Copii din 1995-1998(24)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

'Neata dragelor....

Miha rock
,ce sa mai zic?Si eu i-am spus lui Alexandru ca trebuie sa invete pentru el,nu pentru nota,insa sunt asa de indoctrinati cu chestia cu notele pentru o scoala mai buna pe viitor,ca exact cum zici copiii astia invata pentru nota,adica pe o ureche intra si pe cealalta iese.Nu e corect!Bunaoara a luat ,cred ca am mai scris,un 8 la biologie...bay frate,ziceai ca-i apocalipsa,mai avea putin si plangea de ciuda si cum mi-s zloboda la gura am urlat la el si i-am zis sa-si bage beep-ul in ea de biologie,ca nu conteaza 8-ul ala,ca e nota buna si nu-i un capat de lume....Parca as fi pus mai mult gaz pe foc,asa s-a suparat ca i se strica media si el vrea la Moisil,nu la constructii...f***-i mama lui de Moisil...!!!Asa am niste draci pe chestia asta...nu poti sa crezi.Sistem de rahat,de sters creiere de copii si de furat copilaria.

Mihaela...ce frumos scris tu acolo despre tot ce se petrece si nici nu ai idee ce ma bucur pentru voi,pentru tine...Bravo,de mii de ori bravo!Minunat,extraordinar!Nici ca se putea mai bine.Tine-o tot asa!

Viviana...n-o mai scoatem usor la capat cu notele astea...cumplit.Exact ce scriam si Mijaelei rock mai sus...

Fetelor,va doresc un week end super fain si sa auzim numai de bine!

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Album pi casa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mhldvrc spune:

Buna dimineata!!!
Mihaela, felicitari!! Te descurci foarte bine cu scoala, voluntariatul, treburi in casa, etc.. Nu stiu daca as face fata .
off topic
Este grea suedeza, se poate invata in romania? Fata mea a-nebunit de tot . A aflat ca cea mai buna specializare in arheologie se face in Suedia si-acolo face, dar vrea sa stie limba("sa nu pierd un an degeaba").
on topic
Mara, am facut rulada, este foarte usor. Am adugat niste vanilie si rom in siropul pt biscuiti, iar in crema de unt cateva picaturi de lamaie(mi s-a parut gretoasa, fara lamaie).
Agho, ai mare dreptate! Daca n-as sta cu el, s-ar alege praful. Acum nu stiu cum e mai bine , sa merg la servici sau sa mai stau 2ani acasa pentru Mihai. Imi toc creierii de ceva timp si n-am ajuns inca la un rezultat concret. Toate se sparg in capul meu .
Ana, la mine-i tocmai invers, eu cer note mari si el tipa la mine ("da ce vrei sa tocesc?").
Cum o fi, o fi, mai am un an in afara de asta si scap de stres pentru un timp .

si
Mihaela(25.04.1962) Tatiana(20.09.1991) Mihai(1.08.1995)
FOTOmhldvrcBrasov2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

mQQm, . Eram inca pe net cand am vazut mesajul tau, de asta am fost asa rapida. Nici o problema, cum spuneam e bine sa discutam orice problema. Eu ma gandeam ca as putea modifica si dupa datele de nastere numai, fara sa tin cont de anii de nastere. Si eu tot ce spui tu caut in lista . , n-ai de ce sa-ti ceri scuze...

Ana-Maria multumesc, pupici la toti!

Mihaela, off topic . Daca sotul meu a invatat la 40 de ani suedeza in Romania, sunt sigura ca si Tatiana poate. Are atuul tineretii, stii cum sunt ca niste "sugative" la varsta lor. Apoi sunteti in Bucuresti, alt avantaj. Sunt cursuri de suedeza, cauta pe net. Ovi facea "naveta" sambata de sambata la Cj, 400 de km pentru cursul de suedeza, pentru ore. Iar daca stie engleza, e inca un avantaj. Sunt multe cuvinte imprumutate din engleza, iar gramatica suedeza e preluata de la limba engleza. Nu e greu. Insa in Suedia sunt si cursuri in limba engleza, cautati pe net. Se poate studia cred destul de mult in engleza, acuma nu stiu ce studii, e drept. Stiu insa ca la facultate e nevoie de un anumit nivel de suedeza, nu stiu daca in Ro se ajunge acolo. Dar e extraordinar daca va invata cat poate de mult in Ro si apoi va aprofunda aici. Cursurile in Suedia sunt gratuite, la orice nivel. Facultatea o poate incepe cu materiile la care nu are nevoie de suedeza la "nivel inalt" si poate invata in paralel suedeza(cred eu). Este si un test de genul IELTS in engleza(sper ca am scris bine) pentru suedeza si cu acela e sigur ca poate face facultatea, fara alte atestate. Adevarul e ca nu prea stiu multe despre asta, iar ce stiu, stiu de la o colega rusoaica al carei baiat a invatat singur acasa suedeza si apoi a dat examenul similar IELTS in suedeza si acum e student in Stockholm. Daca vrei amanunte, am sa o intreb. Daca mai ai intrebari, cu mare placere.

Si acum sa va spun despre Diana. Am avut azi intalnirea semestriala cu ea-Diana, profa si eu. Cum va spuneam, profa e noua, credeam ca nu a avut timp sa stie tare multe despre copii. Insa am fost foarte uimita sa aud cat de multe stie despre Diana, mi-a laudat-o si a laudat-o(cum va spuneam totul a decurs in prezenta copilului). Mi-a spus ca Diana vb foarte bine si fara pic de accent suedeza, ca uneori uita ca ea nu este suedeza , ca scrie extraordinar de corect si de frumos(ca exprimare), surprinzator din nou. In toamna cand a inceput scoala, cei 3 copii emigranti din clasa ei au dat un test la suedeza pentru ca sa vada care din ei au nevoie de ajutor, iar Diana a facut totul bine. Mi-a spus si acum profesoara ca Diana n-a primit ajutor pentru suedeza, pentru ca nu are nevoie. Ceea ce e problema cu ea-a fost intrebarea pe care profa i-a pus-o ei si ea a recunoscut-este ca vb in ore , prea tare si prea mult. Asa ca asta este "tinta" pe care trebuie sa lucram semestrul asta si urmatorul, pana la intalnirea din primavara: eu sa o intreb acasa si sa-i amintesc sa nu vb in ore, Diana sa se straduiasca sa nu vb. si profa sa-i atraga atentia cand vb. Aici se merge pe conlucrarea stransa elev-parinte-profesor pentru orice problema. Daca anul trecut proful a scris ca Diana trebuie sa citeasca si sa scrie in suedeza, pentru ca exprimarea ei nu este chiar buna, acum am un copil obraznic . Nu, aici nu e considerat asa, dar profa i-a spus ca ii deranjeaza pe altii si apoi pe ea, ca nu se poate concentra nici Diana la ore daca vorbeste. In rest a zis ca totul e OK, la mate e foarte buna, asta am subliniat ca e datorita invatamantului romanesc, inca...pentru ca lucreaza fractii acum si Diana le facuse in cl.4-a. Asa ca am iesit foarte multumita de la intalnire.

Va pup, un we frumos va doresc!

vorbe de copil...

Hobby

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Mihaela, am gasit www.studyinsweden.se/templates/cs/Article4936.aspx" target="_blank">aici informatii interesante, daca nu cumva ati studiat oferta .

vorbe de copil...

Hobby

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mhldvrc spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s
Mihaela, off topic . Daca sotul meu a invatat la 40 de ani suedeza in Romania, sunt sigura ca si Tatiana poate. Are atuul tineretii, stii cum sunt ca niste "sugative" la varsta lor. Apoi sunteti in Bucuresti, alt avantaj. Sunt cursuri de suedeza, cauta pe net. Ovi facea "naveta" sambata de sambata la Cj, 400 de km pentru cursul de suedeza, pentru ore. Iar daca stie engleza, e inca un avantaj. Sunt multe cuvinte imprumutate din engleza, iar gramatica suedeza e preluata de la limba engleza. Nu e greu. Insa in Suedia sunt si cursuri in limba engleza, cautati pe net. Se poate studia cred destul de mult in engleza, acuma nu stiu ce studii, e drept. Stiu insa ca la facultate e nevoie de un anumit nivel de suedeza, nu stiu daca in Ro se ajunge acolo. Dar e extraordinar daca va invata cat poate de mult in Ro si apoi va aprofunda aici. Cursurile in Suedia sunt gratuite, la orice nivel. Facultatea o poate incepe cu materiile la care nu are nevoie de suedeza la "nivel inalt" si poate invata in paralel suedeza(cred eu). Este si un test de genul IELTS in engleza(sper ca am scris bine) pentru suedeza si cu acela e sigur ca poate face facultatea, fara alte atestate. Adevarul e ca nu prea stiu multe despre asta, iar ce stiu, stiu de la o colega rusoaica al carei baiat a invatat singur acasa suedeza si apoi a dat examenul similar IELTS in suedeza si acum e student in Stockholm. Daca vrei amanunte, am sa o intreb. Daca mai ai intrebari, cu mare placere.

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s
Mihaela, am gasit www.studyinsweden.se/templates/cs/Article4936.aspx" target="_blank">aici informatii interesante, daca nu cumva ati studiat oferta .

Multumesc!!!!

si
Mihaela(25.04.1962) Tatiana(20.09.1991) Mihai(1.08.1995)
FOTOmhldvrcBrasov2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns agho spune:

Mihaela, multumesc, multumesc! Am citit lcururi frumoase despre ce ti se intampla. Ma bucur.

mhldvrc, de exemplu, stiu o mama la feld e preocupata ca tine, a stat acasa (lucra sic eva part-time totusi) si din moment ce copilul a intrat la liceu a inceput serv. Tu stii cel mai bine.

Weekend placut tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Miahela, bravo Dianei! Nu te ingrijora prea tare cu vorbitul ca-i boala raspandita. Adica, acelasi lucru l-a mai spus multor parinti, desi tu crezi poate ca e plina clasa de copii studiosi si ca Diana ii disturba singura. It takes 2 to tango. Doar nu te lasa, io ma lupt de 8 ani cu povestea asta.

Ana, e asa de trist ce povestesti tu despre Alex. Of!

Common sense is not so common...[Voltaire]
Mom & Miss DJ, 12, inside - www.youtube.com/view_play_list?p=EA34EC6CE820927B" target="_blank">out, stuff 'n www.travelpod.com/members/_mqqm_" target="_blank">...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Ce harnice a-ti fost, nu mai pot tine pasul cu un singur subiect...

Agho sa-ti traiasca baiatul, La multi ani, si tot ce-si doreste el sa se implineasca.
Trebuie sa rascolesc din urma sa vad ce s-a intamplat cu mana lui. Oricum, sanatate, si sa treaca cat mai repede.

Mikki2 La multi ani lui Dominik, numa bine, si tie iti doresc putere sa treci prin toate.

Saptamana ce vine am si eu sedinta cu profesorul lui Matei. Am primit scrisoare ca nu ne cheama la sedinta decat daca trebuie. Pentru Elliot nu am primit invitatie. Dar avand in vedere ca Matei ia "una calda, alta rece" probabil ca o sa avem ce vorbi 15 min...

Toata saptamana asta am studiat despre aeroportul din Denver. Numa despre carusele de bagage am in cap. Sambata ma intalnesc cu grupa, si luni avem dezbaterea la subiectul cu aeroportul, si ce nu a mers bine.
Aseara cand am ajuns acasa, mi-am adunat destula energie si am facut un check de dovleac, care a iesit surprinzator de bine. Am fost asa de mandra de rezultat, ca am trimis si la scoala 30 de bucati, pentru clasa lui Matei. Au petrecere de Halloween, probabil ca a mancat dulciuri pentru o luna intreaga...

Fetelor, sa ma iertati ca nu va iau pe fiecare in rand, dar sant in criza de timp si organizare.
Va doresc un week end la superlativ,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Agho, saraca de tine. Am citit cum si-a fisurat mana Andrei. Dar sotul de ce nu ti-a zis, ca tot aflai, mai devreme sau mai tarziu. Cum e Andreiu? Are ghips?

MqqM eu tot citind pe sarite, nu am vazut de prima declaratie. Ce frumos... Mai scrie-ne. Si lui Elliot ii place de o fata din clasa lui, dar e secret mare. Cand o vede daca ar putea sa o ia la fuga, si sa nu se mai opreasca. Sper sa-i vina mintea la cap, ca s-ar putea sa i-o ia altii inainte, (if you know what I mean) . Acuma de Halloween a tot stat la scoala ca era intr-o grupa de 5 studenti sa faca decoratii. Si fata cu pricina trebuia sa fie in grupa lor, dar nu a apararut, spre mare lui dezamagire.

Am sters-o acasa. Revin luni, mai odihnita, si mai putin stresata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns agho spune:

Sanca,, multumesc frumos!
Sotul nu m-a sunat pt. ca a preferat s-ajunga intai la spital, sa afle cat de grav este si sa ma scuteasca pe mine de cosmar.
Asa, afland ca e doar o fisura, e mai putin grav decat atunci cand a avut fractura (plus operatie etc).
Ideea e ca vestile proaste au curs intr-un moment cand eram si ff obosita pishic, la serv. e mare consum nervos de-o vreme incoace.
Totodata, ca si tine, cu scoala, notele si altele, m-am consumat intern si pt. ca fi-mea avea un proiect in echipa si diriginta a avut grija sa se implice la echipele ei favorite. Am discutat si cu mama unei colege de-a Anei, care s-a ocupat la randu-i de alta echipa si ea credea ca fata ei se simte frustrata degeaba, dar in urma discutiei ne-am lamurit amandoua ca "madam" face discriminare.
Si miercurea viitoare avem sedinta. Sa vedem ce zice. Aici sunt sigur ca si Flower ar avea ceva de comentat.

Si tie Sanca, iti doresc succes la sedinte, insa ai grija, ca nu intotd. au dreptate profesorii.

Uff, si ai dreptate mQQm ca daca cineva vorbeste in clasa,doar n-o vorbi singur, plus ca si ceilalti fac la fel, dar nu pricep cum de-o deranjeaza numai anumite persoane. La cum am vazut ca se desfasoara lucrurile, copiii ar trebui sa stea stana de piatra.

Mergi la inceput