Clasa a II a (2008-2009) partea II
Raspunsuri - Pagina 11
mmi spune:
Buna!
Si eu am emotii lagat de aflarea adevarului despre cadourile mosilor.
Mihai mi-a spus deja ca in clasa la el unii copii spun ca parintii sunt mosii care aduc cadourile. Eu nu am avut inima sa-i spun ca asa este asa ca i-am vorbit despre spiritul Craciunului, despre cadouri si a ramas in coada de peste chiar raspunsul.
Sper sa aman cat mai mult cu putinta momentul in care va afla ca noi luam cadourile. Ca doar asta este problema, ca mosii sunt niste sfinti pe care ii sarbatorim in fiecare am, stie.
Cu drag, Mihaela, mami lu' Mihaita (13.10.2000)
alintaroma spune:
Bianca inca crede cu tot sufletelul ei mic ca Mos Craciun exista
iar cind si-a trecut pe lista doar doua jocuri (unul ptr DS si unul clasic) mi-a spus ca "special i le cer mosului ca stiu ca sunt scumpe si nu vreau sa va cheltuiti voi banii"![]()
![]()
Anamaria spune baiatului ca in America nu este Mos Nicolae
ci doar Mos Craciun, la noi vine ca deh suntem din europa
si la vecinii nostri nemti ![]()
Noi diseara avem Christmas Concert la scoala care a fost aminat din cauza nametilor ...
Alte noutati nu prea avem
Avuram o mini vacanta de thanksgiving prelungita cu o zi de ninsoare cu scoli inchise
spre bucuria cupiilor si acum ne luptam cu cele cotidiene.
Cam mutam noi stickul ala in ultimul timp de zici ca am baietoi la casa
dar sunt chestii minore asa ca ...
dar ca sa o descurajez total regula e daca muta stickul in ziua respectiva no tv sau pc doar teme, si pina acum am reusit sa fiu foarte consecventa. Ca mi-e teama sa nu o incurajez ... ca motivele ptr care isi muta stickul sunt copilaresti dar teachera e foarte severa ... nemaintilnit pe paliuri americane ![]()
Happiness keeps you Sweet,
Trials keep You Strong, Sorrows keep You Human,
Failures keeps You
Humble,
Success keeps You Glowing,
But Only God keeps You Going
Anuska spune:
Salutare mamici si pitici!
Asteptam pe Mos Niculae! Am zis sa-i scriu o scrisoare Anei ca din partea lui in care sa o "cert" nitel.... o s-o creez acu' ca vreau sa doarma bine! ![]()
Si ea crede in mosi... dar ma uit cum la stiri abunda informatiile de locuri de unde parintii pot lua cadouri pt copii...
Ma intreb daca intradevar nu stie.... ca e imposibil ca toti din clasa sa mai creada in mosi....
Altfel; am mai vb cu o mamica a unei colege de clasa si are si ea cam aceleasi intrebari,nedumeriri s.a.m.d. Adica si fata ei are note in marea majoritate de B; la fel cam toti copilasii din clasa.... Acum problema e daca dna invatatoare a ridicat stacheta sau ce se intampla.... Si apoi multi dintre parintii acestei clase (printre care si eu) se plang de portofolile astea pe diverse teme; sunt prea multe si prea dese! 
S-ar putea sa punem de o sedinta cu dna in care sa ne lamurim. Sunt curioasa daca vor fi de acord parintii.... Bineinteles ca va avea loc dupa anul nou, ca acum nu prea mai e timp.
*********************************![]()
Poze cu familionu'
Povestea nasterii Anei 17.03.2000
Povestea nasterii Teodorei(bb2) 8.10.2004
Vic spune:
Si MIhai al meu mai crede in Mosi. La noi vine Mos Nicolae, ca ne urmareste de cand locuiam in Romania
. Anul asta le-a adus bomboane si cate 2 carti la fiecare. La noi vine numai la copii.
Cu Mos Craciun, le-am zis de fusul orar. Cu Mosii din magazine, le-am zis ca-l reprezinta pe Mos, desi nu sunt Mosul adevarat, pentru ca Mosul e ocupat acum cu pregatit cadourile. Si oricum Mosul are ajutoare. Iar oamenilor le place si sa-si mai faca unii altora cadouri cu ocazia asta, asa, de placere. Mihai are indoieli, dar tot mai crede. Pana si Daniel, la 14 ani, pare sa mai creada.
violeta69 spune:
Mihnea inca de anul trecut a inceput sa nu mai creada in mosi![]()
adica e cam indoit...
a zis ceva de genul:"mos Craciu si daca nu exista,exista in sufletul fiecaruia,desi copii spun ca nu exista,eu cred totusi ca exista ca doar mi-a adus daruri mereu!"![]()
acum cu mos Nicolae era cam suparat ca i-am spus ca nu o sa mai vina la cat ma supara el
...
ieri dimineata s-a trezit si vorbea singur"cred ca nu a venit mosul"![]()
dupa care s-a auzit un woauuuuu....."te iubesc mos Nicolae,multumesc!!!"
i-a adus un robotel pe care si-l dorea de multa vreme![]()
si dulciuri pe care le-a treminat pana azi si nu erau putine....s-a facut plinul de dulciuri ca a primit si de la scoala![]()
acum la scoala....
greu mai merge cu problemele astea cu 3 necunoscute
am facut ieri toata ziua si azi ...si parca a inteles,dar se grabeste ,cauta sa adune,sa scada ce o fi numai sa termina sa se joace!
voi faceti probleme din astea?
ceva de genul...Andrei are un trenulet cu 60 de vagoane,35 sunt rosii,verzi sunt cu 10 mai putine decat cele rosii iar restul sunt albastre,cate vagoane rosii,verzi si albastre are Andrei?
am inteles ca probleme de genul asta le va da la test

Vio,mamica lui Mihnea
viitor "descoperitor" de infinit
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*
Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!
mirelacarmen spune:
Buna!A venit si la noi mosul;si la scoala si acasa.Cu notele ca mai toata lumea;5-6 b ,in caiet in rest fb;si la noi s-au schimbat multe de anul trecut.De altfel ne spunea dna ca in cls a-2-a incepe sa se vada care sunt cu adevarat de fb,anul trecut au avut toti fb,media.
La notare e mult mai drastica dna;pt 1 sg greseala ,oana a primit b.De 1 decembrie i-a dus la muzeul armatei si au facut serbare;a fost la manifestatiile din oras,cu nasii ei si i-a placut.
Acum asteapta ziua ei si vacanta si bineinteles pe Mos Craciun.
Va dorim multa sanatate si note mari!
Vic spune:
Violeta69, pe aici probleme de genul ala incep sa faca propriu-zis la liceu, dintr-a 7-a (12 ani). Baiatului meu cel mare ii dau eu sa lucreze suplimentar, cand din manualele lui, cand din niste manuale de clasa a 4-a aduse de bunici din Romania. Si am grija sa-i arat ca manualele alea-s de clasa a 4-a, ca sa priceapa ca de fapt nu-s grele pentru el, si ca are nevoie doar de exercitiu ca sa invete sa gandeasca logic.
Eu mai am 4 zile si vreo 2 ore de muncit pana iau concediu, si cam tot atunci iau si copiii vacanta. De fapt Mihai o sa mai mearga la scoala vreo 3 zile in plus. Apoi sper sa le fac eu un program care sa includa si ceva teme, sa-i pot si urmari, sa-mi dau seama ce stiu si ce nu. Mereu radem ca invata mai mult in vacante decat in timpul scolii
.
Anuska spune:
Asta e si problema/dilema/nemultumirea mea! Ca subiectele alese pentru portofolii sunt grele la varsta lor. Ca sa nu mai vorbesc ca nu stiu sa caute pe net, de exemplu, informatii.... Si atunci unde? Ca revistele nu sunt deajuns, apoi sa tot decupezi din ele nu mai au farmec asa zdrentuite....
Cam asta nu inteleg eu; temele sigur sunt grele pentru ei, deci le vor face parintii clar! Si atunci cine e la scoala? Copilul sau parintele? 
Poze cu familionu'
Anuska spune:
Sau exemplu de tema de compunere: "Dreptul de a merge la biserica si sunt liber sa cred in Dumnezeu".
Nah! Normal ca eu a trebuit sa-mi etalez maiestria de a scrie... ![]()
Poze cu familionu'