Clasa a II a (2008-2009) partea II
Raspunsuri - Pagina 10
Vic spune:
Filofteia, Adi o sa se descurce bine mai tarziu. E indraznet, isi stie interesul, stie cand greseste si isi asuma raspunderea... Eu te felicit pentru cum l-ai crescut!
La noi Mosu' e surfist
. Da pana la urma, cum sania lui zboara, ce nevoie are de zapada? Doar ca lasa renii sa se odihneasca in emisfera nordica si la noi vine cu sania trasa de canguri.
Adevarul e ca-n primul an mi-a cam lipsit zapada de Craciun, dar ma consolam ca nici in Romania nu prea mai ninsese in ultimii ani de Craciun. Ne luam intotdeauna un brad adevarat de la ferma, sa fie taiat cand il luam, il punem in apa si-l tinem cam pana pe la Boboteaza. In Romania il luam si impodobeam chiar in ajun, Dar aici il luam si-l impodobim cu o saptamana inainte de Craciun, ca-n ajun nu mai gasesti de unde sa cumperi. Oricum, eu vreau brad real, chiar daca iesimmai scum asa, ca vine si cu mirosul care mie imi aminteste de Craciun.
De Anul Nou, adica in ajun, am cam mers la plaja in ultimii ani, caci mai mereu au fost in jur de 40 de grade si altfel nu mergea. E mai ciudat, mai ales cand te uiti la filme cu zapada si frig, dar te obisnuiesti.![]()
Iar la anu' cred ca o sa intru si la subiectul de clasa a 3-a, dar mai vin si pe-aici, ca-mi place de voi si vreau sa vad ce mai faceti.
Anuska spune:
Filofteia, destept baiat ai!
Tare mandra trebuie sa fi de el!
Domnisoara mea mi-a dat cu firma-n cap...
Ma asteptam eu la asta, dar parca e prea de tot.... are carnetul plin de B-uri, iar la romana chiar si un S.... Nu stiu ce-i cu ea...
I-a spus sotul ca o sa-i scriem mosului ca sa nu-i aduca nimic.... dar nu ma rabda inima si cred ca nici pe el... ![]()
Deh, a promis ca va indreapta notele ....

*********************************![]()
Poze cu familionu'
Povestea nasterii Anei 17.03.2000
Povestea nasterii Teodorei(bb2) 8.10.2004
Sense spune:
Buna dimineata tutoror. Noi suntem de vineri tare bolnaviori , cu angina pultacee , penicilina pe branula pentru o saptamana. Singura fericire este " zice Bogdan " ca nu mergem la scoala
. Tare mult si-a dorit sa vada parada de 1 Decembrie din centrul orasului , dar... ramane pentru la anul. Noroc ca au avut spectacol joi pentru ziua de Decembrie si a fost taree, tare frumos.
Va doresc succes, ca urmeaza o perioada de evaluari si testari la astia micii.
roxanal spune:
Sense, imi pare rau ca sunteti bolnaviori, sanatate multa va doresc 
la mine situatia s-a mai indreptat, desi nu prea tare, am avut o discutie sincera cu Maria, dupa ce doamna invatatoare m-a oprit intr-o dupa-masa cand am luat-o de la scoala, sa-mi spuna ca este in atentia ei, ca este mult prea aiurita si nu si-a facut temele 2 zile, ca scrie foarte urat...si da, invatatoarea stie situatia noastra, i-am spus ca sa stie cum sa reactioneze fata de cum se comporta Maria..si este o invatatoare excelenta...asa..am avut o dicustie cu Maria si i-am explicat niste lucruri elementare despre viata si despre alte probleme..ancestrale
..se pare ca a inteles pana la urma ceva, ptr ca s-a mai potolit...are jumate B si jumate FB..si constata cu amaraciune ca anul asta adio premiu
...asta este..acum, nu credeti ca sunt o mama din aia obsedata de invatatura..nici n-as putea eu la randul meu fiind o eleva buna, dar nu geniala
..deci..cum as putea sa-i cer copilului sa fie el?
..insa ea trebuie sa inteleaga ca numi adaca invata o sa poata sa-si faca viata pe care si-o viseaza..plus de asta eu mi-am stricat viata asteptand ca parintii mei sa-mi dea dragostea, implinirea, siguranta de care aveam nevoie si am ramas asteptand inca, la venerabila mea varsta
ceva ce nu va venii niciodata..trebuie sa ma impac acum cu acest lucru, insa n-as vrea ca ea sa cada in aceeasi capcana...asteptand de la mine lucruri pe care nu i le pot oferi si de care ea crede ca are stricta nevoie...i-am explicat ca dragostea mea catre ea este normala, sanatoasa si fiseasca insa nu trebuie sa se bazeze pe asta, sau ma rog, asta sa fie baza, insa restul trebuie sa faca singura, ptr ca nimeni nu poate face ceva in locul altuiva, fiecare trebuie sa-si traiasca propria viata...pare o discutie serioasa si grea ptr un copil de 8 ani, insa sinceritatea a prins foarte bine, in conditiile in care ea asta astepta de la mine
...lucrurile s-ai imbunatatatit simtitor..iar ea a venit a II-a zi sa-mi multumeasca ca am discutat cu ea
...acum nu mai are cine sa mi-o ia de la scoala
si am dat-o la un after school, la care a mai fost si anul trecut...ma gandesc practic ca tot salariu meu merge pe gradinita lui Teo si pe after-school-ulul Mariei..asa ca..mai bine mi-as da demisia ![]()
simali spune:
Si intre Adi si colega "de suferinta" o sa se lege o mare dragoste. 
E un scump, oricum.
alice
anamaria spune:
salutare fetelor! 
am avut o saptamana de cosmar la scarbici, care inca nu s-a terminat...
adica ori raman azi peste program (ma rog, care program era, din fericire, scurt: pana la 2) ori vin maine la scarbici
asa ca sper sa se rezolve azi, de preferat inainte de 2
- om trai si om vedea !
in alta ordine de idei, cu scoala nu am mari noutati, notele sunt cam tot alea... si mai bune si mai rele, tac-sau mai face caz de asta dar eu i-am spus ca nu il cert NVER pt note, cel putin nu atata timp cat vad ca e intelegator si lucreaza pt scoala: teme si ceva in plus daca nu face fata.
azi de dimineata i s-a trezit o mare nedumerire:
'- mami?! mos nicolae vine tot cu renii????'
'- nu mami, nu cred ca are reni...'
'- pai dar... atunci cum ajunge el din America pana in Roamania?!' ![]()
poftim belea... ieri de dim am discutat despre mos nicolae, cu adi (sotu' meu nu baiatu' al' destept al emiliei
). el sustinea ca mos nic exista numai in romania, eu ca am citit parca pe undeva/ sau am vazut un film?! - ca exista si in America.
asa ca revenim, cum ajunge mosu' de colo-colo atat de repede?!
io, prinsa cu matza-n sac,
nu mi-a venit ideea sa ii povestesc despre fusurile orare - dar tin minte pt diseara! 
asa ca i-am bagat repede ceva cum ca mosul este fermecat, are presupun ajutoare - spiridusi sau ingerasi - si zboara ca o racheta
motiv pt care nici nu il putem vedea...
explicatia a cam lasat de dorit daca e sa ma iau dupa moaca lui bogdan cel putin; din fericire, pe tudor l-am convins, ca imediat a inceput sa alerge prin casa exact ca recheta, demonstrativ 
cu bogdan insa cred ca tb sa mai caut niste explicatii mai stiintifice diseara, altfel se cam prabuseste legenda moshilor ![]()
va pupacesc pe toate si le doresc multa sanatate si cadourile visate la pici (si la mamici, care ati fost cuminti
)
Ajutati-l pe Razvan sa lupte cu o boala necunoscuta!
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:
Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)
poze cu frumosii mei (si nu numai
)
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!
roxanal spune:
buna fetele,
noi am avut aseara la after o serbare, organizata in intregime de copii, a fost foarte emotionant
...
si daca tot eram acolo, m-a abordat si Doamna invatatoarea care vine acolo sa faca lectiile cu ei si mi-a spus cat de imprastiata si neatenta este, insa foarte inteligenta
...i-am explicat problemele pe acre le avem si cum o afecteaza divortul(tensiunea) pe Maria...a fost ok, si invatatoarea este ok
, mi-a placut de dansa
cat despre Maria, cand am rugat-o sa-i scrie si ea scrisorica la Mos ptr Teo, ca ea nu stie sa scrie, a zis ca ce Mos, ca ea nu crede, etc..si m-a intrebat fatis, exista sau nu exista Mosul...off..eu nu i-am raspuns ferm, adica nu i-am spus nici ca exista nici ca nu exista..ci am rugat-o sa spuna ea ce crede..ea a inceput sa-mi aduca argumente de genul :
- nu poate duce toate cadourile in aceeasi noapte - raspunsul meu : are ajutoare
- am vazut eu la scoala ca nu era mosul - eu : pai am spus deja ca are ajutoare, n-ar putea face fata la atatia copii in aceeasi zi, nu?
- dar eu totusi nu cre dca exista : eu..da in Dumnezeu crezi? ea : DA - eu : si l-ai vazut vreodata? ea : NU - eu : si atunci cum poti sa crezi daca nu l-ai vazut..nici pe Mosul adevarat nu-l vezi..e alegerea ta daca poti sa crezi in el sau nu..aici am lasat-o fara replica ![]()
insa..cand am ajuns acasa, in loc sa se uite la desene, a inceput sa scrie scrisoare catre Mos din partea lui Teo
pe urma, s-a gandit ea s-o perfectioneze si a inceput sa faca cismulite pe care sa deseneze ceva iar pe spate sa scrie ce-si doreste
..
asa ca eu deocamdata am scos-o la capat..cel putin..momentan ..vom mai vedea mai tarziu ce o sa mai fie ...
cat despre Teo, ea a dictat o lista impresionanta 
va pupacesc