despre salarii

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cgeea spune:

eu nu lucrez in invatamantul preuniversitar, ci in cel universitar. Si din pacate pt mine, imi place. Dar eu chiar sunt nevoita sa supravietuesc cu suma de pe fluturas. Intr-adevar, cei cu TITLUL DE PROFESOR UNIVERSITAR au salarii mari (foarte). Dar cati sunt astia? Stie cineva cat are un asistent? mai putin de 800 ron, cat zicea ruxandra ca au prietenii ei, aia de nu-s titulari pe post. Si ei sunt cei care fac toate aplicatiile, ei isi bat capul cu studentii. Nu zic ca profesorul nu-si bate capul, are si el munca lui, si merita fiecare banut pentru ce face.
Sa imi intreb colegii laboranti, tehnicieni sau ingineri din personalul didactic auxiliar ce salarii au? Nu vreti, credeti-ma. Am plecat acum un an de pe post de inginer si aveam 610 ron net. Si nici un fel de spor, nimik. A, fac pregatire, da. La fire si fibre. Sa-i vezi pe studenti cum se inghesuie... Si in situatia asta e 70-80% din personalul universitatii, a doua ca marime din Iasi.
Iar activitatea nu se limiteaza la a merge la clasa si a face aplicatiile cu pricina. De la an la an, cei cu titlul mai mic de conferentiar primesc alte si alte discipline, uneori cate 6 discipline pe semestru, si pune draguta mana si invata o materie noua. Tot din acelasi domeniu, e drept, dar n-ai mai lucrat cu asta de pe vremea cand faceai facultatea. Si stau in scoala de la 7.30 - ca nu a facut nimeni orarul special pt mine, sa-mi pot duce copilul la gradi - pana la 17.30 de ma suna uneori educatoarea, daca n-am uitat cumva de copil, sa vin sa-l iau acasa. Si acasa continuam pregatirea continua, ca de, avem prestanta de cadre didactice in invatamantul universitar.
Ia mai lasati-ma in pace, ca m-am scarbit de atata polemica! De la guvernanti nu ma astept la nimic bun, dar tot e bine ca nu depinde salariul meu de al'de voi!

Gea, mami de Catinca-Ruxandra

pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maminuta spune:

In fiecare an aceeasi stire:"Profesorii ameninta sa faca greva in cazul in care statul nu aproba majorarea salariilor".
Eu ii inteleg pe profesori, sincer. Au viata grea. Adica stai 4-5 ore la munca si iei mai mult decat salariul minim pe economie pentru angajatii cu studii superioare . Bine-nteles ca ei vor o majorare a salariilor. Adica 20 de ore de munca pe saptamana istovesc orice om. Fraierii care iau banii astia pentru 8 ore de munca, treaba lor. Cine i-a pus sa nu faca modul pedagogic?
Ii inteleg pe profesorii care nu fac pregatiri. Profesori de sport, muzica, desen, religie si alte obiecte indispensabile elevului. Dar acestia nu sunt nici 10% din totalul de cadre didactice a Romaniei. Restul de 90% sunt profesori pe obiecte unde exista nevoie de pregatire suplimentara ( romana, matematica, fizica, chimie, istorie, geografie, franceza, engleza, samd ). Dar se baga si ei la greva. Daca tot exista sansa sa mai traga niste bani de la stat, de ce sa n-o faca? Chit ca majoritatea castiga mai mult din pregatiri decat salariul lunar. Neimpozabili? Copiii lor sunt scutiti de plata taxei la facultate pentru ca parintii sunt cadre didactice? Deh, bonusuri.
Nu vreau sa jignesc profesorii. Dar eu totusi vad slujba de profesor ca part-time. Maxim 6 ore pe zi, desi foarte putini profesori au 30 de ore de munca pe saptamana. Ceea ce inseamna ca au timp liber. Adica pot sa-si mai ia un part-time. Sau sa faca proiecte separate, sa castige bani si din altceva.
Nu toti pot fi bagati in aceeasi oala. Nu toti predau miserupistic la scoala pe ideea ca “daca elevul vrea sa afle mai mult sau sa inteleaga vine la pregatire”. Nu toti fac 2 pregatiri pe zi cu cate 3-4-5 elevi pe grupa. Dar cei care fac asta primesc acelasi salariu cu cei care o fac. Iar profesorii incompetenti ce pica examenul de titularizare, copiaza la el sau abia iau note de trecere primesc aceeasi marire salariala. Exista mai multe tipuri de profesori, cu exceptiile de rigoare in fiecare categorie. Profesori care se implica si in afara programului, profesori carora nu le pasa si fac minimul necesar, profesori foarte buni si profesori incompetenti. La ziua de salariu primesc aceeasi suma daca au acelasi grad. E corect?

In alte tari, in general in cele civilizate, profesorii au salarii mari si motivante. Se streseaza, educa elevii, ajuta pro-bono pe cei care nu inteleg. Dar si celelalte salarii sunt la fel de mari.

Sistemul este prost organizat de o conducere incompetenta. Nu zic ca profesorii nu merita salarii mai mari.

Dar ceilalti oameni care muncesc in aceasta tara si nu au posibilitatea sa faca greva anuala nu merita salarii mai mari?

Nu am facut aceste postari pentru a intra in polemica cu nimeni,nici nu lucrez in invatamint,pentru ca nu am considerat ca mi se potriveste(desi am modulul pedagogic si o pot face oricind) dar nu sunt de acord cu lamentarile astea ieftine facute de zona didactica,oricit de indreptatite ar fi ele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

eu am un job care presupune lucrul cu clientii...diverse tari, diverse companii, oameni mai tineri , oameni mai batrani , unii mai sociabili altii mai introvertiti....DAR in veci nu mi-as permite sa-mi fac clientul DROMADER si pe maica-sa IMBECILA....ii respect pe toti pentru ca sunt oamnii cu care lucrez chit ca pt unii fac munca benevola si nu castig un leu.

Imi pare rau sa vad cum discuta profesorii pe un forum public despre elevii lor si parintii lor, cu ce apelative li se adreseaza si dupa aia baga un PS la mesaj si zic ca eu sunt un profesor dedicat care isi face meseria din placere.

Ma repet ca sunt pentru marirea de 50% a salariilor si sunt convisa ca banii se gasesc dar poate ar tb sa va uitati si in curtea vostra ca numai despre dedicatie si abnegatie nu mi se pare ca discutam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diarux spune:

salutare din nou. (nu ma pot abtine, ce sa fac???)

DANITIN

Citat:
1. Citez dintr-o postare anterioara "Atunci nu va mai plangeti fratele meu ca toarsha 'tzatoare vrea cadouri de craciun, ca profu de nu stiu ce l-a batut pe golanul de copchil si asa mai departe. "

NIMENI nu-mi bate copilul fara sa raspunda in fata legii pentru asta, si ma doar-n 14 de ce salaru are. Nu are decat sa-si verse frustrarea in alta parte .... mi se pare o sa sugerezi macar asa ceva. cat despre cadoul de Craciun, il dau bucuroasa si de Pasi daca cel care-mi educa pruncul e OM.

Cred ca nu m-am facut inteleasa, iar faptul ca lipseste contextul e si mai aiurea. Deci eu ziceam asa: daca profesorii caspabili si interesati "sa plece daca nu le convine", atunci raman cei de alt gen, respectiv care isi bat elevii sau altele...In conditiile in care faci parte din categoria celor ce spun ca profii pot pleca daca nu le convine, esti de acord sa ramana cine vrea, chiar daca nu este capabil. Daca asta crezi, atunci sa nu te miri sau sa nu te scandalizezi cand se vor simit urmarile. Nu am afirmat ca e si normal asa ceva, dar asta se intampla, tocmai pentru ca nu a ramas in invatamant ca i-a placut, ci ca asa a fost cel mai bine.Sper ca de data asta m-am facut inteleasa.
In al doilea rand, in ce perioada a fost tatal tau profesor????ca nu cred ca facea ce se face acum. mai ales ca zici ca nu preda o materie la care se poate face pregatire. Acum ca sa obtii un concediu pe suma modica, ai nevoie de pile si sghpaga la sindicat.si chiar asa..nimeresti la draq in praznic...ma rog, nu intru in detalii ca asta e o alta poveste. Tocmai pentru ca nu preda o meterie cu pregatiri, stresul nu era atat de mare.Ai idee cat trebuie sa trag eu ca sa am promovabilitate 100%la examene????pentru asta va conta la salariu in masura in care va trebuie sa fim platiti dupa performante. ai idee cu ce fel de elevi lucrez eu???

Repet invitatia pentru doritori. Anytime. Asa i-am invitat si pe parintii elevilor mei nemultumiti de note. Sa vina la o ora si sa vada ce fa eu si ce face odorul.

CATALEfoarte de acord cu tine. Nici eu nu cred ca aceasta marire de 50% este foarte bien gandita. Este o masura si o manevra politica. La fel ca si ridicarea plafonului de medicamente compensat in farmacii si alte trasnai de le-au trecut prin cap deshteptilior de politicieni.

MAMINUTA se pare ca nu ai citit deloc cu atentie ce am scris. Toata lumea are impresia ca e asa de usor sa fii profesor...3-4 ore, apoi timp liber!!!Pai atunci de ce nu se fac toti profesori daca e asa de bine???????? Sper sa fie asa cum spui tu. astfel copilul meu nu va fi niciodata suparat ca nu imi fac timp sa petrec si cu el si stau numai cu nasul in treburile mele.Daca ar fi asa, de ce naiba ne mai revoltam in fiecare an????Of...daca ati sti care e realitatea dincolo de toate vorbele....Iar bagam pe toata lumea in aceeasi oala...

MARINA dar tu cum ai numi o astfel de mama care nu-si cunoaste copilul si nici nu vrea sa si-l cunoasca? Care nu are habar de ceea ce are el nevoie si il arunca doar la pregatire ca sa fie ea impacata ca a facut tot ce se poate pentru el????.Cum sa il dai nene la 5 pregatiri pesaptamana??/plus doua antrenamente la judo. Cand???O mama careia i-am spus ca isi surmeneaza copilul si ca nu are sens sa il mai trimita la pregatire la mine daca ea nu il supravegheaza acasa si nu ii este aproape???si ea imi raspunde: lasati, doamna, va rog eu mult sa il pregatiti in continuare. iar cand s-a adeverit esecul inevitabil al copilului...il pune pe el sa ma sune ca ea nu avea curaj.
"dromader" este un termen pe care nu vreau sa-l comentez aici pentru ca nu ai cum sa intelegi,dar nu a fost folosit niciodfata cu sens jignitor. Am gresit ca l-am dat fara context, asa ca esti indreptatita sa crezi ca e o ofensa.
Te rog mai citeste o data cu marte atentie mesajele mele si ai sa vezi ca nu am spus niciodata ce profesor merituos sunt si in niciun caz ca un PS. Dar stiu sigur ca muncesc de ma ia naiba si nu are nimeni dreptul sa ma judece fara sa ma cunoasca.Dupa cum vezi eu ma adresez direct celui cu care vorbesc, nu sunt o anonima, poti sa faci la fel.
Eu nu port pica nimanui, asa ca nu ma deranjeaza polemicile astea. As vrea doar sa se vada si my side of story.

O zi buna va doresc si un week-end cald.

Ruxandra,binecuvantata si Andrei Tudor

poezici pentru mamici si pepenasi

www.agonia.ro/index.php/author/0010820/index.html" target="_blank">poezii mai serioase

ANDREI TUDOR- minunea noastra -The Story

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miruta spune:

Ruxandra si Natasa .....

Miruta 5+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manon spune:

"Dar eu totusi vad slujba de profesor ca part-time"
maminuta, daca e o gluma...nu e buna!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manon spune:

bravo!! evident nu te incadrezi in categoria bipedelor cu fitze "fara acoperire". nimeni nu se poate adresa cuiva cu termenul care l-ar defini cel mai bine pentru ca : 1. nu poti fi sigur ca ai gasit exact cuvantul potrivit si 2. prea multa lume, uitandu-se in oglinda, vede doar ce vrea sa vada si nu ceea ce ar trebui. raman totusi la parerea (care mi se intareste pe zi ce trece) ca nu tot ce e biped e OM si nu orice cuvantatoare e neaparat INTELIGENTA si RESPONSABILA. sunt trista pentru aceste concluzii nascute din observarea realitatii dar tot ceea ce se intampla in jurul nostru ma determina sa-mi reevaluez anumite pareri...

Citat:
citat din mesajul lui Marina

eu am un job care presupune lucrul cu clientii...diverse tari, diverse companii, oameni mai tineri , oameni mai batrani , unii mai sociabili altii mai introvertiti....DAR in veci nu mi-as permite sa-mi fac clientul DROMADER si pe maica-sa IMBECILA....ii respect pe toti pentru ca sunt oamnii cu care lucrez chit ca pt unii fac munca benevola si nu castig un leu.

Imi pare rau sa vad cum discuta profesorii pe un forum public despre elevii lor si parintii lor, cu ce apelative li se adreseaza si dupa aia baga un PS la mesaj si zic ca eu sunt un profesor dedicat care isi face meseria din placere.

Ma repet ca sunt pentru marirea de 50% a salariilor si sunt convisa ca banii se gasesc dar poate ar tb sa va uitati si in curtea vostra ca numai despre dedicatie si abnegatie nu mi se pare ca discutam.

Marina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Daca cei cu adevarat capabili si pasionati de meseria de profesor nu s-ar carabani cu catel si purcel, fugind rupand pamantul, catre alte perspective, respectiv 10-12 ore pe zi de lucru in domeniul privat, poate cei care nu sunt in stare sa ia un 7 la titularizare nici nu s-ar mai prezenta la examene!
Daca ar fi mai putine uscaturi in invatamant, poate ca mai putini elevi s-ar comporta ca o turma scapata de sub control. O simpla cautare pe youtube, si o sa vedeti scene "live", filmate in scoli, cu elevi (sau eleve) care se bat, sau care bat pe vreunul mai mic, animalic, sau scene sexuale destul de explicite, si asa mai departe. De fapt, le vedem si la stiri, nu e nevoie de calculator ca sa le vedem...
Asta vara era plin internetul cu filmuletele profesoarei de franceza... Stiti cazul nu? Iar acum doua zile sau trei... am vazut cun un profesor tinea lectii despre sex oral, elevelor de clasa VIII...
Ma ingrozesc ca fetele mele ar ajunge in acest sistem. Ma ingrozesc!
E un minunat sistem in care statul se face ca plateste iar profesorii se fac ca muncesc, iar printre ei mai sunt cativa bezmetici (printre care si Ruxandra) care INCA isi mai fac meseria din pasiune!
Asta, cat o mai dura... Ca daca Ruxandra o sa ajunga, asa cum am ajuns eu, "la cutit" ca sa isi opereze corzile vocale, asta dupa 3 saptamani de spitalizare si tratament, si inca trei saptamani cu operatie si exercitii foniatrice, va zic eu ca il lasa naibii de invatamant cu toate avantajele lui de 20 de ore pe saptamana si 3 luni de concediu pe an, cum cred unii ca este...
Da' de ce m-am operat eu la gat?? Pai de bezmetica, de zel si zbatere, de ore suplimentare si "cerc" gratis tinut sambata cu cei ce dadeau bacalaureat la materia mea, ca deh, imi faceam meseria din pasiune si imi placea, era micul meu vis inca de prin clasa aV-a...
Ei, mi-a trecut pasiunea, nu de alta, dar trece prin stomac...

Aaa, sa va explic care e treaba cu banii platiti la grade... Taxa pentru sustinerea unui grad plus drumul (ca sa nu spun cazarea, ca examenele astea se dau numai in marile centre universitare) nu se amortizeaza in anii de pana la urmatorul grad pe care il dai...
Personal am cheltuit 2 milioane ca sa imi dau definitivatul (in 2000) si marirea a fost de 2 (DOI) lei lunar... Faceti si voi calculul, in cate luni imi amortizam examenul. Si asta fara sa fac si al doilea drum ca sa ridic certificatul... Am imputernicit pe cineva...

Anca mami de Eliza si Erika

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nonna76 spune:

Nu prea imi place cum se vorbeste despre profesori aici.
Sunt profesor ( sotzul, mama, tatal, cumnata tot profesori)si stiu ca o marire de 50% nu-i va face pe profesorii neseriosi mai seriosi, pe cei slabi, mai destepti, pe cei violenti mai linistiti si calmi. Dar stiu ca profesorii care sunt capabili si intradevar stiu ceva nu ar mai pleca asa repede din sistem . An de an colegi cu grade didactice date, bine pregatiti, pleaca ba in politie, ba la SRI, ba la pompieri ba in mediul privat. Si asta din cauza banilor.
Mie imi place ceea ce fac, intre elevi ma simt bine, si nu prea as vrea sa plec.

Dar nu e adevarat ca un profesor munceste doar 4-5 ore pe zi. Avem lectii de pregatit, avem de corectat teste, avem de pregatit examene.
Si in cele 4-5 ore in care sunt la clasa trebuie sa-mi fac treaba.Nu-mi beau cafeaua in timpul asta, nu stau pe net, nu vorbesc cu colegii, nu am timpi morti. In timpul asta 25 de perechi de ochi trebuie sa caut sa-i fac atenti la mine.De cele mai multe ori imi reuseste.
Poate spuneti ca nu toti fac asta. Dar eu fac asta si multi ca mine o fac.
Si pentru asta primesc doar 11 mil pe luna.Intreb si eu..o fi mult?
( nu eu am cerut marirea dar ma deranjeaza atita indirjire )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andruskandu spune:

Citat:
citat din mesajul lui sirimie

Eu cred ca ar fi fost corect sa mareasca doar salariile mici are profesorilor, nu si pe cele mari. Profesorii universitari au salarii foarte mari, de ce e nevoie sa le mareasca? In plus, ar trebui sa mareasca si salariile asistentilor, laborantilor, personalului auxiliar, care sint foarte mici in comparatie cu a altor bugetari.

O multime de parlamentari sint si profesori, nu cumva si-au marit lor salariile?

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Pai pentru cine crezi ca s-a votat legea? Pentru amaratii de profesori cu salarii de 1000-1300 lei?
Nuuuuu, pentru liota de profesori universitari din parlament, saracii...si ce repede s-au grabit sa voteze...

www.dropshots.com/andruskandu" target="_blank">PozeAndrei

Andreea lui Andreiut Puiut 11.06.2006

Mergi la inceput