Clasa a II a (2008-2009) partea II
Raspunsuri - Pagina 18
violeta69 spune:
uite ca mai vin si eu ![]()
ca tot discut cu filofteia cand e mai bine sa inceapa un copil scoala
...
noi vesti prea bune nu avem...ultima faza e ca Mihnea s-a rupt dintele din fata,cel nou 
s-a urcat pe pat si a cazut pe pilonul patului(care e din fier)exact in dinte....
asa ca acum tb sa-l reconstruim cumva si am inteles ca exista o tehnica noua numita foto polimerizare in care practic se reconstituie strat cu stat dintele ,continuandu-se de unde s-a rupt..
la scoala au teste saptamana asta si sper sa faca bine...eu sper,dar numai eu ![]()
asa ca va
pe toate si pe toti scolareii
Vio,mamica lui Mihnea
viitor "descoperitor" de infinit
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*
Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!
alintaroma spune:
Nu am mai scris ca nu avem noutati majore. Prima saptamina de scoala a trecut bine, si spre surprinderea mea vad ca muncitul suplimentar la mate da roade
. Am impresia ca clickul de care avea nevoie s-a produs, dar nu o sa ne culcam pe lauri ci vom lucra suplimentar si de acum incolo. Chiar am vorbit si cu teachera cind am fost la voluntariat putin si mi-a spus ca a observat o imbunatatire la Bianca la mate
.
Ieri cind am luat-o de la scoala de cum a urcat in masina nu a apucat sa-si puna centura ca aizbucnit intr-un
cu sughituri. Asa mila mi s-a facut si nu puteam sa o consolez ca eram la volan si nu pot opri ca incurc fluenta masinilor care sunt ca un roi de albinute la ora plecarii si parcarea scolii e destul de mica . Nici nu puteam intelege ce s-a intimplat. Ei de fapt ieri pentru prima data si-a mutat stickul (daca va amintiti de regula stickului si cele doua borcane - galben si rosu
) in borcanul rosu pentru ca nu si-a scos guma de mestecat din gura cind i s-a cerut. Guma data de teacher in clasa
, ea ar fi vrut sa o mai pastreze nu sa o arunce. A petrecut pauza in clasa asa cum e regula dar in loc de 10 minute doar 5 , spune ea pentru ca a stiut sa spell corect niste cuvinte noi, dar eu de fapt cred ca invatatoarea si-a dat seama ca a pedepsit-o prea grav pentru asa un nimic dar a vrut sa fie in acelasi timp consecventa, mai ales ca nici nu a luat legatuara cu mine in nici un fel. Regula e ca atunci cind stickul ajunge in the red jar, teachera i-a legatuta cu parintii ca se considera ca abaterea e una grava, si nici note nu a pus-o sa scrie pentru noi sa o semnam si sa o trimitem inapoi ...
Anyway am realizat ca a afectat-o foarte tare, ceea ce m-a incintat oarecum ca aveam impresia ca nu realizeaza cind calca pe bec ![]()
Eu nu am certat-o absolut deloc ci doar i-am spus ca asta e a gresit si trebuie sa suporte consecintele si sa imi spuna ce invatatminte a tras ... si atit. Apoi dupa ce si-a facut tema mi-a spus ca trebuie sa scrie o sorry note pentru teacher si a facut-o, imi pare rau ca nu i-am facut poza ![]()
Iar mai tirziu mi-a zis ca are si o veste buna ca au avut mad minute la mate si a terminat pagina cu operatii inainte de a striga doamna "pencils down" 
si am felicita-o si i-am spus ca are asa rezultate bune doar datorita practicii care o facem si apoi mi-a zis "stii mama, matematica e fun de fapt" ![]()
Cred ca nu o mai sperie acum pentru ca a ajuns sa o inteleaga foarte bine.
La citit ma uimeste cit de bine avanseaza si cit de pasionata e. Mai nou intra in word si scrie povesti
majoritatea sunt SF 
dar le am salvate pe toate ![]()
Vio imi pare rau de dintisotul lui Mihnea
, sa cereti radiografie pentru a vedea cit de afectat e dintele ... nepotu meu a patit acelasi lucru si-a ciupit un incisiv frontal superior anul trecut la scoala, in clasa 5 fiind. Au pus plomba si il tin sub observatie ca la ei e defect profesional
cumnatul meu fiind tehnician dentar ![]()
Filofteia e nasol cind ai de citit povesti si le gasesti in n variante ... aici nu mi s-a intimplat inca dar imi amintesc in ro cum au aparut editurile ca ciupercile si fiecare scotea ce ii casuna. Cumparam o poveste si cind ii citeam Biancai descopeream ca e cu totul altceva decit ceea ce stiam eu 
Un tip ar fi sa cauti doar editiile aparute inainte de revolutie ... asta la biblioteca.
squirrel spune:
Buna fetelor
Multumesc de primire. Am vrut doar sa va salut si sa stiti ca nu am abandonat dupa primul post. Voi veni si eu cu detalii despre scoala de aici dupa ce ma pun un pic pe picioare, piticul e racit si am avut niste nopti mai nedormite, ceva ciudat se petrece si pe la mine dar cu rabdare trec.
Succes la scoala si sanatate. Nu stiu ce s-a intamplat in urma ca nu am reusit sa citesc dar recuperez.
Cu drag, Flavia
Anuska spune:
Salut fetele si de la noi!
Deocamdata Ana merge tare bine... sper s-o tina! Pe undeva cred ca a contat discutia cu ea; intelegerea noastra... A avut o tema la religie:
- ce fapte face si NU ar mai trebui sa le faca
- ce fapte bune ar mai putea face
Si ea a scris:
- sa nu mai mint, sa nu ma mai cert cu sora mea si sa nu-mi mai supar parintii (exact in ordinea asta!)
- sa dau unui copil o haina care n-o mai port
, sa impart cu sora mea ce am si sa nu iau ce nu-mi apartine (asta eu i-am sugerat-o!)
Acum asteptam sa ne loveasca cu notele! 
*********************************![]()
Poze cu familionu'
Povestea nasterii Anei 17.03.2000
Povestea nasterii Teodorei(bb2) 8.10.2004
Anuska spune:
Si am uitat sa ma laud cu capodopera mea de care ma vaitam ca nu stiu ce o sa fac! 
*********************************![]()
Poze cu familionu'
Povestea nasterii Anei 17.03.2000
Povestea nasterii Teodorei(bb2) 8.10.2004
Vic spune:
Hai sa mai scriu si eu cateva randuri. Mihai e inca in vacanta, dar il mai pun eu sa lucreze din niste carti, nu ca nu stie, dar ca sa prinda viteza. Mai greu pana incepe, ca apoi face mai mult decat ii cer. Ii place sa citeasca, sa mergem la biblioteca sa schimbam cartile... Mai avem o carte din cele 4 cu Asterix si Obelix. Si tot vrea sa faca diverse experimente stiintifice. Pacat ca n-am eu timp sa le fac cu el, deh, toata ziua la munca...
Ieri Mihai a mers cu un prieten (si mama lui) la film: Bedtime stories. I-a placut. L-am intrebat daca si-a platit biletul si el : n-a fost nevoie, ca luase mama lui Jack bilete. Eu: i-ai spus ca ai bani la tine, te-ai oferit sa iti platesti biletul? El: nu chiar. le platise deja, nu era nevoie... Ei, in final l-am lamurit ca el oricum trebuia sa ii dea femeii banii de bilet, ca ea a facut efortul de a-l transporta si supraveghea... Acum trebuie sa o sun, sa vad cum fac sa-i dau banii.
Ieri si azi, doua zile fierbinti, la 37-39 de grade. Si o noapte cam la fel, ca n-a scazut temperatura sub 27. Pacat ca eu stau la birou, unde inghet din cauza aerului conditionat, de imi pun flanea de lana cam pe la pranz si tot plec cu mainile si picioarele bocna. As prefera sa petrec timpul asta cu copiii pe plaja...
Note bune si multa sanatate!
anamaria spune:
salutare fetelor ! 
si eu sunt aici, pe baricade... n-am mai scris pt ca nu am noutati 
ca si filofteia, tot incerc sa-l descos (si eu si taica-sau) despre ce mai face pe la scoala; raspunsul este, invariabil, 'BINE'
cu maaare greutate mai scoti cate ceva, de obicei nerelevant...
motiv pt care adi (tac-sau) e destul de suparat! ma rog, si eu sunt ingrijorata ca, iata, nu reusim sa deschidem un canal eficient de comunicare, ceea ce pe viitor poate reprezenta o problema 
DAR nu pot sa zic ca nu-l inteleg, eu o viatza intreaga de scoala le-am raspuns astfel la ai mei, nu povesteam mai nimik sau doar kestii nerelevante... zic eu ca am supravietuit cu bine totusi, dar la nivel de relatie cu ai mei parinti asta a fost un handicap mereu
imi amintesc ca imi invidiam prietenele care povesteau cu mamele de toate, as fi vrut sa pot face si eu asta dar pe undeva simteam ca nu pot, chestiile cu adevarat importante (vreo pozna cat eram mica sau despre baieti cand am mai crescut
) ma temeam ca vor declansa vreun mic sau mare scandal si mai bine lipsa...
eu nu fac galagie, nu il cert in general (poate ii atrag atentia daca chiar greseste, dar nu il cert), si totusi nu reusesc sa scot de la el mai mult de cateva vorbe...
asa ca voi care ati reusit sa comunicati cu succes cu scolareii nostrii, poate aveti vreun sfat magic... 
Ajutati-l pe Razvan sa lupte cu o boala necunoscuta!
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:
Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)
poze cu frumosii mei (si nu numai
)
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!
alintaroma spune:
Anamaria nu stiu vreo reteta magica
Noi in familie suntem foarte comunicativi, si chiar de cind era micuta am vorbit cu Bianca si am trata-o ca si cum m-ar intelege perfect
. Poate si asta a contat dar oricum ii merge gura ca la moara, uneori devine chiar obositoare.
Din clasa nu da foarte multe detalii, si cam jumatate din timp raspunsul generic "Bine!" il primesc si eu ![]()
Dar de cind am inceput sa voluntariez si am mai prins una alta din ceea ce fac in clasa pun intrebari concrete, de ex "ce ati facut la art astazi?" sau "cum a mers DEAR time?" etc.
Iar ea seara ar face orice, absolut orice numai sa nu se culce ... desi eu cu aceeasi consecventa o trimit zilnic la 9 in pat, asa ca atunci se apuca de povestit de peste zi de la scoala ca stie ca eu voi fi ochi si urechi
. Deci am fost inspirata sa nu o subestimez
ca intelege mai mult decit ne imaginam noi.
Iar cind calca pe bec stie foarte bine ca trebuie sa aflu in primul rind de la ea si nu de la altcineva ca atunci e in double-trouble ! si nu ca ar fi ea asa de autodidacta ci am informat-o inca de anul trecut (Cl. I) in urma unui mic incident pe carea ea a "uitat" sa mi-l raporteze. Si incepe prin "You don't want to know!"
la care eu zic "GO on!" sau "Hit me !"
si chiar daca fierb in mine uneori,imi cintaresc foarte mult cuvintele sa nu o descurajez, sa stie ca mie poate sa-mi spuna orice. Si ii povestesc intimplari similare din copilaria mea, si cum am rezolvat eu situatii asemanatoare, daca nu am inventez ![]()
Deocamdata stam binisor la comunicare, da stiu ca se poate si mai bine, si mai rau . Am citit si eu cu mult timp in urma ca ccc cheia comunicarii e sa vorbesti tu in primul rind si sa spui cu voce tare ce asteptari/cerinte ai de la celalalt. Si sa va zic ca sotul meu are un training la servici (The 7 habits of highly effective people by Stephen R. Covey) si extra au dvd-uri de ascultat pe aceeasi tema si mi-a lasat unul pe masa intr-o zi spunindu-l sa-l ascult ... tema era: comunicarea. Am ris copios intrebindu-l daca crede ca am probleme la capitolul asta?
dar am ascultat dvd-ul si a fost foarte educativ, mi-a dat o cu totul alta perspectiva ... si acolo erau date exemple concrete de comunicare a parintilor in special cu teenagerii ca la virsta asta sunt cele mai mari probleme. Are si carte, poate o puteti gasi in ro, merita citita.
Anuska cool ce talente ascunse ai ![]()
Filofteia, Donia nu a mai scris de ceva timp
, cu cine o confuzezi? ![]()