Gravidute si Mamici curajoase de Nov-Dec2008 (102)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Cata_myky, Ancaoradea, nasteri, recuperari usoare si bblusi sanatosi!

Eu m-am simtit nasol azi, si mai am si mult de munca, acum ce am venit de la servici cu o pauza de 1,5 ore cat am luat-o pe Ana si am fost la Toys'r us sa-i mai iau o jucarie din colectia Little People. Din fericire a stat cuminte la birou doar ca mi-a varsat cana de ciocolata calda pe birou dar nu am avut putere sa reactionez nervos.

Si sunt racita, imi curge nasul si cred ca de aceea respir aiurea. Am luat vitamina C de azi, acum ceai de fructe de padure cu lamaie, o mandarina. Si culmea imi este greata, nu am mancat de la pranz dar mi-e greata desi sunt cu citricele pe langa mine. Cred ca de la oboseala mi se trage.

Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Minunea din burtica 32+
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wndyctygirl spune:

Cata-myky especially for you baby, nashtere usoara si recuperare rapida...
Ancaoradea si tie la fel, draga mea, toate gandurile noastre bune va sunt adresate...
Ma mai intorc daca mai pot, n-am reusit sa citesc nimic din celelalte capitole , aseara am adormit cu laptopul in brate...

35+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Elilov, pai daca tu esti happy si noi suntem happy. Ma bucur ca numai vesti bune ai primit, bb grasunel, data la alegere si doctorita bine dispusa, asa da.
Bravegirl, ce-om avea cu greturile astea acum. Eu am de munca si de carat burta in multe locuri nu numai la servici si am nevoie de enrgie nu sa fiu o pisica lesinata pe la birou. Ma bucur ca voi ati rezolvat cu toate cumparaturile.

Fete dragi daca legea se aplica de la 1 ianuarie, se poate un medical mic pana puteti intra in CIC, asa s-au descurcat unele mame in 2004, ma refer la cele care au taraganat intrarea in CIC pentru a lua 8 milioane ca atunci erau alti bani.

Spiridusule, tu esti in CIC acum, in cazul tau oare ce venituri iau in considerare. Sper ca este exclus 85% din CIC .

Eu nici nu vreau sa ma gandesc cat de mult sunt in pom, nu am patutul adus, nu am laterale pentru patut, si nici cosulet/carut.

Diana, ma bucur ca nu ai scapat de cerclaj, daca totul este bine de ce sa va grabiti.

Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Minunea din burtica 32+
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nebunica-zapacica spune:

Citat:
citat din mesajul lui babyzapi

Nebunica_zapacica sa va bucurati de multe plimbari cu caruciorul.

Multumim frumos!

36+ Victor Nicolas

AMR 4 SAPTAMANI!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cherieactiv spune:

CATA

ANCA

Cherie 32+ Sasha...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cherieactiv spune:

pt lorena, sa dorma linistita in nopatea asta...

Cherie 32+ Sasha...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

Cata-Miky, , bafta maine!!! Sa ne scrii cat de repede poti !

Ancaoradea, , bafta maxima si tie, sa scpai repde si sa ai parte de un bebe sanatos si voinicel!

Otilia, ai grija de tine, nu ai oscillococcinum cu tine? Eu m-am pus pe picioare de rei ori in sarcina asta cu el, e fff bun daca iei doze soc, doua pe zi, timp de trei zile.

Dea, cum te simti? Sper ca esti in varful patului acum, daaaa?

....................

Eu acum mi-am dat seama. Dr. mea nu lipseste doar o sapt. din tara, ci doua , daca vine inapoi pe 3 nov, eu o sa am atunci 38+, slabe sanse sa mai apuc sa nasc cu ea!!!

_

Diana, mamica Domnisoarei Nasturel
Dialoguri strumfesti

Tudor Stefan 35+

Asa creste bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

Salutare burticute si mamicute de octombrie 2008 !

Cata si Ancaoradea va tin pumnii fetelor pentru ca stiu ca aveti nevoie de multa , multa sustinere !
Sa aveti nasteri cit mai usoare cu putinta - fara probleme si bebei sanatosi , puternici si mancaciosi !

Intru repede si incerc sa fiu cit mai concisa pt. ca sunt frinta de obosita : sunt pe drum de pe la 11 si traficul din Bucuresti aproape m-a ucis ! Acum va scriu din fata calculatorului verisoarei mele.

In esenta bebe are 3100 g , nu are circulara de cordon , e pozitionat pe dreapta nu pe stinga - asa ar fi fost cel mai bine dar docul zice ca nu-i bai - , capul inca nu a coborit definitiv - deci nu e angajata categoric pt. nastere, mi s-a spus ca inca mai are de coborit.
Docul are vineri garda la o clinica particulara si m-a atentionat sa fiu cit mai potolita macar pina trecem de vineri noaptea! Nu am decit sa stau ca statuia vineri spre simbata. Filantropia inca nu s-a mutat in aripa noua dar se fac eforturi saptamana asta .

Dia iubito multumesc pentru sustinere si interventie . Chiar am avut nevoie de ea pt. ca ma simteam cam descumpanita ieri de atitea ganduri si planuri cu plecatul spre Bucuresti , statul prin casa altuia , fara sot etc. Stiu ca a fost o decizie buna , sunt convinsa de asta dar uneori deciziile bune pot fi si grele.
Docul a aprobat pe deplin decizia de a ramane in Bucresti pina nasc.

Diana la fel multumesc si tie pt. interventie. M-am simtit bine cind am constatat ca sunt sustinuta chiar daca s-a creat un pic rumoare.
Am spus a fost si vina mea pt. ca am pus atita patima dar eram deja amarita si cred ca si tu si Dia ati simtit ca am nevoie de incurajare.
Speram sa pot profita de saptamana asta fara valuri adica in casuta noastra , linistita asteptandu-l pe sot sa vina de la servici, sa frunzarim seara despre ce am mai facut in timpul zilei si alte nimacareli din astea care mie una imi dau un sentiment de bine. Dar cind am vazut valul de nasteri cu DPN in noiembrie am realizat rapid ca nu e cazul sa taraganez pina duminica plecarea la Bucuresti.

Ma bucur pt. tine si vestile bune , am retinut ca firul este ok si sper ca nasterea sa se declanseze dupa ce doca ta revine la job. Daca nu o fi sa fie , suntem fete mari si sigur ne descurcam.
Sunt convinsa ca la capitolul greutate bebe nu vor fi probleme. dar de ce sanu rescunosc nici mie nu mi-a picat bine 3100 in sapt.39 insa am convingerea ca amandoi bebei vor mai lua in greutate pina nastem.

Eli am retinut ca si la tine vestile sunt bune. Din cite o cunosc eu pe doca are programul incarcat si asta isi spune cuvintul iar spre seara e suprasaturata. Sunt convinsa ca a fost o scapare omeneasca iar interventia sefului nu cred ca avut asa o mare influenta asupra atitudinii. Bine ca ati lamurit lucrurile iar acum sti cum stai.Asta era cel mai important ca sa poti decide incotro o apuci.
Monitorizeaza-ti durerile si da-ne de veste.

Mamiseli imi pare rau ca nu am putut participa la discutia despre calcul si notiunea de venituri dar am fost cam toata ziua pe drumuri. Trebuie vazut si OUG nr.158/2005 pt. ca acum in acest moment nu mai sunt sigura daca vorbeste de venituri salariale sau salariu. Daca textul OUG vorbeste de venituri salariale trebuie sa intre tot ce are aceasta titulatura inclusiv veniturile asimilate celor salariale si pentru care se cotizeaza la asigurarile de sanatate. Indemnizatia de maternitate are in vedere calitatea de asigurat , concediul de maternitate este dat in virtutea unui risc asigurat de sanatate si implicit trebuie luat in calcul orice venit salarial din care se percepe o cota pt. asigurarile de sanatate.
Rationamentul este similar si in cayul CIC-ului unde se calculeaza la "venit salarial" si nu salariu.

Bayzapi multumesc pentru urari si sper sa fie asa cum am auzit : personal civilizat si conditii umane. In cayul tau sigur nu se va pune problema !

Carmendu , multumesc tare pt. urari. La fel iti doresc si tie sa ne adcui vesti bune cu proxima ocazie.

Otilia presimt ca te apropii cu pasi repezi de un concediu , oricare ar fi el ! Nu am retinut daca in final sangerarile erau de dinsa ori de la dinsul. La dinsul am avut si eu de vreo 2 ori in sarcina - cind ma constipasem. Am discutat cu MF si mi-a explicat ca uneori se poate ca vasele de la dinsul , mai ales in perioada de sarcina care adauga presiune in zona , sa singereze usor la o alimenatie mai putin bogata in fibre.

Dea iti simt lipsa. Abia astept sa te mai decongestionezi ca te monopolizam mai des.

Va pup si va doresc o noapte cit mai buna !

Mirtha 38 + Eva
http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0

AMR 2 SAPTAMANI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

Am uitat sa va spun : am vorbit cu Simona.
Nu parea extrem de incantata de noua doca dar a si prins-o pe finalul garzii si nu au putut avea o discutie semnificativa.
Parea destul de impacata cu situatia si optiunea ei este aceea de a ramine totusi in Slatina. Va ramine toata saptaman in spital si probabil in citeva zile se vor mai lamuri apele si la ea.

Mirtha 38 + Eva
http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0

AMR 2 SAPTAMANI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

Fetelor, am discutat azi cu dr. mea despre celulele stem, nu stiu daca va mai amintiti ca vorbeam la un moment dat despre asta. In special VRABIUTEI ii raspund, ca stiu ca ea zicea ca daca recoltezi cel. stem, dr. taie mai repede cordonul ombilical. NU E ASA! Dr. mea m-a asigurat ca nu se procedeaza asa, cordonul se taie exact la fel ca in cazul in care nu se fac recoltari, adica in momentul in care nu mai pulseaza. Deci bebe nu e afectat deloc, deloc de procedura asta!
Apropo, cine mai recolteaza? De Diamisha stiu, in rest nu prea am vazut...

_

Diana, mamica Domnisoarei Nasturel
Dialoguri strumfesti

Tudor Stefan 35+

Asa creste bebe

Mergi la inceput