Colinde si Meniu de Craciun 2008.
Raspunsuri - Pagina 6
ionica spune:
Mi-a venit o idee, voi servi vin fiert intr-un bol mare si ornat cu crengute de brad si portocale parfumate cu cc cuisoare.
Nu am baut niciodata vin fiert mai bun ca cel pe care-l beeam la bunici de sarbatori in nordul romaniei ,mai precis dealurile Husului unde vinul era omniprezent in toate retetele culinare.
Bunicii mei au murit de mult si odata cu ei si reteta, cine cunoaste o reteta de vin fiert va rog?
Sophia 2ani
+17
philip spune:
si noi faceam vin fiert rosu acasa iarna. pui vinul la fiert, flacara mica pt ca face spuma, adaugi zahar, scortisoara, boabe de piper, cuisoare si il fierbi acolo, il mai gusti de dulce, mie imi placea mai dulce asa si gata. il dai pe gat :)da' mai incetisor ca-i fierbinte.
philip&andreea
ionica spune:
Se pune cuisoare in vinul fiert? nu scortisoara?
multumesc pentru reteta,voi incerca inainte una sticla de Merlot fiert cu reteta de la tine si-ti voi spune cum a fost
Sophia 2ani
+17
nicolle6792 spune:
Buna, dragele mele!
In saculetii cu surprize puteti introduce orice ar amuza amicii sau rudele, orice stiti ca nu i-ar supara.
Exemple: ou kinder, le va face placere sa isi asambleze jucaria, sau chiar doar cate o jucarie din ouale copilasilor vostrii, poate ceva sa-i reprezinte, sau cate o bomboana mai mare sticloasa colorata in ambalaj facut de voi, o strofa cu 4 versuri care i se potrivesc, asa ca o gluma vizavi de comportamentul lor din anul ce a trecut, o bratara din lemn sau snur sau piele, pentru barbati si din pietricele pentru femei, sau daca stiti ca le place si lor ca la barbati, din snur sau piele, cate o lumanare mica rotunda, parfumata, sau un bilet cu un mesaj, de exemplu, o lista cu cumparaturi pe care sa le faca pt. voi, sau ce va vine prin cap.
philip spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ionica Se pune cuisoare in vinul fiert? nu scortisoara? multumesc pentru reteta,voi incerca inainte una sticla de Merlot fiert cu reteta de la tine si-ti voi spune cum a fost Sophia 2ani +17 |
pai am zis si cuisoare si scortisoara, uita-te mai atent. vinul nu trebuie sa fie de cea mai buna calitate, asta e si ideea, din cate am citit eu asa a si aparut reteta de vin fiert ca incercau sa "repare" vinul care se strica. am mai citit ca poti pune miere in loc de zahar, n-am incercat niciodata.
philip&andreea
ionica spune:
Of Philip, de la hormonii astia nu mai vad bine citesc des pe diagonala ,mai am si una bucata bebe dinamita care trage de maneca la fiecare postare
Sophia 2ani
+17
philip spune:
heheh, pai in cazul asta sa nu te atingi de vin si gravida si uituca. glumesc, si eu sunt insarcinata si nu ma recunosc cat de uituca am devenit.
philip&andreea
matiz spune:
BUna fetelor!Vad ca majoritatea sunteti departe de casa.Si eu m-am confruntat cu problema 'varzei murate anul trecut de craciun asa ca anu asta m-aminfuriat,si am plecat cu sotu in cautarea unui butoi...cu mare greu l-am gasit ..da cine are acu varza murata...asa ca de craciun voi face:sarmale ,ciorba de perisoare acrita cu zeama de varza acra,slaninuta fiarta in zeama de varza,racitura de curcan,salata boef,salata de icre,si nelipsitii carnati si cotet de porc la tava cu piure de cartofi si conopida in otet.
dulciuri..as face niste fursecri da inca nu stiu de care,ceva cu scortisoara si ghimbir.si tort.anul asta o sa fac tort buturuga cred.va pup dulce si va doresc un craciun cat mai frumos!!
Iza,mami lui Mati
http://b4.lilypie.com/yUOBp3.png
http://s508.photobucket.com/albums/s329/matizojo
pozele noastre
Bratu Monica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui nicolle6792 Buna, Ionica draga! Esti o mare dragalasa, chiar cautam pe unde sa incep a scrie despre Craciunul care se apropie, caci pe la noi la servici deja facem schimb de retete si vorbim despre decoratiunile pentru apartament. Offf, cat astept Craciunul. E cea mai sensibila sarbatoare. Eu inca ma gandesc la ce papa voi face. Sigur ca nu vor lipsi mezelurile de porc, adica lebar, toba, slanina, si ciorba mea de mazare, putina lume am auzit sa faca, dar la noi e specialitatea casei si fiind asa verde, ne mai degreseaza putin. Dar as face fursecuri noi in acest an, incep sa trag cu ochiul la ce retete apar pe aici. Sper sa fiu libera de Craciun, ca de 1 an lucrez la dispecerat si anul trecut m-a prins revelionul la birou. Va pup pe toate, dragele mele si astept sa veniti cu idei. |
Nicolle am mai auzit de ciorba de mazare si am devenit curioasa.te rog mult da-mi si mie reteta.chiar vreau s-o fac cat mai curand.te rog mult cand ai timp ,astept reteta.
Merci!