Ce vrea mai nou Ministerul Sanatatii
Raspunsuri - Pagina 7
coltofeanu spune:
Asa dupa cum merg treburile acum, banuiesc ca in viitor vor exista spitale pentru saraci (spitale sarace din toate punctele de vedere) si separat pentru bogati. La spitalele saracilor vor lucra medicii mai putin competenti, iar bogatii vor avea medici foarte buni platiti din buzunarele pacientilor cu bani. Se va face marea diferenta intre pacientii cu bani si cei fara. Ai bani traiesti, nu....poti sa mori.
Chiar asa se va intampla?
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui natynic Cat despre "tragerea" pacientilor de la stat la privat, tu nu-ai citit ce am scris mai sus?? Ca sunt o multime de oameni dispusi sa mearga la consultatie in privat pentru conditii civilizate? |
Stai, ca nu inteleg: atunci, de ce medicul nu ramane in privat, unde trag oamenii la civilizatie, si ramane si la stat? Nu cumva ca sa le explice oamenilor cum sta treaba cu civilizatia?
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
sirimie spune:
Eu nu sint de acord cu masura asta. Si cred ca nu va fi in avantajul nimanui. In spitale e oricum lipsa mare de personal, de ce sa ii alunge pe medici din spitale?
Eu cred ca "sistemul" are multe hibe, dar asta nu e vreo solutie de imbunatatire.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
cristi_2003 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Rufus
Stai, ca nu inteleg: atunci, de ce medicul nu ramane in privat, unde trag oamenii la civilizatie, si ramane si la stat? Nu cumva ca sa le explice oamenilor cum sta treaba cu civilizatia? poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007 "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
rufus - uneori nu se poate sa ramana la privat. adica eu merg la cabinetul personal al ginecologului pt urmarirea sarcinii - da de nascut tot trebuie sa ma duca la spital, ca doar nu nasc la cabinet. atata ca mie nu imi impune sa merg la cabinet la consultatii - merg eu acolo ca asa vreau, asa am ales.
si daca ar ramane la privat nu ar mai putea face nasteri, daca ar ramane la spital sa faca nasteri cele ca mine care prefera sa mearga la cabinetul privat am fi obligate sa mergem la control in spital ca sa ne urmareasca sarcina.
28+ cu T. Carol
sa fii sanatos pana la 40+ iubi lui mama
http://bd.lilypie.com/z4XWp3.png
Guestus spune:
Si ala care plateste consultatia la privat o sa aiba parte de crema cremelor la spitalul de stat...si ala care nu merge la privat sta si crapa pe culoare ca nu-l baga barosanul de doctor in seama.
e clar ca e o aberatie sistemul actual...cu banii dati la privat si rezolvarea la stat inaintea fraierilor.
mirela.d spune:
Nu e chiar asa. Eu, pe parcursul sarcinii, am mers la clinica privata iar de nascut am nascut la Municipal. Nu mi s-a parut ca este vreo diferenta intre mine si fetele care venisera direct la spital, care nici macar nu mersesera in timpul sarcinii la doctor. Singura diferenta este ca la mine a venit doctorul meu iar ele au nascut cu doctorul de garda. Atat.
Nu stiu cum o fi in alte situatii, adica nu la nasteri.
natynic spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Rufus
Stai, ca nu inteleg: atunci, de ce medicul nu ramane in privat, unde trag oamenii la civilizatie, si ramane si la stat? Nu cumva ca sa le explice oamenilor cum sta treaba cu civilizatia? |
Uite ca deja ti-a raspuns inainte altcineva in locul meu:
citat din mesajul lui catalina2307 . E o decizie pripita cel putin in momentul asta. Noi nu avem "privat". Avem privat sa te duci sa vezi cum stai cu pipi de e rosu sau verde, sa mai faci o analiza, sa iti mai tragi o foto la ficati....si cam atat. Dar daca esti si bolnav cam unde poti sa mergi? La care "privat"? Ca doar chirurgu nu e ca la bunica la tara - in colt la privatizati . Unde sa opereze bietu om? Pe masa in bucatarie? Am spus si ma repet. Cand am avut probleme si am batut la usa Euroclinicului nu m-au primit. Nu sunt pregatiti pentru cazuri dificile. Nu au terapie intensiva, nu au incubatoare, nu prea au nimic. Cred ca despre subiectul asta se poate discuta cand o sa si existe un sistem privat. Iar atunci probabil o sa fie in regula. Na ca mi-am spus si io parerea.... |
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
Guestus spune:
citat din mesajul lui mirela.d Nu e chiar asa. Eu, pe parcursul sarcinii, am mers la clinica privata iar de nascut am nascut la Municipal. Nu mi s-a parut ca este vreo diferenta intre mine si fetele care venisera direct la spital, care nici macar nu mersesera in timpul sarcinii la doctor. Singura diferenta este ca la mine a venit doctorul meu iar ele au nascut cu doctorul de garda. Atat. Nu stiu cum o fi in alte situatii, adica nu la nasteri. |
bine ca mi-ai zis.....o sa ajung yo ministru la sanatate si prima lege o sa fie nasterea se face cu cel de garda.
medicina romaneasca e crema cremelor...poate sa confirme XIo...asa ca nu vad care e problema?
vrei nastere privata iei directia elvetia!
Rufus spune:
citat din mesajul lui cristi_2003 si daca ar ramane la privat nu ar mai putea face nasteri, daca ar ramane la spital sa faca nasteri cele ca mine care prefera sa mearga la cabinetul privat am fi obligate sa mergem la control in spital ca sa ne urmareasca sarcina. |
Pai nu-i asa, pentru ca privat nu inseamna numai un cabinet dintr-un bloc de locuinte, inseamna clinici private (exista, nu-i asa?) unde poate face de toate. In plus, nu-s numai ginecologi si chirurgi pe pamant, sunt o sumedenie de alte specialitati si la toti se practica chestia cu spitalul de stat si cabinetul privat. Eu nu vad o migrare a medicilor in privat dupa competenta, ci dupa avere, adica unii au iar altii n-au bani sa-si faca o afacere. Adica medicii buni n-au nevoie de racolare (uneori fortata) de clienti pentru privatul lor, ca au coada maricica la usa, oricum...
In plus, doctorul cu care a nascut Tora, care ne este prieten, mi-a spus clar ca isi pastreaza postul de la spital pentru clienti.
In fond, asa cum e sistemul, poate e explicabil sa faca asa, il inteleg, dar nu ma convingeti ca-i si normal...
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
cristi_2003 spune:
da rufus - exista clinici si spitale private - in bucuresti, cluj, brasov...
dar in orasele mici nu exista - aici nu avem de ales.
28+ cu T. Carol
sa fii sanatos pana la 40+ iubi lui mama
http://bd.lilypie.com/z4XWp3.png