despre salarii

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Stimata Maminuta, tocmai pentru a-mi putea face meseria cum trebuie si cum imi sta in datorie (dupa cum frumos scrii cu majuscule), am lasat invatamintul de stat pentru cel privat. Pentru ca si copilul meu vrea jucarii, hainute, mincare si a ne imagina ca cineva face voluntariat si isi sacrifica propriul copil de dragul copiilor altuia este o utopie. Dascalul din poeziile lui Goga mai exista doar in carti si foarte rar undeva prin creierul muntilor. E greu sa fii pasionat de ce faci dupa ce predai 6 ore/zi si mai faci si meditatii pentru a supravietui. Ca de cumparat carti si alte materiale nici nu mai poate fi vorba, dar multe pretentii mai au si profesorii astia, nu-i asa?

Ca sa-mi dau cu parere si despre marirea asta cu 50%, desi o sa vi se para paradoxal ce spun, este o prostie. Este o prostie nu pentru ca asta ar imbogati profesorii ci pentru ca se face pentru cistigarea unor voturi si fara a gindi nicio secunda ca asta va insemna inflatie si SCADEREA nivelului de trai. E simplu sa tiparesti bani ca pe urma sa ai un os se ros, dar tot noi vom simti pe pielea nostra masurile astea imbecilo- "heirupiste". Profesorii merita salarii cu mult mai mari decit cei doi lei pe care ii primesc in plus, dar nu asa se fac maririle si nenorocitii astia care ne conduc stiu ca asta va insemna haos, dar nu le pasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Mai, ce vorbiti voi de evaluari ale elevilor in functie de care sa fie platit profesorul? Asta nici daca s-ar vrea, nu s-ar putea face....
Dar eu nu pricep neam de ce bugetarii noastri s-au lasat asmutiti unii impotriva altora, in loc sa se duca peste legiuitorii nostri, ca tot erau acolo in piata cu protestele, si sa ii intrebe de la obraz... Nu le sta putin stramb sa arunce milioane de euro pe masini mereu si mereu noi, telefoane mereu si mereu noi si fel si fel de alte chestii, in schimb se tund cu 3 lei si mananca cu 4 la cantina lor de circuit inchis?? Ca in fond, o masa la gradinita costa 12 lei, de ce pe parlamentar l-ar costa cel putin tot atata?? Pai nu nene, astea trebuie sustinute, si de unde??
Din buzunarul prostilor ca mine, ca voi, fie bugetari fie nu....

Ca vor acuma 50%? Normal ca vor. Si eu vreau sa stau acasa cu copilul meu si am vrut 85%. Si normal ca toata lumea vrea, si foarte bine ca vrea, ca daca ar face mai des scandal, poate astora le-ar fi putin rusine sa mai defileze asa cum defileaza acuma.

Anca mami de Eliza si Erika

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriella1 spune:

nah,mie mi-a marit salaru' si nu-s profesor

www.hasthelargehadroncolliderdestroyedtheworldyet.com/" target="_blank">Acceleratorul de particule (LHC) a distrus deja lumea?
Gabriela

"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.

ajutati-l pe Bogdanel!
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=114245

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catale spune:

Ana Stroe, nu sunt cu capra vecinului, pentru ca nu lucrez la stat si nici macar in invatamant. Nici salariul meu nu ma multumeste, drept urmare lucrez si acasa cateva ore in fiecare seara (pana la 2-3 dimineata), inclusiv in weekend. Iar domeniul meu implica sa muncesc inclusiv de sarbatori si nu pot niciodata sa-mi iau mai mult de 10 zile consecutive de concediu. Si nu imi plateste nimeni ore suplimentare (unde am cartea de munca).
Decat sa asteptam sa faca altii pentru noi (lucruri drepte, nu contesta nimeni asta !), nu e mai bine sa incercam sa facem ceva pentru noi, ca nemultumirea sa fie mai mica ?

Si daca vorbim de profesori, poate si ei fac ceva in timpul lor liber, nu ? Eu imi aduc aminte ca aveam trei materii la care faceam meditatii. Sigur, nu toti predau o materie la care sa faci meditatii. Dar exista solutii probabil pentru fiecare materie... Sunt atatea cluburi si cercuri private pentru copii, unde profesorii se pot duce sa tina diverse ore sau cursuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriella1 spune:

io ma "duc"pe otv la Moculeasca.si aia e la fel de ambigua ca si salariile noastre

www.hasthelargehadroncolliderdestroyedtheworldyet.com/" target="_blank">Acceleratorul de particule (LHC) a distrus deja lumea?
Gabriela

"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.

ajutati-l pe Bogdanel!
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=114245

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Pfuaa, la asta nici macar nu m-am gandit ca se va intampla, sa sara celelalte categorii bugetare ca nu sunt de acord cu asta...ca nu merita profesorii sau alte balarii.

Initial ma gandeam sa intreb cine din domeniul privat e impotriva acestei cresteri, in conditiile in care sistemul de impozitare a ramas la fel, dar nu mai intreb nimic.

Din punctul meu de vedere, nici cu cei 50% nu s-a ajuns la salariile pe care ar fi trebuit sa le aiba profesorii.

A, si nu lucrez in invatamant (din fericire).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diarux spune:

pentru ca vad ca se impute treaba aici...iar ma bag....

Ne certam aiurea pentru ceva ce NU O SA PRIMIM niciodata!!!Cine crede ca profesorii vor primi 50% inseamna ca e un visator. nu sunt atatea legi votate care nu se aplica pentru ca nu sunt resurse si se amana, sau nu sunt norme de punere in practica. De exemplu, noi profesorii avem dreptul,dat prin lege, la 6 calatorii gratuite pe an cu trenul. Nu am primit niciodata aceste calatorii desi legea este. asa va fi si cu asta. Deci eu nu cred.
1. Eu nu am cerut bani niciodata de la stat si m-am descurcat cum am putut. desigur, me-am bucurat de cate ori a venit vb de o marire, desi in cazul salariului meu era vorba de 20 ron.Pe verificate.

2.am 2 prieteni foate buni debutanti in invatamant. sot si sotie, ea este insarcinata, casa nu au, titulari nu sunt pentru ca "nu sunt posturi", sunt rezervate pentru pensionari, ca pensia lor nu le permite sa stea acasa si sa aiba grija de nepoti. Cat au salariu???800 ron. cat inseamna 50%???inca 400 roni. 12 milioane e mult?????

3. eu am 13 milioane cu dirigentie, cu grade date si bani cheltuiti ca sa le dau, ca asa e sistemul (a nu se citi shpaga). rata la banca pt un apartament cu 2 camere este 14 milioane. Imi permit???desigur ca nu. Cat ar insemna 50%????sa zicem 20 milioane. e muuult??? O fi....

4. Meditatiile de cele mai multe ori sunt un MARE MOFT!!!!! de obicei al parintilor. Eu am avut un baietel la pregatire in clasa a 8a acum vreo 3 ani. Lenes tare baiatul, mama il daduse la prega pentru ca nu il putea determina ea sa invete acasa. Buuuun..Fusese elev de al meu in clasa a 5a , intre timp am plecat de la scoala respectiva. Adik cum nu poti sa-l faci sa invete?ce fel de autoritate ai in fata copilului tau????Bun, sa zicem ca inteleg...Nu e timp sa il supraveghezi, ok. dar baiatul meu facea pregatire asa: la mate 2 profesori, unul la algebra si unul la geometrie, la engleza, desi avea examen pentru liceu si nu ii trebuie engleza deocamdata, 2 antrenamente la judo si ma intreaba mama imbecila daca nu cred ca ar trebui sa ii mai gaseasca un profesor si la romana, adik unul pentru literatura si unul pentru gramatica.Femeie! copilu' asta are o varsta, trebuie sa se mai joace, sa mai respire, normal ca venea la prega parca era batut. Altii voiau prega din clasa a 5 a. Ce sa ii fac dom'le la prega? ce predau la clasa e foarte suficient.De ce sa il mai omor cu 2 ore de prega. de aia sunt temele pentru acasa si de aia sunt manuale. trebuie sa mai puna mana si pe astea. Dar lumea s-a invatat tare comoda. E mai usor sa il dai la pregatire decat sa stai tu parinte langa el si sa ii arati, sa ii explici sau sa inveti langa el. Personal nu sunt de acord cu asta...dar daca parintele vrea...
O alta categorie sunt elevii mei de a 12 a de la liceu. fiind liceu sportiv, 4 ani de zile nu fac mai nimic , pe motiv ca au antrenamente. si se trezesc intr-a 12 ca nu au habar. Atunci baga bani in meditatii la greu si nu mai fac fatza deloc. Deci cam asta e cu meditatiile. nu mai munceste nimeni acasa singur, trebuie ajutat. Am mai avut de astia care credeau ca daca dau banul si stau 2 ore cu fundul pe scaun iau examenul fara niciun efort. Si ma intreaba :"da cum? nu dictati nimic azi???"Pai ei de aia fac pregatire? ca sa dictez? nu ai carti acasa ? sa-ti dicteze sora, mama, tata etc. Eu il intreb despre subiectul operei, il pun sa gandeasca...il pun sa-si exprime parerea ca aici e tragedie la examene si nu numai. asta inseamna pregatire, sa-ti deschid ochii putin, nu sa-ti dictez. da parintii acasa se uita pe caiet. CE? numai atat ai scris la prega azi???Pe ce dau eu banii.
Desigur e bine cand iti intra un banutz in buzunar, dar iti iese pe ochi!!!Pentru mine cele 2 ore sunt munca efectiva si un consum intelectual tare mare. Trebuie sa gasesc calea sa il fac pe dromader sa priceapa ca el acasa nu mai face nik pana vine iar la mine.si cu cat sunt mai multi (de obicei 3) cu atat e mai greu ca trebuie sa priceapa toti si trebuie sa verifici daca au inteles si tot asa...ma rog, cred ca v-am plictisit...

eheheeeeei, daca as avea timp si voi daca ati avea chef...multe v-as mai povesti. Ca la astea sunt si eu ca Florin Piersic.

CATALE asa vorbesti de timp liber de zici ca profesorii chiar nu au ce face! daca ai vedea cate dobitocenii trebuie sa facem intre timp ti-ai pune mainile in cap. ce cluburi? ce cursuri? cine te plateste pentru asta???tare as vrea sa ma cunosti si sa vezi ce usor e!

MARINA ne-au invatat multe la "scoala asta de profesori"cum ii zici tu.Eu am muncit tare mult sa stii. si "pe cinstite" am ajuns unde sunt. Nu stiu de ce trebuie sa generalizam mereu...Eu n-am jignit pe nimeni.dupa cum vezi, eu am dat exemple concrete, am acceptat ca sunt si altfel de profesori. daca vom continua asa cu vorbe grele, mai ales ca moderator...nu stiu daca se ajunge undeva cu discutia asta.

MAMINUTA ai idee despre ce vorbesti?
hai sa-ti explic. eu , la liceu cu program sportiv.elevi care sunt preocupati de sport nu de scoala. Eu fac alfabetizare cu ei de cele mai multe ori. deci nu am cum sa obtin performanta. dar muncesc dublu pentru ca trebuie sa le fac fise de lucru, ei nu isi iau manuale, caiete, nu mai spun de teme pentru acasa, nu fac nimic. deci eu muncesc ca sa ii aduc pe linia de plutire sa isi ia un examen. Altii au licee teoretice unde majoritate elevilor au ceva mai mult in cap si care fac lectia singuri. adik profu' arunca pastila si de obicei lectia merge struna pentru ca are cu cine discuta. Bun, eu ce vina am ca sunt la un altfel de liceu? cum ma poti evalua dupa rezultate pe mine? In conditiile in care inca mai sunt clase cu 28 de elevi sau 32 cat am avut anul trecut eu o clasa. deci????

Ruxandra,binecuvantata si Andrei Tudor

poezici pentru mamici si pepenasi

www.agonia.ro/index.php/author/0010820/index.html" target="_blank">poezii mai serioase

ANDREI TUDOR- minunea noastra -The Story

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lia popescu spune:

citez din Carla
"Eu consider ca orice om capabil, daca nu-i convine un loc de munca isi gaseste altul care sa corespunda standardelor sale, nu-i convine in invatamat- pleaca, poate daca va fi criza de personal atunci se vor mari salariile corespunzator sa atraga omul...acum toti se inghesuie in invatamat, este un loc caldut si sigur..."

Super solutia!!! Si ce facem noi nefericitele care avem copii la scoala? II tinem acasa si predam singuri materiile la care nu au profesori, pana cand vine vremea sa constientizeze guvernul ca este criza si sa aduca profesori din Bangladesh??
Deja exista criza de personal in invatamant - sunt o multime de posturi vacante in mediul rural, ba chiar si in Bucuresti. Daca va uitati cu ce note se iau posturile va cruciti...sunt din ce in ce mai putini profesori cu adevarat buni, iar din astia unii raman ca sunt pasionati, ceilalti pleaca spre zari mai luminoase si meserii mai banoase.
Normal ca unii fac meditatii sa-si mai rotunjeasca veniturile, dar o fac pe timpul si nervii lor. In mod normal ar trebui ca in acel timp sa se relaxeze sau sa se perfectioneze profesional. Iar... a spune ca invatamantul este un loc caldut... mi se pare aberant. Stresul determinat de zgomot, raspunderea pe care o porti pt toate nazbatiile copiilor sunt departe de a avea efect relaxant...
Apoi... nu pot sa cred ca sunt parinti care sa vaicaresc ca dau bani la fondul scolii - pai unde merg banii aceia, nu la copii dvs? De ex la scoala unde invata copilul meu s-au pus aparate de aer conditionat in toate clasele, nu numai in cancelarie... Pentru 25 ron de copil, cred ca este acceptabil, nu?
Diarux, sper ca profesorii ca tine sa nu se reorienteze, dupa cum sunt sfatuiti, catre alte ocupatii si mai sper ca al meu copil sa apuce sa termine scoala inainte de a se pensiona profesorii mai vechi care nu se pot reprofila din cauza varstei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danitin spune:

Nu am nimic cu profesorii. Tatal meu a lucrat toata viata in invatamant, a facut naveta 20 de ani, din care multi cu bicicleta ... ca nu erau bani de benzina. Dar ...

1. Citez dintr-o postare anterioara "Atunci nu va mai plangeti fratele meu ca toarsha 'tzatoare vrea cadouri de craciun, ca profu de nu stiu ce l-a batut pe golanul de copchil si asa mai departe. "

NIMENI nu-mi bate copilul fara sa raspunda in fata legii pentru asta, si ma doar-n 14 de ce salaru are. Nu are decat sa-si verse frustrarea in alta parte .... mi se pare o sa sugerezi macar asa ceva. cat despre cadoul de Craciun, il dau bucuroasa si de Pasi daca cel care-mi educa pruncul e OM.

2.La gradi unde e fica-mea sunt doar educatoare foarte tinere, in primul an de meserie. Si sunt superbe, din toate punctele de vedere. Am vb cu alti parinti care spuneau, ca, in anii anteriori erau educatoare cu state vechi de plata in invatmant care "s-au retras" ca nu castigau destul. Si erau un dezastru, nervoase si vesnic cu fumuri ... plus cu pretentii necamuflate de cadouri si alte avantaje. Pai atunci mi se pare mai ok ca s-au dus in calea lor. cel putin fetele astea tinere, chiar dac nu au "experienta" au imens de multa bunavointa.

3. Tatal meu a avut mereu un salariu mic ... raportat la altele. dar ... 3 luni pe an era in concediu, ca chestia cu pregatirea planului pe anu urmator era vrajeala, nu avea o specializare in care sa dea meditatii si, din nou, dar ... ani de zile si-a facut " concediul" la mare, la navodari, unde pe osuma modica mergeam si eu si maica-mea.

Asa ca, in invatamant, ca peste tot, avantaje si dezavantaje, uscaturi si oameni....

Mamica de spiridus

"Nu inteleg cum o femeie poate iesi din casa nearanjata - e o lipsa de politete. Si nu poti sti niciodata, poate chiar aceea este ziua in care-ti intilnesti destinul. Iar in fata destinului trebuie sa apari cit poti tu de frumoasa."
Coco Chanel

NOI

Spiridusul meu drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catale spune:

Peste putin timp copilul meu va intra la scoala si mi-e groaza ca unii profesori nu stiu nici sa scrie corect. La educatoare, deja m-am convins din foile cu cantece si poezii pe care le primesc acasa. Ideea e ca si eu imi doresc salarii mari pentru profesori, ca sa existe competitivitate. Poate se intorc in invatamant cei care au ales salarii mai mari.
DAAAAR cum eu voi ramane cu visele, probabil ca si Guvernul va da o ordonanta de urgenta care sa anuleze efectele legii. Daca deputatii votau in loc de 50% sa zicem 20%, poate chiar ati fi castigat acei 20%. Insa deh, manevre politice, pisica moarta a fost pasata la Base. Sa vedem daca inghite galusca sau cum isi numara voturile, +/-profesori... Sa nu uitam ca a fost o lege votata in unanimitate... Adomnitei n-a fost nici pe departe singurul penelist... Iar partidul stie mereu ce se voteaza.
O marire in lant cu 50% (in termeni reali cred ca 20-30%)duce la marirea implicita a salariului minim si a punctului de pensie, ceea ce duce si la marirea salariilor din privat si se vad efectele in preturi, inflatie, curs, deficit si chiar taxe, ca se mai termina si campania asta si vine factura.

Mergi la inceput