PERITOL=pofta de mancare???

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamamariana spune:

Si eu i-am dat Ioanei peritol cand era mai mititica pentru ca facea alergie la rosii si la capsuni. In general, o pazeam dar ea fiind foarte mancacioasa, fura rosii din gradina de la bunica fara sa stim noi. Asa ca, trebuia sa am ceva sa ii dau repede. Si asta a fost peritolul! Pe perioadele cand ii dadeam peritol imi manca si urechile - ce era ea mancacioasa... cand lua peritolul manca dublu. Somnolenta... nu prea i-a dat. A dormit normal si s-a zbenguit normal. Depinde de copil pana la urma ca nici la mine nu isi fac efectul pastilele alea de somn, de exemplu.
Eu zic sa te asiguri ca fetita e sanatoasa, fa si niste analize si dupa aia da-i si peritol cateva zile de proba. Nu cred ca strica.
Pupici si sa va faceti mancacioase,
Mamamariana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Peritol eu ii dau doar 2ml pe zi care nu-i face somnolenta.O sa incerc sa-l opresc iarasi pt ca stiu ca deja a devenit dependenta.Este deja a treia sticluta data fara pauza.dr imi dadea 2 sticlute si apoi pauza 3luni.Simona mea nu vomita nimic,ea nu papa mai nimic...

va pup,

Gabi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cgabriela spune:

Fetelor mersi pt raspunsuri, sfaturi ,am inceput cu peritol, nu doarme mai mult dar nici nu mananca INCA! avem doar 3 zile, Pediatra noastra a plecat in concediu, cand vine vreau sa-i fac niste analize , cine stie? Mersi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mitzi spune:

Asta face de la inceput, Gabriela? Sau doar acum, peste vara? Poate ca suporta greu caldura si nu-i trebuie mancare.
Ce vroiam sa-ti spun este ca, fetitei mele, dr i-a recomandat ptr pofta de mancare Peritol. Dar asta la insistentele mamei mele care a inebunit cand a vazut ce putin manca fiica mea (locuim departe una de alta si ne vedem mai rar).
Nu poate sa-i faca rau, mergi insa cu ea la dr.
Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciufulici spune:

Draga cgabriela, ceea ce ai descris tu pare a insemna o infestare cu parazitoza, mai rar la vrasta asta dar niciodata nu se stie.
Dar la fel de bine poate fi si altceva. Ar fi bine sa nu astepti intoarcerea din concediu a doctoritei si sa faci ceva analize copilului daca continua sa vomite si mai ales daca nu isi recapata pofta de mancare in cateva zile.

In alta ordine de ideii tratamentul cu peritol trei zile nu e mare problema, trebuie ajutat orgamismul sa isi revina la normal si uneori e nevoie de medicatie pentru asta.

Alta problema e ca medicul a recomandat ascovit care nu e altecva de cat vit.C daca imi amintesc cu bine? Banuiesc ca el a zis sa o administrezi dupa ce nu mai vomita copilul cel putin dupa o zi doua?
Atunci cand copilul vomita eu stiam ca nu e prea buna vitC. Poate irita si mai mult mucoasa digestiva si asa iritata.
Incearca sa ii potolesti starile de voma cu ceai de menta neindulcit si putin mai rece dect in mod normal.
In rest, incetisor si cate putin reintroducerea alimentelor, de preferat alimentatie lichida sau semisolida.

Snatate maxima de la Ciufulici

Mergi la inceput

Ciufulici, mersi de raspunsuri esti intodeauna pe faza, Ascovit este intradevar vit. C, dar nu mia spus sa-i dau dupa ce nu mai vomita, cu vomitatul am terminat, am ajuns si la urgente intr-o noapte a vomitat de 3 ori, binentele medicul de garda s-a suparat ca am deranjat-o daca copilul nu are febra, Faptul ca a vomitat de 3 ori un copil de 14 luni , iar inainte de asta scaun moale , fara pofta de mancare, a lasat-o "RECE", dar asta este medicina la noi .Azi ii dau ultima zi de Peritol, nu vreau sa creez dependenta, adr si-a revenit de miercuri Briana zice "papa' dar si papa. Ceea ce nu speram sa vad in curand, de dormit nu mi-a dormit mai mult decat inainte si nici mai maraita nu a fost. Deci incep sa cred ca nu este chiar rau Peritolul , dar administrat cand NU MAI POTI!
Va pupam Gabi si Briana!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabriella spune:

Buna!Mie mi-a dat peritol un medic de la Bucuresti,insa nu stiu pentru ce caci avea mai multe atunci,printre care si lipsa poftei de mancare dar mi-a spus sa nu ii dau sub nici o forma mai mult de 5 zile,pentru ca poate avea efecte nedorite sa nu mai vorbim de faptul ca da dependenta;
Gabid nu vreau sa te supar dar eu cred ca i-ai dat foarte mult bebelusului tau,iar pentru pofta de mancare vitaminele si Fe sunt mult mai in masura sa stimuleze pofta de mancare;voi stiti cum e mai bine pentru copii vostrii,eu doar imi dau cu parerea;multa sanatate si multi pupici de la bebe JIll si mami!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Am oprit de o saptamana peritolul.Mananca asa si asa.Ii dau mai departe vitamine si fier.Cred ca aveti dreptate.devenise dependenta de peritol.

Gabi si Simonica.

Mergi la inceput

Fetelor noi nu mai luam Peritol de 1 saptamana si 2 zile, dar mancam in continuare , chiar cerem de mancare, mananca si fructe (mare minune) SUNT FERICITA, in 2 sapt de la 8.500 am ajuns la 8.860 eu sunt super incantata, dar in continuare nu mananca paine.
Mersi f. mult de raspunsuri
gabi si Briana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana_MS spune:

Problema mea cea de toate zilele... mancatul asta... Sa stii Gabi, ca am apelat si eu la acest Peritol, la recomandarea unui medic din Targu-Mures, a avut intr-adevar efect, au mancat ceva mai bine copilasii, dar nu e bine sa ii dai tot timpul, cineva m-am speriat cand am vorbit cu cineva care are acum copii mari, si careia i s-a atras atentia ca Peritolul dat in exces la copii mici le poate provoca dereglari hormonale cand ajung mai mari si se vor ingrasa excesiv... Asa ca ma rezum acum la vit.C, si le mai dau uneori vitamine efervescente (Pus cum zice Flavia) (Plusz sau alte vitamine). Cel mare, Alex acum mananca fara probleme, si parerea mea e ca s-a schimbat de cand a mers la gradi, dar micuta face mofturi, si nu mananca deloc bine. Asta e... I-am facut toate analizele , nu are nimic, asa e ea, asa-mi zic medicii. Adevarul e ca nu am fost mancaciosi cand eram mici nici eu, nici sotul meu, daca asta ar putea fi o consolare....pentru noi... Asa ca deocamdata, masa nu e chiar o mare placere...din pacate. In loc sa manacam noi...

Adriana

Mergi la inceput