PERITOL=pofta de mancare???
Briana NU MANANCA!!!! Tine mancarea in gura si 10 min. dupa care tot afara o da. Am incercat toate solutiile primite de la fete, degeaba, covoarele trebuie scimbate(cand va manca, speram ca va fi si asta odata) . Reviste, jucarii, farfurii si lingurite colorate, mncare cat mai ornata si variata, DEGEABA! Pe langa toate astea de marti (azi este vineri) si vomitam ! Am fost miercuri noapea cu ea la urgente, ia dat ceva in vena sa nu mai vomite si atat, BA MA CERTAT ca dece am venit cu ea daca nu are febra?? Deci daca copilul vomita de 2-3 ori mult si plange, dar nu are febra , nu ai voie sa deranjezi medicii?? Doctorita noastra este in concediu, plecata departe! Deci am mers la medicul meu de familie, medic generalist, a recunoscut ca nu mai este cu evenimentele la zi in pediatrie , dar nea recomandat PERITOL si ASCOVIT 100 ! Este Ok? A mai dat cineva "bebeilor" si "a dat roade"?
Briana are 1 an si 2 luni!
Gabi disperata
Raspunsuri
Banti spune:
Eu zic sa nu-i dai Peritol pentru ca ii da somnolenta si nu rezolva problema poftei de mincare. Peritol se da in caz de alergii. In ceea ce priveste varsaturile, sa nu aiba cumva o enterocolita, vezi sa nu se deshidrateze. Poti sa-i dai niste picaturi de Metoclopramid. Poate asta e cauza pentru care nu maninca. Sanatate!
Ioana
lilib72 spune:
Mie dr. mi-a recomandat PIKOVIT (multivitamine)dar nu am apucat sa-i dau pt.ca a inceput sa manance, nici nu prea am vrut sa-i dau pt. ca daria avea atunci doar 3 luni si jumatate.
Sanatate si sa auzim de bine.
lili & bb daria
gabid spune:
Si eu am probleme cu Simona.La un an dr mi-a dat peritol pt pofta de mancare.Dr spunea ca o facem grasa!Eu ii dau acum tot timpul peritol.Este si antialergic.Manaca binisor cand ii dau si nu are ce'i face rau.Am incercat sa-l opresc acum 3 saptamani si iarasi nu papa.Deci eu iti recomand sa-i dai.Eu ii dau si pikovit si peritol si sirop de catina.Simona are un an si 10 luni si 11 kg.I se vad putin coastele dar in rest eu zic ca arata bine.
Te pup,
Doctorii stiu ce stiu!!!
Gabi.
isabela spune:
Ficca-mea a avut o pneumonie foarte urata, timp de o saptamana nu a mancat mai nimic. Internata fiind cu ea, o vreme au hranit-o cu perfuzii, apoi ne-au dat Peritol. Dupa 2-3 zile a inceput sa ceara singura de mancare. Il administram seara, inainte de culcare. Este drept ca ea avea 2 ani si 7luni,la aceea vreme.
cl spune:
quote:
Originally posted by gabid
Si eu am probleme cu Simona.La un an dr mi-a dat peritol pt pofta de mancare.Dr spunea ca o facem grasa!Eu ii dau acum tot timpul peritol.Este si antialergic.Manaca binisor cand ii dau si nu are ce'i face rau.Am incercat sa-l opresc acum 3 saptamani si iarasi nu papa.Deci eu iti recomand sa-i dai.Eu ii dau si pikovit si peritol si sirop de catina.Simona are un an si 10 luni si 11 kg.I se vad putin coastele dar in rest eu zic ca arata bine.
Te pup,
Doctorii stiu ce stiu!!!
Gabi.
Gabi, nu te supara pe mine, dar am si eu o intrebare: ii dai tot timpul peritol, asa ti-a spus medicul? Eu stiam ca se da numai pe perioada limitata, pentru ca da dependenta si are si efecte negative daca este adminstrat timp indelungat! Mai vorbeste si cu alt medic si vezi ce zice. Sper ca nu te-ai suparat pe mine.
Claudia
Margot spune:
Intr-adevar Peritolul da pofta de mancare si provoaca somnolenta, desi el este utilizat ca antialergic.Pediatra mea nu m-a lasat sa-i dau fetitei Peritol atunci cand a fost piscata de un tantar si i s-a umflat piciorusul, cica este un sirop depasit iar ca antialergic mi-a recomandat Claritine.Pe o periada lunga de timp nu cred ca este indicat.Pentru pofta de mancare mi-a recomandat Pikovit, sunt bune si le primea pe post de bomboane.Mai cere parerea unui medic pediatru.
Margot
madadum spune:
pediatra noastra ne-a spus ca ii putem da peritol pentru pofta de mancare, insa maxim 10 zile/luna. l-am folosit o sg data (adica 10 zile) cand chiar ne ajunsese cutitul la os. intradevar a dat rezultate cu pofta de mancare, insa a2a oara nu i-am mai dat, desi nu pot sa spun ca am rezolvat problema mesei.
mada
Cristina spune:
Gabi, nu pricep. O scoate din gura, sau o vomita dupa ce a inghitit-o (ceea ce e de rau)? Mey, cauta si tu un medic pediatru (la un cabinet particular) si cere-i sfatul. Doctorita Sanzienei nici nu vrea sa auda de Peritol.
iubibubi spune:
din cate stiu eu, peritolul este folosit ca antihistaminic, stimularea poftei de mancare fiind un efect secundar (cum multe antihistaminice dau). daca problema e doar lipsa poftei de mancare, exista solutii mult mai bune, gen vitamine.
dar, din cate spui, daca vomita, poate e vorba de altceva si atunci ar fi bine sa consulti si alt medic (pediatru!).
pupici.
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi