mea face nasol de tot. nu se stie ce virus pot lua...
a, nici S nu mananca legume nepasate. nu le poate digera, ca de inchitit le inghite... si le vomita seara pana la urma...
azi cred ca am aspirat-o de 5 ori... deja.
copiii vostri sunt la fel de energici? a mea nu sta o secunda. tot timpul e in miscare, daca sta in fund da din maini sau din picioare, mananca ceva, croseteaza o jucarie... si daca ii pun BB E, vrea sa stea langa tv, protapita acolo... si ma epuizeaza. taica-su a zis ca oboseste doar cand se uita la ea...
oana deSOSONICA (6.06.2007)
asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an
Sonia
ACTE diferite interventii, diagnostice etc.
www.helpsonia.com
povestea Soniei
"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."
ancamari spune:
Kay - piticania mea este numai o alergare, nu sta nici in fund, nu se uita la desene, uneori danseaza la reclame dar nu se omoara cu tv-ul, ii place doar sa se agate de el (e fixat pe perete la noi, dar se urca pe masa de sub el). Foarte rar se joaca singur 2-3 minute, in rest doar cu noi. Sanatate multa Soniei!
poze sept-oct ; poze nov-dec ; poze ian-febr ; poze martie ; poze iun-iul ; poze mai-iun ; poze intalnire 11 mai ; poze vacanta corfu
CarlaV spune:
Aoleu, sa-ti indoape alta mama copilul cu napolitane inainte sa ajungi sa protestezi, ingrozitor!!! Oamenii astia chiar nu se gandesc deloc, poate tu nu-i dai, poate n-are voie...? A mea avea vreo 9 luni cand in parc i-a intins cineva biscuiti si cand i-am zis ca nu-i dau s-a uitat foarte ciudat la mine, ca al ei manca si fornetti la 6 luni. Ma intreb daca la 9 luni deja trecuse pe carnati si slana.
Cu pufuletii si floricelele in parc iar e jale, acum ii mai dau si eu daca cere, dar pana la 1 an parca toate voiau sa-mi faca in ciuda. A, da, si napolitane d'alea cu margarina i s-au oferit pe la 4-5 luni.
M-am intins ca m-am enervat. Sorry.
Kay, voiam demult sa-ti spun, sotul meu stie povestea Soniei, dar cand ne-am intalnit in parc nu a facut legatura, nu stia ca sunteti chiar voi. Si cand i-am zis acasa a fost foarte uimit, a zis ca Soniuta arata si se poarta ca un copil normal, nu pare deloc sa aiba probleme.
Nici a mea nu sta o secunda, nici cand e foarte obosita. Se catara si ea pe masuta de televizor, isi cara un scaun dupa ea prin toata casa sa se urce pe el sa ajunga sa ia obiectele de pe birou de la noi, a si cazut de pe scaun, l-am ascuns si atunci fata s-a apucat sa se urce pe cutii de carton, sticle goale, pachete de scutece... orice. A pus 2 cutii de pantofi una peste alta ca sa ajunga sa ia servetelele umede de la mine de pe birou.
Carla, mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
Bulgaria 2008
www.americanshop.ro" target="_blank">Produse americane originale
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
ancamari spune:
CarlaV - m-am simtit aiurea dar nu i-am putut smulge napolitanele din mana copilului, erau bucatele din alea mici de tot; noi nu mancam asa ceva, stiu ca sunt pline de E-uri. mAMICA ERA F. TANARA si draguta (slaba tare), AVEA O FETITA DE VARSTA PITICULUI MEU SI INCA UN BAIETEL DE 1an si 8 luni in grija. Fetita ei avea 14 kg. Daca citeste aici chiar as vrea sa stiu! Inseamna ca ne batem gura degeaba aici! Baitelul de 1 an si 6 luni care sta sub noi mananca croissant cu crema si iaurt cu dulceata, nici nu stiu cum se numesc, noi nu cumparam asa ceva. Si inca de ceva vreme. Sper sa nu se supere nimeni pe aici, eu asta cred, asta scriu,noroc ca scriu rar de la ultimele divergente incoace.