Clasa a II a (2008-2009) partea II

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mmi spune:

Prima zi de scoala din 2009!
Succes si sa asteptam cu incredere vacanta !

Cu drag, Mihaela, mami lu' Mihaita (13.10.2000)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

LA MULTI ANI FERICITI !
fetelor si sa speram ca 2009 va fi macar la fel de bun ca 2008, ca la cate aud de rau, parca nici nu indraznesc sa ma lansez in urari prea indraznetze

am inceput si noi cu chiu- cu vai scoala...
azi de dimineata cand m-am dus sa-l trezesc bogdan mi-a replicat cu convingere "nu mami, mai dorm ca e vacantza "

in fine, sper si eu ca si voi ca vom trece usor de luna asta care ne desparte de vacanta, si cine stie, poate vom reusi sa plecam cateva zile la munte in saptamana aia libera!

sambata am fost putin in sus pe transfagarasan, s-au distrat copiii la zapada de abia i-am luat acasa; aveau pantalonii uzi de parca ii scosesem din masina de spalat!

Ajutati-l pe Razvan sa lupte cu o boala necunoscuta!

ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

poze cu frumosii mei (si nu numai )
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Multumim de urari tuturor!
Am pus ceva poze de la petrecerea care fu in avans aici:
http://good-times.webshots.com/album/569322588fZELUt
Am inceput si noi scoala astazi iar in vacanta am cam huzurit teme cam subtiri asa ... ba ca e Craciunul, ba ziua lu' moisel ba New year's eve so motive de sarbatoare gasim noi da de facut teme mai greu . A citit mult asta pentru ca e una din placerile ei dar altceva doar citeva zile.
Filofteia eu tactica pedagogica n-am si aici inca nu au inceput sa faca gramatica asa intensiv. Da, ii corecteaza daca vorbesc gresit dar nu li se face conjugarea verbelor. Se invata la fata locului si upa ureche ca alta explicatie mai inteligenta n-am
Dar eu cred ca ccc conjugarea unui verb altfel decit pe de rost nu o poti invata. Asta e parerea mea nepedagogica (te-am avertyizat)
Apoi poti sa il pui sa faca propozitii cu verbul la toate timpurile ca sa vada singur care e diferenta. Iar verbele in en eu cred ca doar daca le inveti pe de rost poti sti formele lor ... de ex. be, was, were, been sau fly, flew, flown dar asta e doar parerea mea poate vei primi altele mai calificate

Happiness keeps you Sweet,
Trials keep You Strong, Sorrows keep You Human,
Failures keeps You Humble,
Success keeps You Glowing,
But Only God keeps You Going

Mergi la inceput

neatza fetele

filofteia, si eu sunt de acord ca nu ai cum sa explici conjugarea verbelor, indiferent de limba! (ma rog, nu stiu cum o fi cu limba de lemn )

deci metoda pe care am folosit-o eu personal este pe dinafara, ca PAPAGALU

in alta ordine de idei, vineri se tine ora de canto? ca mi-e tareeee lene sa dau telefon la prof

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Mergi la inceput

mercic filofteia de pont

nici tudor n-a invatat vreun cantecel nou... cu mosu si revelionu, derdelushu si alte ocupatii de vacanta dar macar trag speranta ca el e mai mic asa si simpaticutz, si n-o sa-l certe tare

cat despre patinoar, e o idee buna - sa vad daca pot sa ajungem si noi in weekend

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

La multi ani in 2009!

Noi am avut o vacanta lenesa... adica n-am facut lectii deloc, deloc, nu ne-a stat mintea la lectii nicicum. In schimb am facut multe altele, ne-a parut rau la toti ca s-a terminat.

gabirus, bine ai, ati venit!

La multi ani Bianca! alintaroma, sa aiba parte numai de bucurii in viata si voi pe langa ea! Ce frumos s-au distrat copiii la petrecere si ce frumoasa e Bianca, sa va traiasca!

anamaria, ati fost pe Transfagarasan, ce frumos! Era unul din traseele mele favorite cand locuiam in Romania.

filofteia, aici copiii n-au facut conjugarea verbelor, ci invata din mers... mai ales citind si facand exercitii.
Unul dintre exercitii e tip grila, li se cere sa incercuiasca forma corecta, dar au un exercitiu e pentru conjugare, unul pentru punctuatie... varietate multa si repetitie si mai multa. Nu un exercitiu lung, ci scurte si in fiecare zi.
Iti mai dau o sugestie, pe care am preluat-o si eu, dar noi o aplicam la romana. In fiecare saptamana, incepand din gradinita, au avut "wall words", o lista de 5 cuvinte care sta pe perete si in fiecare zi a saptamanii copiii copiaza acele cuvinte intr-un caiet.
Sunt de multe ori cuvinte care trebuie invatate pe de rost, cum ar fi the, was, together, cup, etc. Eu as face o lista cu vreo doua conjugari plus alte trei cuvinte si as schimba lista saptamanal. De exemplu... I am, five, dog, he is, song (sau poate cuvinte mai complicate, in functie de nivel). Si as compune zilnic niste exercitii simple cu aceste cuvinte, ceva ce poate fi terminat in 5 minute, sa vada ca engleza poate sa fie simpla si sa nu i se urasca de lectii in engleza. Eu asa fac la romana pentru Roxana.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns squirrel spune:

Buna fetelor, va doresc 'LA MULTI ANI' voua si familiilor voastre cu sanatate si succese scolare.

Ne primiti si pe noi? Ma inscriu pe listuta cu Vlad, 8 ani si jumate care este in clasa a 2-a dar noi suntem in Irlanda.

Am citit subiectul alocat clasei a II-a si ma ingrozesc un pic de limba romana, mai ales ca noi suntem acum in deriva cu schimbarea domiciliului, Romania fiind una dintre posibilitati.

Am manualele de mate + rom, insa din ce scrieti voi la clasa se pare ca se face ceva mai mult fata de manual. Nu avem probleme la partea de citit si scris insa dezacordurile ne omoara. De ortograme habar nu are. Potential exista , trebuie stimulat cateodata insa daca presez simt ca romana cade in dizgratie. Si mai am un turbo de 1 an si 4 luni care nu ma lasa sa ma ocup de Vlad cat as vrea.

Multumesc pentru informatiile utile ce le-am pescuit de la voi si daca va face placere mai trec pe la voi.

Cu drag
Flavia

Mergi la inceput

salutare fetelor !

Flavia, bine ai venit printre noi!

azi bogdan are autodictare din 'Iarna pe ulita' - sper sa reuseasca bine, aseara a scris-o aproape fara greseala.
mici probleme avem caci baiatu' mamii s-a prins ca poate sa traga cu okiu in carte in timpul autodictarii zau ca stiu cu cine seamana , dar e muuuult mai precoce
i-am explicat noi de zor ca asta inseamna COPIAT, si e destul de penala fapta... ca deh, daca nu stie ca-i pacat nu-l putem condamna nu?! asa ca sper sa fi bagat la cap si sa nu ma trezesc ca-l prinde doamna

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Mergi la inceput