Clasa a II a (2008-2009) partea II
Raspunsuri - Pagina 19
ancadm spune:
Ma primiti si pe mine la subiectul vostru? Am si eu o scolaritza in clasa a 2-a!
Eu sunt cam nemultumita de comunicarea dintre profesor si parinti. In afara de cele doua sedintze cu parintii/an nu prea reusesc sa scot nimic de la profesoara Andreei. Saptamana trecuta au avut un MAP test (un test adaptiv care se da de 2 ori pe an ca sa vada cit au stiut in prima saptamana de scoala si cit au progresat pana in iarna), iar noi nici nu am stiut nimic...De testul de citire am aflat intimplator pentru ca am mers voluntar la scoala si clasa Andreei erau in sala de computere si dadeau testul. Ieri l-au avut pe cel de mate si iar nu ne-au spus din timp cind e testul...
Ai vostri au inceput deja inmultirile? Cum se descurca?
Anca, Andreea (8 ani) si Monica (3 ani)
alintaroma spune:
Ancadm welcome
, intuiam eu ca fetele noastre is de o virsta dar nu stiam ca sunt in aceasi clasa.
In districtul nostru scolar (de fapt cred ca e pe stat de asta data) incep sa aiba MAP tests din clasa a 3 a.
Daca ai timp sa citesti subiectul de la inceput sa vezi ce am batut eu cimpii pe aici
despre ce si cum face Bianca la scoala anul asta. Eu sunt multumita de comunicarea cu teachera .. daca am intrebari ii scriu email, ca sa nu se simta presata de timp sa imi raspunda cind ne vedem la scoala.De fapt asta ne-a spus cind am avut openhouse-ul ca ori de cite ori avem intrebari ea ne sta la dispozitie prin email si telefon, iar daca ea nu ne cauta e de bine
inseamna ca ccc copii sunt acolo si cum trebuie. Si eu voluntariez o data pe saptamina, iar saptamina asta de doua ori ca m-a solicitat ea ... miine si vineri.
Ma bucur ca ai aparut aici si mai am si eu cu cine ma consulta ca sistemul nu este asa de diferit ... fata de cum ma simt de cel romanesc.
Sper sa continui sa scrii 
Mama Biancai
filofteia spune:
| Citat: |
| Filofteia, Donia nu a mai scris de ceva timp , cu cine o confuzezi? |
Alintaroma sunt datoare cu un miel.Ancadm bine ai venit.
La noi tabla inmultirii se face in clasa a III-a...ca spun ei au usurat programa
, dar facem la greu ecuatii cu o necunoscuta, chiar si inecuatii, adica 25-a>=17.| Citat: |
| De testul de citire am aflat intimplator pentru ca am mers voluntar la scoala si clasa Andreei erau in sala de computere si dadeau testul. Ieri l-au avut pe cel de mate si iar nu ne-au spus din timp cind e testul... |
EU am inceput sa intuiesc cand au testele.
.
violeta69 spune:
si noi am avut test la mate ieri,se pare ca azi au la lb. romana!
Mihnea zicea ca a fost usor testul,ca de clasa I...
cred ca doamna ii omoara cu chestii grele ca sa li se para usor testul![]()
Filofteia,ziceam ca noi nu scriem niciodata temele corect ![]()
cand ziceam ca am nimerit-o iar a venit cu problemele taiate ![]()
de data asta n-am scris rezolvare,pe urma intrebarea(sau intrebarile) pe urma rezolvarea propriu-zisa....
asa ca iar am facut-o lata!
pana terminam cl a II-a sper sa stim sa scriem corect problemele ![]()
![]()
![]()
partea prosta e ca Mihnea nu e atent cum tb scris,eu imi dau cu aprerea si de aici iese toata treaba...
sau daca el zice ceva eu zic ca nu e bine asa ca nu a fost atent 
sa vedem daca azi ne mai taie rezolvarile!
va
si bafta la teste
Vio,mamica lui Mihnea
viitor "descoperitor" de infinit
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*
Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!
filofteia spune:
| partea prosta e ca Mihnea nu e atent cum tb scris,eu imi dau cu aprerea si de aici iese toata treaba... sau daca el zice ceva eu zic ca nu e bine asa ca nu a fost atent |
Violeta prea le dai mare importanta temelor astea...si mai multa incredere in copil. Lasa-l sa faca asa cum crede el...nu-ti reproseaza ca tu nu i-ai spus bine?
ancadm spune:
Multumesc de primire
.
Alintaroma
.
Azi iar am mers voluntar, la biblioteca, si cind colo Andreea iar avea test! Bibliotecara mi-a explicat cum ca acum fac testarea numai pentru clasa a 2a si ca au doua teste de citire si doua de mate. Probabil ca se face o medie a rezultatelor ca sa vada cam pe unde scirtiie treaba...
In ce constau temele la clasa a 2a in Romania? Andreea vine cu cite o problema de doi bani la care trebuie sa scrie o scadere sau o adunare ca sa afle rezultatul...Acum au inceput sa studieze forme geometrice 3D si tema consta in a gasi prin casa obiecte care sa fie cilindri, cuburi, piramide, conuri. Mie mi se par temele astea puerile, dar cind i-am spus invatatoarei ca sa ii dea ceva in plus de facut m-a intrebat daca sta sa citeasca 20 de min. in fiecare seara. Cica aia ar fi tema ei de baza.
Sper ca nu v-am plictisit, dar sunt cam frustrata si ma bucur ca am gasit subiectul asta ca sa pot compara ce fac alti copii
.
alintaroma spune:
Filofteia, dau pm cu adresa unde sa trimiti mielul ![]()
![]()
Si aici tot in clasa III fac inmultirea. Deja li s-a explicat principiul (ca e adunare repetata) dar nu lucreaza operatii.
Eu de obicei o las pe Bianca sa-si lucreze tema singura, mai ales ca sistemul de rezolvare e diferit si mai mult as deruta-o. Mai primim cind trec la capitole noi citeva foi cu explicatii, exemple de rezolvare care eu le pun bine, just in case ![]()
Dupa ce isi scrie tema o verific si daca vad greseli ii spun sa mai verifice odata dar nu ii arat greseala, si de obicei se corecteaza singura, chiar daca uneori protesteaza ca nu are nici o greseala ![]()
Anca eu lucrez suplimentar cu ea, la mate zilnic si la en. citeste mult ca-i place ei, si la scris iar se baga singura ca ii place sa bata cimpii
isi scrie lista de cumparaturi pentru weekend, sau aseara de exemplu si-a facut o lista cu ce are de facut seara inainte de culcare sa nu se mai ridice din pat de 100 de ori (asta dupa ce am claxonato noi) etc
Ceea ce e un exercitiu foarte bun, si nici nu o vede ca pe o munca ... mai ales ca e innebunita sa scrie cit mai corect si tot timpul cind da de cite un cuvint ce nu-l stie striga dupa noi ![]()
Si mai repetam zilnic lista saptaminala de cuvinte la spelling ca vinerea au test, si la fiecare 4 saptamini recapitulare generala.
Sper ca te-am lamurit cit de cit cu programul nostru Anca. Initial si eu am zis ca au teme putine dar gindeste-te ca aici stau la scoala aproape 8 ore zilnic, daca ar mai avea si 3-4 de teme acasa
ar fi crima ...![]()
Si or sa aiba teme de nu o sa fie bucurosi/e din middle school.
ancadm spune:
Ce carti ii plac Biancai? Noi tot am incercat diverse subiecte, dar inca nu am gasit cartea care sa o faca sa vina acasa si sa zica vreau sa citesc ca mor de curiozitate sa vad cum se termina! Cel mai usor s-a lasat convinsa sa citeasca seria Cam Jensen si citeva din seria cu Geronimo Stilton. In rest duc cite o ora munca de lamurire. Cred ca i-a intrat in cap ca stie sa citeasca si nu mai are nevoie exerseze. Inca nu intelege conceptul de a citi de placere
.
Vic spune:
Bun venit, ancadm!!
Si eu am avut senzatia ca nu invata nimic copiii la scoala aici acum 5 ani, la primul contact, mai ales dupa doi ani si o luna de scoala in Romania.
Intre timp m-am relaxat, caci am reusit sa pricep pe ce se pune accentul si cam cum se invata. Adica nu se foloseste metoda de tocire din Romania, si nu se fac exercitii pana se enerveaza si plictiseste toata familia, nu doar copilul, ci se merge prin a asocia teoria invatata cu aplicatiile in viata de zi cu zi. In felul asta copilul intelege DE CE trebuie sa invete chestia respectiva, la ce ii va folosi pe viitor, si se straduieste mai mult. Teme nu se dau multe, ca sa le ramana copiilor timp de activitati extra-scolare. Si-asa aici copiii stau putin acasa in timpul zilelor de scoala. Si aici copiii au ca tema sa citteasca in fiecare seara, asta de la inceput, de cand abia invatau literele. Copiii au in clasa carti din care sa-si aleaga ce vor sa citeasca in seara respectiva, pe masura nivelului lor, sau pot lua de la biblioteca, sau citesc ce au ei acasa. Acum Mihai a facut o pasiune pentru seria cu Captain Underpants. Tot cu placere si curiozitate a citit seria cu "Gizmo" de Paul Jennings, dar astea s-ar putea sa fie specific australiene, nu stiu daca se gasesc si la voi.Sunt 4 cartipe care a trebuit sa le citim una pe zi, caci Mihai nu vroia sa se culce pana nu o terminam, caci mereu se schimba ceva, plus ca vroia sa stie cum se termina.
Cu inmultirile, aici ii invata intr-a doua principiul de lucru, ca reprezinta adunari repetate, si am vazut ca MIhai avea si de facut ceva inmultiri, uneori si ca adunare repetata, si ca inmultire, ca sa vada exact cum functioneaza. Dar de invatat propriu-zis presupun ca o vor face anul asta, intr-a 3-a.
Filofteia, constat ca tot s-a mai schimbat cate ceva in scoala romaneasca, nu stiu daca neaparat in bine... Daniel a invatat inmultirile in Romania in clasa a 2-a, toate in ultimele 2 saptamani de scoala inainte de vacanta de Craciun. Ca urmare vacanta aia a fost traumatica pentru toata familia, caci a trebuit sa repetam non-stop inmultirile, sa le fixeze pana la reinceperea scolii.
filofteia spune:
| Filofteia, constat ca tot s-a mai schimbat cate ceva in scoala romaneasca, nu stiu daca neaparat in bine... Daniel a invatat inmultirile in Romania in clasa a 2-a, toate in ultimele 2 saptamani de scoala inainte de vacanta de Craciun. Ca urmare vacanta aia a fost traumatica pentru toata familia, caci a trebuit sa repetam non-stop inmultirile, sa le fixeze pana la reinceperea scolii. |
Vic si acum se procedeaza la fel, desi ar trebui sa inceapa in a treia
, dar asa le este mai usor invatoarelor.
| Inca nu intelege conceptul de a citi de placere |
Anca Adi nu numai ca nu-l percepe, dar cand ii spui de citit se intristeaza. Ieri a venit cu ideea ca vrea la electronica, asa ca tati i-a explicat ca trebuie sa citeasca instructiunile etc...Se intristase copilul de tot.