Clasa a II a (2008-2009) partea II

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

Citat:
citat din mesajul lui filofteia

Anamaria...pai n-or da autodictare cu cartea deschisa deci nu-ti fa griji.

pai tocmai !
sa vezi cum ne-a povestit data trecuta cand a avut autodictare si a venit cu FB (ma rog, el i-a zis soacra-mii, care ne-a pus si pe noi in tema )
'- vezi ce bine ca ai ai repetat de multe ori poezia, uita asa ai reusit sa iei FB!'
'- nici gand mamaie... am reusit pt ca in timp ce scriam am mai tras cu okiu in carte '
'- pai cum asa? nu va zice doamna sa inchideti cartile?!'
'- ba da, dar eu stiam unde e lectia si am mai deschis de vreo 2-3 ori '

asa ca i-am facut ceva morala... sper ca s-a prins!

Ajutati-l pe Razvan sa lupte cu o boala necunoscuta!

ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

poze cu frumosii mei (si nu numai )
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Donia multumim de urari si aprecieri! a fost frumoasa petrecerea desi am avut emotii ca perioada e imposibila si s-au mai si imbolnavit parte din copilasi, dar in final a fost ea multumita si asta conteaza.
Da e bun sfatul tau uitasem de wall words ...
Si vroiam sa te intreb Filofteia , nu mai exista manualele alea de engleza care incepeau cu anul I de studiu si se terminau la nu stiu cit? Mie mi se pareau tare bine structurate si nu obositoare pentru copii. Mi se pare ca e prea complicat pentru Adi sa incepi sa faci gramatica lb. en. cind el nu o facu pe cea a lb. romane. Poate gresesc ... Si nici nu ma mir ca Adi scrie d in loc the th ca doar asta aude el asa scrie Bianca numele lui taicasu Luchian ca doar grupul ci la ea suna ch "ca in chicken mama" inca o mai corectez uneori Iar aici pina ajung sa scrie corect trec ani de zile de spelling bee-uri . Noi saptamina asta la spelling avem cuvinte cu grupul ch si dge unde d e unul quiet adica nu se aude dar trebuie scris , ex. dodge, judge etc ...
Oricum ea e una din cele mai bune la scris si citit si spelling din clasa . Iar ieri m-a impresionat cit de repede si bine si-a facut tema la mate poate ca in sfirsit munca mea da roade
Flavia welcome

Happiness keeps you Sweet,
Trials keep You Strong, Sorrows keep You Human,
Failures keeps You Humble,
Success keeps You Glowing,
But Only God keeps You Going

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Citat:
citat din mesajul lui alintaroma
a fost frumoasa petrecerea desi am avut emotii ca perioada e imposibila si s-au mai si imbolnavit parte din copilasi, dar in final a fost ea multumita si asta conteaza.

Stiu ce spui, si Roxana are ziua in luna mai, cam deodata cu regina Victoria, cand aici e week-end lung ca o sarbatorim pe regina si multi oameni pleaca de acasa. Asa ca anul trecut am amanat cu o saptamana petrecerea ei, ca sa fim siguri ca vin copiii. Oricum ma muncesc de pe acum cu petrecerea ei, nu stiu unde sa o mai fac, ca acasa nu prea am chef, insa se pare ca asta ne paste, ea cam asa isi doreste...

filofteia, uite ca mi-ai adus aminte, si aici au la scoala un vocabular cum aveam noi, ei ii spun dictionar. Si copiii scriu acolo cuvinte de care se lovesc, sa le gaseasca mai usor data urmatoare cand au dificultati.

Roxana a inceput aseara lectiile de dans irlandez, iar eu sunt la fel, sau poate mai incantata decat ea! Am invatat impreuna vreo doi pasi si ma simt ca pe scena, in Lord of the Dance Au si lectii pentru adulti, asa m-as duce... sa vedem cum imi iese cu programul.
Vineri o sa mearga si la inot... si tocmai mi-am adus aminte ca ne gandisem si la pian... dar parca sunt cam multe trei activitati... voi cate aveti?

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vic spune:

Buna, fetelor!

Voi v-ati intors deja la scoala. Mihai sta acasa cu fratele mai mare. Din cand in cand mergem la biblioteca si copiii isi aleg carti. Ieri Mihai a vrut 4 carti cu Asterix si Obelix. A vazut cateva din desenele cu ei si i-au placut, asa ca a vrut si carti. Sunt marcate ca fiind pentru clasele 7-9 . Asa ca le citim impreuna, ca sa-i mai explic ce nu intelege. Ii dadusem si o carte cu exercitii de mate si de engleza, sa faca din ea in fiecare zi. A facut prima pagina de mate si prima de engleza in scris, la mate a mai facut cateva pagini oral, dar de cateva zile nu gasim cartea... Asa ca acum are o alta, cu exercitii de vacanta pentru copii intre 8 si 10 ani.

Legat de invatat vorbitul corect in limba engleza (si nu numai), de regula nu se corecteaza copilul spunandu-i "gresit, uite asa... e corect", ci reformuland ceea ce copilul a spus gresit, si refpetand in diverse feluri, corect. De exemplu:
Copilul: I catched the ball (corect ar fi I caught the ball)
Adultul: Yes, you caught the ball. Tom threw the ball and you caught it. You caught it very well. (se accentueaza cuvantul CAUGHT)

E buna ideea cu wall words.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

neatza fetele !

raportez: presupun ca bogdan al meu a bagat la cap morala cu copiatu, caci ieri a luat minus B la dictare
ghinionu lui ca taica-sau a fost primul care a aflat vestea, asa ca s-a ales cu o pedeapsa sa-i traiasca: are de scris "Iarna pe ultia' de 30 de ori - in fine, adi ii zisese s-o scrie ieri de 30 de ori, da' saracu cupil abia a reusit sa termine 7 'copii'
asa ca de-acu nu se mai plictiseste...

azi are de invatat si pt. cunoasterea mediului, ca doamna i-a zis sa-si reciteasca vreo 4-5 lectii in vacanta dar el nu si nu ca mai e destul timp pana cand are mediu... aseara se uita uluit la mine:
"ce, a si venit vinerea de dupa vacanta???"

cam atat, om vedea cu ce rezultate incheiem semestrul asta ?!

Ajutati-l pe Razvan sa lupte cu o boala necunoscuta!

ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

poze cu frumosii mei (si nu numai )
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Vic, chiar ma intrebam ieri daca la voi a inceput sau nu scoala... dar voi sunteti in vacanta mare, nu? Eu tare sper sa ne mai povesteti si din clasa a treia, sa imi dau seama cam ce ne astepta din toamna.

filofteia, multumesc, mi-a fost de ajutor parerea ta cu activitatile extrascolare. Si ai dreptate, in conditiile in care noi nu facem performanta ar mai merge si pian, caci de fapt vor fi doar 6 lectii introductive, sa vedem daca ii place.
Interesanta ideea lui supernanny la scoala... eu mereu am incercat sa nu contest autoritatea scolii, dar imi dau seama ca uneori e greu pentru copii, iar parintii trebuie sa aleaga ce e mai bine pentru copil, totusi.
Vic, tu ce crezi?

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vic spune:

Buna fetelor,

Mihai mai are 3 saptamani de vacanta. Iieri i-am gasit cartea ratacita si s-a apucat cu elan de recuperat . Eu i-am zis sa faca o pagina la mate si una la engleza, el a facut 3 la mate si 2 la engleza. Azi insa n-a avut chef si l-am lasat in pace.

Vineri are inviatie la ziua unei colege, de la 1 la 4. Sa vad cum fac cu transportul...

Activitatile extra-scoalare sunt bune, atata timp cat le face copilul cu placere, cu usurinta, si nu le resimte ca o corvoada, ca ceva impus si facut numai din dorinta parintilor.

Cu temele... nu mi-am pus problema, sincer, caci nu prea am avut de-a face cu scoala acolo - cel putin cu cea traditionala. Pe Daniel l-am avut la step-by-step 2 ani si o luna pana am venit aici. Cum terminau orele la 4pm, nu le mai dadeau teme pentru acasa. Abia intr-a 3-a urmau sa inceapa sa aiba ceva teme acasa, cat sa inceapa pregatirea pentru intratul in sistem normal intr-a 5-a. Dar cred ca nu mi-as fi lasat copiii sa faca zeci de exercitii similare de pe o zi pe alta, cand mai au de invatat si la alte materii, plus ca au nevoie de joaca si de alte activitati. Imi amintesc ca si pe mine ma ajutau parintii cand aveam o cantitate enorma de exercitii similare. Faceam eu ce faceam, apoi eu invatam la altceva si ei faceau restul de calcule la mate, iar eu doar le treceam pe curat. De exemplu aveam la un moment dat de facut pagini intregi de radicali kilometrici, de ne incurcam toti la calcule, era un chin pentru toata familia. Si l-a ce mi-a folosit, ca oricum nu am folosit de la terminarea liceului si acum nu-mi amintesc cum se calculau, si daca am nevoie pun mana pe calculator...Ba o data, intr-a 6-a sau a 7-a, s-a enervat mama cand a vazut ce am ca tema la mate (ea fiind profesoara de mate) si a refuzat sa-mi explice ce nu intelesesem eu la scoala, cred ca era si prinsa in alte treburi, si mia zis "daca e intreaba de tema, spune-i ca nu te-am lasat eu s-o faci, ca nu-i in programa", iar eu chiar asa am facut, spre surpriza tuturor, si parinti si profesoara. Nu i-a convenit profei, a mai comentat ea in diverse ocazii ca ce ne da ne va folosi, dar a fost mult mai atenta la ce ne dadea ca tema.

O saptamana buna!

Mergi la inceput

Mergi la inceput

Mergi la inceput