Colinde si Meniu de Craciun 2008.

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nicolle6792 spune:

Prajiturele maro(tot din gama fursecuri de Craciun)
Ingrediente:300g unt, 250g sirop de zahar ars, 250 g zahar, 250g fulgi de ovaz, 500 g faina, 50g migdale macinate, 5g amoniu alimentar( o lingurita cu varf), 5g bicarbonat de potasiu dizolvat in putina apa, 5g praf de copt, zeama de lamaie, 8g cardamom( doua lingurite), 15 g scortisoara.
Se framanta totul cu mixerul, cu carligele, sau cu ce aveti, intindeti o foaie pe planseta presarata cu faina, taiati apoi romburi sau patrate si coaceti in tava unsa 8-10 minute.
Se pot taia si alte forme, aceste romburi sunt traditionale la nemti, dar putem face si alte figurine indragite de copilasi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicolle6792 spune:

Un chec potrivit pentru Craciun care tot la nemti se face si se numeste Prajitura care improspateaza
Ingrediente: 180g unt sau margarina, 200 g zahar, 4 oua, 150g faina, 100g fulgi ovaz, 1 plic de praf de copt, 1 priza de sare,
Pentru insiropare: 100g zahar pudra, suc de la 2 portocale mari si de la o lamaie mare.
Mod de lucru: untul se freaca spuma, se adauga zaharul, apoi ouale, faina, fulgii, praful de copt. Se unge forma de chec cu margarina si se pune o foaie de hartie pergament doar pe fundul tavii.Se unge si foaia, se toarna aluatul si se netezeste suprafata. Se coace la foc potrivit cam 30-40 minute depinde de cuptor.
Separat zaharul pudra se amesteca cu sucurile si se aplica peste prajitura cu o pensula, atunci cand e calda dupa ce am scos-o din tava imediat. Se unge incet ca sa aiba timp sa intre tot sucul in chec, dar avem rabdare sa il atraga pe tot. Se serveste dupa cel putin o ora.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns curacao spune:

Nicolle 6792 , multumesc mult pentru retete !Musai sa incerc sa le fac! Am insa 2 intrebari:cum se prepara siropul de zahar ars ( adica stiu tehnica , dar nu stiu proportiile ingredientelor , mi-e ca daca pun prea multa apa , se inmoaie prea tare aluatul ) si ...cat de fin se macina fulgii de ovaz ? Am citit undeva ca se dau de 3 ori prin masina de macinat nuci ( probabil , asta este echivalent cu o tura buna in rasnita de cafea ) .Multumesc inca o data !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicolle6792 spune:

Buna, curacao draga!
Iti salut interesul fata de acesti fulgi extrem de sanatosi.
Referitor la macinarea lor, sa sti ca si eu ii fac tot cu rasnita de cafea, insa foarte rar trebuie macinati, de exemplu, in retetele de mai sus, doar la fursecuri, la chec nu trebuie neaparat.
Asa, siropul il fac din 2 linguri cu varf de zahar, il topesc intr-o craticioara pana se topeste tot,adica el devine maroniu ca si coniacul si nu mai are bucati de zahar in el, apoi iau imediat deoparte sa nu se arda, adaug 100 de mililitrii de apa, si mai tin pe foc pana se topeste zaharul ars. Oricum, se foloseste cam 50 de mililitrii de zeama de aici, dar se pune incet si daca mai e cazul se mai adauga apoi, uneori imi ia 75-80 de mililitrii. Sa sti ca depinde si de consistenta celorlalte ingrediente. Si fulgii sunt tratati diferit, am observat pana ce si la lapte ca uneori absorb mai mult, alteori mai putin.
Numai bine, pupici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicolle6792 spune:

Buna din nou, vreau sa fac o precizare importanta, unde scrie cantitatea de sirop de zahar, se respecta, de exemplu la 250 g se pun 250 mililitrii,dar incet, cate putin ca nu cumva sa trebuiasca o idee mai putin, dar unde nu se specifica, acolo punem din cei 100 de mililitrii, cat de mult ia coca.
Va doresc spor la treaba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana7mi spune:

Bine v-am gasit in bucatarie!

Fain subiect, mai ales ca sarbatorile sunt pe aproape.

Menu pe baza de peste nu pregateste nimeni?

Ale
le mie foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicolle6792 spune:

Buna, dana7mi, sigur ca facem si cu peste, chiar e bine si de Craciun sa avem pe masa peste si de anul nou.
De craciun fac pasta de peste iar de anul nou frigem pastravi sau altfel de peste, la cuptor.
Asa zicea bunica ca de Craciun sa nu lipseasca,carnati si carne fripta de porc, sunca, cartabos, toba, sarmale, cozonaci, vin rosu, praji cu scortisoara si peste, ...toate acestea trebuie sa fie pe masa de Craciun, acum, no, fiecare gateste ce ii place, sunt oameni care nu mananca porc si fac pui chiar si de anul nou.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns curacao spune:

Nicolle 6792 , saru'mana de lamuriri , acum chiar ca trec la treaba!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinam spune:

abia astept sarbatorile

Nicolle ia da-mi idei cu ce punem in saculetii aia mi se pare foarte interesanta ideea.

Noi de craciun avem meniu fix : ciorba de porc, sarmale in foi de vita si de varza ( avem mofturosi in familie), friptira si porcarii, plus dulciurile, eh de revelion alta e treba, trecem la ciorba de burta, alte fripturi plus multe "fineturi": rulade, ciuperci umplute, chouxuri cu diferite umpluturi etc.

Prietenii nostri pleaca la munte de craciun si ne-au invitat si pe noi, da mie de craciun imi place sa fiu acasa, imi place atmosfera din casa, imi plac mirosurile, vreau sa stau cu copilul si sotul meu, poate sunt eu mai altfel dar de craciun vreau acasa

Alina, mama de Vlad (25.09.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns trischa spune:

Eu am o retetä usoarä si bunä tare,,CHEK CU VIN,,250 gr unt moale se amestecä bine cu 250 gr zahär si un pac z vanilat.peste aceasta se adaugä,5 ouä,350gr fäinä,2 lingurite scortisoarä,2 linguri cacao, 1praf copt,100 gr ciocolatä rasä,200 ml vin rosu.se amestecä bine si se coace in tava unsä cu unt.eu coc in tava rotundä cu gaurä.se coace la 190 grade cca 50 min.cel mai bine incercati cu scobitoarea dar,,atentie,nu coaceti prea mult sä se usuce.e bunnnn,bunnnnnnn si usor de facut.

Mergi la inceput