Copii din 1995-1998(24)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns agho spune:

Azi am lenevit in prima parte, m-am odihnit de-a binelea, activitatile casnice le-am prestat dupa-amiaza.
Sotul a fost la mama, a scos-o din spital, (noi nu i-am spus despre And.) a dus-o acasa, apoi in vizita la o matusa, apoi prin piata dupa varza pt. murat... In seara asta s-a intors in Buc.

In alta ordine de idei, am gasit solutia, cu o singura mana, totusi And. isi poate face temele pe computer. Si azi si-a lucrat temele pt. pregatirea de la romana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Salutare mamicutze!

In primul rind la multzi ani fercitzi si sanatosi tuturor sarbatoritzilor din ultimul timp!Sa avetzi parte de tot ce-i mai bun !

In al doilea rind desi am promis ca intru si va scriu fiecareia cu aliniatin saptamina mea libera ,nu am mai reusit iar apoi o serie de lucruri aici pe forum mi-au creeat o mare stare de lehamite(asta ca tot spuna Sanca cit de bine e pe forum)iar eu in naivitatea mea forumistica am incercat sa fac ceva!Ma rog,asta este cind esti mai revolutzionar!

Tzin sa va felicit pentru rezultatele bune si foarte bune obtzinute la scoala,Flower esti sigura ca al tau copil e clasa a Va,ca dupa ce fac ei la lb.romana mie mi se pare ca e mult mai mare!Si mie mi-e mila de Alex ,draga Ana,si mi se pare cam nedreapta profa lui de mate!

Agho eu te intzeleg foarte bine cu Andrei al tau pentru ca si Andrei al meu e cam la fel,la noi abia acum(deci dupa un an si ceva) au inceput incet si timid sa se vada rezultatele la invatzatura.Multa sanatate si sa se vindece repede minutza!

Ana si mQQm,ce emotzionant cu primii fiori,la noi deocamdata nu se intrevede nimic!

Sanca ma bucur ca Eliot al tau are asa rezultate bune la engleza,uite mey vezi ce copil bun ai!Deci pleci in Romania de Craciun?Sa te gindesti si la mine cind maninci un cirnat proaspat facut!

Andra tu esti ca de obicei o super wommen,eu habar n-am cum te descurci tu si cu munca si cu casa si cu trei copii!Toata admiratzia mea!

Mihaela,ma bucur de progresele facute ai sa vezi ca avind contact cu suedezii,totul va merge mai repede iar bariera asta lingvistica va disparea!Eu vorbeam intotdeauna in colectivitate chiar daca uneori exprimarea nu era tocmai corecta,important este sa ai contact cu ei!Despre Diana ce sa-tzi spun,am mai auzit mamici de fete care se "pling"de aceasi problema deci...o fi ceva specific fetelor!La baietzi le scotzi vorbele cu clestele iar la fete...e invers!

Mihaela rock,deci Tatiana ta are ginduri "suedeze",bravo ei,iar Mihai e gelos pe relatzia ta cu ea!Greu de rezolvat aceasta problema,si cred ca pina nu vor trece de virsta asta nu vor intzelege!

Mikki,ma bucur ca acum starea ta de sanatate e ok,multa sanatate si succes la examene!

Alma,ai terminat scoala de soferi?

Viviana bine ai venit si felicitari pentru acomodarea rapida si notele super!

Katy vad ca nici ea n-a mai aparut de mult timp,sper ca si la voi toata lumea e bine!

Cred ca n-am scapat pe cineva,daca da imi cer scuze ca n-a fost cu intentzie!

Noi suntem bine, sanatosi ,cu toane ca sa zic asa,adica cind suntem tare dragastosi,cind ne "tuna si fulgera"dar trecem noi si este asta!

Dana

Mergi la inceput

[b]andacos[/s], vai ce bucurie! de cand n-ai mai scris tu atat de mult si-acum ai avut cate-o vorba buna pt. fiecare!
Nu stiu pe unde sau pe ce subiecte din forum ai bantuit, insa eu ma bucur c-ai revenit printre noi si poate faci bine si lasi "revolutiile".
Multa bafta, mult succes la scoala lui Andrei al tau si sa mai scrii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Dana, ce ma bucur ca ai scris si la noi . Din pacate ai vazut ce si cum e pe forum, eu demult am zis ca nu imi mai bag nasul, dar cateodata nici eu nu ma pot abtine...apoi mai iau cate o pauza, nici nu mai citesc subiectele care stiu ca sunt de asa natura si imi trece...
Felicitari pentru Andrei, ma bucur ca incep sa se vada rezultate.
Multumesc de gandurile bune.

agho, mQQm...stiu ca fetele sunt vorbarete si normal ca Diana nu vb cu peretii si ca sunt multi copii in vizor pentru asta. Am mai lamurit cu Diana problema, am aflat motivele pentru care mereu povesteste...am discutat cu ea cum sa faca si sper sa fie mai bine.
Eu asa timida cum eram in liceu, am fost scoasa pe coridor impreuna cu colegul de langa mine(o mutase pe o alta colega de langa mine pentru ca povesteam si l-au mutat pe colegul acesta, fara succces insa ) pentru ca povesteam intr-una. Asa ca nu ma mir de Diana, ca ea nici macar nu e timida....

agho, cum mai e Andrei? Cat trebuie sa stea cu gipsul? Succes la sedinta cu parintii .
Ai primit e-mailul meu? L-am trimis de cateva zile.

O duminica frumoasa la toate!

vorbe de copil...

Hobby

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

Mergi la inceput

Mihaela, pana miercuri la sedinta mai e timp. Multumesc! Da, am citit acum, am scris, incercam sa facem cumva sa rezolvam. We placut! Ce-a mai ramas din el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mhldvrc spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Mihaela rock,deci Tatiana ta are ginduri "suedeze",bravo ei,iar Mihai e gelos pe relatzia ta cu ea!Greu de rezolvat aceasta problema,si cred ca pina nu vor trece de virsta asta nu vor intzelege!
Dana

Cat de cat, pot spune c-am rezolvat-o . Desi pot spune ca-mi este greu sa-mi impart weekend-ul intre bucatarie, plimbare,role, etc.. cu Mihai&comp. si alte probleme ce se mai ivesc .

si
Mihaela(25.04.1962) Tatiana(20.09.1991) Mihai(1.08.1995)
FOTOmhldvrcBrasov2008

Mergi la inceput

Happy Monday!!!
Astazi e grva la scoala , sunt de acord cu cererile profesorilor , dar n-as vrea sa recupereze in weekend , sa lase copiii-n pace, n-au nici o vina daca cei de la guvernare nu se inteleg intre ei . Puteau macar sa-i anunte de vineri, dormeau si ei mai mult. Pe cei de la Tatiana i-a trimis acasa(m-a sunat), la Mihai stau degeaba la scoala, macar daca-i lasau sa plece, ce sa mai zic .

si
FOTOmhldvrcBrasov2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flower-power spune:

Happy Monday ,

sper ca nu m-ati dat disparuta ,de doo ori am inceput in we dar a intervenit cate ceva si n-am reusit sa si postez .

Noi ne-am distrat de minune la Halloween ,profesoara de engl care a organizat totul e o super tipa ,foarte implicata ,apropiata de copii si ei simt asta ,nu e sub nici o forma genul care se bate pe burta cu elevii ,stie cand sa glumeasca cu ei cand trebuie sa-i mobilizeze .Intr-un cuvant chiar mi-a placut de dansa .A aparut si dirigintele la un momentdat ,(in costum de denim ,asta probabil era costumatia lui ,dat fiind ca de obicei vine numai la costum ).

Apropos de fluturasi si infatuari specifice varstei ,cred ca pluteste ceva in aer (Dedi ,Alex ...)si nici macar nu-i primavara , de fro saptamana aud zilnic ,Silvia-n sus ,Silvia-n jos ,"ce bine mami ca mi-ai amintit ca am fost impreuna la gradinita (au fost pt scurt timp ,si n-o prea mai tinea minte),ce frumos se poarta cu mine ,cred ca ma place " Aoleo ...,nu stiu cum sa fac sa mai uite ,ar vorbi ore in sir de ea .Il las in pace ma gandesc cc ca altfel nu fac decat sa amplific

Miha
,bravo pt integrare ,ce bine ca ai fost invitata la petrecere si ca te-ai dus .Bine ca ai intalnit-o si tipa care a trecut oarecum prin ce treci si te poate ajuta cu sfaturi .Ce e aia vicariat ??
Felicitari pt rezultatele Dianei ,intr-adevar remarcabil (daca la nivel scolar cerintele sunt in general lejere )pt invatarea limbii atat de repede si de bine .
Cat despre cozonaci ,sigur iti vor iesi ,ce nelamuriri mai ai sau daca ai uitat ceva nu trebuie decat sa intrebi

Miha ,s-a taiat bine rulada ?Mie de asta-mi era cam teama ,plus ca ei se cunosc de prea putin timp ,nu stiu daca ar fi mancat ceva facut in casa ...Stii cum sunt copiii din ziua de azi ...Si nu m-am inselat prea tare .Ma refer la grupul aferent probabil fiecarei clase in parte de fitzoase .Lucrand cu copiii atata amar de timp nu ma mai surprind prea multe ...insa chiar sunt unii dintre ei care nu au nici o urma de respect ,de ...Vorbeau in acelasi timp cu profesoara ,in timp ce in fata clasei se facea o ultima repetitie ,ele dadusera iama in bufetul incropit pe doua banci ,pur si simplu nu le interesa ce avea de spus femeia aia acolo .Plus rautatile ,frustrarile ,complexele .Noroc cc ca-s doar vreo 4 ,sper sa piara pe limba lor .Pe acestea le asimilez eu celor care ,daca va amintiti anul trecut au slutit-o si ars-o cu tigara pe fata de la sc lui Robert .Fac frumos in fata profesorilor si in general a adultilor si cand sunt intre ei se transforma din heruvimi in ....

Agho ,ce ar fi de comentat ,aceste lucruri se intampla ,ei(copiii) le resimt ,chiar si noi ca parinti ,desi unii prefera sa-si zica cc cum ca ai lor copii fabuleaza ,dar prin faptul ca noi ca parinti preferam sa lasam lucrurile cum sunt ,nu trebuie sa ne mai mire ca aceste lucruri se perpetueaza si uneori se agraveaza .Cand au facut notele (arbitrariul)atat de importante ,din ce in ce mai importante (la inceput erau fifty-fifty cu examul)acum sunt 100%,ca si tezele tot note sunt ,nu au facut decat sa dea nastere abuzurilor ,sa le incurajeze .Acum ,se pare ca le place atat de mult ce au reusit ,incat vor sa extinda sistemul si pt admiterea la facultate ...Iar intre timp parintii,spectatori uimiti ,plang unul pe umarul altuia sau iata pe forum .

Ana
,nervi tari si sustine-l pe Alex ,e f greu sa fii parinte pe la noi lately !Dar le-om duce toate ,mai cu tact ,mai cu pus punctul pe i.Sa va spun ce s-a gandit dirigintele sa ne spuna noua parintilor in toiul distractiei copiilor :Notele la ultimile testari sunt destul de slabe ...In general ...De ce oare nu ma mira ?Vreau sa va spun ca i-am spus frontal (cu zambetul pe buze )ca nici eu nu eram in stare sa gasesc mai mult de 6-7 din familia lexicala a lui "primavara" daramite 10.Eram pe punctul de a-i spune ca poate isi doreste ca in loc de copiii astia pe care ni-i tot lauda la sedinta ,triati si super testati ,sa-i vina la liceu cei de la tzara unde notele se pun mult mai relaxat ,poate si-i doreste mai mult pe aceia .Cu proxima ocazie o sa-l intreb .

Dana ,Te-ai tinut de cuvant si ai revenit cu vesti .Se vede ca ne citesti esti tare bine informata .Te asteptam sa fii mai activa in randurile noastre .

Viviana ,saracii copii ,sistemul asta e de toata jalea ,stiu ca in capitala se formase o asociatie a parintilor care se luptau ca notele sa nu mai constituie o atat de mare pondere ,tare bine era pe vremea noastra cu examenul (n-as fi crezut sa ajung sa-l regret)dar iata ...Si mie imi e mila de al meu copil ca in we in loc sa aiba ceva timp de relaxare, invata la 10-12 materii .

Anca
, sa ne spui cum a fost la scoala

The most beautiful thing in life is LIFE itself

Mara mami de Tibi-Mares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Happy Monday!!!!

Eu ma pregatesc de scoli, dar mai am putin timp si la net...

mara, multumesc si tie!
Ma bucur ca s-au distrat copiii la petrecere, e bine ca au o profesoara implicata si cu daruire catre copii. E normal sa o placa si ei. Cat despre dirig, ce sa spun....
Imi cer scuze, ma trezesc si eu ca traduc cuvintele din suedeza care nu au un coresondent in romana asa direct. Daca traduc cuvantul inseamna inlocuitor. Practic persoanele care vicariaza, inlocuiesc pe cineva care e in concediu de odihna sau in concediu de boala. Vicariatul se practica aici foarte des. Sunt persoane care nu au primit din diverse motive un loc de munca definitiv. Atunci au posibilitatea de a-si depune dosarul de vicariat la Fortele de Munca. In momentul in care cineva anunta ca e bolnav, sau intra in concediu de odihna, firma respectiva anunta Fortele de Munca ccc ca au nevoie de o persoana care sa-l inlocuiasca pe cel care lipseste. Vicariatul se poarta si in perioadele de sarbatori cand lumea pleaca in vacante.

Diana e fericita, are bicicleta ei inapoi in sfarsit. Vecinul impreuna cu Ovi au reusit si i-au dat jos lacatul vechi de pe bicicleta(va spuneam ca nu am mai gasit cheia dupa vacanta de vara) si saptamana asta merge cu bicicleta la scoala. Ieri tzopaia in sus de fericire! A mai luat ocazional bicicleta lui Ovi, dar ii era prea mare (ea nu s-a plans, chiar ii placea asa), ne era frica sa o lasam sa faca cu ea un drum mai lung...

Cam atat de la noi, sa aveti o saptamana frumoasa!

vorbe de copil...

Hobby

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui flower-power

Happy Monday
Miha ,s-a taiat bine rulada ?Mie de asta-mi era cam teama ,plus ca ei se cunosc de prea putin timp ,nu stiu daca ar fi mancat ceva facut in casa ...
Da a iesit buna si s-a taiat si foarte bine, dar am dat gres cu un singur lucru, n-am tinut cont ca la scoala este foarte cald . La rulada asta este nevoie de frigider .
Citat:
Cand au facut notele (arbitrariul)atat de importante ,din ce in ce mai importante (la inceput erau fifty-fifty cu examul)acum sunt 100%,ca si tezele tot note sunt ,nu au facut decat sa dea nastere abuzurilor ,sa le incurajeze .Acum ,se pare ca le place atat de mult ce au reusit ,incat vor sa extinda sistemul si pt admiterea la facultate ...Iar intre timp parintii,spectatori uimiti ,plang unul pe umarul altuia sau iata pe forum .

Se face asa si la Universitate(Istorie, acolo m-am interesat si stiu), din punctul meu de vedere e o mare tampenie ("nu mai aveam studenti, eram singura facultate la care se mai da examen"), asa ni s-a spus zilele trecute .
Citat:

notele sa nu mai constituie o atat de mare pondere ,tare bine era pe vremea noastra cu examenul (n-as fi crezut sa ajung sa-l regret)dar iata ...Si mie imi e mila de al meu copil ca in we in loc sa aiba ceva timp de relaxare, invata la 10-12 materii .

Sunt de acord cu tine, si eu sustin examenul .

si
FOTOmhldvrcBrasov2008

Mergi la inceput