Clasa a II a (2008-2009) partea II

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

si eu ma lupt cu portofoliile astea...adica caut pe net,printez,fac mapa
de unde sa stie el sa faca o fisa cu texte din poezii sau proza in care sa fie descrisa padurea?!
abia daca am gasit eu vreo 2 poezii

cred ca e putin cam exagerat pt varsta lor,dar daca trebuie,noi cu drag ....

joia viitoare avem serbarea de Craciun,invatam rolurile de zor...si au doua foi cu cantece....eu nu mai stiam melodia la toate,noroc ca are el ureche muzical(nu ca eu n-as avea,dar le cant pe toate la fel)...

in seara asta am vb cu doamna si din nou mi-a spus ca e f rasfatat,ca desi e cel mai destept din clasa nu e atent si are de pierdut...
face socoteli(cu trecere peste ordin) in minte cel mai rapid,dar cand e de scris ii zboara mintea cu sorcova si se pierde toata inteligenta lui...
eu chiar nu stiu cum naiba sa-l fac sa priceapa ca e treaba lui sa fie atent ,ca are de pierdut daca nu se concentreaza...lui nu-i pasa,zice "eee,si ce daca iau insuficient?" ei,si ce daca nu iau premiul I?!"ei si ce daca" e laitmotivul emisiunii!!!

va

Vio,mamica lui Mihnea viitor "descoperitor" de infinit
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*

Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vic spune:

Violeta69, Mihnea probabil gandeste foarte repede, dar scrisul e mai incet, nu poate tine pasul cu gandirea, si de-aici greselile cand are de scris. Presupun ca ii trebuie exercitiu sa prinda viteza la scris...

Nu prea stiu ce-i cu portofoliile de care vorbiti, ca eu n-am prins "moda" asta. Dar imi amintesc ca anul trecut, cand Mihai era in clasa I, au facut la scoala un raport despre un animalut. Fiecare a trebuit sa aleaga un animal din Australia, sa caute informatii despre acel animal pe internet si in cartile din biblioteca scolii, si sa scrie un raport despre locurile unde traieste, ce mananca, despre pui etc. Mihai a ales un animalut care se numeste Bilby si a facut un raport tare bun, chiar m-a uimit cat de bun a fost. A ales o poza de pe internet si a pus-o pe documentul lui si a scris cateva randuri, foarte complet, clar si la obiect. Fiind scris pe calculator, a fost si spellingul corect . Dar a fost facut complet la scoala, sub indrumarea invatatoarei. In perioada respectiva venea acasa si imi spunea ca vrea pe internet, sa-mi arate si mie website-urile pe care a gasit informatia. Si aducea acasa cartile despre Bilby. E drept ca pana atunci nu auzisem de acest animalut, dar anul asta de Paste i-am cumparat vreo doi Bilby de ciocolata, spre fericirea lui.

Aseara Mihai a scris felicitari de Craciun pentru toti colegii de clasa plus una speciala pentru doamna. In cele ale copiilor a pus cate o ciocolatica in forma de Mos Craciun, iar doamnei i-am trimis o cutie cu bomboane de ciocolata alaturi de felicitare.

Marti vor avea "class party" de la 12 la 1, chiar inainte de pauza de pranz. Iar miercuri va afla ce doamna si ce colegi va avea anul viitor.

Ieri ne-a adus si lista cu ce avem de platit la scoala cand incepe anul pentru carti, caiete, creioane si alte materiale, plus donatia pentru scoala, vreo $375. Mihai se uita pe lista si-mi zicea ca pot sa platesc mai putin, ca sunt subiecte care pe el nu-l intereseaza de loc, iar pe altele le vrea doar pe jumate, deci sa platim doar jumatate din suma pentru ele Si da-i cu explicatii ca mai are de crescut pana o sa isi aleaga subiectele de studiu la scoala.

A! Aseara am mers la biblioteca de "cartier" sa ducem diste cd-uri, dvd-uri si carti inapoi. Mihai a vrut sa intram sa ia si el o carte. In final am luat vreo 5, toate pe lista de "reading challenge" pentru clasele 3-4, si de cum a pus mana pe ele, cu greu il; mai urnesc sa faca ceva, ca el are de citit! Ma face sa ma simt prost cand trebuie sa-l intrerup sa faca altceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

salutare fetele!

lui bogdan inca nu i-a dat notele pe carnet... la romana insa stie ca are 2 de B + 2 FB, deci media e FB
la mate sper ca va fi cel putin la fel, din cate imi amintesc eu are un singur B.
nu stiu nimic inca de restul - mediu, desen, engleza... asa ca am sa raportez mai aproape de vacantza! pe care de-abia o asteptam

despre portofoliile alea de ziceti voi eu habar nu stiu ; nu crez sa fi avut de pregatit asa ceva ca sigur aflam

eu, pt c-am fost relativ cuminte, iau vacanta de luni (am un rest de concediu ) DAR se vede ca nu am fost suficient de cuminte totusi, pt ca trebuie sa plec saptamana viitoare intr-o delegatie de 3 zile, la bucuresti - fix cand are tudor serbare la gradi!
initial am zis ca fac naveta, dar adi nu m-a lasat ca cica 1 data imi dau si mie astia cazare la bucuresti (si inca la 4 stele ) si eu fac mofturi??? si-asa din 2 in 2 saptamani sunt tot pe drumuri, plec dim. la 6 si vin seara...
cica ce, nu te-ai saturat, fomeie?! stai linistita la conferintza ca ma descurc eu cu picii eu tot cu sufletu' frant am sa fiu, ca piciul e solist la serbare (educatoarea a prins shpilu' ca face canto si il exploateaza )

despre mosh ce sa zic, si al meu ca si altii inca crede dar e debusolat
- stie de ceva vreme ca mosul aduce cadorui doar pt pitici, dar asa de bucurie oamenii mari isi fac si ei cadouri intre ei;
- dupa aia, a cam vazut cadourile pe rafturile din magazin... si e nedumerit: cum face moshu jucariile, daca se gasesc la magazin?! i-am zis si eu ca sunt asa de multi copii ca nu poate mosu sa le faca la toti jucarii speciale; asa ca are contract cu fabricile de jucarii
- cred ca pe la scoala multi deja povestesc ca nu exista mosul, dar el in dimineata de 6 dec a venit emotionat langa patul meu si mi-a spus plin de cea mai mare fericire: 'a venit mamiiii.... '
tudor a completat: 'vezi ce bun e mosul?! ne-a adus 3 oua kinder si truse de pictat, chiar daca nu am fost cumintzi'

Ajutati-l pe Razvan sa lupte cu o boala necunoscuta!

ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

poze cu frumosii mei (si nu numai )
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mmi spune:

Si noi facem aceste portofolii la Cunoasterea mediului.
Mie mi se pare deosebit sa lucrez impreuna cu copilul la aceste portofolii. Am crescut grau si porumb, am facut diverse planse cu legume si fructe, am facut saculeti cu seminte, am dus legume si apoi fructe la scoala. Saptamana trecuta am facut o casuta din bete de chibrite si saptamana asta un palmier din hartie glasata. Bineinteles ca am facut si noi fisa cu padurea si una cu ghicitori.
De cate ori lucram impreuna la aceste proiecte suntem amandoi foarte incantati. Copilul imi declara de multe ori ca ma iubeste, in timpul acesta. Oi fi eu mai sarita, dar asta e unul din putinele momente cand suntem impreuna, lucrand la acelasi lucru si simt o satisfactie deosebita.

In alta ordine de idei - tristete mare, doamna nu mai face serbare de Mos Craciun. Voi mai faceti serbare, sau doar violeta mai are in program serbare?

Cu drag, Mihaela, mami lu' Mihaita (13.10.2000)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns preda_vicky spune:

, nu am mai intrat demult, dar va citesc zilnic.
Mihaela, si eu simt la fel cand lucram la diverse materiale (portofilii sau nu). Nici noi nu avem serbare, unele mamici s-au plans ca au prea multa treaba decat sa stea sa invete roluri cu ei. Drept urmare s-a suparat si d-na, le-a cumparat carti copiilor din banii ei, o sa le dea joia viitoare si or sa cante impreuna colinde.
Dani e mai incet in calcule, motivul fiind ca el e f.timid si nesigur pe el. Creste el mare!

http://community.webshots.com/user/viki39

Mergi la inceput

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vic spune:

filofteia, mulumesc de explicatii. Pare complicat ce fac copiii acolo la scoala. Aici e clar mult mai simplu, mai la nivelul lor, si in general fac sub indrumarea invatatorilor.

Tehnica cu cititul Mihai o aplica de regula cand era de stins lumina seara: intai citeam eu putin, el putin, iar eu putin si ziceam "gata, noapte buna" si atunci incepea Mihai sa citeasca mai cu elan, caci stia ca nu ma indur sa-l intrerup. Acum, citeste si cand e desenul lui preferat la televizor, sta pe canapea, cu televizorul eschis, si mai citeste putin, mai urmareste sa vada ce s-a mai intamplat la televizor, mai povesteste ce s-a intamplat in carte daca are cui (adica mie, daca-s in zona). Si imi place ca are tendinata sa-mi citeasca mie, tare, cand fac treaba, asa ca pot urmari cat de corect citeste, vad la ce cuvinte se incurca si-l mai ajut (cuvintele lungi, eventual ceva mai complicate). Mai greu cand trebuie sa-l opresc din citit ca sa scrie, de exemplu.

Numai bine, weekend placut tuturor.

Mergi la inceput

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mmi spune:

Nu, filofteia, la noi nu se intapla deloc asa. Cunoasterea mediului are lunea. Deci lunea duce lucrarea facuta si primeste tema pentru lunea urmatoare. Avem deci la dispozitie o saptamana si mai ales un week-end in care sa facem portofoliul sau fisa sau ce o fi.
Intr-adevar daca ar primi lucrarea de pe o zi pe alta ar fi incomparabil mai greu de realizat.

Va doresc sa aveti serbari cat mai reusite si o vacanta super!

Cu drag, Mihaela, mami lu' Mihaita (13.10.2000)

Mergi la inceput