Copiluti de mai-iunie 2005 (88)
Raspunsuri - Pagina 4
patriciaRO spune:
O sa fac si eu reteta asta cu branza, Gabitza... Sunt curioasa cum o iesi. Am si eu una genul asta. Numai ca in asta puneam o parte coca, branza si apoi restul de coca si dadeai la cuptor. In asta bagi inainte blatul... Dar sper sa fie meseriasa... o s-o incerc/.
Beatrice, mamic de Alex pifos
gabitzam spune:
Beatrice, se da inainte la cuptor prima parte din aluat, 10-12 minute, pentru ca e foarte moale, curge. Asa se incheaga, si poti pune branza sau merele peste prima jumatate. Este foarte frageda placinta, nu prea ajunge sa se intareasca (se mananca repede
).
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
NewMami spune:
Mercedez, Danelutza, ma gandesc la voi si sa dea Domnul sa se faca bine parintii, sa le dea sanatate iar voua putere sa treceti peste aceste necazuri. Sa aveti energie sa puteti duce
.
Ioana, lasa fata in pace, ce-ti veni cu psihologul. O sa vezi ca nici ea nu se va marita in diaper. Va veni si ziua aia ptr. ai nostri copilasi, cand vom sarbatori
. Doctorita mi-a spus ca dureaza cel putin 3 luni de zile si ca-mi trebuie rabdare si tutun
.
Eu am lucrat tot weekend-ul, asa cum spuneam am fost lead (si mai sunt) la un proiect foarte important de impelemntare a unei noi aplicatii ptr. baza de date pe care am folosit-o pana acum (una veche si antica). In weekendul asta am migrat primul site si totul a mers neasteptat de bine deocamdata. Am primit numai cuvinte de lauda (adevarul ca orele dedicate - noptile lucrate si-au spus cuvantul). Macar am un feeling deosebit - ca n-a fost in zadar si se cunoaste ceva de pe urma mea.
Luni va fi ziua de GO Live, dar cum n-am avut major problems, sper sa fie un succes. Oricum tineti-mi pumnii.
Despre Patrick v-as spune cate ceva, dar nici eu nu stiu ce-a facut in ultimul timp, saptamana, de abia am ajuns de cateva ori sa-i spun noapte buna
.
In schimb tati mi-a facut surpriza si a luat biletele de Mexic - deci plecam din 27 noiembrie pana in 5 decembrie - uhuuu, de abia astept, am nevoie de vacanta asta.
Va pupacesc, si sper sa aud de bine cand apuc sa intru saptamana viitoare. Sper sa gasesc timp, caci la sfarsit de saptamana vom avea musafiri, iar la munca voi fi doua zile in celalalt site ca si suport iar apoi incep sa muncesc ptr. migrarea urmatorului site Nici n-am timp sa ma
Sper sa reusesc sa-mi iau o zi libera ca sunt in urma cu toate si acasa, ca sa nu mai spun de dorul de Patrick care -mi frange inima.
nelia spune:
Danelutza, Mercedes, sanatate multa parintilor vostri! Si in familia mea e jale cu sanatatea, mama mea are pneumonie, nu stiu cum a reusit, si ea are si astm si se simte destul de rau. Asta ii mai trebuia surorii mele, al carui sot este intre viata si moarte. Citeodata ma simt vinovata ca mi-am pus palma in fund si am plecat. Tot sper ca ajung si eu la un nivel material macar sa-i pot ajuta mai mult cu bani, dar acum nici asta nu pot sa o fac, adica nu pe masura nevoilor de acolo.
Mi-ar placea sa o aduc aici pe mama mea, dar in situatia de acum, cu astmul si cu problemele legate de plamini, oboseste si nu ma poate ajuta cu copiii. Adica ar trebui sa o aduc sa am eu grija de ea si pur si simplu nu am cum, pentru ca abia reusesc sa am grija de copii, ca sint mici. Poate la vara, ca iarna de aici nici nu cred ca ii face bine.
Pisik, ma bucur ca luptatorul mic ia bine in greutate. Sa o tineti tot asa! Si sa ne povestesti cum e cu doi, cum te descurci, ce spune Olivia...
Gabitza, am facut si eu prajitura cu mere si acum, la cererea publicului, trebuie sa mai fac una, ca tot am mere multe aduse de Agata. Mai spre seara... sper ca mai ramine si pentru miine, la pachet.
Newmami, ma bucur ca ai satisfactii de pe urma muncii depuse. Si bine ca ai ajutor, are cine sa se ocupe de Patrick, vei sta si cu el dupa ce termini proiectele. Bafta multa sa mearga totul asa cum iti doresti!
Andutzy, de ce esti blocata in casa? Ca nu am prins din mesaje, poate ai spus intr-unul dar nu l-am citit eu. Adica stiu ca are otita Dragos, dar nu stiu de ce nu poti sa iesi cu ei afara... Sanatate multa copiilor!
Monu, la voi cum este? Cum se simt fetele, cum te descurci tu si cu fetele si cu munca?
Noi sintem bine, desi Lisandru face febra de doua zile, are 38-38.5, dar nefiind nici un alt simptom banuiesc ca e de la dintisori. Atunci cind musca i-au crescut in gingii, iar acum se vad patru dintre ei, unul a spart deja gingia si in scurt timp vor iesi si ceilalti. Sper ca nu e alt virus in casa, ca deja nu mai pot, am obosit sa ingrijesc copii bolnaviori, cu atit mai mult cu cit de luni pina pe 10 noiembrie am teme de lucrat si de predat. Sper sa ne tina sanatosi, e o perioada tare nasoala din punctul asta de vedere, pina cind va veni zapada, virusii circula in voie peste tot.
CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU
NewMami spune:
Nelia, multa sanatate mamei tale. Stiu cum te simti, cand esti neputincios si nu poti sa te transformi in ceva zburator sa poti da o fuga pana in Romania.
Multa, multa sanatate si sa va redresati financiar, sa o pti aduce la voi in primavara vara, cand e tare frumos si aici.
Cu Patrick a stat tati, mai baby sitter-easa care si ea saraca e burticoasa, dar ce sa-i faci. Ne descurcam si noi cum putem, dar cel mai mult a fost tati in charge. La jumatatea lui decembrie imi vin socrii, si am vorbit cu una din educatoarele de la daycare sa-l aduca acasa pe Patrick. Asa ca pana gat implementarea la toate trei site-urile, macar ii am pe socrii (de acea am si acceptat sa stea pana in martie
) ca sa pot sa rezolv probleme si sa nu mai lucrez atata noaptea.
Un weekend cat mai placut.
Mercedes spune:
Multumesc Gabitzam, danelutza,gusta, newmami,nelia-pentru gandurile bune. Voi sta maine de dimi pana spre ora 17 iar de la ora 19 am platit pe cineva sa stea pana a doua zi de dimineata. Inca marti nu stiu programul.
danelutza-sanatate si a lor tai parinti, incearac sa te descarci pentru ca stiu cum sunt si eu in aceste clipe...
nelia- putin cat poti si cum poti tu de acolo incearca sa ti ajuti parintii.
newmami-bafta la ceea ce faci, sa fie cu succes implementarea.
patriciaRO spune:
Gabitz, pana la urma tot dupa reteta mea... Am o reteta dementiala... Acceasi compozitie pentru orice fel de fruct...
iese dementiala..
uite:
http://i70.servimg.com/u/f70/12/10/05/88/img_9410.jpg
nu prea am incredere in retetele unde trebuie sa pui oul intreg fiindca stiu sigur ca acel blat nu creste.....
Beatrice, mamic de Alex pifos
gabitzam spune:
Sa-mi dai si mie reteta ta, ca arata tare bine, dar sa stii ca sigur si asta creste. Uite aici, poza facuta mai demult dar tot dupa reteta asta de care ziceam eu, varianta branza.
robotzica cucului spune:
Am facut si eu prajitura Gabitzei - cu mere, pentru ca branza n-am gasit corespunzatoare in marele nostru oras. A iesit buna de tot! A crescut frumoos, desi am facut-o cu faina integrala, care mie mi se pare ca se comporta un pic diferit. De obicei rezultatele sunt mai putin artistice decat cele obtinute cu faina alba - poate nu stiu eu sa echivalez cantitatile, dar anyway, tot integrala folosesc.
Ca sa ma contrazic un pic cu Beatrice
: eu am intotdeauna incredere in retetele in care pui oul intreg! Mai putine vase de spalat, sarita etapa de atenta incorporare a albusurilor batute... O sa ziceti ca sunt lenesa. Si nu o sa va contrazic, ca de cativa ani incoace nu fac altceva decat sa simplific retetele clasice. Alternativa ar fi sa nu mai gatesc deloc.
Mai bine ma opresc ca daca incep sa ma plang de lipsa de timp si mustrarile de constiinta asociate, nu termin curand.
V-am pupat, sa inceapa o saptamana buna, copiii, parintii si parintii parintilor sa fie sau sa se faca sanatosi repede.
Where there is a will, there is a way.
gabitzam spune:
Robotzica, bine ai mai trecut pe aici. Nu ne mai zici si noua nimic de puiutza ta? Sunteti la gradinita? Cum e?