Gravidute si Mamici curajoase de Nov-Dec2008 (102)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

Mirtha, bine ai venit in Bucuresti !
Cat o sa stai la verisoara ta dupa ce nasti? O sa mai stai si cu bebe aici o perioada, nu?

Uf...am emotii, ma astept din clipa in clipa sa ne anunti ca gata, nasti! Sa stii ca 3.100 e perfect, e ca in carti, stai linistita! Pai eu pe fiica-mea am nascut-o cu 2.600 si dupa doua zile eram acasa cu ea! Intr-o luna a pus aproape un kg, deci nu te stresa! Eu nu ma stresez cu bebe al meu ca e pispiric, ci ma stresez din cauza ca pana acum, la toate eco, ecografic arata fix ca si dupa um. Acum a inceput sa ramana in urma, azi, de ex., era cu 5 zile mai mic decat um, iar luni, cu o saptamanai si ceva...De aia ma stresez io, sa nu inceapa sa stagneze, cum am patit la Ianca. Ea, din sapt. 34, a mai pus 100 g pana in 37, cand s-a nascut...si pana atunci fusese si ea in grafic.

_

Diana, mamica Domnisoarei Nasturel
Dialoguri strumfesti

Tudor Stefan 35+

Asa creste bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Diana, eu o sa recoltez celule. Astept sa primesc kit-ul de recoltare de la Cluj. La curs a spus ca o sa ne explice toti pasii recoltarii.

==========
Corina 33+ Arianna Maria
My baby
Albumul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Diana, tu esti micuta si finuta. Poate uterul tau nu se mai poate intinde si de aceea bb creste mai greu, plus ca si placenta conteaza cat de mult il hraneste.
Eu nu stiu ce grosime are placenta mea dar si doctorul a spus ca-i grosuta si lichid am mult, sta bb la hotel de multe stele. Treaba este sa nu stea ca sora-sa in prelungiri ca ei tare i-a placut in burta.
Eu as fi recoltat celul stem dar aici nu se practica si cum nici nu am doctorul meu atunci cu cine sa vorbesc.
Oscillo nu am acum, am venit aici cu multe medicamente care nu le-as fi putut lua din farmacie aici fara reteta. La cele pentru imunitate nu mi-a fost gandul, mie mi-a fost teama sa nu ma ia din nou la aeroport la bani marunti ca am patit-o odata ca s-au uitat in punga cu medicamente desi ma vedeau ca eram racita cobza.
Mirtha, de la dansul si e prima data si sper si ultima. Fibre consum zilnic, imi umplu o farfurie la servici cu salata verde si tot felul de legume crude.
Eu cred ca mai sta Eva putin si numai bine, ajunge pe la 3,5 kg ceea ce-i super bine corelat si cu fizicul tau.
Nu-i nimic ca stai mai mult la Bucuresti, mai faci si tu o plimbare prin oras, un film la cinema, trece vremea. Si in rest internet sa fie.

Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Minunea din burtica 32+
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

Cata-Myky, Ancaoradea nasteri usoare fetelor si multa sanatate si voua si bebeilor!!!

Am mers si eu la control astazi. M-a suit si pe masa si mi-a spus ca e colul inchis si lung, bebe nu e inca cu capul angajat pe canal, deci mai e de asteptat. La eco, cantitatea de lichid amniotic a iesit normala, iar la greutate a iesit de 2,850 kg. Conform ecografului varsta gestationala corespunde cu cea a ultimei mentruatii.
A ramas sa ma duc la control peste alte 2 saptamani, daca nu se intampla altceva pana atunci .
In seara aceasta m-am mobilizat si mi-am facut si eu bagajul pentru spital . Mai am de pus doar niste acte. Vineri ma duc la doctora de familie sa-mi dea concediul prenatal in care vreau sa intru de luni....asta ca sa-l si las vineri la servici. Deci mai am doar 2 zile de munca! Ma bucur enorm pentru ca s-a votat legea!. Daca se merge pana la capat cu ea sunt o fericita...eu oricum aveam de gand sa stau cei 2 ani acasa, dar acum macar i-as sta mai linistita!

Ami, mamica lui David Alexandru ( 7 ani) bobocel de clasa 1
si 37+ Luca Gabriel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spiridusul spune:

otilia, pe mine nu ma influentzeaza nicicum legea cu 85 la suta
doar daca se hataraste tati sa ramane in cic.. aia da lovitura...
noi oricum am vrut 2 copii, si am zis sa il fac repede pe al doilea, pt ca nu ma indur sa ii las cu bone sau la crese.
consider ca pot sa sacrific 4 ani din viata mea profesionala, ca sa ii dedic exclusiv copiilor...
e drept ca nu as fi facut acest lucru daca nu aveam alte venituri... cu aia 600 de ron de la stat acopar intretinerea, curentul si abonamentul la telefon... si cam atat

VESTEA ZILEI : Fi-miu e gravid.... azi se mangaia pe burta si zicea: bebi, bebi.
am incercat sa ii explic omului ca doar femeile au bebe in burtica, si bebi este la mine in burtica... a inceput sa planga... l-am lasat in pace: bine, mamico, ai si tu bebe in burtica
de n-o sa ii bage asta lu fra'su mancare pe gat.... mare ti-e minunea!

35 w Cristian + Alexandru 02.02.2007
www.rodino.ro/" target="_blank"> jurnal de bebelus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

hello, intru si eu scurt inainte de culcare.

felicitari pt mirtha si eli ca si-au rezolvat problemele. mi se pare foarte important sa fii aproape de spital.

otilia situatia ta e similara cu a mea (ana e doar un pic mai mare ca laura) insa tu ai un sot in minus, eu nu pricep cum te descurci. eu las multe pe tati caci imi e greu de tot sa le fac. bine, noi acuma si zugravim deci volumul de munca e mai mare, dar tot ii cer ajutorul la scos laura din baie/adunat jucarii/spalat olita si multe altele. seara de azi a fost cam aiurea caci laurei ii e frica sa faca cc la olita si plange si se strange toata cand ii vine sa faca. a sfarsit prin a face unul in pampers si unul in chilotei, vai ce distractie.

diana - mare dreptate, nici eu nu m-as stresa cu greutatea - ce e peste 3kg e bijuterie. si sincer nu imi doresc sa imi treaca un bebeloi de 3900 (greutatea mea la nastere) printre picioare.
doamne ajuta sa nastem usor si sa fie bebeii sanatosi ca asta e mai important. si laura a avut 2560 la nastere si apoi a luat kilul pe luna pana ajunsese sa imi fie teama ca mi-o pun la dieta.

uite un link de poze cu laura cand s-a nascut
http://bebeadialina.spaces.live.com/photos/cns!F7E22319C7DAA4B3!207/?startingImageIndex=0&commentsExpand=0&addCommentExpand=0&addCommentFocus=0&pauseSlideshow=0

si inca un link cu laura la 6 luni
http://bebeadialina.spaces.live.com/photos/cns!F7E22319C7DAA4B3!349/

si na si unu recent, asta asa ca sa ma laud cu ce fata frumoasa are mama
http://bebeadialina.spaces.live.com/photos/cns!F7E22319C7DAA4B3!853/

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

Oti, pai placenta mea are 36 mm, deci e chiar prea groasa. IR-urile sunt perfecte (iau si aspirina pt. asta), deci nu asta ar fi cauza. Mi-a zis o moasa cand am facut cerclajul ca ianca a fost mica pt. ca natura e foarte desteapta , si ca daca avea peste 3 kg, nu putea iesi natural. In fine...oricum, bine ca placenta e inca ok!
Daca ar mai sta doua sapt. in burtica, ar mai pune sigur, sigur macar 400 g, si ar fi ok.

Alra, sa stii ca si a mea a avut o perioada d'asta cu olita, efectiv urla cand ii venea sa faca si am last-o in pace. O saptamana mi-a facut pe jos, ca un catel, cu intentie , inchidea usa si se ascundea in colt...dar nu am stresat-o si si-a revenit. Asta s-a intamplat dupa un episod nasol de tot de constipatie.
Mai, dar ce seamana fetele noastre, vad ca au avut si aceeasi greutate la nastere! O regasesc pe fiica-mea in multe povesti de-ale tale!
Ma duc imediat sa ma uit si la poze@

Spiridusul, ce dulce e piciul tau! Lasa-l, mai, sa fie si el gravidutz p[utin, normal ca se supara, el, la varsta asta, nici nu realizeaza ca e altfel decat fetitele, nu?

Amalia, felicitari pt. vestile bune!!!

Si eu fac si desfac bagajul toata ziua. Maine ma duc sa cumpar niste cosmetice pt. mine si gata. Am pus si prosopel de baie pt. bebelic, sa fie acolo, desi la Ianca nu imi amintesc sa fi avut. Nici nu mai stiu cu ce au sters-o dupa ce au spalat-o, sincer! de fapt, in inconstienta mea de-atunci, am avut un singur body la mine, o caciulita si un costumas flausat. Si o pereche de sosete. Atat! In schimb eu , v-am mai zis parca, am avut si penseta in bagaj !

_

Dialoguri strumfesti

Tudor Stefan 35+

Asa creste bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Alra, ce grasunica era Laura la 6 luni desi s-a nascut micuta. Si acum este voinicuta. Ana s-a nascut mare, la inceput a crscut kilogramul pe luna doar din alaptat la san si la 8 luni regim , dovlecel in loc de cartof, nu banana, nu paine, fara dulciuri. Intr-un fel a fost bine ca am continuat asa pana cand a inceput gradinita nu a mancat ea paine si dulciuri. Acum la gradinita numai sandwichuri papa, mare fan dulciuri nu este ci mai mult in anturaj, banana ii place dar nu mereu. Din toamna trecuta oricum s-a inaltat si acum nu mai este deloc grasunica la corp, falcute tot are ca asa este modelul dar nu mai este pufoasa.
va o bratara cu cip la mana, in caz ca se rataceste de voi?
Spiridusule, ar fi o chestie sa stea si tati acasa cu tine sa te ajute in noiembrie si ianuarie pana termini tu cu CIC1 si dupa aceea sa intri tu in CIC2.
Stii ca si eu povesteam de Ana ca am surprins-o dandu-si cu Mustela pe burta, cica ii creste si ei, face si ea un bb . Iar de cand i-am spus ca mai intai trebuie sa fie mare si sa aibe un iubit, imi tot povesteste asa timid de aventurile ei la gradinita .
Amalia, hai ca este colul lung si bb necoborat mai poti sa muncesti o saptamana. Glumesc, macar ceva vreme sa te odihnesti si tu.

Eu am mancat 4 felii de paine la cuptor cu unt, mi-a trecut foamea dar acum iar m-a luat o greata crunta.

Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Minunea din burtica 32+
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

Da , ai ceva motive de ingrijorare dar eu zic sa fi optimista si sa vizualizezi alternative pozitive. Poate nu se repeta situatia Iancai. Nu e obligatoriu iar atitudinea pozitiva nu de putine ori isi pune amprenta.Stiu ca e greu , ca o experienta negativa te tine ceva mai in priza siu te face de 2 ori mai precauta dar trebuie sa iei in calcul ca pina acum lucrurile au decurs foarte bine. Pina si colul s-a lungit dupa procedura si nu a regresat. Asa ca poate este doar o coincidenta in asa zisele semne de stagnare in greutate.
Inca nu ma pot gandi la perioada de dupa...Sa trec de nastere si probabil in functie si de discutiile cu nonatoloaga vom decide.

Citat:
citat din mesajul lui diana21

Mirtha, bine ai venit in Bucuresti !
Cat o sa stai la verisoara ta dupa ce nasti? O sa mai stai si cu bebe aici o perioada, nu?

Uf...am emotii, ma astept din clipa in clipa sa ne anunti ca gata, nasti! Sa stii ca 3.100 e perfect, e ca in carti, stai linistita! Pai eu pe fiica-mea am nascut-o cu 2.600 si dupa doua zile eram acasa cu ea! Intr-o luna a pus aproape un kg, deci nu te stresa! Eu nu ma stresez cu bebe al meu ca e pispiric, ci ma stresez din cauza ca pana acum, la toate eco, ecografic arata fix ca si dupa um. Acum a inceput sa ramana in urma, azi, de ex., era cu 5 zile mai mic decat um, iar luni, cu o saptamanai si ceva...De aia ma stresez io, sa nu inceapa sa stagneze, cum am patit la Ianca. Ea, din sapt. 34, a mai pus 100 g pana in 37, cand s-a nascut...si pana atunci fusese si ea in grafic.

_

Dialoguri strumfesti

Tudor Stefan 35+

Asa creste bebe

Mirtha 38 + Eva
http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0

AMR 2 SAPTAMANI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

Sper sa nu se repete pt. ca stiu ca mie mi-a cam stat inima in loc citeva secunde pina ma convingeam ca nu e de la dinsa.
Incearca totusi sa maresti aportul de alimente bogate in fibre si consumul de apa pt. ca si eu mincam zilnic cereale si fructe despre care se spunea ca au un continut bogat in fibre si ma si hidratam spun eu cum trebuie si tot s-a intimplat.
Probabil depinde si de restul alimetelor sau pur si simlpu si de alte procese din organism care conjugate cu alimentatia duc la un tranzit intestinal mai lent.

Citat:
citat din mesajul lui Otiliav

Mirtha, de la dansul si e prima data si sper si ultima. Fibre consum zilnic, imi umplu o farfurie la servici cu salata verde si tot felul de legume crude.
Eu cred ca mai sta Eva putin si numai bine, ajunge pe la 3,5 kg ceea ce-i super bine corelat si cu fizicul tau.
Nu-i nimic ca stai mai mult la Bucuresti, mai faci si tu o plimbare prin oras, un film la cinema, trece vremea. Si in rest internet sa fie.
Habemus internetus. Daca donsoara nu se razvrateste prea des pe col , acum ma satur si eu de vorba mai ales ca sotul vine abia sambata. Mai imi trece of-ul.

Pozele noastre

Mirtha 38 + Eva
http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0

AMR 2 SAPTAMANI

Mergi la inceput